Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ddinna-teda to musi byt napor na tve nervy,kdyz uz i tva o mesic min tehotna segra rodi
,ale neboj,taky se dockas.Tak hlavne at to sestre dobre vse dopadne a gratuluju rodicce a mrnouskovi.
My zase v takove particce kamaradu nasich manzelu rikala jedne o 14dnu vice tehotne,ze bude rodit pozdeji(jsem to rikala uz pred pul rokem),aby ti nasi to mohli slavit spolecne a ona chudera uz 11dni prenasi
..teda to vedro je fakt des.Sestra v nemoc.mi rikala,ze vsechny maminky rodici v lete jsou pro ni hrdinky
,takze zdravim vsechny hrdinky,drzte se ![]()
Any:No je to hukot.Tak hrdinky přeju nám,at ty vedra přečkáme a brzy už máme svoje droběčky u sebe ![]()
Za chvíli razím do krámu dokud neni vedro.Sestřička se neozývá,tak počítám,že má asi zrovna na pilno
Tak hlavně at už to má brzy za sebou.
jak nemůžu v noci spát,tak pročítám diskuze o přenášení a koukám,že pokud tělo a miminko nejsou připravený,tak nepomůže vůbec nic.Tak osvědčené rady-námaha,sex,horká vana a podobně-jsou úplně k ničemu.No docela tomu věřím.U první dcery jsem vyzkoušela vše a taky se narodila po termínu.
Ovšem nakonec dobrovolně den před vyvoláním.Za to tohle miminko si asi počká na zásah lékařské vědy.
Bojím se vyvolávaného porodu a vůbec se na to netěším,ale pokud se prcek do pátku nevylodí-tak se tomu nevyhnu ![]()
ddinna-taky razim do obchodu.Nicmene mam nacteno to co ty.Zadny vyhanec nepomuze,pokad mimco nechce samo
.Vyvolavaneho porodu se taky bojim,necetla jsem moc priznive reakce.A bojim se tim spis,ze vlastne vubec nevim co a jak bude.(nevim jestli a jak dlouho me nechaji prenaset,jak bude porod-normal ci cs..)Snad jen vim,ze pokud to pujde normal prirozene,tak to bude dlooouhe ![]()
Ty jdes na kontrolu az toho 16.nebo driv a jen do 16.se ceka?Ja jdu na kontrolu 14.(jsem doufala,ze uz tam teda nedorazim,pac bude porozeno
,ale ted uz to tak nevidim)
..uz ted je hnusne vedro…uf..
Any:No termín jsem měla 7.července a na poslední kontrolu mám jít zítra-což půjdu určitě-nemám iluze
A bylo mi řečeno,že když neporodím,tak mám 16.nastoupit do nemocnice.Ovšem jestli by hned vyvolávali a nebo mě nechali přez víkend-což mě zabije,tak to nevím ![]()
ddinna-tak uvidis,treba ti zitra reknou pozitivni zpravy
.
V me porodce,co jsem vypozorovala,kdyz jsem tam lezela,tak kdyz nekdo sel na vyvolavani,tak nastoupil rano a az vecer zavedli vyvolavaci tabletu..ale to je asi vsude jine,podle nemocnice.A nekomu se to muze rozjet hned,nekomu zas az druhy den..kazdopadne na konci tohoto tydne budes mit urcite mrne u sebe ![]()
Ahoj těhulky,tak si tady tak pročítám diskuse a „těší“ mě,že v tom nejsem sama.Zítra mám termín a podle dnešní kontroly to vůbec nevypadá,že by mimi chtělo ven.A já už jsem z toho úplně šílená,nebaví mě vůbec nic,oteklá jsem úplně celá,prostě děs.
Tak přežívejte a ať to na vás brzy přijde.. ![]()
Moncik-ahojky ![]()
Jde videt,ze vsechny mame stejne pocity
.Si porad rikam,ze treba ten mimis necekane prekvapi a zacne se rodit..treba zrovna dnes ![]()
Any:Uf už aby to bylo ![]()
Mončí:tak tedy vítej v našem nedobrovolném spolku
![]()
Děkuji za přivítání v nedobrovolném spolku.. ![]()
To já si říkám každou chvilku,že už by to mohlo přijít..Každé píchnutí,cuknutí a s napětím čekám co z toho bude..A ono nic.A ty řeči,že jsem ještě celá,ty už mi pěkně lezou krkem.Nevím,co budu dělat,pokud ještě za týden bude můj stav nezměněný,to asi zešílim.. ![]()
Mončí:To mi povídej
Takhle jsem mluvila před termínem taky a ve středu už budu 41tt
Do toho věčné dotazy od rodiny a kamarádů-jestli už nerodím a nebo dokonce Jak to že nerodím
A aby toho nebylo málo,tak poslouchám osvědčené stupidní rady o tom,že mám sexovat,šůrovat a skákat ze schodů
Už jsem vyzkoušela všechny metody kromě toho sexu,protože malej má hlavičku tak proklatě nízko,že mě bolí i jeho pohyby-natož sex
A stejně jsem zavřená a CS3.Tak jsem rezignovala ty vedra prostě přežívám válením se pod oknem a nebo ve vaně s vlažnou vodou
Do pátku ale asi zkolabuju,fakt už několik posledních týdnů je úplně …
![]()
ddinna-neboooj,ja teda urcite ne
.Mrtva jsem,ale jen z horka
.Vcera odpol jsme jeli ke tchanovcum koupat do bazenu(ja samozrejme nic) a dojeli az vecer,chlapi vykoupani,osvezeni,ja upecena,uvarena..toz tak na vysvetleni.
Jak jsi dnes dopadla na kontrole?
Ja uz vim,ze zitra taky jedu na kontrolu(jako zadny porod),uz se me o tom i zdalo a to me hodilo jeste do depky,kdyz mi ve snu dr.pravila,ze jeste min.tyden ![]()
Any:
Takové sny mám taky
A proč si nešla do bazénu?Já pokud už bych jela k vodě ,tak to nevydržím a vlezu do ní a hotovo ![]()
Jinak dnešní kontrola mi udělala radost a uklidnila mě.
Doktorka zhodnotila,že se otvírám,všechno je krásně nachystaný
Malej na monitoru zlobil,nejdřív spal ,tak jsem musela za hodinu ještě na další a to se zas mlel tak,že jim utíkal a nemohli nic natočit.Tak se to povedlo až na potřetí ![]()
Každopádně jsem byla za sestřičkou ,malá se jí narodila včera v půl dvanácté v noci.Má ji v inkubátoru,jelikož je maličká,ale je v pořádku a domu je pustí asi za 7-10dní
Já pokud neporodím ,tak v pátek nástup na vyvolávačku a po dnešní kontrole jsem fakt nabitá pozitivní energií
Ségře porod taky vyvolávali,jelikož ani po 24h po odteklé plodovce se nerozjížděly kontrakce a hrozil císař.A nakonec se to rozjelo až v půl desáté večer a o dvě hodiny už se jí malá narodila.Tak mě totak trochu zbavilo stresu z vyvolávaného porodu
Ted si jdu dát vlažnou sprchu,jsem úplně zplavená-uf ![]()
Holky..držím vám palečky ať to máte co nejdříve za sebou.Já mám termínek za 2měsíce a už teď se nemohu dočkat na prcka. ![]()