Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Selfi píše:
Tohle je asi poprvé, co to v životě někomu napíšu.. a pravděpodobně mě tady 90% odsoudí… ale představ si jednu věc- to, že odejdeš, tím to nekončí… to, že s ním budeš mít dítě znamená, že s ním budeš v kontaktu celý život!!! a pokud je to takový pako, tak to bude peklo… nehledě k tomu, že geny jsou sviňa /tak jak již někdo tady napsal/.. nebudu to říkat natvrdo… ale zvaž svou situaci pečlivě…
Tak v tomto případě to cítím podobně. Jeho chování by mě vyděsilo tak, že bych se snažila zachránit hlavně sebe a to je asi jediný způsob. ![]()
@Selfi přesně na to jsem chtěla poukázat
, ona pak i silná žena, po dlouhodobém nátlaku, může ztratit pevnou půdu pod nohama a pořád je tu to dítě, které všechno okolo toho, prostě bude vnímat.
@G12 píše:
ne, jen od začátku neakceptuju to co mi vadí. A to je třeba i zvýšení hlasu, víš? A když se to opakuje, tak se s tím člověkem rozloučím, nejsem na nikom závislá. Jednoduché
jednoduche pro toho, co to nezazil, to prijde tak postuplne, ze si toho ani nevsimnes, nebo to nevidis. Ale ano,' jsi v tomhle dokonala, ale je to i hodne o stesti.
@petulagabi To máš absolutní pravdu, ale ona nechce radu, chce se ujistit že chlap je špatný a má jít pryč. Potřebuje si svoje jednání ulehčit a ospravedlnit. A asi taky chce zodpovědnost hodit na někoho jiného a k tomuje anonymní siť ideální. Někomu do očí se to říká hůř.
@G12 píše:
ne, jen od začátku neakceptuju to co mi vadí. A to je třeba i zvýšení hlasu, víš? A když se to opakuje, tak se s tím člověkem rozloučím, nejsem na nikom závislá. Jednoduché
Take umim zvysit hlas
Lide jsou ruzni a nekdo je silny a nekdo ne
Nekdo si pomuze sam a nekdo potrebuje popostrcit.Mam 18 dceru, jsem taky " starsi" rocnik.Asi proto mam potrebu ji branit ![]()
@juchinka píše:
A ano, geny jsou mocné, ale výchovou jde hodně zpravit.
http://www.terezabouckova.cz/cz/rok-kohouta
Doporučuji tuto knihu zakoupit a přečíst, čistě pro pohled zase z jiné strany (toho, kdo se výchovou pokusil zmírnit geny).
Docteno do stranky 10- noooo-zakladatelka je mlada holka, pravdepodobne se spatne zamilovala, nechala se okouzlit(oni idioti, to umi pekne zpivat) a co dela mlada Laska? Chce plodit
zrejme tak prisla zakladatelka k diteti. Nepsala jak dlouho spolu jsou a ruku na srdce, jaci jsou to asi rodice, ze tam nechavaji takoveho zivla? Nebo to nevedi??Tezko rict.
Kazdopadne 1.- zvaz, zda na dite opravdu mas " 2.- policie 3.-Banda kamaradu velkych ramen(parkrat rozbita huba, take jiz lecos vyresila)…
Preji ti, at to dopadne na vybornou a at je toto pro tebe velka zkusenost do Zivota.Mas ho cely pred sebou a hlavne VE SVYCH RUKOU ![]()
A k te vychove…80% jsou geny a 20% je vychova.Dle psychologu.
@G12 píše:
není to štěstím
Je to o štěstí, stejně jako to, že tě nikdo neznásilní, nezabije. Samozřejmě, určitým chováním tomu můžeš jít naproti, či naopak snížit riziko. Nicméně, nemůžeš zcela vyloučit (pokud se nezvařeš do bunkru), že se ti to nikdy nestane.
@Sluka píše:
Je to o štěstí, stejně jako to, že tě nikdo neznásilní, nezabije. Samozřejmě, určitým chováním tomu můžeš jít naproti, či naopak snížit riziko. Nicméně, nemůžeš zcela vyloučit (pokud se nezvařeš do bunkru), že se ti to nikdy nestane.
Souhlasim ![]()
@Sluka píše:
@Sluka píše:
Presne tak ![]()
Zakladatelce-tedy holka ty jsi si to zavařila. Místo, abys v těhle letech studovala, cestovala, bavila se, upleteš si dítě s takovým psychopatem.
No stalo se, kdyby jsi byla moje dcera(no asi bych tedy zasáhla dříve)ale pokud by jsi byla v této situaci radila bych Ti potrat. I když jsem proti potratům, Tvoje situace nemá moc jiných řešení. Pokud bude otec v RL nebo se bude chtít stýkat s dítětem, soud mu dá za pravdu a budeš mu muset dítě předávat pravidelně. Takže se ho defakto nezbavíš, může Ti stále vyhrožovat, ohrožovat dítě apod. Pokud je opravdu psychopat, je mu všechno jedno, budeš mít ze života dalších x let peklo.
Jak je vidět, ty máš strach ho vyhodit i z bytu, to je špatné. Pochopila jsem, že bydlíte s Tvými rodiči.
Policie asi nepomůže, nebude si z toho nic dělat, jedině, pokud si chceš dítě nechat, se odstěhovat na druhý konec republiky…Ale to vše je finančně náročné…
Ale jinak jsem Tě četla v jiné diskuzi a tam jsi působila docela spokojeně, tak nevím co si myslet… ![]()
Zakladatelko, podle mě máš 3 možnosti. 1) jít na potrat a prostě začít znovu, až na to budeš připravená (a třeba mě tu ukřižujte)
Vidis a ja jsem prave to vemeno
Souhlasim, je to velke stesti
Presne tak i u me, dokonce mi to ted i on sam rekl, ze jsem mnohem silnejsi clovek, nez on a potvrzuje to i hodne psychologu a jinych lekaru, co tak ctu