Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud jsem viděl v poslední době cenové nabídky na „jádro na klíč“, tak v Brně od malých firem - cca 5 lidí - se pohybují od 115 do 150 tisíc. Včetně zisku firmy; obklady a sanitární keramika spíš v nižších cenových relacích, vana ze smaltovaného plechu, odpady a sifony dovoz z Číny - oproti plastům ze SAM Myjava nějaký ten tisíc ušetříte, ale údržba je o něco namáhavější…)
Vloni v Praze -
koupelna plus kuchyň na míru včetně spotřebičů 280 tisíc - je ale pravda, že jsem nevybírala to nejlevnější (ale ani ne nějaký luxus).
Hodně pomůže, když si někdo může něco udělat sám - to buhužel u nás nehrozilo ![]()
V každém případě přeju pevné nervy!
Je tu někdo, kdo nedávno řešil vyzdění koupelnového jádra? Budeme dělat novou koupelnu, standardní panelákový byt. Vodu, odpady, topení a elektřinu mi tam bude dělat příbuzenstvo zadarmo. Můžete mi prosím říct, kolik mám počítat že bude stát ten zbytek?
@neznámá známá my se na to taky chystame a rozpočet máme 70.tisíc. S tím, ze elektřinu i vodu si manzel bude dělat taky sam. Tak snad se do toho vejdem ![]()
@neznámá známá ano, právě dělám.
Ytong 5.200 bez dph přes firmu a známého, chlap postaví stěnu, udělá vodu, odpad, elektriku. CCA 35 tisíc.
Zbytek - natažení stropu, stěn, podlahy a obkladačky zedník - opět bez faktury, cca 20 tisíc.
Takže 50 litrů a k tomu připočítat ještě kachle, které nemám vybrané - ale do 10 tisíc se vejdu.
Takže 60 tisíc se vším všudy.
A na podzim dodělat rohovou kuchyň - cca 15-20 tisíc - většina svépomocně.
@AndreaS92 píše:
@neznámá známá my se na to taky chystame a rozpočet máme 70.tisíc. S tím, ze elektřinu i vodu si manzel bude dělat taky sam. Tak snad se do toho vejdem
No já mám zatím info, že bez vody a elektřiny je to tak 120 000 Kč, včetně sanity průměrné kvality.
A třeba jedna stavební firma tady u nás mi dneska po telefonu řekla, že cena je cca 170 000 Kč s tím, že v tom není elektřina, voda, odpady, topení a sanitu si musíme koupit sami a oni ji jen usadí. To jsem se fakt zasmála a rozloučila se s nimi ![]()
@neznámá známá píše:
No já mám zatím info, že bez vody a elektřiny je to tak 120 000 Kč, včetně sanity průměrné kvality.A třeba jedna stavební firma tady u nás mi dneska po telefonu řekla, že cena je cca 170 000 Kč s tím, že v tom není elektřina, voda, odpady, topení a sanitu si musíme koupit sami a oni ji jen usadí. To jsem se fakt zasmála a rozloučila se s nimi
No jo, firmě musíš zaplatit daně, práci chlapů… Takže se nediv.
@neznámá známá a vám to bude dělat firma?
tak to jsem nějak nepochopila manžel si to bude dělat sam stačí koupit jen materiál no tak počítáme ze se do toho vejdem ![]()
@Blekota píše:
No jo, firmě musíš zaplatit daně, práci chlapů… Takže se nediv.
No každopádně - elektřina jeden strýc za cenu materiálu, voda, topení, odpady zadarmo druhý strýc, Ytong + obložení taťkův známý za nějakou lepší cenu. Sanitu si vybereme sami. Chtěla bych se vlézt do 100 000 Kč se vším všudy. Myslíš, že se vlezu?
@neznámá známá píše:
Je tu někdo, kdo nedávno řešil vyzdění koupelnového jádra? Budeme dělat novou koupelnu, standardní panelákový byt. Vodu, odpady, topení a elektřinu mi tam bude dělat příbuzenstvo zadarmo. Můžete mi prosím říct, kolik mám počítat že bude stát ten zbytek?
u ségry 150 tis.
je fakt, že si s tim vyhráli, ale taky to stálo
A to má ségra 25 % slevu na materiál - takže obklady a takové věci měli se slevou.
@neznámá známá píše:
Teď jsme nechávali dělat u babičky a sakumprásk s elektrikou, vodou, zděním a veškerým vybavením to vyšlo na rovných 100 tisíc. Samozřejmě i s prací.
@Ignácie píše:
@neznámá známá Platili jsme 120 tisíc. V ceně vše.
To je hodně, když můžeš 50% ušetřit a dát za vše 60 tisíc.
@KPKristy píše:
Teď jsme nechávali dělat u babičky a sakumprásk s elektrikou, vodou, zděním a veškerým vybavením to vyšlo na rovných 100 tisíc. Samozřejmě i s prací.
A dělal to nějaký zedník na černo?
@AndreaS92 píše:
@neznámá známá a vám to bude dělat firma?tak to jsem nějak nepochopila manžel si to bude dělat sam stačí koupit jen materiál no tak počítáme ze se do toho vejdem
No přímo firma ne /to jsem jen zjišťovala pro zajímavost/. Jak jsem psala, voda, odpady, topení jeden strýc úplně zadarmo včetně materiálu a elektřinu druhý strýc za cenu materiálu. Ytong a kachle jsme měli v úmyslu udělat od taťkového známého co to dělá na černo. Ale když nad tím tak uvažuju. Je těžké ten Ytong vyzdít sám?