Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám luxusní obroučky z USA, vidím dobře, brýle chci jen jako módní doplněk (nechci rozebírat, prostě je chci nosit jako doplněk).Momentálně jsou tam demo skla, na jednom oku je znak výrobce. Chtěla jsem tam proto dát čirá skla bez dioptrií, v optice mi řekli cenu 1100. Je tato cena reálná? Jsem z Prahy.Taky mě napadlo dát tam jen jedno sklo, na druhém může zůstat demo sklo, to je bez potisku.(?co myslíte?).Prosím maminky s brýlemi o radu. Děkuji
![]()
Jo cena je to realna. Za skla bez nejakych extra pozadavku se kolem 1.000 plati a prijde mi to v poho. Material, prace, marze. A jestli jsou plastove, tak to nekde ani nechtej delat.
@maskovak nevím, protože mám dioptrické, ale poradila bych zeptat se ve více optikach, koukám, že si z Prahy, tak nejlépe v nějaké menší někde na sídlišti.
Záleží asi taky jestli tam chceš antireflexní skla, odlehčená atd. To odlehčení je samozřejmě zásadní hlavně u hodně dioptrií, ale ten antireflex, je myslím zásadní i pro nedioptricka jestli chceš v brýlích dělat nějaky dojem, pokud nechceš vypadat jako „dobrý den, mám brýle a šetřím na nich“.. Kdybys měnila jen jedno sklo, mohlo by se ti snadno stát, že to bude jedno trochu jiné a bude to vidět… Kolik je běžná cena za nedioptricke sklo+výměnu, nevím. Ale pro srovnání 2 dioptrická můžou stát klidně 10 000 +obroučky, a to nejsou nijak super luxusní… Jen oční vada +pohodlnost nošení (antireflex, odlehčení, zúžení).
@Anonymní píše:
Záleží asi taky jestli tam chceš antireflexní skla, odlehčená atd. To odlehčení je samozřejmě zásadní hlavně u hodně dioptrií, ale ten antireflex, je myslím zásadní i pro nedioptricka jestli chceš v brýlích dělat nějaky dojem, pokud nechceš vypadat jako „dobrý den, mám brýle a šetřím na nich“.. Kdybys měnila jen jedno sklo, mohlo by se ti snadno stát, že to bude jedno trochu jiné a bude to vidět… Kolik je běžná cena za nedioptricke sklo+výměnu, nevím. Ale pro srovnání 2 dioptrická můžou stát klidně 10 000 +obroučky, a to nejsou nijak super luxusní… Jen oční vada +pohodlnost nošení (antireflex, odlehčení, zúžení).
@maskovak Těch 1100 je cena za obě čirá skla bez dalších úprav? Jo, je to reálné, zvláště v Praze. Dala bych si do brýlí aspoň antireflex, to je standard. Zkus se kdyžtak zeptat v nějaké menší optice, můžou být levnější. Výměnu pouze jednoho skla rozhodně ne, mohlo by to být nepříjemné na oči.
@sabrinafromprague
To máš dva nicky? Jako nositelka brýlí nechápu nošení brýlí na ozdobu. Poslední brýle mě stály cca 3000 a parády udělají dost.
A nebo bys mohla nosit rámečky bez skel… Pokud nepotřebujes predstirat, že máš brýle, ale chceš je na ozdobu. Parádu udělají, rozruch spolehlivě taky a nebudeš muset řešit upatlana skla a nejspíš to bude i komfortnější koukání.
Když opomenu to, že takovému přístupu moc „nerozumím“, pokusím se ohledně brýlí poradit. Samozřejmě si tam můžeš zkusit nechat zabrousit čirá skla. Otázkou je, jestli to ty brýle snesou, ale pokud ano, tak ta cena není úplně mimo, nicméně vím, že v Optiscontu Ti to udělají pravděpodobně za půlku.
Co bych ale řešila spíš, je to, že pokud půjdu do optiky (nebo to tam pošlu poštou), dám za to nějaké peníze, tak můžu mít brýle, které budou mít něco navíc - tj. brýle jsou super v tom, že můžou být samozatmavovací, mít ochranu proti záření z počítače a mobilu… samy o sobě mají čirá skla UV ochranu (proto rozhodně nedoporučuji nechávat si jedno oko plast a druhé sklo - prostě si dej dvě skla a máš oko chráněné i proti UV záření).
Je toho plno, co se dá s brýlemi vymyslet a zdaleka to dneska už nestojí tolik. A dioptrie jsou to poslední, co na to potřebuješ:-)
Ahojky mám podobnou zkušenost. Přivezla jsem si z dovolené z Londýna brýle s opravdu pěknými obroučkami. Akorát jsem potřebovala aby do nich v optice udělaly sklíčka. Nemám moc silné dioptrie a obroučky jsou značkové ale i tak mě v jedné optice poslali domů. Že se nezaručí za to, že by mi ty brýle vratily nepoškozené a je tady možnost toho, že by mi ty obroučky praskly. Což nechápu, ale tak asi to tam tak měli. Až asi před 4 měsici mi je přítel přinesl domů a nechával to udělat přes známého co dělá v optice na čerňáku myslím. Vím, že to bylo v grand opticalu. Ty sklíčka mi tam normálně daly a brýle suprovka. Drží a nic se stěmi obroučky nestalo. A ta cena je reálná, měla jsem to podobně ![]()