Ceny už jdou nahoru

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
55976
18.12.23 13:04
@Housenkaromca píše:

No, když to někdo koupí. Já to nekoupím už z principu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41053
18.12.23 13:05
@Sylvania 333 píše:
No, co tady vidím, třeba neprodané adventní kalendáře, tak to s tou cenovou politikou docela přehnaly. A lidi po obchodech spíš bloudí, plné vozíky člověk moc nevidí.

já teda vidím a dost často :think: jeden to pozná už i podle plného parkoviště a to nakupuji i na malém městě a košíky plné a nejde jen o základní potraviny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
18.12.23 13:09
@Housenkaromca píše:
Penny je snad jediný obchod, který má poslední dobou stále něco v akci a ty ceny má dobré. Jinde je to ale bída. Třeba sýry v jiných obchodech stojí často v akci to, co v Penny bez akce. Takže jestli nakupuješ převážně v Penny, tak i chápu, že se ti to nezdá tak vysoké. Ale musí jít fakt o akce.

Teď měli kuře v akci za 59,– Kaufland i Albert. :lol: Mám přehled, ptejte se, jsem asi fakt postižená. :mrgreen: Mně právě přijde, že Penny se s cenami co se týče masa zhoršilo. Já tam teď chodím opravdu vyjímečně, u nás to předělali a důchodci mají problém se vytočit s vozíkem v uličkách. Je to tam dost adrenalin.
A jak máš vejce, tak ti s tím hodí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
18.12.23 13:10

Nakupování je stále větší otrava..máte kartičku, apku?.. to už není ve slevě…, musíte si koupit 3ks aby byla sleva.., nepředbíhejte já tady byla dřív… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
18.12.23 13:14
@Sylvania 333 píše:
Teď měli kuře v akci za 59,– Kaufland i Albert. :lol: Mám přehled, ptejte se, jsem asi fakt postižená. :mrgreen: Mně právě přijde, že Penny se s cenami co se týče masa zhoršilo. Já tam teď chodím opravdu vyjímečně, u nás to předělali a důchodci mají problém se vytočit s vozíkem v uličkách. Je to tam dost adrenalin.
A jak máš vejce, tak ti s tím hodí. :roll:

adrenalin je teď všude, jela jsem nakoupit do Kafecu, na velkém parkovišti nebylo jediné místo na zaparkování, dala jsem 2 kola a nazdar, neuvědomila jsem si, že byl čtvrtek, akce a já na toto nemám nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
18.12.23 13:17
@Keyllah píše:
já teda vidím a dost často :think: jeden to pozná už i podle plného parkoviště a to nakupuji i na malém městě a košíky plné a nejde jen o základní potraviny :think:

Tady moc ne, lidé bloudí i v Kauflandu, parkoviště je tam teda plné pořád, jak tam jezdí z okolních vesnic. A
co je tady dost neobvyklý jev, tak je v obchodech pořád hodně kolekcí, to dřív nebylo.
Z Lidlu je Batesův motel, od té doby, jak ho přesunuli za město, většina masa, uzenin a mléčných výrobků s oranžovou cedulí. Není moc zájem. Teď ve čtvrtek se tam pár lidí přehrabovalo v akčních věcech, dětské oblečení, ap.
Jenom v DM jsem viděla, jak docela nakupují, i dárkové balíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41053
18.12.23 13:20
@Sylvania 333 píše:
Tady moc ne, lidé bloudí i v Kauflandu, parkoviště je tam teda plné pořád, jak tam jezdí z okolních vesnic. A
co je tady dost neobvyklý jev, tak je v obchodech pořád hodně kolekcí, to dřív nebylo.
Z Lidlu je Batesův motel, od té doby, jak ho přesunuli za město, většina masa, uzenin a mléčných výrobků s oranžovou cedulí. Není moc zájem. Teď ve čtvrtek se tam pár lidí přehrabovalo v akčních věcech, dětské oblečení, ap.
Jenom v DM jsem viděla, jak docela nakupují, i dárkové balíčky.

já byla teď o víkendu jak v Albertu na malém městě, tak v Olympii a tam to byla hlava na hlavě a košíky fakt dost plné. A to stejné restaurace :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
18.12.23 13:23
@Housenkaromca píše:
Ale odráží to cenovou politiku marketu, vždyť to píšu, že jako spotřebitelé máme nejhorší chování v Evpropě. Nadávám a stále kupujeme., proto si oni dovolí nasadit vysoké ceny. Jinde v Evropě by si řetězce tohle nedovolily. Jsou na to ekonomické analýzy. Co to tedy s námi Čechy je, že kupujeme předražené zboží?

A jak to chceš jako jedinec řešit? Kdyby šlo o jiné produkty, ale jíst musíš. Těžko můžeš nahradit sýr, mléko, šunku… a říct si, nebudu to kupovat. Zvláště, pokud je drahé vše. Substituty neexistují. Ano, můžeš si říct, že celý rok nebudeš kupovat mléko, sýr, šunku a třeba jablka a čekat, jestli nezlevní.
Z potravin bohužel nelze nekupovat, protože neco jíst člověk musí. Takže řeči o tom, jak jsou Češi blbí, že to při těchto cenách kupují, jsou mimo. Navíc kdo může, nakupuje v Německu a Polsku, ale pokud bydlíš v Brně, tak to je dost z ruky…

Příspěvek upraven 18.12.23 v 13:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
18.12.23 13:24

@mado K těm samoobslužným pokladnám. To už bychom si za chvíli mohli to zboží rovnou vybalit z palet na rampě. Děláš práci za pokladní. Jejich mzdy se jistě také odráží v cenách zboží. A stejně tam pořád jsou problémy, aspoň tedy v našem Albertu. Buď to nefunguje nebo tam pořád potřebuje někdo pomoc, takže s větším nákupem jdu radši na normální. Takže bych pochopila, kdyby existoval třeba nějaký diskont, kde by teda nebylo zboží vybalené v regálech, markovala by sis ho sama a tomu by odpovídaly i ceny, které by byly viditelně nižší, než v jiných řetězcích. Takhle totiž začínal před lety i Lidl. Tam bylo o dost levněji. A jak se tam naučili lidi chodit, tak šup a už se ceny vyrovnaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
18.12.23 13:26
@Lucie_Sx píše:
Jedna z myslenek komunismu, ktera bohuzel zapadla s celou ideologii, je, ze kdyz nekdo maka, zaslouzi si dovrou zivotni uroven jako ostatni, bez ohledu na to, jestli maka jako uklizecka, kopac vykopu nebo tridic na skladce.
Protoze i tyhle lidi potrebujeme a kdyz drou, nevidim duvod, proc by meli zit z ruky do huby nekde v sockactvrti.

A to ti vyprávěl kdo, o té myšlence? 8o 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
Aleriga
18.12.23 13:27
@Lucie_Sx píše:
Jedna z myslenek komunismu, ktera bohuzel zapadla s celou ideologii, je, ze kdyz nekdo maka, zaslouzi si dovrou zivotni uroven jako ostatni, bez ohledu na to, jestli maka jako uklizecka, kopac vykopu nebo tridic na skladce.
Protoze i tyhle lidi potrebujeme a kdyz drou, nevidim duvod, proc by meli zit z ruky do huby nekde v sockactvrti.
A to ti vyprávěl kdo, o té myšlence? 8o 8o 8o
@jkra píše:
To nejde. Není to fér. Lékař nemůže mít stejnou životní úroveň jako třeba popelář.

Taky za bolšána neměl

• Citovat
  • Upravit
1239
18.12.23 13:28
@Josefuna píše:
A já to chceš jako jediné řešit? Kdyby šlo o jiné produkty, ale jíst musíš. Těžko můžeš nahradit sýr, mléko, šunku… a říct si, nebuď to kupovat. Zvláště, pokud je drahé vše. Substituty neexistují. Ano, můžeš si říct, že celý rok nebudeš kupovat mléko, sýr, šunku a třeba jablka a čekat, jestli nezlevní.
Z potravin bohužel nelze nekupovat, protože neco jíst člověk musí. Takže řeči o tom, jak jsou Češi blbí, že to při těchto cenách kupují, jsou mimo. Navíc kdo může, nakupuje v Německu a Polsku, ale pokud bydlíš v Brně, tak to je dost z ruky…

Omezit to můžeš, jako koupit tvaroh za 45 Kč a Hermelín za 95 Kč může jedině trouba. Prostě nekupovat, jít jinam, vybrat jiné zboží. Hlídat akce a za drahé prostě nekupovat. Nakoupit zásoby v akcích do mrazáku. Jíst méně pečiva. Prostě to jde minimálně omezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21730
18.12.23 13:32

@Buba mara svého času si vážím, tak proto ty samoobslužné pokladny. Co mi dá stát desítky minut ve frontě. Za tu dobu už jsem až doma. Neresim, že mi někdo funi za krk, vidím přesně cenu, což u pokladní nestíhám, protože chytám zboží, které mi haze na jednu hromadu. Nečekám, až ti predemnou vyřeší svůj problém s aplikací, platební kartou, nedostatečnou hotovosti, zbožím, co má jinou cenu apod.
Než stát a zírat ve frontě, to si to nácvakàm sama a jdu. Neobtěžuje mě, že je za to placená pokladní, můj čas je mi cennější.
Třeba v Kaufu si to načtu mobilem, když to dávám do košíku a u samoobslužné pokladny jen pipnu kartu. Akce na minutu času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
18.12.23 13:33
@Buba mara píše:
@mado K těm samoobslužným pokladnám. To už bychom si za chvíli mohli to zboží rovnou vybalit z palet na rampě. Děláš práci za pokladní. Jejich mzdy se jistě také odráží v cenách zboží. A stejně tam pořád jsou problémy, aspoň tedy v našem Albertu. Buď to nefunguje nebo tam pořád potřebuje někdo pomoc, takže s větším nákupem jdu radši na normální. Takže bych pochopila, kdyby existoval třeba nějaký diskont, kde by teda nebylo zboží vybalené v regálech, markovala by sis ho sama a tomu by odpovídaly i ceny, které by byly viditelně nižší, než v jiných řetězcích. Takhle totiž začínal před lety i Lidl. Tam bylo o dost levněji. A jak se tam naučili lidi chodit, tak šup a už se ceny vyrovnaly.

Teď jsem byla po dlouhé době v Lidlu, lidi na samoobslušné pokladny nadávali, kvůli nim se ani nevešli do fronty mezi regály. Nikomu to není příjemné. Kasy zůstaly dvě, ve stísněných prostorách. Já mám ještě tu smůlu, že dělám velký nákup, nemáme v obci obchod, takže fakt plný košík je pravidlem. No a u té samoobslužné pokladny je pokaždé s nějakou položkou problém nebo na mě vyjde kontrola, takže stejně čekám na obsluhu, která mi pípá nákup. To teda v těch obchodech, kde si skenujete zboží rovnou přidáváním do košíku. Takže ve výsledku je to pro mě zdržení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
18.12.23 13:38
@Housenkaromca píše:
No to je právě to, že to holt lidi koupí. Spotřebitelské chování v zahraničí je takové, že lidi výrazně omezí nákup daného výrobku. Není to tak dávno, kdy Kaufland tady v ČR nabízel klasickou vaničku tvarohu za 45 Kč a tablety do myčky, které vycházely na 18 Kč/1 tableta. To je fakt úlet. Vyfotila jsem si ten produkt a hledala, za kolik se dají sehnat na netu a v jiných kamenných obchodech. Byla to poloviční cena. Jestliže si ale ten obchod dovolí nasadit takovou cenu, tak se asi musí najít lidé, kteří nepřemýšlí a zboží koupí i za tuhle cenu, a to je prostě špatně. V Německu by to nikdo nekoupil.Příspěvek upraven 18.12.23 v 12:49

Tady to také málokdo koupí. Možná tak leda ten, kdo neřeší ceny nebo někdo, kdo nemá páru, kolik to má asi tak stát. A to se děje v Německu určitě také. Pak to dopadá tak, že třeba Hermelím mají po celou dobu jeho životnosti za 52 korun, nikdo to nekupuje, a těsně před tím, než jim to projde ho najednou dají za 26 korun. V Bille jsem viděla, jak pracovník zeleniny házel do odpadu celou přepravku kedluben, kus za 19 korun, které nikdo za tu cenu nekoupil, takže zvadly a byly na odpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák