Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych hlavně děcko nenechala doučovat studentem gymplu. Dneska je spoooousta jiných možností…byť o něco na hodku dražších, ale aspoň to k něčemu bude.
Co se týká těch certifikátů, tak dcera má z 5. třídy A1, příští rok v sedmičce bude dělat A2, následně pak na gymplu pokračovat dál. Nedělá to z donucení, baví ji to. Zatím má teda opravdu jen ty základní, na úroveň B se dostane snad na tom gymplu. A jestli si pak udělá ještě i céčkový zkoušky, tak to je ještě daleko.
Chci tím říct, že gymplák bez jakékoliv zkoušky mě na doučko neohromí,,, a neber to, prosím, osobně. V dnešní konkurenci a možnostech, opravdu ne.
Syn chodil na angličtinu do jazykové školy, 45 minut - 100,– plzeňsko
Podívej se na inzeráty, za kolik nabírají nové lektory jazykovky. V Praze je běžná cena 250,–Kč/60 minut.
Podívej se na doucuji.eu, tam když se zaregistruješ, tak ti budou chodit nabídky.
Odvádět nic nemusí, předpokládám, že se nebude jednat o soustavnou výdělečnou činnost, ale spíše příležitostnou. Řekla bych si tak kolem 150 - 200 Kč/hod. Nabídky můžeš zadat třeba sem http://www.kvalitni-doucovani.cz/ ![]()
@ruzovasrnka píše:
Podle mě dost záleží, jakou máš úroveň, kvalifikaci, certifikáty atd. Já platila 350 Kč/hod za konverzaci s rod. mluvčím, pokud máš C2, byla bych Ti ochotná zaplatit tak 300Kč/h.
C2 je rodilý mluvčí, můžeš mít max. C1, což jsou cca magisterské státnice
Já jsem si brala 300 Kč/60 min, ale byla to středoškolská a vysokoškolská matika. Jo a v Praze ![]()
Když jsem chodila na doučování němčiny, platila jsem také 300 Kč a bylo to na malém městě, plno pán měl neustále ![]()
@bartoel1 píše:
někteří rodiláci jsou spíš na té C1 ![]()
a nerodiláci můžou mít C2, proč ne?
@bartoel1 píše:
C2 ale nerodilý mít může, však na to jsou zkoušky.
@GraceM píše:
Podívej se na inzeráty, za kolik nabírají nové lektory jazykovky. V Praze je běžná cena 250,–Kč/60 minut.
jo, jenže v jazykovce neučí studentky gymnázia
@Majka13 píše:@bartoel1 ano jsou a CPE je úroveň C2
C2 ale nerodilý mít může, však na to jsou zkoušky.
V tvojí situaci bych nabídla doučováni angličtiny děckám na ZŠ nebo z učňáků a jiných středních…inzerát zkus dát na fb a nechat sdílet. Byla bych ti ochotna zaplatit max. 150 kč (kdybych potřebovala nechat doučit dítě).
Taky nevidím duvod, proc by nemohla studentka gymnázia doucovat dítě na ZŠ, případně někoho z ucnaku. Ja bych možná chtela vidět známku na vysvědčení z angličtiny, ale verim, ze gymnaziste jsou dobre jazykově vybaveni. Dala bych max. stovku za hodinu.
Moje dcera studentka gymnázia doučuje klučinu 11let, dostává 120kč za 45min. Chodím se synem na logopedii, zmínila jsem se, že mám dceru na gymplu a ona hned, jestli by nedoučovala jejího vnuka, dceři jsem řekla, že dostane 100Kč na hodinu, nakonec to bylo jinak ![]()