Celá rodina - stejné jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17824
9.8.17 09:48

Nemam to ráda. Je tolik peknych jmen a tak nevidim duvod pojmenovavat deti po rodicich. Zvlast když se vsichni pak budou jmenovat Martin/Martina, Radek/Radka… U nas v rodine je to tak u tety a strejdy a uz zavolame zdrobele a nevi na koho to je. Ale tam se tomu tak stalo svatbou, to clovek neovlivní. Ale deti maji pojmenovane jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12963
9.8.17 09:51

Znám takovou rodinu a situace, které nastávaly, byly občas až nepříjemné.
Doteď si vzpomínám na situaci, kdy jsem chtěla na základce mluvit se spolužačkou(mobily nebyly) a vysvětlovala jsem, že si přeji tu, se kterou chodím do školy. V domě se nacházely 4 osoby stejného jména.
Fakt jak ve cvokhausu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59408
9.8.17 10:00

@Sany80s no mě se povedl tak slušný trapas, když jsme s manželem spolu začali chodit věděla jsem že rodiče jsou rozvedení a když jsem tam volala večer tak se ozval jménem a mě vůbec nenapadlo že nemluvím s ním ale s budoucím tchánem :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
9.8.17 10:05

Moje děti mají jména, která jsme společně vybrali. Jsou naše. Stejná jména v rodině jsou pro mě nepraktická a tak trochu „je mi to jedno, tak třeba po mně“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.17 10:10

Měla jsem spolužačku Janu. Její maminka byla taky Jana. Spolužačka dostala podmínečné vyloučení ze školy. Které si samozřejmě doma od pošťačky převzala spolužačka. Tenkrát mi to přišlo fajn. Nicméně z pohledu rodiče bych to ráda věděla. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13010
9.8.17 10:11

Základní funkce jména je rozlišovací

v rodině kde se všichni jmenují stejně, to jaksi nefunguje a jméno nic nerozlišuje

nedělala bych to, není to ani hezké ani praktické

akorát pak ze jmen vznikaj zpatlaniny a krouceniny nebo se začnou dělit na malej a velkej a malej je 30 letej a 100 kilovej a celá rodina ho furt volá "malej.. "…no prostě nesmysl

nedělejte to a projevte trochu kreativity…nikdo nemá 100 dětí aby měl problém vymyslet jméno pro dítě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
9.8.17 10:17

@Borrealis spíš si myslim, že je problém se dohodnout, než vymyslet. :lol:
Ka teď mám třeba favority, ale nevím jak to navleknout, aby taťka souhlasil :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
9.8.17 10:23
@stinga píše:
tak druhý syn bude Radomír, a mají to vyřešené :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pochopitelně :mrgreen: až někdo zavolá: „Ráďo“ zvedne se ze židle celej barák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
9.8.17 10:42

@kaja555 me to přijde super, ale ja osobně potřebuji, aby to jméno,,souznilo" s dítětem, a potom se trefit ze zrovna tatínkovo jméno bude to nejlepší pro syna, to je docela těžký :D na druhou stranu, je možné dat i dvě jména, ze jo. První si vyberes jake chceš a druhe das po rodiči. My dáváme pouze 1 jméno, ale domluvili jsme se ze deti jméno po nas dostanou pri křtu. Takže to tak nejak symbolicky zachovame :)

• Citovat
  • Upravit
3837
9.8.17 10:46

Nevadí mi, pokud se dítě jmenuje po otci nebo matce, třeba matka Petra, Otec Jan, syn Jan a dcera Eliška. Ale jestli jste třeba Michal a Michaela a kluk je Michal a holka bude zase michaela, to je trochu na palici ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
9.8.17 10:48

Zalezi, zda se to libi vam. Na nazory ostatnich bych nehledela.

Ja osobne to nesnasim, jmenujeme se s brachou stejne jako nasi, brachovo jmeno uz je 3 v rade. :zed: A svoje jmeno nemam rada, i proto, ze se tak jmenuje i matka a od mala to bylo velka x mala. Beru to tak, ze si rodice nedaji praci s vyberem jmena, je to pohodlnost. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
9.8.17 10:49

Nelíbí se mi to. Jednak je to takové samolibé, druhak jako by to tomu dítěti ubíralo jeho vlastní identitu a jedinečnost. O nepraktičnosti je tu toho už napsáno spousta. Za mě fakt nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17824
9.8.17 11:06

@Trixia tak ja taky mela problem se s manzelem dohodnou na jmenech, hlavne pro syna (mame kazdy jiny vkus) a stejne se nam podarilo tri jmena vybrat. A opravdu se syn nejmenuje po otci a ani po mne… Takze bych rekla, ze z toho mnozstvi jmen aspon jedno snad vybrat jde. Ale chapu, ze nekdo jmeno po rodičích davat chce. Ale mit ctyri lidi pojmenovane stejne je dle me proste mazec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
9.8.17 11:10

Podle mě je to hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
9.8.17 11:37

U nás je to taky jak ve cvokhausu, samej Jan, jak v mé tak v manželově rodině… tak jsme to utli a syna pojmenovali jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová