Čekáme dítě a nastává krize

Anonymní
7.5.22 18:03

Čekáme dítě a nastává krize

Zdravím, chtěla bych si s někým popovídat o mých pocitech.. Jde o to že čekáme první dítě. Náš vztah nebyl nikdy dokonalý, ale teď se vše změnilo. Ze začátku jsem měla pocit že je vše nějak v pořádku. Ale přítel najednou začal že si chce užívat život, pořád litá někde po venku, na pivo. Přijde z odpolední kdy já celý den čekám na něj, vykoupe se nají a jde si ven volat prý s kámošem.. Já jsem na vše sama, celý život se mi mění a najednou i on, na to vše mi řekl že on si chce užívat a nechce být nešťastný. Ale teď jsem nešťastná já, protože jsme se přestěhovali nemám tu žádné kamarádky, takže jen sedím čekám doma než přijde a on vzápětí zase odchází. Já chápu že chce jít ven ale někdy mě může vzít i sebou ne pořád sám. Nebyli jsme na tohle vůbec zvyklý, vždy jsme všude byli spolu. A najednou taková změna. Já musím i sama resit vše ohledně dítěte protože on mi řekne že na to nemá čas nebo náladu a že to nechce zrovna řešit.. A když udělám scénu co se sakra teda děje, tak prý nic on nás miluje.. Sex ani nemáme protože ze začátku sem měla zákaz od doktorů skrz riziko potratu, pak jsem na to bohužel neměla fizicky a teď najednou když můžu tak nemá zájem, a tak si říkám jestli náhodou nemá jinou. Protože ani to volání to řekne že doma predemnou nechce volat že si chce pokecat s kámošem.. Já tohle od něj neznám, mluvit se s ním nedá. Jeho odpověď je pořád já nebudu nešťastný a jen doma ale nemusí být jen doma, jen chci být víc spolu. Ne každý sám.. Už nevím co s ním aby pochopil i on mě, ne jen se dívat sám na sebe. :,( já chápu že třeba má pocit že si musí užít než bude dítě s námi a bude to fuška, ale i já mám ty pocity a můžeme si užívat spolu, ne každý po svém. A je těžký když mě neslyší a na vše má odpověď že chce být jen šťastný a já si mám najít kámošky, ale jako ženský určitě víte že najít si jen tak kámošky to není sranda. Ženský jsou jiný než chlapy.. Já vážně nevím už jak tohle vyřešit.. Rozchod mi přijde až moc zároveň ale už nevím kudy kam.. Přijdu si sama, nešťastná a jen jako stroj na dítě.. :,( a nechci aby to došlo k tomu že nebudu mít ráda své dítě jen protože mi můj přítel dává na prd pocity.. :srdce:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
3871
7.5.22 18:05

Dítě chtěl?

• načítám...
6794
7.5.22 18:07

Pravdu ma v tom, ze on neni tvuj animator. Proc nechodis do prace? Nemas konicky? Nemusis na nej prece celej den cekat.
Druha vec je, ze on bude trochu sobec a ty budes v tomhle stavu jeste tri roky po porodu plus budes mit za krkem dite.
Dala bych mu nuz na krk, urcete, ktere dny budete mit program spolu a ktere si pujde po svych.. Pokud neprijme, odesla bych. Snad mas kam.

• načítám...
6794
7.5.22 18:07
@Martina84 píše:
Dítě chtěl?

Co to je za otazku? Asi jo, kdyz je tehotna.

• načítám...
3871
7.5.22 18:09
@VitaminC píše:

Víš co je termín: neplánované dítě?

• načítám...
7.5.22 18:10

@VitaminC no jde o to že já měla nějaké problémy zdravotní, tak jsme před otěhotněním uznali že bude lepší když budu domq. Takže proto nemám práci, což je hrůza. Zároveň s tím jak mi je teď bych asi stejně práci nedala. Koníčky mám ale nějak mám teď hlavu jinde-dítě co je potřeba, neustále kontroly atd. Mě právě přijde že si najednou jede svůj život, ale s dítětem to tak moc jako nejde.. Jsme rodiče už teď a potřebuju i řešit věci s tím spojené, což vždy naslibuje a stejně nic. A jak píšeš zkusím si s ním určit dny kdy budeme prostě spolu a pokud ne tak si podle mě chce jet jiný život než nás čeká a to si právě můžu být sama :)

• načítám...
651
7.5.22 18:10

Tak zakladni problemy vidim cca tri ctyri. Vztah nikdy nebyl dobry, on s tebou vicemene nechce travit cas a ty nemas kamaradky. A protoze jsi ted doma a kopes se nudou do zadku a on nekde rajzuje, mas cas o tom premyslet. Bohuzel asi pozde.

• načítám...
2156
7.5.22 18:11

Co můžeš udělat pro to, abys na něm nevisela?

• načítám...
6794
7.5.22 18:13

@Martina84 Kdyz jsem chlap a nechci dite, tak si navlecu gumu a zavcas ho vytahnu.

• načítám...
2505
7.5.22 18:13
@VitaminC píše:

Tady úplně normální dotaz.. Kolik žen tady buď udělalo podraz s antikoncepcí, nebo se " k tomu" dostaly jinak.. To, že je těhotná, neznamená, že to dítě třeba chtěl.. Zakladatelka klidně mohla mít „gynekologický problém“ kde ji lékaři tvrdili, jak nikdy nebude mít děti apod.. Je tady dost takových.. Takže normální dotaz..

• načítám...
7.5.22 18:14

@Martina84 bohužel to bylo tak že jako by jsme chtěli dítě, tak jsme neřešili ochranu, během půl roku cca se podařilo, ze začátku jsme byli šťastní ale pak nastalo velké nepochopení z jeho strany, jako třeba když mi bylo hodně zle (byla jsem i v nemocnici) a měli jsme jeden pokoj a já ho prosila s brekem ať nehraje hry že je mi vážně zle. Nechápal to, pqk pochopil, ale zase začal s tím že si sám litá buh ví kde a narovinu i já můžu říct já byla s kámoškou a podobně přitom mě třeba zrovna někdo měl ohlou bůh ví kde.. A pokud si chce užívat tak si myslím že to si měl uvědomit trošku dřív ne teď když je potřeba už se starat o dítě. A ven ať si jde já nejsem zas taková že ani na krok beze mě i já občas ráda vypadnu někam sama. Ale pořád a žít si jakoby každý svůj život mi přijde už prostě moc na to že budeme rodiči má to být podle mě právě naopak :)

• načítám...
6794
7.5.22 18:14

@Zmetek.malej On to dite jeste nevidi, nechape, co je vsechno potreba. Muj muz cekal prvni, ja druhe a on jen vedel, ze potrebujeme kocarek. Moc to neresil a ted je lepsi „mama“ nez ja. To bych mu nevycitala, ze s tebou neresi vybavicku a kontroly.

• načítám...
651
7.5.22 18:17

@Zmetek.malej Tak vy jste dobri oba dva, poridit si dite bez PPM, bez jakehokoliv platu atd. Hele, mate alespon kde bydlet, ty nemocenskou a nejake uspory? Protoze pokud tahne komplet vsechno on, vubec se mu nedivim, ze mu to v soucasne dobe prerusta pres hlavu.

Příspěvek upraven 07.05.22 v 18:18

• načítám...
8858
7.5.22 18:18

Kolik je Vám let? Manželství a pak plánování dítěte nebylo proč? Po kom bude mít dítě příjmení?

• načítám...
7.5.22 18:18

@VitaminC snažím se to pochopit s tou výbavou apod. Takže to řeším s mámou a s kamaradkami co znam než jsme se odstěhovali. Ale nejvíce mě trápí ten oddělený život jakoby každý žil najednou sám.. On problém už byl dřív že jsme byli zvyklý pořád být spolu, já to nedávala ale časem sem se asi prispusobila což jak vidím byla asi chyba. On najednou otočil a už si chce užívat sám ale jak říkám užívat si život s přáteli můžeme klidně i spolu..

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová