Ceny už jdou nahoru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56033
18.12.23 06:54

No, o víkendu jsem koupila kilo kuřecího za 109, uzený eidam za 12.90,granátové jablko za 10…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
18.12.23 07:19

Já taky odmítám kupovat krabičku rajčat za 70 Kč. Teď ale třeba měli v Lidlu slušná rajčata za 30. Jinak je prostě nekupuji. Stejně tak ovoce. Prostě to za ty drahé ceny nekupuji. Přitom 2 kg chutných jablek se dají běžně koupit za cca 50 Kč, což je dobrá cena. Prostě absolutně nic nevyhodime a nekupujeme zbytečnosti
Teď jsem koukala na ceny chipsů. Nechápu. A přesto je lidí kupují! :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2902
18.12.23 07:48

@Oriseka Jenže nejdeš kupovat jen vajíčka, máslo a prosecco, že jo. Ve finále stejně máš v košíku x potravin za „standardní“ cenu a k tomu tři položky z akce. Protože ukaž mi někoho, kdo má čas a náladu běhat z obchodu do obchodu podle letáků a nakupovat v akcích. A s…u mě všechny ty věrnostní kartičky, to bych musela mít na to buď extra peněženku nebo plný mobil aplikací. Ať s tím jdou do háje, aspoň vidíte, za kolik by to mohli prodávat, kdyby chtěli. Protože dám krk na to, že i na těch " akčních cenách" ještě vydělají. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
18.12.23 08:05
@janickaIII píše:
Aha, tak to je možná ten důvod proč jsi stále na svém místě a nezvedá se ti plat. Jednorázová investice srandička to fakt není. Už jen ten SW a nemyslím jen ten pokladní… Řetězců se vůbec nezastávam, ty jejich praktiky na dodavatele a zákazníky jsou na hraně teroru, ale dovedu pochopit, že výdaje mají taky.

Pro řetězce jsou to drobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
18.12.23 08:10
@Cenarius píše:
Minimálně velká část trhu, která je zastoupena našimi agrobarony, tak rozhodně nijak netrpí a ty absolutní rekordy v ziscích jsme jim zaplatili my všichni.Jinak u nás člověk musí rozlišovat regalovou a akční cenu. Jelikož v akcích se prodává snad už 70-80% všeho. Tj. Za ty šílené předražené ceny se kupuje minimum věcí. Máme pokřivený trh akcema. Vedle u sousedů se v akcích prodává 10-20% věcí.

Pokřivený trh máme, ale proč? Mám to do Německa coby kamenem dohodli a větší nákupy jezdíme nakupovat tam. A tam žádné akce řešit nemusíme, ve výsledku nakoupime levněji a kvalitnější zboží. Přitom mzdy vyšší než v Německu nemáme, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
18.12.23 08:17
@Tichošlápek píše:
@Veveří manžel pracuje pro jeden z tech řetězců, které ti tak leží v žaludku.

a jsme doma :lol:

Hele radit tady každému změnu práce je takovej evergreen, ale kdyby to tak udělal každej, tak co. Prostě všichni nemůžou mít skvěle placenou práci. Říkejte si co chcete, ale nemůžou. I tak mají nárok aspoň na důstojný život. Tuhle mi kamarádka říkala, že byla v obchodě a tam nějaký dítě chtělo snad nějakej jogurt a tatínek mu řekl, že bohužel mu ho koupit nemůže. Což mi přijde fakt smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.12.23 08:20

@vanilka90 v čem jsme doma? Ze vidím víc do toho procesu? A nebudu tu pak mít výkřiky typu - samoobsluzne pokladny jsou pro řetězce drobné apod?

Česká republika má dostatečný systém podpory pro nizkoprijmove rodiny. Když uz je na tom někdo tak zle. Ale začít se proste musí vždy u sebe. Pokud ji tak tlačí navýšení ceny chleba o 2 koruny, pak je načase tu lepší praci hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
18.12.23 08:27
@Tichošlápek píše:
@Lucie_Sx Zajímavé je, ze když řetězce tlačí na dodavatele, aby snížili ceny - lidi vriskaji, jak zle řetězce vykořisťují zemědělce/vyrobce. Když řetězce na dodavatele netlaci, tak ti samí lidé vriskaji, ze jdou ceny nahoru.

@Veveří Roste cena lidské práce, s tím, jak se zvyšují platy. Než se výrobek dostane na pult, musí se vypěstovat, zpracovat, dopravit do centrálního skladu, uskladnit či rozvést na příslušnou pobočku. U každého toho mezikroku se cena zvýší.

Dle mého se mame stále velmi dobře. Růst cen mi nepřijde nijak významný

Tak asi jak kde. My si tady také můžeme vybrat jestli Coop, Lidl, Kaufland, Penny, Albert, Qanto. Můžeš jít do každého obchodu pro něco. Tady seženeš vejce, máslo, olej, mléko, máslo za ceny nižší než vloni.
V odlehlé vesnici Vietnamec bouchá máslo za 64,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
18.12.23 08:32
@vanilka90 píše:
a jsme doma :lol:Hele radit tady každému změnu práce je takovej evergreen, ale kdyby to tak udělal každej, tak co. Prostě všichni nemůžou mít skvěle placenou práci. Říkejte si co chcete, ale nemůžou. I tak mají nárok aspoň na důstojný život. Tuhle mi kamarádka říkala, že byla v obchodě a tam nějaký dítě chtělo snad nějakej jogurt a tatínek mu řekl, že bohužel mu ho koupit nemůže. Což mi přijde fakt smutný.

Já jsem to tady zažila před Mikulášem. Děti brečí, rodič prostě nekoupí, nemá. :,(
Tohle vídám u jogurtů, u rohlíků.
Střední třída je pryč.
Na Novinkách psali, že Češi vzali hory útokem. Nebyla to pravda. Většina už si to nemůže dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
18.12.23 08:33

@Tichošlápek
U nas v Albertu jede jen jedna pokladna, ostani zavrene a instalovali 10 samoobsluznych.
Drobné to pro řetěz nebudou, ale nepochybne je to pro ne takto vyhodnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
18.12.23 08:38
@Temnástranasíly píše:
Jste mě teď navnadili, mrkla jsem na farmu Škodovi, že si objednám maso na steaky a nemají tam lautr nic, vše vyprodáno :lol: :lol:

Bramborář to samé. Objednali jsme v září a když jsme se znovu dívali do e-shopu, tak nic, už měli jenom cibuli. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
18.12.23 08:41
@Konnny píše:
@Tichošlápek
U nas v Albertu jede jen jedna pokladna, ostani zavrene a instalovali 10 samoobsluznych.
Drobné to pro řetěz nebudou, ale nepochybne je to pro ne takto vyhodnejsi.

U nás taky. Ale silně mě to nebaví, hrát si na prodavačku. Navíc třeba u ledových salátů jim to věčně hlásí chybu, tak stejně musí přijít pan vedoucí a opravit to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
18.12.23 08:45
@Veveří píše:
Holky jdu si trochu postesknout. Dnešní zjištění v Lidlu…chléb horský byl za 32,90 a už je za 34,90, toaleťák, hygienické potřeby šly taky nahoru. Samozřejmě když pominu akce, které bijí do očí, zdražování už zřejmě začalo. Třeba u toho chleba mi to jasné není. Ceny pšenice na minimu, elektřina ještě „levná“. Takže důvod?

Důvod je, že zdražovat mohou, když se jim chce. A tak zo bude pořád dál s požehnáním vlády.

• Citovat
  • Upravit
35889
18.12.23 08:46
@schnulla píše:
Tichošlapka? :think: :mrgreen:

Proč ticho? ;) :mrgreen: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
18.12.23 10:23
@jege píše:
Ale prdlajs, nedávno jsem četl, že minulý podzim vykupovaly jabka za 13 Kč a prodávaly za 20-40 Kč, ale jelikož se jím zisk zdal malý, tak začaly kupovat od Poláku za 11,5 Kč!

A u nás v Albertu jsou už tak vychcaní a líní, že týden mají jabka za 18 Kč a další týden je napálí za 39 Kč, ale klidně drze nechají stejná jabka na stejném místě a ve stejných krabicích! :zed: :pocitac:

Už i vrabci si cvrlikají, že mají marže klidně ve stovkách procent a absolutně se nestydí a nekamuflují. :poblion:

Ty jablka jsou typická ukázka, jak tu funguje ekonomika. Čeští sadaři likvidují sady, protože je drtí polská konkurence, viděla jsem to v TV a nebyl to hezký pohled, jak vytrhávají léta rostlé stromy. Jak je teda možné, že Polák to za tu dumpingovou cenu dokáže dodat a Čech ne, Něco je tu hodně špatně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák