Čekáme dítě a nastává krize

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2597
7.5.22 18:48
@Zmetek.malej píše:
@arinecka ono jde vůbec dát jméno po mě? To jsem si přála právě skrz to že jsem jedinacek a holka takže to moje příjmení by pak nenesl už nikdo. A můj otec byl vážně úžasný chlap tak jsem si i po svatbě kdyby na to došlo přála nechat své jméno jako poctu pro něj. A tak bych byla i v tomhle směru že čekáme chlapečka ráda kdyby nesl jméno mého otce. :srdce: ale nevěděla jsem že to jde. Myslela jsem že automaticky dávají příjmení otce dítěte

No tak na to pozor, u nesezdaného páru musíte před porodem na matriku určit otcovství a zároveň se tam udává, jaké příjmení to dítě bude mít. Automaticky je vždy po matce a nikdo otce do RL taky jen tak nenapíše. Na vše musíte mít potvrzeny papír…

• načítám...
5593
7.5.22 19:01
@truelly píše:
@Zmetek.malej byt je napsaný na oba? Nebo jen přítelův?

Nezdá se Ti, že jsi trochu nemístně a zbytečně vlezlá?
Chce tady snad zakladatelka řešit ne/manželstí, příjmení dítěte a čí je byt :roll:.
Nechce. Tak co vyzvídáš :?

• načítám...
8869
7.5.22 19:35
@prokr píše:
Nezdá se Ti, že jsi trochu nemístně a zbytečně vlezlá?
Chce tady snad zakladatelka řešit ne/manželstí, příjmení dítěte a čí je byt :roll:.
Nechce. Tak co vyzvídáš :?

Kdyby byl jen přítelův, tak má do budoucna další velký problém. Bylo třeba ji upozornit. Kolik takových naletí na sliby a pak nemají kde bydlet…

• načítám...
33872
7.5.22 19:36
@Zmetek.malej píše:
@arinecka ono jde vůbec dát jméno po mě? To jsem si přála právě skrz to že jsem jedinacek a holka takže to moje příjmení by pak nenesl už nikdo. A můj otec byl vážně úžasný chlap tak jsem si i po svatbě kdyby na to došlo přála nechat své jméno jako poctu pro něj. A tak bych byla i v tomhle směru že čekáme chlapečka ráda kdyby nesl jméno mého otce. :srdce: ale nevěděla jsem že to jde. Myslela jsem že automaticky dávají příjmení otce dítěte

Jistě že to jde, proč by ne? Opravdu se nedává automaticky jméno otce dítěte :mrgreen:

• načítám...
5593
7.5.22 19:41
@truelly píše:
Kdyby byl jen přítelův, tak má do budoucna další velký problém. Bylo třeba ji upozornit. Kolik takových naletí na sliby a pak nemají kde bydlet…

Nemyslím si, že bylo třeba ji upozorňovat.
Není ji 5 aby nevěděla, co to obnáší v případě rozchodu/pokud by byt byl jenom chlapa/. Stejně jako to vědí, všechny, které na podobná rozdílení přistoupí.
Nejsme na základce :?

• načítám...
2597
7.5.22 19:43
@prokr píše:
Nemyslím si, že bylo třeba ji upozorňovat.
Není ji 5 aby nevěděla, co to obnáší v případě rozchodu/pokud by byt byl jenom chlapa/. Stejně jako to vědí, všechny, které na podobná rozdílení přistoupí.
Nejsme na základce :?

Tím bych si nebyla tak jistá, když ani neví, že příjmení se řeší na matrice. To je docela základní, ale zásadní informace…

• načítám...
5593
7.5.22 19:46
@Gabulle píše:
Tím bych si nebyla tak jistá, když ani neví, že příjmení se řeší na matrice. To je docela základní, ale zásadní informace…

Příjmení mi nepřijde jako až tak zásadní věc k řešení.
A byt je na oba, takže to se zakl. zase až tak špatné snad nebude.

• načítám...
4535
7.5.22 19:46

A nejde mu třeba večer říct hezky, že se doma už nudíš, má být hezky a jestli by tě druhý den nevzal někam na procházku se zastávkou na zmrzku nebo limonádu? Víš, hezký. Třeba vzít to po dobrém a ne vyčítat…

Muj manžel jak byl covid, nechodil do práce (číšník). Já jsem chodila s on se celý den doma nudil a já pak přišla a chtěla jsem mít po práci taky chvili klid a pro sebe, a kdyz jsem ho viděla rozvalenyho, znudenyho, tak mi spíš vytacel, že chce zabavovat :), že se chudák nudil. Fakt to bylo šílený období.

• načítám...
2597
7.5.22 19:48
@prokr píše:
Příjmení mi nepřijde jako až tak zásadní věc k řešení.
A byt je na oba, takže to se zakl. zase až tak špatné snad nebude.

Nikde ale nepíše, jestli jde o vlastní bydlení - z čeho by platila hypotéku, když je nezaměstnaná už delší dobu… A nebo jestli jde o nájem…

• načítám...
8869
7.5.22 19:49
@Gabulle píše:
Nikde ale nepíše, jestli jde o vlastní bydlení - z čeho by platila hypotéku, když je nezaměstnaná už delší dobu… A nebo jestli jde o nájem…

No, vidíš to. Máš pravdu!

• načítám...
34322
7.5.22 19:59

Zakladatelko, ty prestan 24/7 resit vybavu a kontroly a vypadni ven, klidne sama. Jeste chvili budes cele dny sedet doma a zblaznis se.
Jak daleko to mas za kamoskama v minulem bydlisti?

A chlapa pozadej (bez sceny), at te vezme s sebou, az nekam pujde. Proste se zacni oblikat a bez. A uvidis, no.

• načítám...
3836
7.5.22 20:00

Kouří trávu? Ty jsi bývalá technařka? Když už je tu ten výslech. No všímat by si tě měl, no…

• načítám...
59404
7.5.22 20:05

Po porodu to bude jen horší, on rodinu prostě nechce :? ty bez práce takže do budoucna nic moc :?

• načítám...
4496
7.5.22 20:20
@Burj Chalifa píše:
Proč by měly svobodné matky automaticky dávat příjmení dítěte po otci zplozeného dítěte? To dělají jen blběny.

Koukám, že spíš některé tady z vás jsou pěkný blběny… Hned se do někoho navážet jen proto, že se nechtějí brát, to je síla… Zrovna v tomhle případě si myslím, že by to žádná svatba nespravila, spíš to dítě zatím vůbec neměli mít, když jim to už nějakou dobu skřípe… Každopádně tvrdit, že každá, která není vdaná a pojmenuje dítě po otci, je blběna, tak to svědčí o fakt vysoký inteligenci :roll: přece to, že si mě nějakej chlap vezme, mi nedává záruku, že je to ten správnej chlap, se kterým si můžu pořídit dítě :zed: a ve finále, proč vlastně ženská přebírá příjmení chlapa? Není kvůli tomu taky blběna, že se kvůli chlapovi vzdává svoji identity? :think: asi ne, že ;)

• načítám...
4496
7.5.22 20:24
@darekp píše:
Koukám, že spíš některé tady z vás jsou pěkný blběny… Hned se do někoho navážet jen proto, že se nechtějí brát, to je síla… Zrovna v tomhle případě si myslím, že by to žádná svatba nespravila, spíš to dítě zatím vůbec neměli mít, když jim to už nějakou dobu skřípe… Každopádně tvrdit, že každá, která není vdaná a pojmenuje dítě po otci, je blběna, tak to svědčí o fakt vysoký inteligenci :roll: přece to, že si mě nějakej chlap vezme, mi nedává záruku, že je to ten správnej chlap, se kterým si můžu pořídit dítě :zed: a ve finále, proč vlastně ženská přebírá příjmení chlapa? Není kvůli tomu taky blběna, že se kvůli chlapovi vzdává svoji identity? :think: asi ne, že ;)

Edit: sama jsem si s přítelem pořídila dítě za svobodna, ale byli jsme spolu už 8 let, dostalo příjmení po otci a kupodivu jsme se za další dva roky vzali… Teď jsme spolu 14 let, ale stejně člověk nemůže vědět, jestli spolu zůstaneme do smrti, i když v tuhle chvíli bychom samozřejmě chtěli.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová