Čeká nás KET

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1943
9.12.14 07:27

@milas já mám už genetiku z roku 2012, jen prý ten Leiden se nedělal tehda.
Teď to prý dělají běžně. Dělali nám i zatěžové testy nějaké - jsme s manželem 3. bratranci :mrgreen: ale já nevím přes které koleno.. To prý nevadí, ale pro jistotu udělali ty testy a je to o. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
9.12.14 07:28

@MurHanka tak to je fajn, že aspoň u tebe vše v pořádku. Už to musí vyjít!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
9.12.14 10:03
@Hermiona85 píše:
Teď to prý dělají běžně. Dělali nám i zatěžové testy nějaké - jsme s manželem 3. bratranci :mrgreen: ale já nevím přes které koleno.. To prý nevadí, ale pro jistotu udělali ty testy a je to o. k.

Ty jo a to jste věděli že jste dalecí příbuzní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
9.12.14 10:04
@Hermiona85 píše:
Teď to prý dělají běžně. Dělali nám i zatěžové testy nějaké - jsme s manželem 3. bratranci :mrgreen: ale já nevím přes které koleno.. To prý nevadí, ale pro jistotu udělali ty testy a je to o. k.

Tak už jen tu podrobnou imunitu a mi byšetření Lei… dělali už v roce 2011

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
9.12.14 10:35

@milas no my jsme z jedné vesnice :) A tam jsou příbuzní asi všichni nakonec.
Ale manželova babička nám něco vykládala, že byla sestřenice od mého pradědy. Ten můj praděd umřel ještě dřív než jsem se já narodila. Ale manželova babička ještě žije, má 85 let a vykládala nám to. Tak jsme se na to ptali na genetice, dělali tam rodokmen a nějak jsme se k tomu dopátrali. Ale genetička říkala, že nějací třetí bratranci to vůbec neva. Ale pro jistotu nám udělali zátěžové testy a jsou v pořádku.

Ale máme každopádně předepsán genetický screening.

Jinak 3-5% možnost výskytu vývojových vad v rámci populace. To je prý v normě.
To mají předepsané takhle zdraví lidé.

Manžel je jen zdravý přenášeč nějakého chybného genu CAH. A já s CAHem nemám nic společného dle genetiky. Tudíž nám hrozí jen, že dítě buď bude opět zdravý přenášeč nebo bude zdravé - žádný přenášeč této genové poruchy.

Švagr je taky zdravý přenášeč CAHu a švagrové taky toho CAH a teď mají postižené dítě :( Ale je postižené jen, že se mu netvoří nějaké látky v těle a musí brát 5× denně hormony už od narození. Skoro jim umřel.
Jinak tak fyzicky je zdráv až až. Jen se to nevědělo a po porodu švagrovou strašili, že malý má špatnou krev, že neví co mu je a že asi umře :zed:
Naštěstí se pak na to přišlo. A my ( já + manžel ) jsme si pro jistotu zajeli na genetiku. - to jsem tehda ještě nevěděla, že budu mít problém otěhotnět.

Navíc manžel má tak skvělou rodinu, že prý nějaká jeho tetka má postiženou na toto dceru. A tutlalo se to v rodině. Radši nikomu nic nemluvili a takhle to dopadlo. Skoro malý od švagrů umřel. Naštěstí našli genetici o tom záznamy.
A rychle se začli podávat léky.

Je to hrůza.

Žijeme fakt v blbém kraji, kde se problémy doma jen tutlají. A každý si tu závidí i hovn. u prdele. :zed:

Pak to tak všechno dopadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
9.12.14 11:13

@Hermiona85 Ty jo, to Vam delali podrobnou genetiku, to koukam! Nam delali karyotyp a pak zda nema manzel gen na cystickou fibrozu, mikrodelaci chromozomu a nejake mutace, kt. zpusobuji, ze je spatny spermiogram a vse bylo ok. Ten gen.scr.je jen na 3vyvojove vady, takze nejake dalsi gen. postizeni se stejne nezjisti. Ja mam take gen. poruchu na jejimz zaklade mam pigm. degeneraci sitnice a zhorseny sluch a dg.me to az ve 20ti letech..genetika je velka veda fakt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
9.12.14 12:13

@Tinkka cauky :mavam: nam taky delali podrobnou genetiku, nejen screening par chormozomu, ale komplet vsechno :pankac: asi podle toho, kam na tu genetiku jdes a taky podle zadanky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
9.12.14 12:44

@veveruse78 ja byla na Genetice Plzen, dobre pracoviste. Zalezi take proc tam clovek jde, my kv. spatnemu spg, takze se zamerili na mozne priciny spatneho spg. Ona ta genetika je dost draha, takze kdyby meli delat kazdemu vsechno…Jak Ti to dopadlo? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
9.12.14 12:51

@Tinkka no jasne…nam to delali v Gennetu na Letne…a dr. nas tam poslal prave kvuli kompletnimu proklepnuti, chtel vedet vsechno :pankac: a nastesti vysledek ok, jen 2 drobnosti u me (spatne stepim kys. listovou a mam spatnou reakci na FSH, coz mi zpusobuje nej. gen, ale jak rikam tohle jsou prkotiny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
9.12.14 17:17

Holky tak my genetiku máme taky ok i CF ok a manžel má i že není nositelem rakoviny, mamka mu umřela na rakovinu v 44 Letech.
No a jinak mám podrobnou imunitu vyšetřenou. @Hermiona85 jee tak to pak jo že jste bratranci a jinak máš krásnou genetiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
10.12.14 07:55

@veveruse78 :mavam:, koukám na tvůj popisek. Máš toho fakt hodně za sebou.
Ale naštěstí nakonec s úspěchem :potlesk: ALe 5 x IVF se neumím představit. :zed:

Tak se drž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
10.12.14 08:52

@Hermiona85 cauky :mavam: no ono to jeste neni bohuzel jiste, ze je vysledek dobry :zed: sice po sesti letech konecne //, ale v 5tt prislo krvaceni a ted cekam na verdikt pri patecni utz, jestli bude neco videt v gestacnim vacku nebo bude jen prazdny :nevim: to bych mela byt 6+3…
ja si na zacatku taky rikala, ze snad ani ty 3/4 pokusy nebudu potrebovat a houby…po kazdem neuspechu se clovek nejak zbrcha a ta touha po miminku je proste vetsi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
10.12.14 09:15

@veveruse78 tak snad to bude dobré a v pátek nám napíšeš, že máte srdíčko :kytka:

Já vím, jak ti asi je. Mě včera moje super kámošky řekly, že jsou obě těhotné. Už první děti mají na chlup přesně a teď i s 2. těhotenství to mají téměř stejné. A to jsme měli v sobotu oslavovat od jedné narozky. Teď si tak maximálně při skleničce můžu sedět sama :,(
Já jim to samozřejmě přeji, ale už mě to fakt srazilo do kolen.
Já už nevím co dál. Je toho na mě už moc.
A teď se právě daří všude kolem, dějí se hrozné zázraky i těm, kterým to nešlo.
Asi se prostě nedočkáme. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
10.12.14 09:26

@Hermiona85 jj, to znam…to uz ani nepocitam, kolik kamosek a rodin kolem uz otehotnelo, nektere uz nekolikrat, jen ja furt nic…je to na bednu :zed: ale musis proste verit, ze to stesti jednou sedne i na vas :hug: ja tomu verim porad dal, i kdyz se ted zase nezadari, jednou to mimi proste bude!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
10.12.14 12:52

Ahoj holky, mohu se přidat? Já jdu na ket leden, nebo únor. Sice dítě máme, ale také jsem zoufalá, protože to druhé se vůbec nedaří. :zed: :zed:
@Hermiona85 já mam ty pocity stejné. Pak si to děsně vyčítám, ale občas pociťuji tak velkou závist těm, kterým to jde jak po másle, že se za to pak nenávidím. Beru to tak, že v tomhle ohledu není každému přáno :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí