Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prtka píše:
Holky je potřeba mít k vyvolání nějaké CS skore? Třeba 7 a výš? Tady v jedné diskusi jsem totiž četla, že CS 7 a vyšší už je vhodný k vyvolání porodu..takže pod 7 to řeší císařem nebo?
Já mám CS skore 5,můj pan doktor mi na poslední kontrole řekl,že pokud do termínu neporodím příjde mu zbytečný abych přenášela těch 14 dní a stejně by mi to z největší pravděpodobností stejně vyvolali,věřím mu,tomuhle já totiž nerozumím a asi nejsem jediná tak už asi ví jak to postupuje,jelikož já už od 36týdne mám nález pořád stejný,bez postupu,takže jsem ráda,na mimi se těším a beru to jako vysvobození,nevím jak kdo,ale já mám nahy jako konve,sotva lezu.
Tak všem držím palečky a pěstičky…
![]()
Teerosek:Já jám CS 3
Měla jsem to tak na konci těhu i s holkama.A první dceru jsem rodila v 40+6 a druhou v 39+4-nebo tak nějak
Tak mě zrovna CS nějak neděsí.
Ale doufám,že prcek se umoudří a porodím ho bez vyvolávání.Má na to tedy týden ![]()
ahojky,
ja jsem taky otekla,docela koukam,nijak jsem na to moc netrpela,ani ted cele tehu(ani minule) a nejednou posledni dva dny bum.Nohy,ruce jeste vic,ze dne na den mi na vaze vyskocilo o dve kg vic
.
Vcera mi na kontrole dr.rekla,ze porod vubec nevidi realne ted.. ![]()
vidim,ze uz jsem o vcerejsi kontrole psala vcera
..omlouvam se za tehudemenci ![]()
Any:
V poho
Já naštestí neotýkám,tohle se mi v těhotenství vždycky vyhlo
Ale za to si užívám jiné věci co patří ke konci těhulkování
Chjooo.Ty noce úplně nenávidím!!!
Nemůžu vůbec usnout,převaluju se a čučím do tmy
Usínám až kolem druhé třetí a to se zas budím co hodinu bolestí kyčlí a zad a samozdřejmě běháním na wc
Říkám si -vydržela sem to doted-vydržím i do toho 16.července-uf.Ale pořád doufám,že se prdolka narodí dřív ![]()
Holky jak přežíváte dnešní hic?Já mám pocit,že zkolabuju-děs!!!
![]()
Přežívám jen díky větráku,jinak bych to asi nedala…Ven nechodím přes den vůbec a strašně závidím všem,kteří se můžou koupat ![]()
Taky to horko snasim blbe a ty otoky jsou cim dal vetsi,nazouvaky uz mi nesly obout
a to jsem ty nohy mela cele odpol ponorene ve studene vode.
Noci ani nemluvim,silene trpim na bolest kycli,pry tam mam chronic.zanet a lecit mi to budou az po kojeni.
Taky zavidim vsem koupajicim
.
Chtelo by to nejakou nocni bouri na rozeni miminek
…
Tak se drzte maminy
PS:zitra si rikam,ze je taky pekny datum na rozeni
![]()
Já už na bouřky moc nespoléhám a datum neřeším.Ten náš klučina si o tom stejně rozhodně sám ![]()
Taky mám co dělat,abych přežila
Jsem ráda,že vůbec dýchám.Už ani ten větrák moc nezabírá,i když bez něho bych umřela úplně
Ještě na chvíli zabere studená sprcha na nohy a ruce a vychlazený meloun.Ale je to mazec
![]()
Tak dneska mojí těhu ségře rupla voda a je v porodnici.Termín má až za měsíc.
Tak nakonec bude mít miminko dřív než já a nejspíš se potkáme v porodnici
A to jsme si z toho na začátku těhu dělali srandu,že kdyby rodila dřív a já později,že se sejdeme na sále
Tak hlavně at jí všechno dobře dopadne a malá je v pořádku
![]()