Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@vanilka90 píše:
Já teda ještě přispěji svou troškou do mlýna. Vy tu řešíte ceny chleba, ale kdybych vám řekla ceny svého BEZLEPKOVÉHO chleba, tak se Vám protočí panenky.![]()
Kupuji ho v místní prodejně s bezlepkovými výrobky a mají tam několik druhů. Stojí to od stovky výš. Můj rohlík mě vyjde na 15 Kč.
Jsem ráda, že takové obchody a dodavatelé existují, protože já svoje bezlepkové pečivo prostě takhle dobré nikdy neupeču. Zkoušela jsem péct bezlepkový chleba fakt Xkrát a vždy jsem na tom byla tratná. Druhej den byl vždycky jako kámen a prostě nebyl dobrej.
Jsou to hrozný částky, ale člověk jíst musí.Takhle si vždycky koupím chlebík, co dělali profíci, nakrájím, zamrazím. A příspěvky od pojišťovny na bezlepkovou dietu jsou nula nula prd, i když my konkrétně máme pojišťovnu, která dává pojištěnci 4 tisíce na dietu ročně a to je pojišťovna, která přispívá nejvíce.
zkoušela jsi ten z Alberta? Docela se dá. Jinak já peču takový divný komisárek, hned po vychladnutí zmrazím po plátkách. Pak si to opíkám v topinkovači. Ale jo, cena super. Mouka na chleba ve slevě za stovku ![]()
@vokishka píše:
zkoušela jsi ten z Alberta? Docela se dá. Jinak já peču takový divný komisárek, hned po vychladnutí zmrazím po plátkách. Pak si to opíkám v topinkovači. Ale jo, cena super. Mouka na chleba ve slevě za stovku
myslíš ten albert bochník bez lepku?:) Nezkoušela. Tím, že chodíme pravidelně do toho našeho bezlepkového obchůdku jsem neměla tu potřebu. Ale ze zvědavosti někdy vyzkouším ![]()
@vanilka90 píše:
myslíš ten albert bochník bez lepku?:) Nezkoušela. Tím, že chodíme pravidelně do toho našeho bezlepkového obchůdku jsem neměla tu potřebu. Ale ze zvědavosti někdy vyzkouším
jo, ten. A ted mají i dobrou vánočku. Je to teda malé plivátko, ale je fakt dobrá.
@mado píše:
Asi na ten přístroj pusobim nějak duvěryhodně, nikdy mě ještě nestopnul.
U těch samoobslužnych je dobrė, že jsou u informací a vždycky tam někdo stojí, takže když je problém, tak do vteřiny je obsluha u tebe. Když něco kiksne někde na pokladně, tak pokladní vyvolává vedoucí, čeká se dlouhé minuty, než ta osoba přijde a problém vyřeší.
Ted jsem po dlouhe dobe byla na samoobsluzne kase. Respektive na me do fronty, ktera nepostupovala, mavala zamestnankyne, at jdu na samoobsluznou. Tak jsem tam sla. Vsechny plne, takze jsem stejne cekala. Pak teda markuju a nevim proc to zacne pipat, at prijde obsluha. Dlouho trvalo nez prisla. Pak odejde a ja namarkuju 2 veci a zase to pipa, at prijde obsluha. Mezitim uz bych mela nakup na normalni kase davno hotovy. Tady vzdy dlouho trvalo, nez nekdo prisel a jeste prijde a na me, co mate za problem. Ja nic. To ta kasa porad chce obsluhu. Jako kdyz muzu, tak tam nelezu.
@janickaIII píše:
Prosimtě na ty „ultra pravicové“ názory nereaguj. Že jdou ceny nahoru je fakt. Neřeším statistiky, ale realitu v obchodě. Za poslední půl rok jsem v českých obchodech nakupovala minimálně a když jsem teď přijela do jednoho řetězce v Česku nestačila jsem se divit. Ceny vyšší než v Německu a Rakousku. Že by se v Česku tak výrazně zvedala mzda si tedy nemyslím. Problém Česka jsou lidi. Nechají si vše líbit, jen si zanadávaji v hospodě a dál platí a neřeší.
Přesně v Německu místy ceny stejné jako zde. Pak tedy nevím, kdo Němcům to jídlo vyrábí, když zde některé melou o ceně práce. Skutečně si tu někdo myslí, že v Kaufu v Německu pracují za 800 E? Takže to mi nějak nesedí. V masokombinátech se tam taky nedělá zac1200 E. Takže je to těžký nepoměr..
Ceny stejné, platy diametrálně odlišné. A pro info, do Německa to máme 50 km, takže víme jak to chodí.
https://www.czso.cz/…ych-potravin
Něco skocilo dost, něco mene (tak, jak by se dalo čekat).
@Oriseka píše:
Ted jsem po dlouhe dobe byla na samoobsluzne kase. Respektive na me do fronty, ktera nepostupovala, mavala zamestnankyne, at jdu na samoobsluznou. Tak jsem tam sla. Vsechny plne, takze jsem stejne cekala. Pak teda markuju a nevim proc to zacne pipat, at prijde obsluha. Dlouho trvalo nez prisla. Pak odejde a ja namarkuju 2 veci a zase to pipa, at prijde obsluha. Mezitim uz bych mela nakup na normalni kase davno hotovy. Tady vzdy dlouho trvalo, nez nekdo prisel a jeste prijde a na me, co mate za problem. Ja nic. To ta kasa porad chce obsluhu. Jako kdyz muzu, tak tam nelezu.
Mě se jednou stalo v Lidlu, že mě na samoobslužné pokladně prodavačka obvinila, že kradu. Divila se, když jsem ji tam po dvou žádostech, aby na mě nekřičela, nechalala celý nákup a odešla. A víc už do Lidlu nechodím. Na samoobslužné pokladny minimálně.
@janickaIII píše:
Mě se jednou stalo v Lidlu, že mě na samoobslužné pokladně prodavačka obvinila, že kradu. Divila se, když jsem ji tam po dvou žádostech, aby na mě nekřičela, nechalala celý nákup a odešla. A víc už do Lidlu nechodím. Na samoobslužné pokladny minimálně.
Tohle se mi stát, trvám na zavolání policie. Před nimi bych nechala zkontrolovat celý nákup a potom podala na prodavačku trestní oznámení pro křivé obvinění.
Ale tvá reakce byla přirozená a rychlá. ![]()
@vokishka píše:
jo, ten. A ted mají i dobrou vánočku. Je to teda malé plivátko, ale je fakt dobrá.
neodolala jsem a koupila si ji už včera…vánočka je prostě vánočka…mňam
sice fakt takovej malej bobík, ale je fakt výborná a ještě několik let zpět by si o tomhle v supermarketu mohli celiaci nechat zdát. Takže ![]()
@cecetka píše:
Tohle se mi stát, trvám na zavolání policie. Před nimi bych nechala zkontrolovat celý nákup a potom podala na prodavačku trestní oznámení pro křivé obvinění.
Ale tvá reakce byla přirozená a rychlá.
To na TO není.
@LOBODLAK píše:
To na TO není.
Jestliže mě někdo nařkne z krádeže, tak ano, je. Minimálně by z toho byl přestupek.
@Lily-of-the-valley píše:
To byl příklad, jak píšu, maso a mléčné výrobky totéž. Řetězce to šponují a jediný způsob jak to přerušit je, přestat tam chodit nakupovat ty příšerně drahé veci. 🤷♀️
a kde jinde to mám koupit? Na farmě neví co by za to chtěli a já rozdíl nepoznávám, K Vietnamcům nechodím, tak zbývájí jen tyto velké, které položily ty malé.
@cecetka píše:
Jestliže mě někdo nařkne z krádeže, tak ano, je. Minimálně by z toho byl přestupek.
toto řeší ostraha v obchodě, pohybují se běžně mezi námi, jsou v civilu, běžně nakupují a šmírují, za každý záchyt mají 500 Kč, při krádeži se volá jen městská
Dělají i kontrolní nákupy a kontolují pokladní
Draho teprve bude, i když se má od ledna snížit DPH bude dráž než je teď. Pro mnohé lidi je to neudržitelné, jsou drahé léky- pokud vůbec seženete ten svůj, bydlení je drahé. Přesto vidím spotřební koš mnohých stále přetéká nesmyslenýma položkama. Ale co je pro mne zbytečné může být pro jiné životně důležité.
Proč budou knihy v nulové sazbě DPH? Proč pořád knihy? Stačí se podívat jaké mají obrovské nákupní plochy, bez literatury přežiju, kvalitní literatura už není, bez léků, základních potravin, je to nedatelné.