Čekám mimčo a nevím si rady :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
119
29.7.17 15:42

@Luwinka super, to jsem vůbec nevěděla, že existují těhotenské deníky a videa :D ani by mě je nenapadlo hledat, podívám a myslím že mi to dá více, než to načítat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
29.7.17 16:06

Hlavne klid! Ja jsem na zadnych kurzech nebyla, nic jsem necetla, jenom jsem se kratce zamyslela co se tak s ditetem dela a co k tomu potrebuju (dite spi - postylka, dite budu potrebovat nekam prepravit - potrebuju kocar a autosedacku, dite bude zimni - potrebuju ho teple oblect a tak dale), plus jsem si nacetla par diskuzi, na zaklade kterych me napadly dalsi veci jako monitor dechu a chuvicky… A zbytek jsem dokupovala prubezne, jak jsem co potrebovala.
Docela dobry je ale predstavit si ruzne krizove situace a pripravit se i na ne (leky proti bolesti/horecce, kapky na prdy, teplomer, dudlik, umely mliko a flasku…). Ze sve vlastni zkusenosti doporucuju i par zakladnich kusu obleceni ve velikosti 50, nebo naopak muzes mit velky dite a uzijes rovnou 62, proste nebrat vsechno ve standardni novorozenecke 56 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
29.7.17 16:09

@Lily Evans děkuji za radu :) taky se to dá takto brát, ale já budu raději připravená trochu více :D kde si tak na mimi nakupovala? Já mám teda jen pár univerzálních kousků, ale byla jsem jen v Pepcu, jinak vlastně ani nevím, kam mám jít :lol: no a je pravda, že zatím vše mám v 56 velikosti, menší nebyly a větší jsem brát zatím nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
29.7.17 16:11

@Bety88 ja na to tenkrát taky narazila úplnou náhodou :mrgreen: taky si myslím, tenkrát jsem si našla slečnu která měla termín o 2měsíce dříve a alespoň jsem věděla co mě čeká, kdy a co nachystat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
29.7.17 16:13
@Bety88 píše:
@Lily Evans děkuji za radu :) taky se to dá takto brát, ale já budu raději připravená trochu více :D kde si tak na mimi nakupovala? Já mám teda jen pár univerzálních kousků, ale byla jsem jen v Pepcu, jinak vlastně ani nevím, kam mám jít :lol: no a je pravda, že zatím vše mám v 56 velikosti, menší nebyly a větší jsem brát zatím nechtěla

Nakupovala jsem hlavne online, nebo v Tescu, HM a Lindexu. Pepco moc rada nemam, je to takovy nekvalitni dost casto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
29.7.17 16:14

@Luwinka to zní super no, ještě aby mi to našlo, to co bych chtěla :D nemáš náhodou nějaké odkazy na videa, která si sledovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
29.7.17 16:15

@Lily Evans tak to jsem o Pepcu nevěděla. Věcičky se mi líbily a teď přes léto měli i akce na prcky, tak jsem toho využila. No naštěstí toho nemám nějak moc. Nemáš nahodou ještě odkazy, odkud si nakupovala online? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
29.7.17 17:52

@Bety88 prosim tě většina holek skončila natáčení po narození prcků, ale např. time for mommy, schoolofbeauty a mamalifestyle stále točí..o nových nemám přehled..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
29.7.17 18:07
@Bety88 píše:
@Lily Evans tak to jsem o Pepcu nevěděla. Věcičky se mi líbily a teď přes léto měli i akce na prcky, tak jsem toho využila. No naštěstí toho nemám nějak moc. Nemáš nahodou ještě odkazy, odkud si nakupovala online? :)

prodeti.cz, hlavne, docela jsem si oblibila znacku Pinokio, tu tam prodavaji. Nebo www.gap.eu, trochu drazsi, ale kazdou chvili maji slevovy akce :) ale to uz jsou spis takovy paradni veci na ven, na doma kupuju hlavne z toho Tesca, tam maj baleni po peti bodyckach a tak, pyzamka po dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
29.7.17 18:12

@Luwinka super, dekuji moc :) hned se jdu na to mrknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
29.7.17 18:15

@Lily Evans my prave Tesco mame nejblize ve vedlejsim meste a tak tam jezdim opravdu malo a po obleckach jsem se tam vubec nedivala :nevim: ale zkusim projet ty weby a stavit se do Tesca, ale idealne az budu vedet jestli je to holka, nebo kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
29.7.17 18:18
@Bety88 píše:
@Lily Evans my prave Tesco mame nejblize ve vedlejsim meste a tak tam jezdim opravdu malo a po obleckach jsem se tam vubec nedivala :nevim: ale zkusim projet ty weby a stavit se do Tesca, ale idealne az budu vedet jestli je to holka, nebo kluk

Zkus tam mrknout, ty drazsi veci doporucuju az treba od trech mesicu, do ty doby mela moje dcera vsechno asi dva tydny a pak z toho vyrostla. V Tescu jsem poridila zaklad vybavicky, maji hodne veci v neutralnich barvach. Ale kdyz zadas do googlu „obleceni pro miminka“, vyjedou ti kvanta obchodu a muzes vybirat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.17 18:35

Hlavne bud v klidu, to je zaklad. My se ucili vse za pochodu, nakupovali veci za pochodu, ucili se za pochodu (hledali info na internetu a v knihach), nevedeli jsme vlastne skoro nic a prvni mesice byly skvele, hlavne se nezcvoknout predem ;) A to, ze mas pochybnosti, je v poradku, miminko je takova zivotni zmena, ze kazdy myslici clovek obcas pochybuje, jak to zvladne, to je znamka toho, ze jsi normalni :kytka: Nakonec bude stejne vse jinak. To, ceho se obavas, bude v poradku, to, co Te ani nenapadlo, budes muset resit. Improvizace bude nutna tak jako tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
29.7.17 20:16

@Bety88 oblečky jsem taky začala kupovat právě když nám ve 20tt potvrdil doktor holčičku :) ale máme i nějaký neutrální oblečky a velikosti takovej mix… Kočárek a postýlku jsme vybrali nějak cca v tom týdnu jako jsi ty, s tím že objednávat budeme postupně.. Plenky jsem kupovala ještě před tím dvacátým týdnem a cca před měsícem svrchňáčky na ně, vkládačky, koš, atp… (Doufám, že se na látkování nevybodnu :mrgreen: ) Termín máme po polovině října :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.17 20:35

Pokud mas blizko domova nakupni centrum, tak staci mit postylku, misto na prebaleni, pleny, par oblecku atd. a zbytek dokoupis/objednas dle potreby.

V cem ja budu ted podruhe chytrejsi jsou zasoby jidla. S manzelem jsme byli v porodnici asi 5 dni na nadstandardu a prijeli domu, nasledoval zmatek a lednice byla prazdna. Na nakup a vareni nebyl cas, ted zpetne nechapu uplne proc, ale byli jsme nejak mimo. Ted vim, ze nekdo musi predem poradne nakoupit a v mrazaku by melo byt par hotovych jidel, ktere kojici matka resp. novorozene snese, to byl vetsi problem nez dojit obden do lekarny/drogerie nebo prikoupit body ci cokoli dalsiho v H&M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová