Cena za doučování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
751
14.5.17 17:48

Moje dcera studentka gymnázia doučuje klučinu 11let, dostává 120kč za 45min. Chodím se synem na logopedii, zmínila jsem se, že mám dceru na gymplu a ona hned, jestli by nedoučovala jejího vnuka, dceři jsem řekla, že dostane 100Kč na hodinu, nakonec to bylo jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
15.5.17 14:23
@Amalthea píše:
jo, jenže v jazykovce neučí studentky gymnázia

Učí, moje příbuzná učila už ve čtvrťáku na střední, ještě jí ani nebylo osmnáct. A nebyl s tím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.17 15:27
  • Citovat
  • Upravit
1197
15.5.17 16:23
@GraceM píše:
Učí, moje příbuzná učila už ve čtvrťáku na střední, ještě jí ani nebylo osmnáct. A nebyl s tím problém.

Samozřejmě to tak být může, ale z gymplu učila v lepším případě s dobrou B2 a bez zkušeností. To by třeba na naší jazykovce neprošlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8659
15.5.17 17:24
@Majka13 píše:
Samozřejmě to tak být může, ale z gymplu učila v lepším případě s dobrou B2 a bez zkušeností. To by třeba na naší jazykovce neprošlo :nevim:

v naší teda taky ne a docela mě překvapuje, že někde je něco takového možné, když si představím komu vlastně solím nemalé prachy, aby mě něco naučil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8659
15.5.17 17:25
@GraceM píše:

Učila na střední škole? 8o no, tak to je snad fór ne? V sedmnácti s ukončeným základním vzděláním… ehm, hele jdi si trolit jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
15.5.17 17:36
@Amalthea píše:
Učila na střední škole? 8o no, tak to je snad fór ne? V sedmnácti s ukončeným základním vzděláním… ehm, hele jdi si trolit jinam

Ona učila na jazykovce, když ona byla na střední v čtvrťáku. Bych teda pochopila já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8659
15.5.17 22:39
@Majka13 píše:
Ona učila na jazykovce, když ona byla na střední v čtvrťáku. Bych teda pochopila já.

jo tak, no, ale stejně je to divné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.9.17 19:37

Holky jdu pro radu. Dcera bude v letošním roce dělat přijímačky na gympl a třídní učitelka( je skvělá) jí řekla, že s ní bude dělat přípravu, navrhla to sama od sebe, že zatím jednou týdně po vyučování spolu zůstanou ve třídě a budou se spolu připravovat, je v páté třídě, mají do půl jedné, takže tam spolu do půl druhé zůstanou a pak půjdou na oběd a pak na gymnastiku, dcera k ní chodí právě od dvou na gymnastiku. A že už má pro ni připravené úlohy k vypracovávání, že jí to bude dávat i běžně o hodinách matematiky, že má vždycky všechno hned hotové a pak se nudí, takže ji bude dávat ty testy navíc i v hodinách. Dcera je jediná ze třídy, kdo se bude hlásit na gympl. Dneska jsem s ní mluvila, že děkuju a kolik jí budeme dávat, bylo to takové divné, říkala, že nic nechce, že pro svou třídu to dělá zadarmo, že cizí by doučovala za peníze. Říkala jsem jí kolik, že jí to zaplatím, ale říkala, ať to neřeším, že pro dceru to dělá ráda. Ale já jí chci poslat peníze, přijde mi hloupé, aby rok zadarmo něco dělala. Jenže kolik? Nikdy jsem žádnou takovou přípravu nikomu neplatila, ani neznám nikoho v okolí. Když jí na začátku každého měsíce pošlu 500,– třeba? Nebo manžel říkal, že když nic nechce, že je to blbý jí posílat peníze, že jí pak třeba koupíme nějaký zlatý náramek :nevim: já vůbec nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
11.9.17 19:40

@terinka4444 za peníze by se asi cítila blbě, já bych asi koupila nějakou poukázku do Tesca třeba

• Citovat
  • Upravit
69235
11.9.17 19:42
@Doe_Jane píše:
@terinka4444 za peníze by se asi cítila blbě, já bych asi koupila nějakou poukázku do Tesca třeba

poukázku do Tesca? Není to jak kdyby byla socka a já jí dávala poukázky na jídlo? :nevim: to je zase situace tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.9.17 19:44

@terinka4444 pro „cizí“ jsem doučovala za 200 na hodinu. Ve vaší situaci bych učitelce nenutila peníze, po přijímačkách ji můžete překvapit věcným darem. Já dostala třeba orchidej, šampáňo, značkové pero. Zlato by asi bylo moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
11.9.17 19:44
@terinka4444 píše:
poukázku do Tesca? Není to jak kdyby byla socka a já jí dávala poukázky na jídlo? :nevim: to je zase situace tohle.

nooo možná kdyby to byla poukázka do COOPu tak by to tak vypadalo :mrgreen:
my to dost dostávali jak se narodil syn, od kolegů v práci atd… v Tescu mají vše i elektroniku když na to přijde :D

• Citovat
  • Upravit
671
11.9.17 19:46

@terinka4444
Pokud si trvá na tom, ze nic nechce a dělá to jen pro to aby pomohla dítěti, tak je to pravá učitelka, takových by mělo být víc. Ale posílat peníze mi přijde blbé :)

Já bych ji taky spíše na konci roku koupila něco jako poděkování za snahu a píli. Když by jste si spočítala tu 500 za měsíc tak za školní rok to udělá Dobré peníze na nějaký relaxační zajezd nebo víkend ze slevomatu třebas :)
(pokud má mezi vyučováním a gymnastikou hodinu volna tak je třeba ráda že se může nekomu věnovat)
Vaše dcerka bude určitě moc šikovná a chytrá, držím palečky ať se na gympl dostane :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.9.17 19:46
@terinka4444 píše:
Holky jdu pro radu. Dcera bude v letošním roce dělat přijímačky na gympl a třídní učitelka( je skvělá) jí řekla, že s ní bude dělat přípravu, navrhla to sama od sebe, že zatím jednou týdně po vyučování spolu zůstanou ve třídě a budou se spolu připravovat, je v páté třídě, mají do půl jedné, takže tam spolu do půl druhé zůstanou a pak půjdou na oběd a pak na gymnastiku, dcera k ní chodí právě od dvou na gymnastiku. A že už má pro ni připravené úlohy k vypracovávání, že jí to bude dávat i běžně o hodinách matematiky, že má vždycky všechno hned hotové a pak se nudí, takže ji bude dávat ty testy navíc i v hodinách. Dcera je jediná ze třídy, kdo se bude hlásit na gympl. Dneska jsem s ní mluvila, že děkuju a kolik jí budeme dávat, bylo to takové divné, říkala, že nic nechce, že pro svou třídu to dělá zadarmo, že cizí by doučovala za peníze. Říkala jsem jí kolik, že jí to zaplatím, ale říkala, ať to neřeším, že pro dceru to dělá ráda. Ale já jí chci poslat peníze, přijde mi hloupé, aby rok zadarmo něco dělala. Jenže kolik? Nikdy jsem žádnou takovou přípravu nikomu neplatila, ani neznám nikoho v okolí. Když jí na začátku každého měsíce pošlu 500,– třeba? Nebo manžel říkal, že když nic nechce, že je to blbý jí posílat peníze, že jí pak třeba koupíme nějaký zlatý náramek :nevim: já vůbec nevím.

POKUD DOUČUJE DCERU NA PŮDĚ ŠKOLY - NE U SEBE DOMA, TAK SI ZA TO ANI PENÍZE VZÍT NESMÍ - MĚLA BY - mohla by mít PROBLÉMY A JISTĚ TO Ví(pardon za caps) náramek nebo řetízek mi přijde takový vhodnější jako dárek, poděkování, pozornost… dala bych po přijímačkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová