Ceny bytů - prosím počítejte všichni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2790
4.8.21 13:30
@coffewomen píše:
Já mám kamaráda, který koupil pozemek za 3 mil a svépomoci si postavil dům za 2,5 mil, bydlí v novém za 5,5 mil 18 km od Brna, ale musel si máknout… :D

Takové znám taky dva a do domu se stěhovali sami, protože dva roky trávili čas jen na stavbě. To každý taky nechce :nevim: A hlavně, ne každý je schopný svépomocí postavit dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
4.8.21 13:35
@baracudas píše:
Takové znám taky dva a do domu se stěhovali sami, protože dva roky trávili čas jen na stavbě. To každý taky nechce :nevim: A hlavně, ne každý je schopný svépomocí postavit dům.

Máte pravdu, ne každý by si dokázal postavit dům svépomoci, ale jako varianta pro šikovné ruce je to k zamyšlení, můj známý to vlastně postavil za poloviční cenu, než by dal za nemovitost na klíč a to už je hodně motivující, ale i tak to musí mít hodně šikovné příbuzné v rodině s chutí pustit se do toho. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.8.21 13:51
@Josefuna píše:
Burj je uz svym nazorem proslula a je legracni, ze podobne psala pred temi 7 lety nebo kdy, ze jen hlupak kupuje a zadluzuje se, pritom ti lidi jsou dnes vitezi. :D Kdyby dali na ni a cekali, tak uz se k bydleni treba vubec nedostanou.

Ale výhružky, že tě barák sežere, mi připadají podobné… :nevim:

Ano, pokud do něj budeš lít všechno, co máš a na zbytek si půjčíš, tak ano. Ale udržet barák v provozuschopném stavu dva normálně vydělávající lidé prostě zvládnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afd
140
4.8.21 16:48
@Burj Chalifa píše:
Přesně. Voják se stará, voják má. Každý máme mozek a ruce. Někdo to spíše umí hlavou, jiný je fantastický řemeslník. Důležité je se snažit. Ne se pověsit ostatním na krk. Proto jsem mimochodem dávkobijec. Rovnostářství nenávidím. V té souvislosti mě napadá paskvil soudružek Maláčové a Nerudové o tzv. spravedlivém důchodu, který prakticky vůbec nezohledňuje zásluhovost. Lopata Franta nebo věčná matka Eržika má mít skoro stejně vysoký důchod jako vysokoškolský profesor nebo lékařka ve špitále, co složí noční a k tomu má doma děti? Nebo předvolební úplatek příplatku 500 za každé vychované dítě. A všechny děti jsou vychované? I ten mladý vrah, co vyhodil holku z okna nebo smradi, co se válejí doma a nechodí do školy, týrají zvířata nebo šikanují? Jak říkal spisovatel Vaculík, na váhu mají jednodušší lidé převahu. A to i poznáme u voleb, bohužel.
@Burj Chalifa píše:
Ona je už od vzhledu echt sociální demokratka a dělnická madona s tlustou p.. elí, býčím hrudníkem a pažemi, planoucíma očima a afektovanými kecy o sociální spravedlnosti. Přitom v životě nemákla na skutečnou práci, jen akademicky žvaní levicové až komunistické nefunkční bláboly o tzv. sociální spravedlnosti. Co je na tom spravedlivé, že já i vy tady vstáváme denně do práce a odvádíme daně a jiný se válí doma nekonečně let.Na :poblion: Snad se už nad socany brzy definitivně zavře voda. Sociální cítění je už zprofanovaný pojem, na vše co začíná soc- jsem už alergická.

Socany hrave nahradi Pirati. Nic se nezmeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.8.21 16:52

@afd
bohužel. Ještě je však otázka, kdo se bude u voleb smát a kdo bude mít jen zklamané ksichty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afd
140
4.8.21 16:59
@baracudas píše:
Město nad 100 tisíc obyvatel - tržní nájem 100-150,– Kč za metr čtvereční, 3+1 v obyvatelném stavu cca 3 mil, dům se dá v obývatelném stavu koupit kolem 5-6 mil. Hypotéka na byt vychází na cca 8000/měs, + náklady na provoz hypotéka na modelový dům cca 17000+náklady na provoz. Pokud vezmeme průměrný plat dvou pracujících lidí, mají dohromady 60-70 tis. No mi přijde pořád efektivnější hradit místo osmi tisícového nájmu hypotéku a pokud si chci připlatit jednou tolik za ten luxus zahrady, soukromí a vyžití pro děti tak to ti dva v pohodě zvládnou :nevim:

To zijete v levnem kraji. Pred tydnem jsme se byli podivat na dum, ktery byl v realu v dezolatnim stavu. Maly pozemek ca. 500 m,² cena 8.000.000,– Kc. Jsme mensi obec v atraktivni vinarske lokalite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afd
140
4.8.21 17:09
@Josefuna píše:
Presne, roky tu pise o lidech s hypotekou na dum o chudacich, kteri na to jednou doplati a budou splacet do duchodu a hodne z nich nebude moct splacet vubec. Uz mi to prijde jak zavist. A dost se zmylila, protoze ti, co si vzali hypoteku pred treba 7 lety na dum v hodnote 7 mil. Kc, tak si muzou gratulovat, nebot dnes ma hodnotu treba 12 mil. Kc. Takze ziskali majetek za 12 mil. Kc, ale splaci v inflacnim prostredi treba 7 mil. Kc nebo nevim. Prodelat nemohli. I kdyby splacet ted nemohli, tak porad pri prodeji vydelaji a nebudou v minusu nebo na nule.

Pokud dopadnou spatne, skonci v kralikarne. Pro psychiku nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
4.8.21 17:33

@coffewomen svépomoc má často ještě jeden důsledek - zničené záda. Zvláště, když se do toho pustí někdo, kdo pracuje za počítačem.

• Citovat
  • Upravit
66815
4.8.21 17:40

Stavba svepomoci ma casto za dusledek rozpad vztahu. Mame to vic jak 10 let za sebou, ale pamatuju si dobre oboustrannou frustraci. To jsme nastesti financne nejeli na krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
4.8.21 18:38
@M_Vladim píše:
Nové nástroje ČNB mohou skutečně vliv mít. Ale není to úplně to pravé. Stát by mohl, tím co jsem psal, hodně pomoct. :mavam:
Stávajících hypoték by se to až tak týkat nemělo. Platy plošně rostou, takže se zlepšuje poměr příjem / splátka. Ale to samozřejmě u někoho platit nemusí.
Jiná věc je, že pokud si teď pořídíte hypotéku a bublina splaskne, budete nemovitost v rámci hypotéky dost přeplácet. :?

Pokud úroková sazba vzroste o určité procento, mohou poskytovatelé zvednou úrokovou sazbu i u existujících hypoték a i v období fixace. Ve smlouvě to mají snad všichni poskytovatelé hypoték. Je to stejné jako se teď zvyšují ceny probíhajících staveb kvůli zdražení materiálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
4.8.21 18:39
@Josefuna píše:
Snad děvčata uklidní, že i kdyby celý ten dům jednou spadl, tak největší hodnotu má stejně dnes ten pozemek :D.

Pokud v sousedství nevznikne dělnická ubytovna, nenastěhují se pochybné existence či minority, nebo se nepostaví dálnice či obchvat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37014
4.8.21 19:23
@Prof. Farnsworth píše:
Pokud úroková sazba vzroste o určité procento, mohou poskytovatelé zvednou úrokovou sazbu i u existujících hypoték a i v období fixace. Ve smlouvě to mají snad všichni poskytovatelé hypoték. Je to stejné jako se teď zvyšují ceny probíhajících staveb kvůli zdražení materiálu.

To ano, ale o tom můj původní příspěvek nebyl… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.8.21 22:28
@Prof. Farnsworth píše:
Pokud v sousedství nevznikne dělnická ubytovna, nenastěhují se pochybné existence či minority, nebo se nepostaví dálnice či obchvat ;)

ještě že to na Ořechovce zatím nehrozí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37014
7.8.21 12:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.8.21 12:23
  • načítám...
  • Citovat