Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
nellaskrobakova píše:
Jojo ja rodila ve 41tt a od 32 druheho tydne jsem se otvirala a jedina veta kterou sem slysela kdyz sem nekomu volala bylo uz rodis uz jedes do porodnice uz bys mohla porodit popostrcho at uz rodite a dokonnce co me nejvic stvalo byla moje tchyne se slovy my sme museli chodit az do porodu do prace a kdyz se dovedela ze jsem mela epidural my to zvladali i bez injekci a vseho kdyz to slo tam pujde to aj ven nesnasela sem tyhle vety takze presne vim jak ti je
jj Nelli, je to na palici
tchán mě dokonce chodí každé dopoledne kontrolovat, jestli ještě nepotřebuju zavést
Sem si z toho dokonce už dělala legraci, ať nemají takovou péči, že když manža nebude doma, tak že jim buď zavolám, nebo se tam odvezu sama ![]()
to tchyne kazde rano kontrolovala jestli tu s mojim mame boty a bundy jestli jsme uz nahodou nejeli uz od listopadu sem polovine rodiny rodila ve snu no nakonec jsem zacla rodit 7.12 ve 22:45 teprve 8.12 ve 3 jsme jeli do porodnice a nez sme nastupovali do vytahu volala tchyne kde jsme ze pes je nahore sam a my tam nejsme tos kde by jsme byli sli jsme na pivo ve tri rano ![]()
Ahoj, od pondelka zacinam 40tt..Mala je otocena spravne ale neni ulozena v panvi, a vzhledem k vysce a mim proporcum nejsis ani nelehne, ale tak nechava to do posledni chvyle prirode.
S cim uz jsem se smirila, A co vy jak se citite pred koncem? ![]()
@Andy27 ja zacinam pristi tyden 40. tt, jsem otevrena na 3 prsty, hlenova zatka odchazi a ve stredu mi doktorka delala Hamiltona, ale miminku se proste nechce a ja jsem nedockava ![]()
@Katii Tak to uz zni i tak nadejne, na tri prsty,
my se nechystame vubec, fur se drzi vysoko
Rozhoduje se asi jak ze to prijde na svet
Co jinak cekas? ja holcicku vahovy odhad 3100..
@Andy27 chlapecka
ale vahu nevim, naposledy mi ji doktorka rikala asi pred mesicem a to bylo 2,5 kg, tak jsem zvedava ![]()
Ahoj holky ja mam termin tet ve středu a jsem pozvana na zatezovi test ve stredu v 8:00 ale vubec nevím zda me ještě pustí domu nebo jak to bude jinak synator se narodil císařem dusil se
Ahoj holky, je tu někdo kdo očekává v brzké době mimi? Dnes začínám 40 t termín mám 17.4., což je za 6dni
ale prý Nejsem vůbec připravena
tak mě to docela štve ze se mimču nějak nechce
jsem jak slon, nic už mě nebaví, jediné co je fajn, ze v noci skvěle spím
až na par vstáváni na záchod. Tak snad se tu někdo najde ![]()
Ahojky, já už prcka mám ale taky to na porod vůbec nevypadalo ale na poslední kontrole mě už z porodnice nepustili a vyvolali mi porod den před termínem. Takže neboj, nějak to dopadne. Já jsem dvě hodiny před porodem nebyla vůbec otevřená a pořád to nevypadalo tak mi dali dvojitou dávku oxytocinu a šlo to ráz naráz ![]()
Tak já jdu dneska do doktora jsem zvědavá co mi řekne. Kámoška říkala jak neporodím do víkendu tak jdu na vyvolávání
Bojím se toho jako čert kříže. Dneska jsem celou noc nespala a čekala až bude ráno
To mám asi z tho čtení těch diskuzí
Fakt tu není žádná holčina kterou to taky čeká?? ![]()
@szbarca píše:
Tak já jdu dneska do doktora jsem zvědavá co mi řekne. Kámoška říkala jak neporodím do víkendu tak jdu na vyvoláváníBojím se toho jako čert kříže. Dneska jsem celou noc nespala a čekala až bude ráno
To mám asi z tho čtení těch diskuzí
Fakt tu není žádná holčina kterou to taky čeká??
Tak můžu ti říct, že já jsem na tom na chlup stejně
TP mám také 17.4., což je zítra a u nás se taktéž nic neděje
Zítra jdu na kontrolu do porodnice tak jsem sama zvědavá, co mi řeknou. TP dle ultrazvuku jsem měla 11.4., ale nakonec mi nechali ten zítřejší, i když je pravda, že je to tam spíš od názoru…uvidím zítra. Co ti řekli dnes u lékaře? Zdravím tě a držím palce. Také bych se moc ráda vyhla přenášení a vyvolávání porodu…
Ahoj, tak mi doktor řekl, že stála nejsem připravená na porod ani otevřená. Pak se mě zeptat jestli chci přirozený porod nebo vyvolávaný. Hledím na něho jak puk a říkám mu, že ted jsem prvorodička že nevím co je lepší, ale asi ten přirozený že
Tak že počkáme do 24.4. a pokud to nepřijde samo, tak jdu hned to pondělí na vyvolání
Zase si říkám, třeba mi to špatně spočítal
nemám žádné poslíčky ani nějáký náznak že bych měla jít rodit
Takže dneska je náš velký den D a vidím to že asi zase nic nebude
Je to hrozné čekat každý den, kdy to příjde…zítra jdu do porodnice na odposlechy a asi mě i vyšetří tak jsem zvědavá ![]()
Ono přirozený porod je určitě lepší, já bych si to takto přála, ale pokud budou vyvolávat, nedá se nic dělat
Mě dneska natočili akorát ozvy miminka a ty byly v pořádku tak mám přijít zase v sobotu. Dneska mě dr. nekontrolovala tak nevím, zda jsem otevřená nebo ne, více se dozvím příště. V po jsem ale byla pořád ještě zavřená, čípek držel. Taky jsem nervozní a to čekání mě nebaví, ale pokud je vše v pořádku, zatím snad není důvod plašit. Ještě pořád je čas tak uvidíme
Třeba nás to o víkendu chytne a bude
Každopádně držím palečky ![]()
Tak já byla dneska na ozvy, vše v pořádku. V neděli jdu znovu. Doktor říkal, pokud do čtvrtka neporodím sama, tak jdu na vyvolání. No já se moc nadšeně netvářila a doktor taky ne. Ale říkal, že déle se to nemá nechávat. Ubývá plodové vody a placenta stárne. Ale jako já se cítím uplně v pohodě
Mě doktor taky nekontroloval. Takže více taky nevím.
No třeba se rozrodíme do příštího týdne, ale já teda nemám žádné příznaky. Jen večer jak jdu spát a lehnu si, tak mě hrozně tlačí na spodek (nevím jak to napsat lépe
) a mám takové jemné bodavé bolestí ale po chvilce to přejde a spím až do rána. Teda až na pár zastávek WC
Takže jdeš zítra, jsem zvědavá jestli tě bude vyšetřovat. Zatím se měj krásně a dej zase vědět ![]()