Ceny už jdou nahoru

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15056
18.12.23 13:39
@Veveří píše:
Holky jdu si trochu postesknout. Dnešní zjištění v Lidlu…chléb horský byl za 32,90 a už je za 34,90, toaleťák, hygienické potřeby šly taky nahoru. Samozřejmě když pominu akce, které bijí do očí, zdražování už zřejmě začalo. Třeba u toho chleba mi to jasné není. Ceny pšenice na minimu, elektřina ještě „levná“. Takže důvod?

Oni to ted natáhnou co nejvíc, po novém roce trochu zlevní a to bude pane slávy, jak to vyřešili ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
18.12.23 13:41

Já třeba čím dal tím víc citim, ze s aktuálním zdražováním raději půjdu a nasypu o 10-20% víc přímo na farmě za výrazně kvalitnější produkt, nez abych platila mizernou kvalitu v obchodě. Ale naštěstí pocházím z oblasti, kde je těch producentů (masa, mléka) hodně, a jsou blízko. Ve finále teď “lepší” chleba v Kauflandu stojí i 70 Kč, v hipsterske pekárně ho mají za 100 Kč (ale chuťové top) a ve větší, ale pořad lokální pekárně za 60. 🤷‍♀️ já nějak prestavam vidět smysl v řetězcích, furt ze musí zdražovat, ale je to nesmysl. Je jen potřeba vykazovat rok od roku monumentalnejsi zisky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
18.12.23 13:44
@Sylvania 333 píše:
Teď měli kuře v akci za 59,– Kaufland i Albert. :lol: Mám přehled, ptejte se, jsem asi fakt postižená. :mrgreen: Mně právě přijde, že Penny se s cenami co se týče masa zhoršilo. Já tam teď chodím opravdu vyjímečně, u nás to předělali a důchodci mají problém se vytočit s vozíkem v uličkách. Je to tam dost adrenalin.
A jak máš vejce, tak ti s tím hodí. :roll:

Ještě před covidem mívali ty akce ve stejném období, aby zákazníci mezi marketama nepřebíhali. Třeba se k tomu zase vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
18.12.23 13:45
@Lily-of-the-valley píše:
já nějak prestavam vidět smysl v řetězcích, furt ze musí zdražovat, ale je to nesmysl. Je jen potřeba vykazovat rok od roku monumentalnejsi zisky.

Mohu vědět, kde pracujete? Pokud v soukromé sféře, tak tam se podniká za účelem zisku. To samé dělá tedy vás zaměstnavatel. A zisk je takový, jaký podnikateli trh dovolí. I když je chleba za 100 Kč, tak se prodává. Není tedy důvod ho prodávat za 80 Kč.

• Citovat
  • Upravit
26854
18.12.23 13:46

@Lily-of-the-valley Chleba si upečeš i doma. To není náročné. Ale s masem je to horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
18.12.23 13:47
@Housenkaromca píše:
Omezit to můžeš, jako koupit tvaroh za 45 Kč a Hermelín za 95 Kč může jedině trouba. Prostě nekupovat, jít jinam, vybrat jiné zboží. Hlídat akce a za drahé prostě nekupovat. Nakoupit zásoby v akcích do mrazáku. Jíst méně pečiva. Prostě to jde minimálně omezit.

Ale vždyť to také skoro každý tak dělá, to nejsi jistě sama. Je jen pár lidí, kteří neřeší ceny potravin. Markety toho spoustu vyhodí, vidím to hlavně u ovoce a zeleniny, jak pracovník vyhazuje do odpadu celé přepravky shnilého předraženého ovoce i zeleniny. Ale stejně pořád mají rajčata kilo za 89 korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21730
18.12.23 13:49

@Da12 tak pořád se jim vyplatí to zboží vyhodit, než jej zlevnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
18.12.23 13:56
@MartinL45 píše:
Mohu vědět, kde pracujete? Pokud v soukromé sféře, tak tam se podniká za účelem zisku. To samé dělá tedy vás zaměstnavatel. A zisk je takový, jaký podnikateli trh dovolí. I když je chleba za 100 Kč, tak se prodává. Není tedy důvod ho prodávat za 80 Kč.

Nechápu souvislost. Já neříkám, ze mají jít na buben, jen ze je tam ten princip stále rostoucích zisku, ze nestačí vydělávat, ale MUSI vydělávat víc než předchozí rok.
Z logiky veci, oni využívají velkovyroby, ten výrobek proste stojí výrazně méně, než za co to vyrobí malý lokální výrobce. Ale proč ho tedy prodávají za prakticky stejnou cenu?
Jak je možné, ze koupím kližku v Kauflandu za 230 Kč (z klasického velkochovu) a na vedlejší bio farme ji mají normálně za 300 a občas za 250? Ta knížka Kaufland stojí max 170 Kč na kilo, a to jsou dostupné velkoobchodní ceny, tuším, ze budou mít ještě nižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
18.12.23 13:58
@cecetka píše:
@Lily-of-the-valley Chleba si upečeš i doma. To není náročné. Ale s masem je to horší.

To byl příklad, jak píšu, maso a mléčné výrobky totéž. Řetězce to šponují a jediný způsob jak to přerušit je, přestat tam chodit nakupovat ty příšerně drahé veci. 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
18.12.23 14:01
@Housenkaromca píše:
Omezit to můžeš, jako koupit tvaroh za 45 Kč a Hermelín za 95 Kč může jedině trouba. Prostě nekupovat, jít jinam, vybrat jiné zboží. Hlídat akce a za drahé prostě nekupovat. Nakoupit zásoby v akcích do mrazáku. Jíst méně pečiva. Prostě to jde minimálně omezit.

No ale však vidíš, že hodně lidí tu píše, že nakupuje už jen v akcích. A pomohlo to něčemu? Zboží je stále stejně drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
18.12.23 14:03
@mado píše:
@Buba mara svého času si vážím, tak proto ty samoobslužné pokladny. Co mi dá stát desítky minut ve frontě. Za tu dobu už jsem až doma. Neresim, že mi někdo funi za krk, vidím přesně cenu, což u pokladní nestíhám, protože chytám zboží, které mi haze na jednu hromadu. Nečekám, až ti predemnou vyřeší svůj problém s aplikací, platební kartou, nedostatečnou hotovosti, zbožím, co má jinou cenu apod.
Než stát a zírat ve frontě, to si to nácvakàm sama a jdu. Neobtěžuje mě, že je za to placená pokladní, můj čas je mi cennější.
Třeba v Kaufu si to načtu mobilem, když to dávám do košíku a u samoobslužné pokladny jen pipnu kartu. Akce na minutu času.

v Kaufecu mě na samoobslužnou pustí málokdy, prý mám toho hodně a cosi kdesi…tak stojím ve frontě, kde stát nechci a jak píšeš, někdo na mě funí a pak ten fofr při skládání jak ona to tam hází, je dost děs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
18.12.23 14:06
@Lily-of-the-valley píše:
To byl příklad, jak píšu, maso a mléčné výrobky totéž. Řetězce to šponují a jediný způsob jak to přerušit je, přestat tam chodit nakupovat ty příšerně drahé veci. 🤷‍♀️

U nás v pohraničí jsou markety poloprázdné. A ceny dolů nejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
18.12.23 14:09
@cecetka píše:
U nás v pohraničí jsou markety poloprázdné. A ceny dolů nejdou.

Jsem v pohraničí a pravidelně mám problem zaparkovat. A to máme kousek Polsko. 🙈

Ale pripomnelo mi to ten jeden den, kdy tu zázračné klesly ceny PHM na Orlenu, protože tam fakt už nikdo nejezdil. No a další den zase zpatecka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
18.12.23 14:12
@Da12 píše:
Ale vždyť to také skoro každý tak dělá, to nejsi jistě sama. Je jen pár lidí, kteří neřeší ceny potravin. Markety toho spoustu vyhodí, vidím to hlavně u ovoce a zeleniny, jak pracovník vyhazuje do odpadu celé přepravky shnilého předraženého ovoce i zeleniny. Ale stejně pořád mají rajčata kilo za 89 korun.

No právě, že podle statistik to Češi až tolik neřeší. Pokud soudíš podle sebe, tak ty to třeba nekoupíš, já také ne, ale kdyby to nekoupil nikdo, tak ten obchod to za tu cenu ani nezkusí prodávat. Z nějakého důvodu se mu vyplatí mít nastavenou cenu takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
18.12.23 14:17

:D Zrovna jsem si nedávno říkala jak je vše levnější než třeba před rokem. My nakupujeme jen v akcích. Mám u každé potraviny limit, který za ni chci cca dát. Když neni, tak to neberu. Jo to bych danou věc musela hodně hodně potřebovat, ale většinou máme doma zásoby. Samoobslužné pokladny jsou perfektní a systém scanovani již při nakupování ještě lepší. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák