Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chci poslat dítěti na tábor boty, které jsme museli ještě dát narychlo opravit a se svými zkušenosti s ČP jedině pojištěné tj. cenný balík. Jenže teď přemýšlím, jestli to jako cenný balík vůbec někomu z tábora vydají, když to je rekreační středisko. Na poštu předpokládám jezdí správce objektu (nebo jí v místě přebírá) a na balíku bude adresát dítě.
Netušíte někdo, jak to je, aby se to vůbec povedlo ![]()
@kedri
Ahojky, tak to netuším. Ale vzhledem k tomu, že cenný balík - doporučený - je vydávám jen na občanku, pokud se jedná o dítě, tak jeho zákonnému zástupci, nebo někomu s plnou mocí, že balík může převzít, tak si nejsem úplně jistá jestli se k němu dostane. Aby vám ho neposlali zpět.
Pokud pošleš jako doporučený balík, máš to pojištěné na 500,– to by nestačilo?
Nebo můžeš jako hlavního adresáta uvést vedoucího tábora, co tam s dětma jel, samozřejmě po tel. domluvě s ním a jen tam pak zmínit někde níž jméno dítěte.. A bude:)
Ja takhle jednou za ditetem posilala cepici( napadl snih, v kvetnu - mela jen ksiltovku) Posilala jsem to doporucene, na adresu a jmeno provozovatele objektu a k tomu pripsala, ze balik je pro moje dite. Doslo to bez problemu. Ja jetse potrebovala, aby to doslo co nejdriv. Coz se stalo, mela to druhy den.
@kedri A nešlo by to jako obyč balík a uvést cenu? Na podacím lístku je kolonka „udaná cena“, dá se tak poslat tuším do 9 tisíc a funguje to místo pojištění. Jinak bych se ale domluvila s hlavním vedoucím tábora (ten by měl být na základně pořád), že to pošleš na něj. Nebo bych na balík napsala synovo jméno a k tomu něco jako k rukám… a jméno toho vedoucího
@Daduka píše:
Pokud pošleš jako doporučený balík, máš to pojištěné na 500,– to by nestačilo?
Obávám se, že tím si nepomůžu, u nás doporučenou zásilku jinému než adresátovi taky nevydají ![]()
Vedoucí je taky alternativa, jenže je tam ještě správce a je to v lesích, tak bych nerada, aby se hlavas musel jet prokazovat na poštu ![]()
Tak chytám zkušenosti, jak to kdo řešil ![]()
Já bych ČP víc důvěřovala
Poslala bych to jako obyčejný balík a udala bych cenu. Nevím, jestli to tedy nejsou nějaké superboty za 5 tisíc, které nutně potřebuje ![]()
@Evaa1974 píše:
Já bych ČP víc důvěřovalaPoslala bych to jako obyčejný balík a udala bych cenu. Nevím, jestli to tedy nejsou nějaké superboty za 5 tisíc, které nutně potřebuje
Já jí nedůvěřuji vůbec, ztratili a rozbili mi toho už víc.
Superboty to nejsou, ale nechci je poště věnovat a ještě si to za to zaplatit - nepojištěné zásilky se opravdu ztrácí
![]()
Vždyť píšu udej cenu. Kdyby se to ztratilo, musí ti to pak zaplatit. Ale jestli jsou to fakt néjaké obyčejné boty, tak bych to riskla. Já nemůžu říct na ČP jediné křivé slovo
Na poštu pro balíky chodím několikrát do měsíce už několik let a nikdy se mi nestalo, že by přišlo něco poškozené, nebo dokonce nepřišlo vůbec. A jsou to fakt desítky balíků ročně a naprostá spokojenost ![]()
@Evaa1974 píše:
Vždyť píšu udej cenu. Kdyby se to ztratilo, musí ti to pak zaplatit. Ale jestli jsou to fakt néjaké obyčejné boty, tak bych to riskla. Já nemůžu říct na ČP jediné křivé slovoNa poštu pro balíky chodím několikrát do měsíce už několik let a nikdy se mi nestalo, že by přišlo něco poškozené, nebo dokonce nepřišlo vůbec. A jsou to fakt desítky balíků ročně a naprostá spokojenost
Jenže obyčejný balík nelze ocenit a nikdo za nic neručí. Cenu můžu napsat k doporučenému nebo cennému balíku, obojí musí převzít adresát, jak jsem se právě prokousala nabídkou na ČP ![]()
Já zas na ně nemůžu říct nic pozitivního, když už mi náhodou necestují zásilky po ČR, tak jsou ženské za okýnkem naprosto nesnesitelné
Jsem proti nim už zaujatá, to přiznávám, ale za to si můžou sami. Běžná čekačka tam je min. hodinu a pak se člověk např. dozví, že křehký balík musí přežít pád z jednoho metru
Nebo že balík, který se mi ani neobtěžovali dovézt domů (prvním závozem), tam prostě najít nemůžou a musím tam zítra stát půl dne znovu a ještě to sdělí tak, jako bych za to mohla já
To radši 3× k zubaři než jednou na poštu ![]()
@Z.jev píše:
@kedri A nešlo by to jako obyč balík a uvést cenu? Na podacím lístku je kolonka „udaná cena“, dá se tak poslat tuším do 9 tisíc a funguje to místo pojištění. Jinak bych se ale domluvila s hlavním vedoucím tábora (ten by měl být na základně pořád), že to pošleš na něj. Nebo bych na balík napsala synovo jméno a k tomu něco jako k rukám… a jméno toho vedoucího
Obyčejný balík je bez podacího lístku
Zakladatelko, my posílali holce na tábor doporučený balík, taky s věcma, byla zima jak v Rusku a normálně ho z tábora vyzvedli, byl na její jméno