Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@milas zacinam mit velke obavy ze se KET nakonec bude muset odlozit ![]()
zitra jdu na ultrazvuk a uvidim co mi dr. rekne. Na posledni kontrole mi rikal ze podud budu nachlazena nebo nemocna tak ze KET odlozime, ze je to skoda mrazacka vystavovat riziku… ach jo
ja jsem na ten KET tak nazhavena.
@Hermiona85 píše:
Holky tak Leidna aneb protrombin mi nikdo nezjistoval:-( Asi si to vyzadam.
V tom by taky mohl byt problem, ze?
Tak to si nech udelat je dobre to vedet! Bud na genetice nebo hematologii..
@pemx držím ti palečky, ať jsi o. k. a ať tě pustí. Ale doktoři snad nejlépe ví, co dělají. Moc ti to taky už přeji.
@Tinkka zkusím si ty krevní zkoušky ještě vybojovat. Snad mi doktor na to přistoupí.
Přinejhorším bych to zkusila přes obvoďáčku.
@milas a jak to vypadá teď s tebou a s KETem? Leden?
@Hermiona85 Urcite! Me na to dala dopor. obvodacka (rekla jsem, ze jsme meli v rodine embolii a to uz je duvod). Navic pokud je to pozitivni, tak by se nemela brat HA ani hormony. V centru pak davaji preventivne Fraxiparine na redeni krve. Ty tchanovci jsou dost husty teda. To nedaj nic ani svemu synovi? U nas taky zadne velke dary, darky dostane manzel a pak my jako neco spolecneho(loni dark.kos jidla a vina plus ja kosm. balicek) O hodnotu nejde, potesi i malickost. Letos nam daj penize na veci na mimi, tak jsem rada, budou vetsi vydaje, tak se to bude hodit.
@Tinkka super, určitě si to zkusím někde sehnat. Na embolku umřel dědeček ![]()
Třeba by se mohlo na něco přijít. Kdo ví ![]()
No já ty tchány tady nechci pomlouvat. Už jsem to řešila dost dlouho v minulosti. Ale popravdě bydlíme u nich a oni nám na narozeniny ani nepotřepali rukou. Manžel měl 30.8. a já 17.10. tak to mám v živé paměti. Chodili kolem mě jak duch a přitom to věděli, že jsem narozky oslavovali doma s mou rodinou.
Bydlíme nad tchánovcema v rodinném domku.
No co zvykli jsme si. Manžela mi bylo líto. Protože na narozky nikdy nic od nich nedoslal. Byť by rozveselila ta maličkost. Třeba i ten deodorat ![]()
Nebo bomboniéru. Spíš se jedná i o to přání, že? Že nám něco přejí. Ani ruku nepodaj a nepotřepou s ní.
Ale jak jsem řekla tuto věc jsem překonala ( myslím si o tom své ) ale mám to zkouslé a ani mě to neštve. Trvalo mi to 5 let, než jsem si zvykla na ty jejich moresy. My ji dávali darečky
kupovala jsem jí povlečení, skládali jsme se na DVD, pak mikrovlnku, pak fén, pak konvici. Vždy jsme se se s manželovy sourozenci domluvili, poskládali se a co jim chybělo, tak jsme koupili. A říkám si, že kdyby nás měli aspoň trochu rádi, tak tou rukou potřepou. I bez dárku. - i když peníze na alkohol a cigára oni mají.
A co mě nejvíce dostává do kolen je to, že oni nedají ani vnukům, ani za něma nezajedou na návštěvu. Podle mě jsou rádi, že nemáme děti. Aspoň jim nebudou na obtíž. I když my po tchánách vůbec nic nechcem.
Možná i to miminko k nám nechce přijít, protože v tom domě jsou divní lidé.
Fakt si to myslím a myslím si to už hodně dlouho.
Manželovi se z domu nechce odcházet, vše jsme si tam udělali nové a krásné ještě před svatbou.
Teď jsem si tam zvykla. Tchány ignoruji. Nechodíme za něma. Jen když je něco nutné. Nikdy stejně žádné kafíčkování nebylo. A je mi tak dobře.
@Tinkka je super, že si aspoň něco koupíte navzájem. Nebo i ty peníze jsou dobré. Vždy se sejdou. Navíc, když přichází miminko. Výbavička není žádná levnota.
Navíc ty kočárky jsou strašně drahé.
@Hermiona85 No,tak to je sila a takove chovani nechapu! Je mi lito Tveho manzela, protoze jsou to jeho rodice, pro Tebe jsou to tak trochu cizi lide a muze Te to byt jedno. A to neprali ani manzelovi, kdyz byl dite? Ani ostatnim svym detem nepoprejou? Cert vem darky, ale zakladni slusne vychovani by snad mit mohli, ne? A oni jsou doma nebo chodi do prace? Jak se chovaji pri jine prilezitosti? Fakt me to prijde otresne ![]()
@Tinkka píše:
@Hermiona85 No,tak to je sila a takove chovani nechapu! Je mi lito Tveho manzela, protoze jsou to jeho rodice, pro Tebe jsou to tak trochu cizi lide a muze Te to byt jedno. A to neprali ani manzelovi, kdyz byl dite? Ani ostatnim svym detem nepoprejou? Cert vem darky, ale zakladni slusne vychovani by snad mit mohli, ne? A oni jsou doma nebo chodi do prace? Jak se chovaji pri jine prilezitosti? Fakt me to prijde otresne
někdy se to bohužel taky stává měla jsem takové prarodiče z taťkové strany
@Hermiona85 to je hrozne a nepochopitelne. presne jak pises, nejde o hodnotu darku ale o ten princip - o to ze si vzpomenou, popreji, a to všechno ze srdce a vždy se najde 20 KC aspoň na milku jako symbolicky. Je to smutne, ale nedivi se ze uz to ignoruješ, ptz clovek se trapi a nic s tim nezmuze ![]()
Holky, tak jsem dnes byla na ko a mam sliznici 9,3. Dr. se ani neptal jestli jsem 100% fit tak jsem nic nerikala… a KET 8.12. ![]()
Holky balim se na sluzebku.Ozvu se pristi tyden.
@pemx budu ti moc a moc drzet palecky, at se zakousne a nepusti!
Urco pak napis, jak to probihalo atd. Budes po ketu lezet ty 3dny?
Jinak rychle k odpovedi. Manzel je ze 4sourozencu. Darky asi dostavali jen kdyz byli mali. Ostatnim taky ted nepreji. Mozna jim zavolaji, ale fakt nevim. Tchanovci nepracuji. Tchyne od sveho 4.porodu nedela. Tchan je v duchodu, ale privydelava si brigadkama. Jelikoz by to neutahli.Maji pul mega dluhu a nikdo nevi za co
Stare auto co uz technickou neprojde maji, doma stejne vybaveni co si koupili po svatbe pred 38lety:-:-(
Ale cistotni jsou, to jo.
Ja si stale s manzelem rikam, ze nesmime takhle skoncit. Nikde nechodi, nezijou, nikde nebyli. Manzel po skole utek do sveta s brachou jeho. Sestra jela taky delat operku do svycar.Jen jim doma zustal nejmladsi a toho si hyckali asi.Ten ale v lete odesel na byt. A od te doby ho tu nikdo nevidel. Uziva si tam pohodu.Jen my tu s chlapem trcime, ale mame svuj bocni vchod, sve schodiste a cely uzavreny vrch.Byli tu max.5× za tech 5let co tu zijem. Tchan asi jen 3×. Manzela to moc trapi, ale nemuzu na jeho rodice nic na verejnosti rikat.Vzdy byl nasrany.Tak se o nich nebavime a je mezi nama klid. A je se naucila je brat, takove jaci jsou.Ale fakt mi to trvalo.
@pemx píše:
Holky, tak jsem dnes byla na ko a mam sliznici 9,3. Dr. se ani neptal jestli jsem 100% fit tak jsem nic nerikala… a KET 8.12.
je na bráchové nározky tak ať vyjde držím pěsti
@Hermiona85 píše:
Jinak rychle k odpovedi. Manzel je ze 4sourozencu. Darky asi dostavali jen kdyz byli mali. Ostatnim taky ted nepreji. Mozna jim zavolaji, ale fakt nevim. Tchanovci nepracuji. Tchyne od sveho 4.porodu nedela. Tchan je v duchodu, ale privydelava si brigadkama. Jelikoz by to neutahli.Maji pul mega dluhu a nikdo nevi za coStare auto co uz technickou neprojde maji, doma stejne vybaveni co si koupili po svatbe pred 38lety:-:-(
Ale cistotni jsou, to jo.
Ja si stale s manzelem rikam, ze nesmime takhle skoncit. Nikde nechodi, nezijou, nikde nebyli. Manzel po skole utek do sveta s brachou jeho. Sestra jela taky delat operku do svycar.Jen jim doma zustal nejmladsi a toho si hyckali asi.Ten ale v lete odesel na byt. A od te doby ho tu nikdo nevidel. Uziva si tam pohodu.Jen my tu s chlapem trcime, ale mame svuj bocni vchod, sve schodiste a cely uzavreny vrch.Byli tu max.5× za tech 5let co tu zijem. Tchan asi jen 3×. Manzela to moc trapi, ale nemuzu na jeho rodice nic na verejnosti rikat.Vzdy byl nasrany.Tak se o nich nebavime a je mezi nama klid. A je se naucila je brat, takove jaci jsou.Ale fakt mi to trvalo.
nezávodím znám to u nás to je i s bráchou a tou jeho podobné