čeká nás 1. IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2342
10.5.08 19:32

judy ,no naštěstí jsem si tu kontrolu vydupala o týden dřív.sestřička říkala že výsleky už možná budou,jinak že trvají práve měsíc,tak uvidíme…a potom stejně budu čekat na MS,jestli teda vůbec dorazí a při té příležitosti počkám i na pana doktora :D :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
10.5.08 19:36

tak jsem to hned poslala a já jsem ještě neskončila… :(
takže - to jsem ráda že už jsi mršku dostala.tak teď jenom další přípravy a už to vyjde…je to hrozné,že člověk musí opravdu teď počítat každou korunu.je to nespravedlivé,když ty mimísky tak chceme…a s prací si nedělěj hlavu,za chvilku budeš těhu a je to.tak jsem ti to naordinovala,tak se snažte… :P papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
10.5.08 19:41

ahoj holky,

brzy mám jít na první IVF a ráda se s Vámi podělím o zkušenosti. Mám z toho taky dost strach a navíc jsem k některým postupům lékařů trochu víc skeptická.

Chodím teď do stejného CAR jako Judy. Zatím u nás nezjistily žádný problém: SPG, ovulace, hormonální profil v pořádku. Každopádně je něco špatně a myslím, že to bude spíš u mě. Dr. nám poradila, abysme nejdřív podstoupili IVF a podle výsledku by pak následovala další vyšetření: imunologie, genetika, laparoskopie…Tento postup nám přišel celkem rozumný, i když mi pak jedna kamarádka na:,–(ila brouka do hlavy, že prý v gyncentru nejdříve provádí laparoskopii a v jí se se po této operaci podařilo přirozeně otěhotnět (jen ji odstranili myom, který bránil otěhotnění)..

Teď mě čeká ultrazvuk, jestli nemám cystu a když to bude v pořádku, tak snad budu moct začít stimulaci. To by vycházelo na konec května a začátek června.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
10.5.08 20:01

Míšo , tak to je dobře, že tě vezme o týden dřív a vážně doufám, že už výsledky na tebe budou čekat. Tak to budeme pak stimulovat asi spolu vid?
Rébi , ani se ti nedivím, že máš z toho strach. To my všichni. Je to úplně normální.
Ty chodíš taky do Gennetu? A ke komu? Je zvláštní když pak je vše v pořádku a mimísek se nedaří. Já na laparoskopii byla a tam prave zacal ten kolotoc. Celou dobu mi rikali, ze mam asi srusty a nebo chronické bolesti slepého střeva a nakonec mám endometriozu a proto nemůžu mít miminko. Jenže jelikož tenkrát jsem na tu laparku nešla s problémem otěhotnění, tak se na to nezaměřili a nezkontrolovali mi nic. Ale možná má dr. pravdu. Nejdřív zkusit IVF a pak laparku. Když mi po probrání z narkozy řekli, že budu mít problémy otěhotnět, tak jsem na tom byla dost špatně. Každopádně radí do půl roku otěhotnět a nám se nezadařilo. Tak mě možná pak taky čeká ještě jednou.
Přeju hodně síly a určitě se dřív nebo později zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
11.5.08 00:02

Judy, chodím taky k dr. Vykysalé. Zatím mám z jejího přístupu dobrý dojem, takže jsem se rozhodla, že to zkusím. Taky se mi líbí, že nás do ničeho nenutí, to je pro mě osobně totiž dost důležitý…Jsem totiž k doktorům dost nedůvěřivá (v tomhle případě ještě víc, protože je to fakt byznys, bohužel).....Už jsme byli ve dvou CARech, kde mě právě odradili tím, že na mě dr. dost drsně tlačila (v tom prvním) a v tom druhém se mi zdálo, že jim jde o to, aby léčba trvala co možná nejdéle (čím víc návštěv a léků, tím líp)…přečetla jsem si tuhle diskuzi celou, psala jsi, že ti pro příště radí ISCI, nevzpomínám si ale - vyšetření imunity ti taky doporučili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
11.5.08 10:29

Rébi , já jsem taky ráda, že dr. Vykysalá mi nic nenutí a přijde mi spíš naopak, že se i snaží do tela nervat takových hormonů. A toho si cením.
A co myslíš tím vyšetřením imunity? Jako imunologii? Imunologii mi dělali asi před 4 týdny. Na vysledky jsem si ještě nevolala. Do Gennetu budu volat teď v pondělí a vezmu vše při jednoum. A v jakých CARech si byla předtím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
11.5.08 13:45

ahoj holky!!! :-)
no judy - možná budeme stimulovat spolu :D i když nejdřív my chce udělat laparku.ať už tam ta cysta bude nebo nebude.to se uvidí při další kontrole na UTZ.ale přece se nebudeme předbíhat,ne?jsem moc ráda,že se to u tebe hýbe…já mám jenom divný pocit s té mojí anovulace.nevím nevím :nevim: ,jestli nejdřív nebudu brát nějaké prášky jenom na upravení…a až potom by jsme začali stimulovat.ale teď předbíhám,musím počkat na 29.potom už budu chytřejší
réby - já nemůžu nic hodnotit,když judynečka psala,že na laparo šla taky až,až…ale fakt je ten,že já chodím do CARu ve Zlíně a tam mi dr.doporučil nejdříve počkat na výsledky z krve (t.j.imunologie,horm.profil,…) a až po těchto testech nejdřív laparo a potom až řešení jak budeme postupovat dál.prý je v každém případě lepší,nejdřív najít nějakou chybu.i když já jsem tam šla už s nějakýma výsledkama od gynekologa.mám svýšený prolaktin a anovul.cykly.tak asi čeká co ještě dalšího zjistí.SPG máme v pořádku.tak uvidíš,třeba se zadaří hned a všemu ostatnmu se krásně vyhneš… :D
tak papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
11.5.08 13:57

Míšo , to víš, že se nebudeme předbíhat. :wink: Jenom bych měla radost, kdybych se pak měla s kým bavit a uklidňovat jako Radanka a Poupe s Lucou na snažilkách. Já předtím stimulovala s Péťou a bylo fajn, že si člověk může vše s někým povědět, víš? Každopádně do toho 29.5. to uteče a budeš moudřejší. To já půjdu na konzultaci asi v tom týdnu až od 2.6. Protože MS pak dostanu asi až 9.6. Tak uvidíme. Zítra si vše domluvím a pak dám vědět, jak jsem dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
11.5.08 14:19

judy , no budeme čekat jak ti to dopadne.v kadém případě holek je mi moc líto (radanky,poupě a lucy)je to smůla,že ani jedné to nevyšlo,to snad ani není pravda.OK,já si pohnu a třeba tě doženu a stihnu to s tebou,jo?ale všechno záleží na té mojí zatracené MS.už ji mám po krk.dělá si se mnou co chce.potvora jedna :-) měla bych ji dostat okolo 31.5.,ale jak už jsem psala,budu na ni čekat bez léků,tak kdo ví,co z toho bude a kdy se dámě doračí vůbec přijít.a navíc ten můj zatracený doktor má 3 týdny dovolené.jak tam půjdu,musím se ho navšechno zeptat…zatím pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
11.5.08 14:25

Míšo , tak to budu držet palečky, aby si MS z tebe přestala dělat legraci jo? Já se taky vždy snažím, aby i ta moje mrška MS si ze mě přestala dělat legraci,ale občas si dělá, co chce.
Přeju ti krásný zbytek víkendu.

A vůbec všem tady přeju krásný zbytek víkendu. Doufám, že děláte příjemnější věci než úklid domácnosti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
11.5.08 14:34

tak judy díky.necháme se obě překvapit jo??? 8O no ty snad vidíš až k nám do Zlína…práve jsem douklízela,navařila a teď koukám na net.jsem sama doma,takže mám na všechno klídeček.tak pa a taky si užij,pár posleních volných hodinek.tak papa
a vůbec,máme my to vůbec zapotřebí s tou MS?zrušíme ji těhotenstvím a bude to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
11.5.08 14:36

Judy, jo myslela jsem imunologii. Je dobře, že to dneska už víc sledují. Četla jsem už o pár případech, kdy žena prošla několik IVF a pak ji teprve poslali na imunologii a tam teprve objevily příčinu, proč se nedaří. Teď už se to tak nepodceňuje.

Byli jsme nejdřív v ISCARE, měli jsme asi smůlu, že jsme narazili na dost nepříjemnou dr.. Hned jsem potom řekla, že tam už nikdy nepůjdu. Podruhé v Pronatalu. Tam mě trochu vadilo střídání lékařů, protože mi přišlo že každý to směřuje trochu někam jinam. Měli jsme tam domluveno IUI, v pátek (11DC) mě jedna dr. řekla, že vajíčko je jen 7mm, že ale třeba ještě doroste, tak ať přijdu v úterý. V sobotu jsem už měla zvýšenou BT a v úterý mě jiná dr. řekla, že ovulace už proběhla. Přišlo mě to divný, napadlo mě že se jim to třeba o víkendu nechtělo řešit. Prostředí tam ale bylo pěkný a skoro se tam nemuselo čekat. Dneska by to už ale bylo pro nás trochu z ruky. Pak jsem zvažovala Apolináře, ale moje gyn mě doporučila Gennet, tak jsem teď tam.

Teď mám trochu dilema v tom, čím stimulovat. Dr. nám doporučila připlatit si na injekci s perem (říkala, že je to 3-6tis víc). Rozdíl je prý v tom, že se jedná o synteticky vyrobené hormony, které se píchají do břicha a ty bez příplatku se píchají do svalu (předpokládám, že to je třeba Fostimon?). Výhoda těch prvních je prý v tom, že neobsahují balastní látky, takže není nebezpečí alergické reakce. Můžu se zeptat, jaké hormony jsi používala ty při stimulaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
11.5.08 14:51

Rébi , já používala Merional, který byl, jak píšeš do svalů. No, není to nic příjemného. Dost to prvních pár minut bolelo.Jako by mě kousla kobyla. Nejhroší bylo, že mi to kolegyně píchala v době práce a já mezi střihem a foukáním odběhla na tu injekci a pak se mi foukalo dost špatně, ale pak už jsem si dávala půl hodinky na to pauzu a bylo to v pohodě. I sama jsem si to zvládla píchnout. Bylo mi líto platit za léky pro pohodlnost, když se pak ty penízky hodí víc na něco jiného. Ale tohle je jenom můj názor. Každopádně je pohodlnější injekce do bříška. Hlavně je to bez bolesti, ale pro mě to vážně byla škoda peněz. Ale jiné stimulační látky snad tolik nebolí jako Merional.
Ani nevím, jak dlouho se čeká na výsledky imunologie. Ale asi už snad moje výsledky mají. Jen se trošku bojím, co mi řeknou. Snad zjistí příčinu a pomůžou mi. Popravdě mi chtěla dr. Vykysalá dělat imunologii před tím první IVF, ale bylo to dost zmatené. A asi jsem se špatně se sestřičkou dohodnula, tak se nakonec neudělalo. Když mi to dr. totiž říkala, tak jsem byla akorát po IUI, tak se nevědělo, zda to bude vůbec potřeba.A hned měsíc na to jsem začala stimulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
11.5.08 14:56

judy ,právě ta imunologie prý trvá nejdýl.mluví o měsíci.takže snad už to tam budou mít.a snad i ty moje po 3 týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
11.5.08 15:00

Míšo, měla jsem donedávna dojem, že laparoskopie se provádí jen pro zjištění, jestli jsou vejcovody průchodné nebo ne. Teď se ale dozvídám, že spousta holek po laparo přirozeně otěhotní. Kdybych si mohla vybrat jestli laparku nebo stimulaci, tak beru to první. Jenomže já nevím, kde je příčina (kromě toho, problémů může být i víc). Ten postup u vás ve Zlíně mi přijde o něco logičtější a pro mě by byl o něco přijatelnější. Neměla jsem ale všechny info a váhala jsem už dost dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí