Ceny už jdou nahoru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Aleriga
19.12.23 06:10
@efekty píše:
Draho teprve bude, i když se má od ledna snížit DPH bude dráž než je teď. Pro mnohé lidi je to neudržitelné, jsou drahé léky- pokud vůbec seženete ten svůj, bydlení je drahé. Přesto vidím spotřební koš mnohých stále přetéká nesmyslenýma položkama. Ale co je pro mne zbytečné může být pro jiné životně důležité.

Které léky jsou drahé?

• Citovat
  • Upravit
86
19.12.23 06:21
@Lily-of-the-valley píše:
Já třeba čím dal tím víc citim, ze s aktuálním zdražováním raději půjdu a nasypu o 10-20% víc přímo na farmě za výrazně kvalitnější produkt, nez abych platila mizernou kvalitu v obchodě. Ale naštěstí pocházím z oblasti, kde je těch producentů (masa, mléka) hodně, a jsou blízko. Ve finále teď “lepší” chleba v Kauflandu stojí i 70 Kč, v hipsterske pekárně ho mají za 100 Kč (ale chuťové top) a ve větší, ale pořad lokální pekárně za 60. 🤷‍♀️ já nějak prestavam vidět smysl v řetězcích, furt ze musí zdražovat, ale je to nesmysl. Je jen potřeba vykazovat rok od roku monumentalnejsi zisky.

Prvotně se podívej kdo ty supermarkety zásobuje, všechno tady vlastní Babiš, nekvalitní hnusy, jeho drůbež se nedá jíst, smrdí to už při vaření, klecová vajíčka, nekvalitní mléko, zamořená pole řepkou, je to hnus. A jezdit pro tyto blafy do Polska? Tomu nerozumím vůbec, čeho všeho jsou lidi schopni udělat pro pár “ ušetřených” korun. Dokonce i z Prahy jezdí nakupovat do Polska, prý pořád ušetří, asi neumí počítat, nebo mají rádi jízdu po D1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
19.12.23 06:26
@Aleriga píše:
Které léky jsou drahé?

měsičně potřebuji na léky 2 300 Kč k tomu musím kupovat Nutridrinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
19.12.23 06:27
@Tichošlápek píše:
@Temnástranasíly a copak ty tabulky se neupravují jako u učitelů? Jsem z učitelské rodiny a tam platy rostou poměrně dost. Dost mne zarazí, ze by jiné odvětví státní správy bylo úplně beze změny

Tak tomu ale prostě vždycky bylo a je. Není to tak, že ministerstva jsou všechna stejná. Nejsou.
Tabulky se hýbou někde pořád, jinde občas o pár desetikorun a jinde ani o píď. Ty rozdíly v tabulkách na různých úřadech jsou velký. A někdo tu práci opravdu udělat musí, nelze utíkat jinam, musí se těm lidem platy zvednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
19.12.23 06:29
@efekty píše:
Prvotně se podívej kdo ty supermarkety zásobuje, všechno tady vlastní Babiš, nekvalitní hnusy, jeho drůbež se nedá jíst, smrdí to už při vaření, klecová vajíčka, nekvalitní mléko, zamořená pole řepkou, je to hnus. A jezdit pro tyto blafy do Polska? Tomu nerozumím vůbec, čeho všeho jsou lidi schopni udělat pro pár “ ušetřených” korun. Dokonce i z Prahy jezdí nakupovat do Polska, prý pořád ušetří, asi neumí počítat, nebo mají rádi jízdu po D1

Už zase Babiš. Babiš může za všechno, viď? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
19.12.23 06:29
@vokishka píše:
zkoušela jsi ten z Alberta? Docela se dá. Jinak já peču takový divný komisárek, hned po vychladnutí zmrazím po plátkách. Pak si to opíkám v topinkovači. Ale jo, cena super. Mouka na chleba ve slevě za stovku :mrgreen:

to je další věc, bezlepkové potraviny jsou předražené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
19.12.23 06:34
@Zeoli píše:
Už zase Babiš. Babiš může za všechno, viď? :D

Ty to kolem sebe nevidíš? Nevadí ti kupovat si nekvalitní potraviny? Dohledej si co všechno vlastní, pak se snaž nekoupit jedunej jeho výribek. Jsi bez šance, začíná to u benzinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
19.12.23 06:34
@efekty píše:
Draho teprve bude, i když se má od ledna snížit DPH bude dráž než je teď. Pro mnohé lidi je to neudržitelné, jsou drahé léky- pokud vůbec seženete ten svůj, bydlení je drahé. Přesto vidím spotřební koš mnohých stále přetéká nesmyslenýma položkama. Ale co je pro mne zbytečné může být pro jiné životně důležité.

Jaké drahé léky? Na doplatek je přece limit, od kterého pojišťovna vrací. Např. VZP limity 5000 u dospělých, nad 65 let a dětí je to 1000, a později nad 70 to je 500. Uvědomte si, že naopak i super drahá léčba je u nás plně hrazena z pojištění, což všude ve světě být nemusí. Neřešte, co si kupují ostatní, je to jejich věc, pokud si na to vydělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
19.12.23 06:42
@šklíbakočka píše:
Jaké drahé léky? Na doplatek je přece limit, od kterého pojišťovna vrací. Např. VZP limity 5000 u dospělých, nad 65 let a dětí je to 1000, a později nad 70 to je 500. Uvědomte si, že naopak i super drahá léčba je u nás plně hrazena z pojištění, což všude ve světě být nemusí. Neřešte, co si kupují ostatní, je to jejich věc, pokud si na to vydělají.

Vždyť píšu, ať si každý naplní košík čím chce. O proplacení léku si žádám, ale nejdřív musím zaplatit a pak žádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
19.12.23 06:46
@efekty píše:
Vždyť píšu, ať si každý naplní košík čím chce. O proplacení léku si žádám, ale nejdřív musím zaplatit a pak žádat.

OK ale ve výsledku Vám to vrátěji, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
@efekty píše:
měsičně potřebuji na léky 2 300 Kč k tomu musím kupovat Nutridrinky.

Doplácíš 2300 Kč?

• Citovat
  • Upravit
65111
@efekty píše:

To bylo vzdycky, i za minulych vlad. Mam v zive paměti, jak s velkou slavou snižovali DPH u bezlepku. Asi dva mesice to bylo opravdu o par korun levnejsi a pak to skočilo ještě vys, nez predtim. Ve všech obchodech, asi se domluvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
19.12.23 06:49
@efekty píše:

No, ona ta vyroba je poměrně náročná. Můžeš si péct pečivo doma. Já mám pouze alergii na lepek, nikoli celiakii, takže mě to neohrožuje na životě, nicméně mi ta dieta nepřijde zas až tak finančně náročná.

• Citovat
  • Upravit
74217
19.12.23 06:55

Kde se mi nebude líbit cena a bude za hranou morálnosti, tak to prostě nekoupím.
To platí u potravin i u služeb. Nebudu to podporovat.
Snažíme se podpořit menší podnikatele. Včera jsem objednávala na ples do tomboly trubičky/kremrole. Chtěla jsem dát přednost automaticky malé živnostníci, která se tím živí. Jede na hory, nemá na pečení v daný termín čas. Tak jsem musela jít do velké cukrárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
19.12.23 07:14
@efekty píše:
toto řeší ostraha v obchodě, pohybují se běžně mezi námi, jsou v civilu, běžně nakupují a šmírují, za každý záchyt mají 500 Kč, při krádeži se volá jen městská
Dělají i kontrolní nákupy a kontolují pokladní

Vím, že to dělají. Ale musí k tomu mít důvod. A důvodem je, že mě podezírají z krádeže. A to už je křivé obvinění. Proto kontrola tašek pouze za přítomnosti policie.

Chápu, že lidi kradou. Ale ke kontrole tašek musí být důvod. Kontrola tašek nesmí být prevence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák