Ceny už jdou nahoru

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9243
18.12.23 12:43
@mado píše:
@Konnny však ty základní potraviny jsou pořád v akcích, tak koupím do zásoby. Mléko, mouka, cukr, káva, luštěniny, těstoviny, brambory, rýže, bily jogurt, tvaroh, olej, máslo…
bez problémů mě to vydrží do příští akce. Pokud je za dobrou cenu maso, vezmu do mrazáku. Pořád tam mám krůtí, kureci, vepřové, ryby…často bývají taky v akci. Pokud zrovna nejsou, beru zásoby z mrazáku a nekupuji nic předraženého. Vařím hodně různé polévky, vyjde to levné a zužitkuješ kde co. Hlady opravdu neumíráme, za hranice nakupovat nejezdím a dělám to proto, že prostě tolik peněz za jídlo utrácet nechci, i když by nás to finančně nepoložilo. Stačí mi na to čtyři supermarkety v docházkové vzdálenosti.

Ano, taky koukam samozrejme na akce, ale je to cely ze strany řetězců špatně.
Nac obchazet 4 markety a sledovat akce, kupovat troje kafe, troje másla, dva tvarohy, kvůli jejich tezce prepalenym cenam. A jeste si to sama pěkně odbavit na samoobsluzne kase :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
18.12.23 12:44
@Konnny píše:
Přesně, co mam jako dělat, mam jezdit na bezne nakupy z Prahy do Německa?

No to je právě to, že to holt lidi koupí. Spotřebitelské chování v zahraničí je takové, že lidi výrazně omezí nákup daného výrobku. Není to tak dávno, kdy Kaufland tady v ČR nabízel klasickou vaničku tvarohu za 45 Kč a tablety do myčky, které vycházely na 18 Kč/1 tableta. To je fakt úlet. Vyfotila jsem si ten produkt a hledala, za kolik se dají sehnat na netu a v jiných kamenných obchodech. Byla to poloviční cena. Jestliže si ale ten obchod dovolí nasadit takovou cenu, tak se asi musí najít lidé, kteří nepřemýšlí a zboží koupí i za tuhle cenu, a to je prostě špatně. V Německu by to nikdo nekoupil.

Příspěvek upraven 18.12.23 v 12:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41049
18.12.23 12:45
@Konnny píše:
Ano, taky koukam samozrejme na akce, ale je to cely ze strany řetězců špatně.
Nac obchazet 4 markety a sledovat akce, kupovat troje kafe, troje másla, dva tvarohy, kvůli jejich tezce prepalenym cenam. A jeste si to sama pěkně odbavit na samoobsluzne kase :?

ale pořád tam ta možnost je, ne? :think: kdyby nebyla, to by bylo špatně. Takhle je to tvoje volba, ale máš ji…se samoobslužnou pokladnou nemám problém, proč trčet ve frontě, když můžu být hned hotová :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41049
18.12.23 12:46
@Housenkaromca píše:
No to je právě to, že to holt lidi koupí. Spotřebitelské chování v zahraničí je takové, že lidi výrazně omezí nákup daného výrobku. Není to tak dávno, kdy Kaufland tady v ČR nabízel klasickou vaničku tvarohu za 45 Kč a tablety do myčky, které vycházely na 18 Kč/ks. To je fakt úlet. Vyfotila jsem si ten produkt a hledala, za kolik se dají sehnat na netu a v jiných kamenných obchodech. Byla to poloviční cena. Jestliže si ale ten obchod dovolí nasadit takovou cenu, tak se asi musí najít lidé, kteří nepřemýšlí a zboží koupí i za tuhle cenu, a to je prostě špatně. V Německu by to nikdo nekoupil.

pak to ale není chyba toho marketu, ale těch lidí, co to koupí :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
18.12.23 12:56
@sirikit píše:
A když koupíš celé kuře, dostaneš se občas i pod šede.
Tuhle jsem ho v Penny kupovala myslím za 57,9 Kg.
Takže koupím dvě, rozbourám, mám 4 krásné prsní řízky, 4 stehna a dva skelety na vývar, ze kterých ještě případně oberu maso a udělám nádivku pro dva k večeři.
Chce to akorát při nákupu a zpracování myslet.

Penny je snad jediný obchod, který má poslední dobou stále něco v akci a ty ceny má dobré. Jinde je to ale bída. Třeba sýry v jiných obchodech stojí často v akci to, co v Penny bez akce. Takže jestli nakupuješ převážně v Penny, tak i chápu, že se ti to nezdá tak vysoké. Ale musí jít fakt o akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21730
18.12.23 12:56

@Konnny však nemusíš chodit denně do čtyřech supermarketu. Do obchodu jdu v průměru 2× týdne s tím, že přesně vím, co chci koupit. Kde není pro mě výhodné, tak tam nejdu třeba měsíc, než mě svoji nabídkou přesvědčí, že tam mám přijít nakoupit.
Pokud chodíš do obchodu každý den pro pět rohlíku a tvaroh za 25 Kč, tak samozřejmě utratis víc, než když koupíš jednou týdně pět tvarohu za 13 Kč, když není tvaroh za přijatelnou cenu, tak vezmu alternativu, které cenu respektuji nebo nic. Svět se nezboří, když budeme týden bez jogurtu nebo tvarohu.
Samoobslužna pokladna mi vyhovuje. Kontroluji si přitom ceny, dělám si to svým tempem a systémem. Nestojím ve frontě, nikdo mi nefuni za krk a pokladní to neháže na jednu hromadu do odkladneho prostoru. Je to rychlejší, než čekat ve frontě a zcela jednoduché. Chápu, že to činí problém důchodcům, kteří blbě vidí a nejsou zvykli pracovat s monitorem, ale jinak to zvládne i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
18.12.23 12:57
@Keyllah píše: **
pak to ale není chyba toho marketu, ale těch lidí, co to koupí :think:

Ale odráží to cenovou politiku marketu, vždyť to píšu, že jako spotřebitelé máme nejhorší chování v Evpropě. Nadávám a stále kupujeme., proto si oni dovolí nasadit vysoké ceny. Jinde v Evropě by si řetězce tohle nedovolily. Jsou na to ekonomické analýzy. Co to tedy s námi Čechy je, že kupujeme předražené zboží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
18.12.23 12:58
@Keyllah píše:
ale pořád tam ta možnost je, ne? :think: kdyby nebyla, to by bylo špatně. Takhle je to tvoje volba, ale máš ji…se samoobslužnou pokladnou nemám problém, proč trčet ve frontě, když můžu být hned hotová :think:

Ne, takhle je to spatne. Vecne koukat na akce a kupovat veci podle nich. Zadna sousedni zeme to tak nemá. Normalni ceny mit jakoze akce a zbytek nesmyslne nadsazene.
U samoobsluzne pokladny platim taky, v podstate u nas neni na vyber, někdy vyvolávají na kasu i tu jedinou pokladní co funguje. A kdyz mam velky nakup, fakt mi nebavi si to markovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
@sagwa píše:
Souhlas. Ale zas lidi nesmí bezmyšlenkovitě všechno kupovat a platit :think: Do značné míry je to tu bohužel o tom, co si spotřebitel nechá líbit…Dobře to tady píše @sirikit, dělám to podobně. Prostě kupuji jenom, pokud se mi cena líbí a ve velkém množství. A pokud to člověku dává smysl, nakupovat v Polsku. To ale taky nedělám, protože pořád ještě odmítám strávit dva dny v měsíci nákupy v Polsku, nemám to zrovna za rohem a času není nazbyt. Když to tady začne být neúnosné, tak s tím asi budu muset začít :mrgreen:

Taky to tak dělám. Já jsem se to naučila loňskou zimu, když jsem sháněla saláty pro morče a všude to stálo za prd. Takže v Penny teď měli máslo a olej, vzala jsem jich 6 :lol:, v Albertu vejce po 30, vzala jsem dvoje :lol:, zase másla :lol:, v Kauflandu jogurty, Holandia litr za 30,–, nekupte to. :lol: Maso kupuji za dobrou cenu u nás v Qantu, třeba tři kila pečeně, 9 kachních čtvrtek a dám do mrazáku. Ovoce a zeleninu jsme měli ze zahrady, zelenina nějaká je ještě v mrazáku, plus tak 3 litry borůvek samozběr, teď kupuji pomeranče a mandarinky a samozřejmě taky v akci. :lol: No nemoc.
Samozřejmě, že tohle neabsolvuji každý den. A mám štěstí, že je tady hodně obchodů.
A brambory máme na uskladnění od Bramboráře, takže teď máme každý den brambory s něčím. :mrgreen:
Si už připadám jako důchodkyně. :roll: :lol:
Hlavně, že jsem se smála strejdovi. Asi karma. :mrgreen:
A jak teď chodím po obchodech, málokdo dokážu koupit něco jen tak, ne že bych na to neměla, ale stejně lítám po krámech, tak co.
Na jaře zasadím víc brambor, mám novou odrůdu na vyzkoušení, jsem zvědavá. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
@Housenkaromca píše:
Ale odráží to cenovou politiku marketu, vždyť to píšu, že jako spotřebitelé máme nejhorší chování v Evpropě. Nadáváme a stále kupujeme., proto si oni dovolí nasadit vysoké ceny. Soudě podle této diskuzem, je s těmi cenami stále spousta lidí v pohodě. Jinde v Evropě by si řetězce tohle nedovolily. Jsou na to ekonomické analýzy. Co to tedy s námi Čechy je, že kupujeme předražené zboží?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41049
18.12.23 13:00
@Housenkaromca píše:
Ale odráží to cenovou politiku marketu, vždyť to píšu, že jako spotřebitelé máme nejhorší chování v Evpropě. Nadávám a stále kupujeme., proto si oni dovolí nasadit vysoké ceny. Jinde v Evropě by si řetězce tohle nedovolily. Jsou na to ekonomické analýzy. Co to tedy s námi Čechy je, že kupujeme předražené zboží?

asi na to stále máme a nejsme na tom tak špatně, jak si mnohdy myslíme :think: za mě jsme líní to řešit, raději u piva nadáváme a měnit cokoli nebudeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41049
18.12.23 13:01
@Konnny píše:
Ne, takhle je to spatne. Vecne koukat na akce a kupovat veci podle nich. Zadna sousedni zeme to tak nemá. Normalni ceny mit jakoze akce a zbytek nesmyslne nadsazene.
U samoobsluzne pokladny platim taky, v podstate u nas neni na vyber, někdy vyvolávají na kasu i tu jedinou pokladní co funguje. A kdyz mam velky nakup, fakt mi nebavi si to markovat.
:think: pokud jsem ochotna dát za něco konkrétní cenu, je mi fakt jedno, jestli je to cena normální nebo v akci. Koupím to jen za tuto cenu, za žádnou jinou. Nevím, co je na tom špatně, nemám problém nakoupit věci, co jsou v akci, když za to utratím přesně ty peníze, které za to utratit chci :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
18.12.23 13:02
@Housenkaromca píše:
Ale odráží to cenovou politiku marketu, vždyť to píšu, že jako spotřebitelé máme nejhorší chování v Evpropě. Nadávám a stále kupujeme., proto si oni dovolí nasadit vysoké ceny. Jinde v Evropě by si řetězce tohle nedovolily. Jsou na to ekonomické analýzy. Co to tedy s námi Čechy je, že kupujeme předražené zboží?

No, co tady vidím, třeba neprodané adventní kalendáře, tak to s tou cenovou politikou docela přehnaly. A lidi po obchodech spíš bloudí, plné vozíky člověk moc nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
18.12.23 13:03
@Buba mara píše:
@Oriseka Jenže nejdeš kupovat jen vajíčka, máslo a prosecco, že jo. Ve finále stejně máš v košíku x potravin za „standardní“ cenu a k tomu tři položky z akce. Protože ukaž mi někoho, kdo má čas a náladu běhat z obchodu do obchodu podle letáků a nakupovat v akcích. A s…u mě všechny ty věrnostní kartičky, to bych musela mít na to buď extra peněženku nebo plný mobil aplikací. Ať s tím jdou do háje, aspoň vidíte, za kolik by to mohli prodávat, kdyby chtěli. Protože dám krk na to, že i na těch " akčních cenách" ještě vydělají. :mrgreen:

slevy nejsou žádná charita, je to udělané tak, aby na tom vydělali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41049
18.12.23 13:03
@Konnny píše:
Špatně by bylo, kdyby ta možnost tady nebyla. Ale je tu, jen se to jmenuje „v akci“…a lidem je jedno, jestli to je v akci nebo není, hlavně když to můžou koupit za tu nižší cenu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák