Cena rekonstrukce jádra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.9.20 14:49

@Zumpa Takže by tohle zvládnul člověk, který jádro nikdy nedělal? :think: Nejsme nešikové, zvládneme štuky a, jak už jsem psala, položit dlažbu i obklady.. ale zeď? Já jsem teda říkala, co na tom může být těžkého, když si udělám srandu, tak vlastně jenom skládám lego??? :lol:

• Citovat
  • Upravit
3460
29.9.20 14:54
@Anonymní píše:
@roba18 Elektřinu právě chceme do jádra novou.. Na roztahani kabelů máme známého, ale pak asi revize bude potřeba od někoho jiného. Když nad tím zase a znovu přemýšlím, tak obklady a dlažbu bysme potom zvládli sami, ale postavit to jádro bych raději svěřila firmě, s tím nemá zkušenost ani přítel. Já měla představu, že po dobu rekonstrukce bychom měli dovolenou, aby měli dělníci alespoň nějaký dohled :lol: Když jsem četla starší diskuze, tak jsem cumela jak puk, že chlapi chodili makat skoro jak se jim to hodilo, že mají rozjednano více akcí najednou a tím se vše protahuje. :zed: Naštěstí máme ještě čas si to vše pořádně promýšlet. Já jen zkrátka nevím na co vše si dát pozor a jak nenaletet fušerům. :roll: Určitě budeme hledat dobré reference, nechceme vše nejlevnější na úkor kvality. Jsme z ústeckého kraje, tak pokud někdo máte s někým dobré zkušenosti, sem s tím. :)

ono nejde o elektřinu do jádra, ale pokud chcete indukci, potřebujete silnější kabel a silnější rozvod už přímo v jističích, které jsou ještě před bytem. Informaci vám podá správce el. rozvodů. Postavit ytong je vážně docela jednoduché, důležité je mít dobrého obkladače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.20 15:02

@roba18 Já mám pocit, že stejně musíme udělat silnější celé rozvody. Už teď nesmíme zapínat pračku a El. troubu zároveň :roll: Ty bláho, ona to vážně nebude sranda. :lol: Já jsem moc ráda, že mi tady radite všichni. :)

• Citovat
  • Upravit
15905
29.9.20 15:12
@Anonymní píše:
@Zumpa Takže by tohle zvládnul člověk, který jádro nikdy nedělal? :think: Nejsme nešikové, zvládneme štuky a, jak už jsem psala, položit dlažbu i obklady.. ale zeď? Já jsem teda říkala, co na tom může být těžkého, když si udělám srandu, tak vlastně jenom skládám lego??? :lol:

Položit správně obklad a dlažbu je náročnější, než postavit zeď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.20 15:26

@Zumpa Tak to celkem ráda slyším. :)

• Citovat
  • Upravit
6650
29.9.20 20:19

S tou indukcí je třeba mít k tomu dimemzované rozvody i v domě. U nás si jedna sousedka (naštěstí jen v 1+1) dala pryč radiátory dálkového topení a místo nich má přímotopy, skončilo to tak že shodila celý barák, několika lidem to zničilo elektroniku a bylo štěstí že barák neshořel, kabely co vedly do jejího jističe byly úplně upečené. Takže si ověřte jestli máte v domě rozvody přizpůsobené pro takové spotřebiče, protože v domech, kde je k dispozici plyn to tak nebývá. Ségra si do 8. patra musela nechat vést sólo kabel pro indukci od hlavního rozvaděče protože plyn nechtěla (nikdy ho neměla) a rozvody v domě by to neunesly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.20 22:16

@Heivka Wow 8o Tak možná příteli ještě dolmuvim a bude ten plyn :mrgreen: Tenhle panelák je rozhodně starší než 15 let a pochybuji že se tu kdy s elektřinou něco dělalo. Pokusíme se vše co tu kdo napsal vyzjistit co nejdříve, ať dopředu víme na co se ještě připravit.. Třeba tu statiku jsem netušila, když jde o umakartové jádro, že i tam by mohl být problem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný