Cena rekonstrukce jádra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
11.4.14 00:05

Pokud jsem viděl v poslední době cenové nabídky na „jádro na klíč“, tak v Brně od malých firem - cca 5 lidí - se pohybují od 115 do 150 tisíc. Včetně zisku firmy; obklady a sanitární keramika spíš v nižších cenových relacích, vana ze smaltovaného plechu, odpady a sifony dovoz z Číny - oproti plastům ze SAM Myjava nějaký ten tisíc ušetříte, ale údržba je o něco namáhavější…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
14.4.14 15:03

Vloni v Praze -
koupelna plus kuchyň na míru včetně spotřebičů 280 tisíc - je ale pravda, že jsem nevybírala to nejlevnější (ale ani ne nějaký luxus).
Hodně pomůže, když si někdo může něco udělat sám - to buhužel u nás nehrozilo :)
V každém případě přeju pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neznámá známá
10.3.15 11:31

Je tu někdo, kdo nedávno řešil vyzdění koupelnového jádra? Budeme dělat novou koupelnu, standardní panelákový byt. Vodu, odpady, topení a elektřinu mi tam bude dělat příbuzenstvo zadarmo. Můžete mi prosím říct, kolik mám počítat že bude stát ten zbytek?

• Citovat
  • Upravit
5593
10.3.15 11:36

@neznámá známá my se na to taky chystame a rozpočet máme 70.tisíc. S tím, ze elektřinu i vodu si manzel bude dělat taky sam. Tak snad se do toho vejdem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
10.3.15 11:37

@neznámá známá ano, právě dělám.
Ytong 5.200 bez dph přes firmu a známého, chlap postaví stěnu, udělá vodu, odpad, elektriku. CCA 35 tisíc.
Zbytek - natažení stropu, stěn, podlahy a obkladačky zedník - opět bez faktury, cca 20 tisíc.
Takže 50 litrů a k tomu připočítat ještě kachle, které nemám vybrané - ale do 10 tisíc se vejdu.
Takže 60 tisíc se vším všudy.
A na podzim dodělat rohovou kuchyň - cca 15-20 tisíc - většina svépomocně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neznámá známá
10.3.15 11:38
@AndreaS92 píše:
@neznámá známá my se na to taky chystame a rozpočet máme 70.tisíc. S tím, ze elektřinu i vodu si manzel bude dělat taky sam. Tak snad se do toho vejdem ;)

No já mám zatím info, že bez vody a elektřiny je to tak 120 000 Kč, včetně sanity průměrné kvality. :( A třeba jedna stavební firma tady u nás mi dneska po telefonu řekla, že cena je cca 170 000 Kč s tím, že v tom není elektřina, voda, odpady, topení a sanitu si musíme koupit sami a oni ji jen usadí. To jsem se fakt zasmála a rozloučila se s nimi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2874
10.3.15 11:40
@neznámá známá píše:
No já mám zatím info, že bez vody a elektřiny je to tak 120 000 Kč, včetně sanity průměrné kvality. :( A třeba jedna stavební firma tady u nás mi dneska po telefonu řekla, že cena je cca 170 000 Kč s tím, že v tom není elektřina, voda, odpady, topení a sanitu si musíme koupit sami a oni ji jen usadí. To jsem se fakt zasmála a rozloučila se s nimi :mrgreen:

No jo, firmě musíš zaplatit daně, práci chlapů… Takže se nediv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
10.3.15 11:41

@neznámá známá a vám to bude dělat firma? 8o tak to jsem nějak nepochopila manžel si to bude dělat sam stačí koupit jen materiál no tak počítáme ze se do toho vejdem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neznámá známá
10.3.15 11:41
@Blekota píše:
No jo, firmě musíš zaplatit daně, práci chlapů… Takže se nediv.

No každopádně - elektřina jeden strýc za cenu materiálu, voda, topení, odpady zadarmo druhý strýc, Ytong + obložení taťkův známý za nějakou lepší cenu. Sanitu si vybereme sami. Chtěla bych se vlézt do 100 000 Kč se vším všudy. Myslíš, že se vlezu?

• Citovat
  • Upravit
851
10.3.15 11:43

@neznámá známá Platili jsme 120 tisíc. V ceně vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.3.15 11:44
@neznámá známá píše:
Je tu někdo, kdo nedávno řešil vyzdění koupelnového jádra? Budeme dělat novou koupelnu, standardní panelákový byt. Vodu, odpady, topení a elektřinu mi tam bude dělat příbuzenstvo zadarmo. Můžete mi prosím říct, kolik mám počítat že bude stát ten zbytek?

u ségry 150 tis. :nevim: je fakt, že si s tim vyhráli, ale taky to stálo :think: A to má ségra 25 % slevu na materiál - takže obklady a takové věci měli se slevou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.3.15 11:45
@neznámá známá píše:

Teď jsme nechávali dělat u babičky a sakumprásk s elektrikou, vodou, zděním a veškerým vybavením to vyšlo na rovných 100 tisíc. Samozřejmě i s prací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
10.3.15 11:49
@Ignácie píše:
@neznámá známá Platili jsme 120 tisíc. V ceně vše.

To je hodně, když můžeš 50% ušetřit a dát za vše 60 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neznámá známá
10.3.15 11:49
@KPKristy píše:
Teď jsme nechávali dělat u babičky a sakumprásk s elektrikou, vodou, zděním a veškerým vybavením to vyšlo na rovných 100 tisíc. Samozřejmě i s prací.

A dělal to nějaký zedník na černo?

• Citovat
  • Upravit
neznámá známá
10.3.15 11:51
@AndreaS92 píše:
@neznámá známá a vám to bude dělat firma? 8o tak to jsem nějak nepochopila manžel si to bude dělat sam stačí koupit jen materiál no tak počítáme ze se do toho vejdem ;)

No přímo firma ne /to jsem jen zjišťovala pro zajímavost/. Jak jsem psala, voda, odpady, topení jeden strýc úplně zadarmo včetně materiálu a elektřinu druhý strýc za cenu materiálu. Ytong a kachle jsme měli v úmyslu udělat od taťkového známého co to dělá na černo. Ale když nad tím tak uvažuju. Je těžké ten Ytong vyzdít sám?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný