Ceny bytů - prosím počítejte všichni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
3.8.21 18:56

@Lucy75
Ja bych s tebou souhlasila, az na jednu vec, ze to znarodnovani (ci nejaka majetkova reforma) muze byt klidne i ted docela realna vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80178
3.8.21 18:58
@Burj Chalifa píše:
Ve vlastním bude bydlet, až splatí hypotéku, což bude za 20 - 30 let. ;) A pak to bude zralé na rekonstrukci.

Asi tak. A na rekonstrukci nebude, protože hypo. Ale má domeček a jednou to zdědí děti a budou mít bydleni :mrgreen:. Až na to, že děti můžou jedno skončit v Austrálii a druhé ve Vídni třeba. A ani jedno se nebude chtít angažovat v údržbě domů, kde žijí rodiče. A barák bude chátrá dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
3.8.21 19:00

@Lucie_Sx bohužel musím souhlasit - záleží na nás, koho budeme volit..
zadlužování státu je cesta do pekla a vytváření chudoby a nemožnosti bydlení vede k revolucím - ANO - máš pravdu
ale to je spíš téma na hodinu politologie ;) doufám a věřím, že na majetky jako takové se v demokracii sahat nebude, ale myslím, že se podstatně změní daňové zatížení na druhou a další nemovitost.. právě z důvodu sociálního pnutí ve společnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
3.8.21 19:00

@Burj Chalifa ano jsou. Ale teď se prodávají nemovitosti baráky i u nás ve vesnici za 4.5 - 7 mio před pár lety za polovinu… Parcely na stavění nejdou žádné na prodej kdo má drží si ji a prodat nechce. My máme pozemky které zatím nejsou určené k stavení a stejně pořád někdo otravuje.
Na můj byt ( garsonku) mi taky chodí nabídky a dost to skočilo. Prostě teď je to „drahy“ všude oproti pár letům zpět.
Takže mě ty ceny v Praze nepřijdou tak šokující. Spíš by mě zajímalo jestli se to teď zastaví nebo mírně klesne či to dál poroste.

• Citovat
  • Upravit
80178
3.8.21 19:01
@Lucie_Sx píše:
@Lucy75
Ja bych s tebou souhlasila, az na jednu vec, ze to znarodnovani (ci nejaka majetkova reforma) muze byt klidne i ted docela realna vec.

Nedemonstruji zrovna teď berlinane za vyvlastnění bytů? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80178
3.8.21 19:06

@Lucy75 a to ti přijde správné? Za mně je to jen zlodějna. Vydělala jsem peníze, z těch jsem odvedla daň, koupila být, opět zaplatila daň, zrekonstruovala - DPH zaplatila a teď mi nějaký Pirát komunista lupne kdovijakou dan z nemovitostí? Fajn, a já ji prasknul do nájmu. Anebo naše situace, šli jsme z velkého domů do malého. Trvalo téměř čtyři roky, než jsme to prodali. Špatné místo. Takže fajn, budem platit jako mourovati? Je to prostě okrádání. Zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.8.21 19:08
@inkakřivák píše:
Asi tak. A na rekonstrukci nebude, protože hypo. Ale má domeček a jednou to zdědí děti a budou mít bydleni :mrgreen:. Až na to, že děti můžou jedno skončit v Austrálii a druhé ve Vídni třeba. A ani jedno se nebude chtít angažovat v údržbě domů, kde žijí rodiče. A barák bude chátrá dál.

tím spíše, pokud to bude dřevotřísková dřevostavba. Když ale všechny kámošky okolo už mají, domeček, dělají grilovačky a po zahradě se jim probíhá zlatý retrívr. To chci taky.Jako v té reklamě. Akorát jsem si, Fando, koupila Idnes a tam píší že zatímco v roce 2015 průměrná česká domácnost na splácení hypotéky posílala pětinu svého platu, dnes lidé, kteří si na koupi bytu o velikosti 2+1 berou úvěr, každý měsíc bance odesílají z platu téměř polovinu. Vyplývá to ze statistik společnosti Golem Finance. Ale co, Fando, bude to na dřeň několik desítek let, budeme sušit hubu, ale domeček je domeček, holky na Emiminu to vidí stejně. Eventuelně nám ještě může ručit Tvoje máma a můj táta, oni mají pevné nervy.Tak jdeme do toho!

Příspěvek upraven 03.08.21 v 19:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
3.8.21 19:10

@inkakřivák :zed: nebij mne! :lol: došlo k naprostému nepochopení!! NE - jsem ZCELA PROTI TOMU! Nevidím důvod dále danit výdobytky toho, že jsem schopna nabýt více nemovitostí než flákač, jen říkám - a životní a politické zkušenosti mám - že taková daňová reforma reálně /bohužel/hrozí…
je ale nutné vidět i druhou stranu mince - mírně by eliminovala šílený vliv devoleperů a investorů, kteří vlastní a záměrně skupují desítky nemovitostí..
cítíš přece sama ten rozdíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
3.8.21 19:15

@Burj Chalifa bohužel je to přesně TAK, jak píšeš..
hlavně aby se tam ještě vlezl ten bazén přece…
jedno, že to ve finále 3× přeplatím, půl platu dám na to „bydleníčko“ a zotročím se zaměstnavateli tak, že mne stresem v 50 klepne pepka…
ale kdo chce kam..

PS: taky jsem měla podobné sny a musela si ke všemu dojít… a taky jsem těsně po 30tce hypošku na dřeň osobně měla - pak přišla KRIZE - a z hrušky dolů!!
od té doby finančně foukám i na studené…a doporučuji základní selský rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.8.21 19:17
@Lucy75 píše:
@inkakřivák :zed: nebij mne! :lol: došlo k naprostému nepochopení!! NE - jsem ZCELA PROTI TOMU! Nevidím důvod dále danit výdobytky toho, že jsem schopna nabýt více nemovitostí než flákač, jen říkám - a životní a politické zkušenosti mám - že taková daňová reforma reálně /bohužel/hrozí…
je ale nutné vidět i druhou stranu mince - mírně by eliminovala šílený vliv devoleperů a investorů, kteří vlastní a záměrně skupují desítky nemovitostí..
cítíš přece sama ten rozdíl…

A co udela developer?
Promitne to do ceny…
Dokud tu nebude slusne a dostupne obecni bydleni, nebo aspon volny stavebni zakon, jedem ve spirale nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80178
3.8.21 19:25

@Lucy75 Přiznám se, že nevidím. To bys pak mohla říci, že je nemravné, že na výrobě a prodeji bot chce někdo vydělat. Bydlení je prostě zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80178
3.8.21 19:26

@Lucie_Sx ptám se zase - jaká je souvislost ceny a stavebního zákona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
3.8.21 19:29
@inkakřivák píše:
@Lucie_Sx Můžeš mi vysvětlit, jaká je spojitost mezi stavebním zákonem a cenou nemovitostí?

Povolení stavby a vyřízení všech „papírů“ tady trvá téměř nejdéle na světě. U developerských projektů 5 - 10 let. Tj. pokud teď začnou s projektem, dřív než za pět let se nekopne do země. Takže i když je obrovská poptávka (která žene ceny nahoru) a firmy by mohly stavět více, tak nemohou. Pokud by se stavební řízení zkrátilo, mohou developeři pružneji reagovat na poptávku což může snížit ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80178
3.8.21 19:41

@Prof. Farnsworth Proč by snižovalo cenu při této poptávce? Garantuju ti, že i kdyby se stavební řízení zrychlilo, ceny dolů nepůjdou. Dokud bude poptávka takto prevysovat nabídku, tak ne. Nakonec koukni třeba na ceny pozemků. Tam stavební řízení rolí nehraje, a jak letí nahoru. Protože je hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
3.8.21 19:43

Já si myslím, že je v pořádku, že s počtem nemovitostí se daň zvyšovat bude. Investiční nemovitost je v pořádku, ale ne jich mít 10, pak se prohlubují rozdíly mezi lidmia roste nespokojenost kvůli nedostupnému bydlení. Dále nemovitosti skupují ve velkém zahraniční investoři, pak se bydlení stává nedostupným pro běžné občany. Takže ano, pokud na to mám, tak proč nemít investiční byt, ale v rozumné míře. Moje rodina a lidé z mé sociální bubliny na vlastní i investiční bydlení většinou prostředky mají, ale také uznávají, že jakási dostupnost bydlení je potřebná. Tím nemyslím vlastní bydlení pro každého, to by bylo nemožné, ale ne toto šílenství. I různí finanční a hypoteční poradci se shodují, že to, co se teď děje je za hranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí