Ceny už jdou nahoru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22462
18.12.23 14:28
@Buba mara píše:
@Oriseka Jenže nejdeš kupovat jen vajíčka, máslo a prosecco, že jo. Ve finále stejně máš v košíku x potravin za „standardní“ cenu a k tomu tři položky z akce. Protože ukaž mi někoho, kdo má čas a náladu běhat z obchodu do obchodu podle letáků a nakupovat v akcích. A s…u mě všechny ty věrnostní kartičky, to bych musela mít na to buď extra peněženku nebo plný mobil aplikací. Ať s tím jdou do háje, aspoň vidíte, za kolik by to mohli prodávat, kdyby chtěli. Protože dám krk na to, že i na těch " akčních cenách" ještě vydělají. :mrgreen:

Ja se stavim nakoupit jen to, co se vejde do tasky do ruky a do batohu. Krome peciva beru jen akcni veci. Jako je to vsechno drazsi, ale to uz je celkem dlouho a neco zase vyklesalo. Ja to nevidim jako katastrofu. To je nemoc nebo valka. Drahe potraviny pro vetsinu lidi porad nejsou neco znicujiciho. Jasne, ze je hloupe, ze v Nemecku maji levnejsi a platy jinde. Chapu, ze se to lidem nelibi, ale pochybuji, ze by nekdo chtel byt dobrovolne pul roku na zakladnich potravinach, jak tu bylo napsano a ze by se tech lidi naslo tolik, ze by to mohlo neco zmenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21813
18.12.23 14:32

@Oriseka tak já nevím, co přesně si pod pojmem základní potraviny představit? Co tam patří a co už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21813
18.12.23 14:48
@DanielaD píše:
v Kaufecu mě na samoobslužnou pustí málokdy, prý mám toho hodně a cosi kdesi…tak stojím ve frontě, kde stát nechci a jak píšeš, někdo na mě funí a pak ten fofr při skládání jak ona to tam hází, je dost děs

Asi na ten přístroj pusobim nějak duvěryhodně, nikdy mě ještě nestopnul.
U těch samoobslužnych je dobrė, že jsou u informací a vždycky tam někdo stojí, takže když je problém, tak do vteřiny je obsluha u tebe. Když něco kiksne někde na pokladně, tak pokladní vyvolává vedoucí, čeká se dlouhé minuty, než ta osoba přijde a problém vyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6642
18.12.23 14:48

@sagwa RedHat to dělá, kdybys náhodou měla kvalifikaci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
18.12.23 14:52
@mado píše:
Asi na ten přístroj pusobim nějak duvěryhodně, nikdy mě ještě nestopnul.
U těch samoobslužnych je dobrė, že jsou u informací a vždycky tam někdo stojí, takže když je problém, tak do vteřiny je obsluha u tebe. Když něco kiksne někde na pokladně, tak pokladní vyvolává vedoucí, čeká se dlouhé minuty, než ta osoba přijde a problém vyřeší.

Tak já mám asi smůlu, ale vždycky tam vystojím důlek, než obsluha přijde a pak pípá spoustu položek v košíku, prostě čím plnější košík, tím větší kontrola. Nebo tam je alkohol a přijde obsluhu na nějakou kotrolu. Nebo něco nejde naskenovat. Prostě pokud mám nákup větší než pár položek, je pro mě lepší jít k té pokladně. Ale holt asi špatná zkušenost. Třeba v drogerii chodím jen k samoobslužným pokladnám, ale to mám vždy jen pár položek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
18.12.23 15:15
@janickaIII píše:
Ono je ale rozdíl kde ve státní správě jsi. Byt někde na městském úřadě na středně velkém městě je docela rozdíl oproti pozici na ministerstvu. Na ministerstvech mají mnohdy víc než v komerční sféře.

Ano, trefila jsi to přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
18.12.23 15:19
@mado píše:
@Oriseka tak já nevím, co přesně si pod pojmem základní potraviny představit? Co tam patří a co už ne.

Podle mě pečivo, zejména chleba, máslo, mléko, jogurty, maso, olej, mouka, cukr, brambory, rýže, těstoviny, kořenová zelenina :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.12.23 15:20
@Da12 píše:
Tohle jsou také dobré řeči. Že lidé platí a nechají si to líbit. A co jako mají dělat, umřít hlady? On každý nemůže jezdit nakupovat do Polska, Německa nebo Rakouska. Nemusím si koupit třeba drahý prášek na praní nebo třeba povlečení. Ale základní potraviny si koupit holt musím, a to i za ty vysoké ceny.

Můžeš jich ale nakoupit méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
18.12.23 15:21
@smile_xxx píše:
Na kartičky stačí jedna appka, kam se vejdou všechny.

Víš co mi na tom vadí? Že abych měla potraviny o +-,10%levnější, musím mít nějakou pitomou aplikaci. Protože pokud se jim vyplatí dát takové věrnostní ceny (nebo jak to nazvat) a pořád na tom vydělají, tak ty ceny bez aplikace nebo mimo akci, je už bohapusté okrádání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
18.12.23 15:21
@Temnástranasíly píše:
@sagwa RedHat to dělá, kdybys náhodou měla kvalifikaci :D

Děkuju za tip :palec:
Bohužel Brno je pro mě hrozně z ruky i v případě hybridního modelu. To by byl hned život veselejší, kdyby tyhle informace člověk vždycky věděl, než někam vleze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22462
18.12.23 15:27
@Sylvania 333 píše:
Já jsem to tady zažila před Mikulášem. Děti brečí, rodič prostě nekoupí, nemá. :,(
Tohle vídám u jogurtů, u rohlíků.
Střední třída je pryč.
Na Novinkách psali, že Češi vzali hory útokem. Nebyla to pravda. Většina už si to nemůže dovolit.

Ze rodic nema penize na jogurt a na rohliky? Spis bych verila, ze nechce koupit nezdravou vec. Ne vzdy chce rodic koupit vse na co si dite ukaze a neni to o penezich. Nepotkavam nikde deti brecici hlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
18.12.23 15:34
@Oriseka píše:
Ze rodic nema penize na jogurt a na rohliky? Spis bych verila, ze nechce koupit nezdravou vec. Ne vzdy chce rodic koupit vse na co si dite ukaze a neni to o penezich. Nepotkavam nikde deti brecici hlady.

Nikdy jsem dítěti nekoupila, na co ukázalo. Nějakou malou dobrotu jako třeba lepší ovoce, oříšky… Nikdy mi ale nediktovalo, co koupíme. Takže ti rodiče jsou spíše rozumní

• Citovat
  • Upravit
151
18.12.23 16:20

Já teda ještě přispěji svou troškou do mlýna. Vy tu řešíte ceny chleba, ale kdybych vám řekla ceny svého BEZLEPKOVÉHO chleba, tak se Vám protočí panenky. :mrgreen:

Kupuji ho v místní prodejně s bezlepkovými výrobky a mají tam několik druhů. Stojí to od stovky výš. Můj rohlík mě vyjde na 15 Kč.

Jsem ráda, že takové obchody a dodavatelé existují, protože já svoje bezlepkové pečivo prostě takhle dobré nikdy neupeču. Zkoušela jsem péct bezlepkový chleba fakt Xkrát a vždy jsem na tom byla tratná. Druhej den byl vždycky jako kámen a prostě nebyl dobrej. :mrgreen: Takhle si vždycky koupím chlebík, co dělali profíci, nakrájím, zamrazím. A příspěvky od pojišťovny na bezlepkovou dietu jsou nula nula prd, i když my konkrétně máme pojišťovnu, která dává pojištěnci 4 tisíce na dietu ročně a to je pojišťovna, která přispívá nejvíce.

Jsou to hrozný částky, ale člověk jíst musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák