Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky
Tak já taky na dnešní kontrole nic nového. Ozvy dobré, což se mi ulevilo, ale jinak taky nic nevím a nic se neděje. V po jdu na další kontrolu. Já mívám poslíčky každý den, ale taky mě to vždy přejde
S doktorkou jsem neměla dneska moc šancí mluvit, protože spěchala k porodu tak mě nevyšetřovala, až na ty ozvy. Sama jsem zvědavá, kdy to příjde a jestli teda vůbec samo
Jinak s tím nátlakem hlavičky souhlasím. Je to docela mazec. Příjde mi, jakoby mě někdo pořádně nakopl přímo do stydké kosti, ale vím, že to tak bývá
Také ti moc držím palečky, at se porod rozjede
Jsem zvědavá, jak dopadneš zítra ![]()
Ahoj…no tak jsem na tom stejně jak ty
žádné vyšetření jelikož v neděli asi mají doktoři volno…tak ozvu zkontrolovala dula
tak snad ok. no a v úterý jdu na vyšetření tak jsem hrozne zvědavá. Čím víc se blíží čtvrtek tak se děsím jak blázen. protože se blíží vyvolávání
a ty bys teda kdy měla jít na vyvolání?
Ahojky, no mě dneska řekl doktor, že v patek nejpozdeji mi porod tez vyvolaji, ale zitra se musim domluvit s primarem. Uz chodim kazdy den od zitra na ozvy. Uz jsem ode dneska protivna jako uz dlouho ne
Z vyvolavani radost nemam stejne jako ty takze te uplne chapu
Leda, ze by se prckove umoudrili a trochu nam pomohli
Ale uz jsem rezignovala takze se chytam toho patku ![]()
Ahoj, tak jsem byla včera na vyšetření a pořád nic. Řekl mi přesně že teda ještě chviličku počkáme, že by byl vyvolávaný porod pro mě hodně bolestivý
což mi asi neměl říkat. Ale zase mi známá říkala, přece nás nemůžou otvírat na silu ne?
Že pak jedině císař. Dneska jdu zase na ozvy, tak uvidím co mi řekne. Já si myslím že do víkendu mě nechá a po víkendu je v pondělí 10 dní přenášení a to je maximum prý. Ach jo…pro nemůže jít vše přirozeně…Ty jo takže jdeš asi v pátek..tak to budu na tebe myslet. Ale řekni, kdyby to přišlo z ničeho nic, kontrakce, voda, vzít tašku a porodka - nemáš nad čím přemýšlet. A takhle se hrozíš toho přesného dne, kdy ti doktor řekne: tak v pátek nástup.
Já nebudu z toho celou noc spát to se vsadím.
Tak písni jak to s tebou vypadá, snad do pátku ještě napíšeš, hezký den ![]()
Ahojky, tak dneska jsem byla na ozvách a zítra se rozhodne, co dál, jak jsem psala. Ale je možné, že v pátek ještě vyvolávání neproběhne. Pokud bude všechno v pořádku tak je to tak, jak píšeš. Nechají mě přenášet max deset dní a v po nástup do porodnice. Ještě tomu prý zkusíme dát šanci, ale všechno se uvidí dle ultrazvuku. Máme to stejné
Taky mi bylo řečeno, že vyvolávačka nic moc, ale bohužel, co se nadělá…Taky jsem si říkala, jak to s tebou vypadá a jak jste na tom
Ale třeba se to všechno samo vyřeší a bude to v pořádku
Dneska mi sestřička doporučila brát pupalku dvouletou a to dvě tobolky ráno a dvě večer tak jsem si ji koupila a uvidíme. Prý si mám udělat i svařáček večer, teplou vanu a trochu sexu a prý možná uvidím
Snažím se dostat do klidu, ono tam to miminko nebude věčně…Taky ti moc přeji, ať se vše v klidu vyřeší. Určitě napíšu a i ty napiš. Také ti přeji hezký den ![]()
Ahoj, tak já byla na ozvy a na vyšetření. Tak prý to pomalinku začíná ale nic zvláštního. Doktor : tak v pátek na vyvolání
já dostala malém infarkt, říkám už?? Tak v pátek mám dojet ráno do porodnice a ze se domluvíme. Znama říkala ze to nemám už odkládat. Jsem u doktora který je primář v karvinské porodnici a prý je na porody vynikající, a příští týden jede na dovolenou do Londýna. Tak mi řekla ať jdu už v pátek, dokud tam ještě je. Tak mám blbe tušení ze už tam zůstanu a do pátku strachy umřu. Říkal ze některým miminkam se nechce ani po dvou týdenním přenášení. A prý to je špatně, zakalená voda, málo vody, placenta stárne tak nevím
Vana a sex mi vůbec nepomáhá
a na červené vínko nějak nemám šmak
takže u mě tak. Určitě se ozvu v pátek z porodnice pokud tam zůstanu. Než se mi to vyvolá tak se snad stihnu ozvat, než se budu kroutit v bolestech
zatím se měj krásné a taky se ozvi jestli ses rozhodla pro pátek nebo pondeli. Pa pa ![]()
Ahojky, tak já byla dneska na kontrole a primář mě nepotěšil, jelikož můj čípek je 2-3 cm a porodní cesty nepřipravené. Nechá mě do pondělí, ale musím chodit na ozvy 2 x denně. Co mě ale překvapilo je to, že mě dneska vyšetřoval stejný doktor jako tebe. Já jsem totiž z Karviné a dneska mě vyšetřoval primář Fiala
každopádně v po mám nástup na vyvolání a to už bez debat. Já ti moc držím palce, ať to zvládneš, super, že už se to chystá. Mě říkal, že pokud chci, vyvolá mi porod kdy budu chtít, ale že mi to moc nedoporučuje s tím mým nálezem. A kde budeš rodit? Já v Karviné…taky mám obavu, ale nic už se nevymyslí. Miminko ven musí…Držím moc palce a třeba se sejdeme v porodnici ![]()
Tak ahoj… Já už jsem v porodnici v Karviné po porodu. Ve čtvrtek mě nad ránem asi ve 4 pobolivalo břicho. Ale tomu jsem ne věnovala pozornost spis mě překvapilo ze jsem začala dost krvácení. Tak jsem ficela do Karviné. Ráno otevřena na 2 prsty tak si mě tu nechali ze porod se rozjíždí. Do 13.00 jsem se otevřela na 5 prstu tak doktor ze mám volat přítele ze se blíží porod. Přitom mě absolutne nic nebolelo chtěla jsem jet domu
no tak přijel přítel doktor Fiala mi píchl vodu ale pořad jsem neměla bolesti. Pak mi dali kapák oxytocin nebo jak se to píse a od 14.00 začali bolesti to jsem myslela ze zdechnutu
a v 16.29 se malá narodila takže docela rychlý porod. Akorát mi při tlačení chyběl dech
no jsem roztrzená, sedět nemůžu A chci už domu. Asi se tady mineme, škoda
asi půjdu v pondělí domu…
Ahoj, je tu někdo 40tt?
já jsem dnes 39+3 a nic se nechystáááá, tp ve středu ![]()
@Nikolllet ahoj,já jsem podle utz 39+0,termín za týden a taky se nic nechystá ![]()
Ahoj taky já 38+0,takže ještě 14 dní do porodu, ale já tu budu taky určitě strašit dlouho, i ve svých 44letech.Pak to ze mě asi budou rvát násilím ![]()
Kolik ti je? Kolikáté dítko čekáš, smím-li se optat.
@madla21 je to strašné to čekání, že? @smutná máma jooo před 14 dny jsem si říkala, že určitě to bude brzo a teď si zas říkám, že budu 100% přenášet! ![]()
Mě je 21 a je to první, ty čekáš kolikáté? ![]()
Pomáháte prckům nějak ven? Maliník, víno, sex…?
@Nikolllet já jsem u první pomáhala vším možným, ale stejně jsem 14 dnů přenášela, tak teď to nechávám osudu. Je mi 34 a čekám 2.
@madla21 a víš, co to bude? a doma máte co?
no taky si myslím, že pokud se mimču nechce, tak ho nevyžene nic