Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@roba18 Elektřinu právě chceme do jádra novou.. Na roztahani kabelů máme známého, ale pak asi revize bude potřeba od někoho jiného. Když nad tím zase a znovu přemýšlím, tak obklady a dlažbu bysme potom zvládli sami, ale postavit to jádro bych raději svěřila firmě, s tím nemá zkušenost ani přítel. Já měla představu, že po dobu rekonstrukce bychom měli dovolenou, aby měli dělníci alespoň nějaký dohledKdyž jsem četla starší diskuze, tak jsem cumela jak puk, že chlapi chodili makat skoro jak se jim to hodilo, že mají rozjednano více akcí najednou a tím se vše protahuje.
Naštěstí máme ještě čas si to vše pořádně promýšlet. Já jen zkrátka nevím na co vše si dát pozor a jak nenaletet fušerům.
Určitě budeme hledat dobré reference, nechceme vše nejlevnější na úkor kvality. Jsme z ústeckého kraje, tak pokud někdo máte s někým dobré zkušenosti, sem s tím.
ono nejde o elektřinu do jádra, ale pokud chcete indukci, potřebujete silnější kabel a silnější rozvod už přímo v jističích, které jsou ještě před bytem. Informaci vám podá správce el. rozvodů. Postavit ytong je vážně docela jednoduché, důležité je mít dobrého obkladače.
@roba18 Já mám pocit, že stejně musíme udělat silnější celé rozvody. Už teď nesmíme zapínat pračku a El. troubu zároveň
Ty bláho, ona to vážně nebude sranda.
Já jsem moc ráda, že mi tady radite všichni. ![]()
@Anonymní píše:
@Zumpa Takže by tohle zvládnul člověk, který jádro nikdy nedělal?Nejsme nešikové, zvládneme štuky a, jak už jsem psala, položit dlažbu i obklady.. ale zeď? Já jsem teda říkala, co na tom může být těžkého, když si udělám srandu, tak vlastně jenom skládám lego???
Položit správně obklad a dlažbu je náročnější, než postavit zeď.
S tou indukcí je třeba mít k tomu dimemzované rozvody i v domě. U nás si jedna sousedka (naštěstí jen v 1+1) dala pryč radiátory dálkového topení a místo nich má přímotopy, skončilo to tak že shodila celý barák, několika lidem to zničilo elektroniku a bylo štěstí že barák neshořel, kabely co vedly do jejího jističe byly úplně upečené. Takže si ověřte jestli máte v domě rozvody přizpůsobené pro takové spotřebiče, protože v domech, kde je k dispozici plyn to tak nebývá. Ségra si do 8. patra musela nechat vést sólo kabel pro indukci od hlavního rozvaděče protože plyn nechtěla (nikdy ho neměla) a rozvody v domě by to neunesly.
@Heivka Wow
Tak možná příteli ještě dolmuvim a bude ten plyn
Tenhle panelák je rozhodně starší než 15 let a pochybuji že se tu kdy s elektřinou něco dělalo. Pokusíme se vše co tu kdo napsal vyzjistit co nejdříve, ať dopředu víme na co se ještě připravit.. Třeba tu statiku jsem netušila, když jde o umakartové jádro, že i tam by mohl být problem.
@Zumpa Takže by tohle zvládnul člověk, který jádro nikdy nedělal?
Nejsme nešikové, zvládneme štuky a, jak už jsem psala, položit dlažbu i obklady.. ale zeď? Já jsem teda říkala, co na tom může být těžkého, když si udělám srandu, tak vlastně jenom skládám lego???