Ceny už jdou nahoru

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
17.12.23 23:27
@Tichošlápek píše:
@Lucie_Sx Zajímavé je, ze když řetězce tlačí na dodavatele, aby snížili ceny - lidi vriskaji, jak zle řetězce vykořisťují zemědělce/vyrobce. Když řetězce na dodavatele netlaci, tak ti samí lidé vriskaji, ze jdou ceny nahoru.

Retezce na nikoho s cenou netlaci.
Proste nakoupi co nejlevneji a prodaji co nejdraz.
Vse ostatni je jim uplne jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.12.23 23:29
@sirikit píše:
Malí živnostníci jsou podstatně dražší, než ty řetězce, protože si nemůžou diktovat nákupní ceny. I ti Vietnamci nakupují do večerek spoustu zboží z akcí velkých řetězců, takže těžko nasadí cenu pod nákupku.

Myslela jsem spis lokalni vyrobce.
Ale samozrejme.
Konkurence retezcum neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75479
@Veveří píše:
@Amalthea zlevnovaly základní potraviny? Chleba ne, pečivo ne, těstoviny ne, vím jen o mléku. Všechno ostatní jenom akce a ty nepovažuji za snižování cen.

Ne? 8o Já za cenu považuju tu částku, kterou nakonec zaplatím u pokladny.
Takže pokud je bez akce máslo za 52 a v akci za 38,90, samozřejmě si jich několik koupím v akci a „základní cenu“ vůbec neberu v potaz, nebo čistě jenom jako laškování obchodníka se zákazníkem.
Můj muž říká "To není moje cena. 8) "
Ty prachy jim za to prostě nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8627
@Veveří píše:
@Amalthea zlevnovaly základní potraviny? Chleba ne, pečivo ne, těstoviny ne, vím jen o mléku. Všechno ostatní jenom akce a ty nepovažuji za snižování cen.

Maso, uzeniny, sýry a ostatní mléčné výrobky, ovoce, zelenina, mouka, olej, cukr… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.12.23 23:32

@Veveří manžel pracuje pro jeden z tech řetězců, které ti tak leží v žaludku. Proces stanovení ceny je neco, co řeší běžně. Skutečně to není tak jednoduché. Ale těžko to vysvětlovat někomu, kdo místo snahy o zlepšení vlastní finanční situace jen fňuká.

Btw ano - nemusíme řešit peníze. Nechápu, proč by to mělo indikovat, ze je mým snem zvýšení cen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
17.12.23 23:33

@Tichošlápek no, ještě jednu radu do života jsi mi nedal. Že bych se třeba mohla se svými dětmi zavěsit rovnou na nějakého pracháče, třeba na tebe. Jistě bys byl rád :mrgreen: PS: na úřady nechoď a nic po nich nechtěj. Až ti jednou nevyvezou popelnici, nebo nedostaneš rybářský lístek nebo stavební povolení, tak s tím patrně nějaký úředník švihl a šel za lepším :lol: Na úřady se lidi dneska opravdu neženou. Buď rád, že to někdo chce dělat…a hlavně nevěř průměrům ve mzdách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
17.12.23 23:34
@Veveří píše:
Pokud si některé řetězce čtou tuto diskuzi, tak si s čistým svědomím můžou vyšponovat marže z 200 i na 500 procent. Protože vy někteří jste ochotní to platit. Buď se opravdu máte tak dobře, že peníze neřešíte, nebo už jste tak rezignovaní, že dál budete ochotně plnit kapsy společnostem, které vás odírají. Kéž byste byli ten první případ, pak gratuluji a v lednu se vám splní sen, ceny vystřelí o dalších min. 10-15 %.

Prosimtě na ty „ultra pravicové“ názory nereaguj. Že jdou ceny nahoru je fakt. Neřeším statistiky, ale realitu v obchodě. Za poslední půl rok jsem v českých obchodech nakupovala minimálně a když jsem teď přijela do jednoho řetězce v Česku nestačila jsem se divit. Ceny vyšší než v Německu a Rakousku. Že by se v Česku tak výrazně zvedala mzda si tedy nemyslím. Problém Česka jsou lidi. Nechají si vše líbit, jen si zanadávaji v hospodě a dál platí a neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75479
17.12.23 23:35
@Lucie_Sx píše:
Myslela jsem spis lokalni vyrobce.
Ale samozrejme.
Konkurence retezcum neexistuje.

A to pozor, schopní lokální výrobci fungují velmi dobře.
Mám v rajónu, cca do 10 km od krajského města, soukromého zemědělce, pracovně je navštěvuji už několik let, a ti se sice teda nadřou (rodinná farma), ale nepochybně prosperují. Každý rok u nich na farmě vidím neco nového, kombajn, vepřín, porodnu, teď jsem tam přes covid nebyla a vida, nová masna, v níž ordinuje manželka majitele farmy. Minule mi říkala, že když mají prodejní dny (3 dny v týdnu), fronta zákazníků se táhne až ven za plot farmy.
Dovolím si malou reklamu, admin promine, fakt nejsem paní Mátlová. :lol:
 https://reznictviumatlu.cz/

Příspěvek upraven 17.12.23 v 23:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22366
17.12.23 23:37

Ja ted byla mile prekvapena. 10 vajicek 32,–, maslo 38,–, prosecco 66,– :lol:.Nakoupit v akci a vic do zasoby, varit podle tech akci, kupovat znacku retezce. Nekupovat trvanlive veci bez akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
17.12.23 23:37
@sirikit píše:
A to pozor, schopní lokální výrobci fungují velmi dobře.
Mám v rajónu, cca do 10 km od krajského města, soukromého zemědělce, pracovně je navštěvuji už několik let, a ti se sice teda nadřou (rodinná farma), ale nepochybně prosperují. Každý rok u nich na farmě vidím neco nového, kombajn, vepřín, porodnu, teď jsem tam přes covid nebyla a vida, nová masna, v níž ordinuje manželka majitele farmy.
Dovolím si malou reklamu, admin promine, fakt nejsem paní Mátlová. :lol:
https://reznictviumatlu.cz/

Ano a nezapomeň zmínit proč se jim daří dobře. 1. dotace - jak národní, tak EU, za 2. prodej do zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
17.12.23 23:40
@Oriseka píše:
Ja ted byla mile prekvapena. 10 vajicek 32,–, maslo 38,–, prosecco 66,– :lol:.Nakoupit v akci a vic do zasoby, varit podle tech akci, kupovat znacku retezce. Nekupovat trvanlive veci bez akce.

Hele ale tohle přeci není řešení. Nakupovat jen v akcích, do zásoby. Právě těmi akcemi mají prodejci zákazniky v hrsti.
Ceny v Česku jsou opravdu neskutečné. A nemyslím jen ceny potravin. Poslední zkušenost mám s vybavením domácnosti, konkrétně obýváku. V Česku bych za sedačku, stolek, skříň a koberec zaplatila o 10tis víc než v Německu. :nevim: že by mzdy byly v Česku vyšší si nemyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75479
17.12.23 23:42
@Oriseka píše:
Ja ted byla mile prekvapena. 10 vajicek 32,–, maslo 38,–, prosecco 66,– :lol:.Nakoupit v akci a vic do zasoby, varit podle tech akci, kupovat znacku retezce. Nekupovat trvanlive veci bez akce.

Přesně tak.
„Co budeme o víkendu vařit?“
„Mrknu, co je v akci, a podle toho.“
A nebo chlap pročítá letáky (já se v tom pořád ještě nenašla, koukám na akce až na místě) a diktuje mi seznam, co by bylo fajn koupit.
Není to o tom, že by na „bezakční“ zboží nebylo, ale tím, že pokud bychom přestřelené ceny akceptovali, jen bychom utvrdili obchodníky v přesvědčení, že ta cena je průchozí.
No, přes nás ne. 8)

Příspěvek upraven 18.12.23 v 00:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75479
17.12.23 23:43
@janickaIII píše:
Hele ale tohle přeci není řešení. Nakupovat jen v akcích, do zásoby. Právě těmi akcemi mají prodejci zákazniky v hrsti.
Ceny v Česku jsou opravdu neskutečné. A nemyslím jen ceny potravin. Poslední zkušenost mám s vybavením domácnosti, konkrétně obýváku. V Česku bych za sedačku, stolek, skříň a koberec zaplatila o 10tis víc než v Německu. :nevim: že by mzdy byly v Česku vyšší si nemyslím.

Je to jediné možné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22366
17.12.23 23:44
@janickaIII píše:

Akcemi maji prodejci zakazniky v hrsti? Treba kava v akci za pulku, tak koupim 6ks, nezkazi se a za plnou cenu proste nekoupim. Akce je celkem casto. Beru jako normalni tu akcni cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
17.12.23 23:45

@Tichošlápek tak ty jsi děvče? Tak to se omlouvám :oops: Neuvažovala jsi, že by sis přechýlila nick do ženského rodu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák