Ceny bytů - prosím počítejte všichni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
3.8.21 17:54

Ve čtvrtek na svém zasedání ČNB opět zvedne úrokové sazby a učiní tak ještě minimálně jednou či spíše dvakrát do konce letošního roku.Bude tak bezpochyby konat i v roce příštím. Z čehož vyplývá další zdražení hypoték. Plus novela zákona o bankovnictví, která parametry úvěrů a žadatelů bankám už nedoporučuje, ale ukládá. Další si domyslete. Mimochodem, zadlužený hypotékář je nejlepší zaměstnanec a nesvobodná pracovní síla, ani nepípne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
3.8.21 17:54
@Burj Chalifa píše:
Snad domy, ne? Domečky jsou pro panenky.No tak lidi budou bydlet v nájmu, když na to nemají, co pořád řešíte. Nemám - nekoupím.

Neřeším vůbec nic. Jen jsem konkrétně v tomto příspěvku zmínila cenu za kterou se aktuálně staví nové domy v Praze v atraktivní lokalitě.

• Citovat
  • Upravit
36504
3.8.21 18:17
@ludmilaadamkova píše:
Neřeším vůbec nic. Jen jsem konkrétně v tomto příspěvku zmínila cenu za kterou se aktuálně staví nové domy v Praze v atraktivní lokalitě.

A kde je problém? Já ho nevidím. Každé zboží má svého kupce. Dům v Praze v atraktivní lokalitě si klidně koupí zámožný právník, lékař, obchodník, restituent nebo jiný movitý člověk. To je zkrátka jiná skupina lidí než zdejší sociální skupina. Každý bydlí v tom, na co má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.8.21 18:19
@jak20 píše:
Paní říkala, že jsou nemovitosti zajištění na stáří. Vždycky to neplatí :-).Třeba ten stavební zákon pomůže a stane se přesně to co v Irsku. A nejvíc namydlení budou ti, co v těch nemovitostech bydlí, protože spekulanti to rychle jako první prodají.

Jako ze by se zmirnil stavebni zakon?
Tomu neverim, developerska lobby, byrokraticka tradice a navyk na uplatky to nedovoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.8.21 18:22
@Burj Chalifa píše:
Ve čtvrtek na svém zasedání ČNB opět zvedne úrokové sazby a učiní tak ještě minimálně jednou či spíše dvakrát do konce letošního roku.Bude tak bezpochyby konat i v roce příštím. Z čehož vyplývá další zdražení hypoték. Plus novela zákona o bankovnictví, která parametry úvěrů a žadatelů bankám už nedoporučuje, ale ukládá. Další si domyslete. Mimochodem, zadlužený hypotékář je nejlepší zaměstnanec a nesvobodná pracovní síla, ani nepípne.

A poslusny obcan, nepujde v pracovni dobe demonstrovat o sva prava, nebude stavkovat… Bude drzet pusu a krok.
Je to cosi jako novodobe otroctvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
3.8.21 18:25
@Burj Chalifa píše:
Mimochodem, zadlužený hypotékář je nejlepší zaměstnanec a nesvobodná pracovní síla, ani nepípne.

Presne tak. A jeste si mysli, jak to cely vyhral, ze on aspon „bydli ve vlastnim“, na rozdil treba od souseda.

Tohle me uprimne strasne desi, jak se lidi nechavaji zotrocovat. A dobrovolne. A jak tu nekdo psal - jak neco nejde podle planu, tak „state! Pomoooc!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.8.21 18:33
@AZ29 píše:
Presne tak. A jeste si mysli, jak to cely vyhral, ze on aspon „bydli ve vlastnim“, na rozdil treba od souseda.Tohle me uprimne strasne desi, jak se lidi nechavaji zotrocovat. A dobrovolne. A jak tu nekdo psal - jak neco nejde podle planu, tak „state! Pomoooc!“

Ve vlastním bude bydlet, až splatí hypotéku, což bude za 20 - 30 let. ;) A pak to bude zralé na rekonstrukci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
3.8.21 18:36
@AZ29 píše:
Presne tak. A jeste si mysli, jak to cely vyhral, ze on aspon „bydli ve vlastnim“, na rozdil treba od souseda.Tohle me uprimne strasne desi, jak se lidi nechavaji zotrocovat. A dobrovolne. A jak tu nekdo psal - jak neco nejde podle planu, tak „state! Pomoooc!“

Když ono je to tak lákavé! Někomu stačí, že hypo dostane a už žije v iluzi, jak bydlí ve svém a že se nemůže nic, ale vůbec nic, pokazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
3.8.21 18:42

...

Hypotéka je jen vznešené slovo pro půjčku na páku. Já bych to spíše nazval pákovým úvěrem se zástavou nemovitosti. Bankéři už se začínají hněvat a říkají to v rozhovorech dost otevřeně, že lidi místo utrácení v reálne ekonomice peníze investují. Tohle myslím bude největší celosvětový fail. Lidi se naučili peníze investovat a viděli, jak šly úspory třeba o 50% nahoru během týdne. A do reálné ekonomiky se dostane jen zlomek z nich. Příští krize a příští QE už se do reálné ekonomiky nedostane téměř nic. To je jen důsledek toho hnusu co centrální banky dělají.

@Popeladym píše:
Když ono je to tak lákavé! Někomu stačí, že hypo dostane a už žije v iluzi, jak bydlí ve svém a že se nemůže nic, ale vůbec nic, pokazit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
3.8.21 18:49

@Burj Chalifa znova opakuju že v tom není žádný problém. Zkusím to jinak bude diskuze o hrnickach. Já k diskuzi napíšu na stole je hrníček stal 150 Kč. Vidíš v tom nějaký problém?

Já jsem pouze psala že aktuálně se v Praze prodávají nemovitosti za takovou a takovou cenu. Nepsala jsem nic o tom že je to ani dobře ani špatně nepsala jsem k tomu nic je to pouze informace nic víc.

• Citovat
  • Upravit
24891
3.8.21 18:50

Takže - zakladateli/zakladatelko,
moje rodina má bohaté zkušenosti se znárodňováním a restitucí různých nemovitostí a také s prací, vyděláváním peněz a pořizováním majetku..
můj praděda se oběsil, když mu vzali i poslední pokojík v dříve jeho hospodě-statku-masně.. už to prostě nedal..

můj táta - bude mu 70 - dře celý život jak mezek, ale vždy říká, že PENÍZE JSOU A BUDOU VŽDY JEN PAPÍRKY - jediná jistota je kromě zlata půda, země, pozemek, dům, byt (nejlépe tedy dům s vlastní studnou) - nikdy nevíš, co se kdy stane (nešířím paniku, ale stačí vypnutí elektřiny a netu a ve městě jsi za pár dní totálně nahraná)
Nikdy na své vizi neprodělal, naopak vydělal několik milionů (možná už i desítek milionů) tím, že nemovitosti pořizoval (za vlastní, postupně) a po pár letech zjišťujeme, že třeba byt, co koupil před pár lety za dva mega má nyní tržní hodnotu pět mega
nemluvě o zahradách a polích co po revoluci nakoupil za pár kč od obce a nedávno část rozprodal za xxxxxnásobek na stavební parcely… a tak podobně

takže NE - není to bublina
nemovitost VŽDY bude mít hodnotu
a rozhodně je to nejméně volatilitní investice, kterou si umím představit.. čímž říkám, že i kdyby (čistě náhodou - v což na 98%nevěřím) ceny nemovitostí poklesly, tak tento pokles bude jen dočasný… čili nějaké teorie o tom, že byt v Praze co dnes stojí 7 mega bude stát příští rok 4 nebo 5 jsou totálně liché a směšné ( a i kdyby - za další rok dva to zas bude úplně jinak..)

Příspěvek upraven 03.08.21 v 18:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.8.21 18:50

Pro osvětu dovoluji doporučit dokument Finanční krize, ke shlédnutí na Netflixu. Na tomto základě byl natočen oskarový film Sázka na nejistotu o hypotéční krizi v USA a pádu bank, který rozkýval světovou ekonomiku. Není to úplně jednoduché koukání, spíše pro poučenějšího náročnějšího diváka. Ale stojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
3.8.21 18:53

@Burj Chalifa Mně přijde, že lidi mají dojem, že vlastní byt nebo dům je snad něco narokoveho. Není. No komu není rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.8.21 18:54
@ludmilaadamkova píše:
@Burj Chalifa znova opakuju že v tom není žádný problém. Zkusím to jinak bude diskuze o hrnickach. Já k diskuzi napíšu na stole je hrníček stal 150 Kč. Vidíš v tom nějaký problém?Já jsem pouze psala že aktuálně se v Praze prodávají nemovitosti za takovou a takovou cenu. Nepsala jsem nic o tom že je to ani dobře ani špatně nepsala jsem k tomu nic je to pouze informace nic víc.

Hlavní a velká města jsou všude ve světě drahá. Na druhou stranu je však třeba uvést, že nikdo není bezdomovec, každý nějakou tu středu nad hlavou má. Někdo ve svém, někdo v nájmu. Nikde není řečeno, že každá mladá dvojice musí mít mermomocí vlastní byt či rovnou dům. Nájem není ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
3.8.21 18:55

@Lucie_Sx Můžeš mi vysvětlit, jaká je spojitost mezi stavebním zákonem a cenou nemovitostí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí