Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Denis, budu na tebe moc myslet, at uz je to naposled, alespon na nekolik let
, co si tim musis projit mas a doma nejakeho uzasneho drobecka. Myslim, ze Agolutin se i picha, kdyz nedorazi ms, ne? No jestli jo, tak jsem vyvolavacku dostala v puberte nekolikrat, me totiz ms nikdy nechodila…Pri vsech tech injekcich, co do sebe za stimulku napereme, tohle uz bude brnkacka. A ja kdyz jsme s manzou zkouseli stimulku na domaci snazeni ( tehdy jsem zjistila, ze mi nepraskaji foliky, i kdyz uz mam vajicka ), tak jsem pichala Menupur a rekli mi, ze musim do zadku a taky uz mi na konci hral vsema barvama, ja na nej nejak blbe reagovala a stimulovala jsem asi 16dni…
Ja ted ms ocekavam za nekolik dni, beru ted 10dni Utros, jinak to sama od sebe nedostavam, ale vcera jsem lehounce zakrvacela vecer a dnes zase nic, tak uvidime…Poprve jsem mela lehkej hyperstimulak, pri 45folikulach se nebylo cemu divit a to me pak bricho bolelo jeste 3 mesice jako na ms, to tentokrat neni, mela jsem jich o dost min…
Kacka nas napina, jsem zvedava, jak to dopadlo…
Ahoj holky
To je teda den. Sliznice je ok, vpravo folík 20mm, takže KET bude nejspíš 1.6., jestli to ty prckové teda přečkají. Od rána jsem hladová, první jídlo jsem měla až teď. Doktor u sebe neměl Pregnyl a že je potřeba to domluvit v laborce a podepsat dohodu, tak že si dojedu do CARu do Pardubic, ale od včera máme auto v servisu. Tak manžel vzal táty favorita, mezitím průser u něj v práci…Před chvílí jsem dorazila domů
Deni, chápu, jak se cítíš, my všechny tady! Ale představ si, co Tě na konci té cesty čeká. Jednou to opravdu musí vyjít. Držím Ti palce
!!!
Kači, ahoj
Děkuju, že jsi na mě myslela! Ty jsi měla 45 folíků? To si neumím představit! Já nejvíc asi 15 a to už mě břicho pobolívalo pěkně. Nebrala jsi taky Metformin? Psala o tom holčina v jiné diskusi, léčí to zvýšenou hladinu inzulinu při PCO nebo tak nějak.
Kaci, teda to jsi mela den, ale hlavne, ze vsechno OK a snad se ti drobeckovekrasne rozmrazi a bude tu prvni tehulka
. Jo mela jsem poprve 45 foliku a desne me bolelo bricho pri curani. Teda citila jsem ho i normalne, ale diky tem zvetsenym vajecnikum jsem mela asi nejak min mista v mocaku a tak se mi chtelu curat porad, ale nejhorsi to bylo v noci, to jsem se skoro plazila na zachod…Ale co by clovek neudelal, ze? Metformin jsem brala asi rok a pul, ted mi rekli, ze uz ho beru moc dlouho, at ho vysadim a priste budeme stimulovat bez nej…
Priplacite si za AH a embryo glue? My meli oboje, ale stale bez vysledku…
Prijemny to nebylo, ted jsem mela jen 6 velkych a nedalo se to s tim srovnat, to jsem nevedela, ze se tam vubec neco deje…Taky mi davali 2× kapacku, ale nakonec jsem mela jen lehkou formu OHSS…
Kačko, neměli jsme z toho nic. AH je to narušení obalu embrya? A embryo glue…lepidlo? To jsem ani neslyšela. Nikdy nám nic z toho nenabídli. V 1. cyklu nám ze 4 embryí zůstalo jen 1, tak jsem zvědavá, jak teď. Pokud by se to opakovalo, šla bych v dalším cyklu určitě do nativu, maximálně do minimálky. Na 1 cyklus spotřebuju necelých 900 jednotek Gonalu, ale nikdy jsem neměla víc než 11 vajíček. Ale ovulaci - až na výjimky - mám normálně. Holky, já tomu KETu zas tolik nevěřím, jsou to u mě horší embryjka než byla na ET, ale šance to je. Tak snad to vyjde
Kačenko, Tebe čeká na podzim 3. IVF?
AH je asistovany hatching a Embryo glue asi nenabizi vsude, je to takove lepidlo…Uvidis, treba budes prekvapena a vydrzi ti vsechny…
Asi v zari bych sla do 3.IVF, ja do nativu jit nemuzu, nedozravaji mi vajicka…
To už Ti v září určitě vyjde
Jak to řešíš s pobytem, jsi tady od začátku stimulace až do těhotenského testu, nebo to řešíš od vás? Neumím si to předtavit. A jak sis zvykla na odlišnou kulturu?
Zvykla jsem si tu dobre, je tu mix lidi z celeho sveta…Jezdim do Cech na cca 4 tydny, abych tam byla na zacatek stimulky a pak min. tyden po transferu…
Tak to mě chytne OHSS pokaždé, ale naštěstí jen malá, ale i tak to není příjemný.Ale co se dá dělat.Musí se stisknout zuby a myslet pozitivně, že uspěje.
31let ____________________________________________________
1/2009 IVF nativ – 2 vajíčka, ale se neoplodili/ET 0
2/2009 IVF nativ – 2 vajíčka, vrácena ET 2
6/2009 IVF – 2 vajíčka, ale se opět neoplodili/ET 0, nalezena příčina antitěla ve spermijích, doporučení jen za ICSI
4/2010 IVF/ICSI – 2 vajíčka, vrácena ET 2
10/2010 IVF/ICSI – 3 vajíčka, vrácena ET 3
5/2011 IVF/ICSI – 2 vajíčkca, vrácena ET 2
Jeste se te chci zeptat, po transferu, ja nikdy nevim, jestli lezet, nelezet, ajk dlouho lezet…Jak to mas ty? Co vam rikaji v CAR?