Ceny už jdou nahoru

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5616
18.12.23 00:09
@janickaIII píše:
Samoobslužná pokladna si ale na sebe taky musí vydělat. V tom obchodě se nezhmotnila jen tak.

Víceméně jednorázová investice a srandička ve srovnání s cenou lidské práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75470
18.12.23 00:10
@janickaIII píše:
Není. Jediné řešení je nakupovat pouze základní potraviny. Ostatní prostě nekupovat ani v akci. Když tohle vydrží dělat minimálně polovina lidí třeba půl roku, tak se obchodníci možná zamyslí.

To teda držím palce, ale nezůčastníme se. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.12.23 00:11
@janickaIII píše:
Samoobslužná pokladna si ale na sebe taky musí vydělat. V tom obchodě se nezhmotnila jen tak.

Jsou neskutečně drahé a co si většina lidi neuvědomuje je, ze potrebuji pravidelný update a servis, plus někoho, kdo jim bude zadávat aktuální ceny výrobku. Manzel tráví hodiny řešením problému v oblasti hardware/software. Ale tohle uz právě běžný člověk nevidí. Ten si řekne - samoobsluzna pokladna - neplatí prodavačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6614
18.12.23 00:11

Jste mě teď navnadili, mrkla jsem na farmu Škodovi, že si objednám maso na steaky a nemají tam lautr nic, vše vyprodáno :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75470
18.12.23 00:12
@janickaIII píše:
Je to manipulace zákazníkem. Sem tam něco hodí do slevy, aby jakože přilákaly zákazníky. Akční cena ještě nejlépe bude jen za použití nějaké stupidní apky, aby jo měli ještě víc informací o člověku. A když se na chvíli zastavíš u nějakého zboží a budeš váhat zda ho koupit, zrovna ti přijde smska se slevou 10% na ten daný sortiment. Je to vše jen hra kočky s myší.

Hele, zrovna tohle mě netrápí ani trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.12.23 00:12
@Temnástranasíly píše:
Jste mě teď navnadili, mrkla jsem na farmu Škodovi, že si objednám maso na steaky a nemají tam lautr nic, vše vyprodáno :lol: :lol:

A pak, ze lidi nemaj prachy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
18.12.23 00:13

Věřím tomu, že ministr Výborný a Stanjura s panem Mlsnou řetězcům v lednu natrhnou úsměv :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
18.12.23 00:16
@Tichošlápek píše:
Jsou neskutečně drahé a co si většina lidi neuvědomuje je, ze potrebuji pravidelný update a servis, plus někoho, kdo jim bude zadávat aktuální ceny výrobku. Manzel tráví hodiny řešením problému v oblasti hardware/software. Ale tohle uz právě běžný člověk nevidí. Ten si řekne - samoobsluzna pokladna - neplatí prodavačku.

Kdyby provoz samoobslužky byl dražší než lidská práce, tak by si je nepořizovali. MUSÍ se jim tedy vyplatit, proto je teď všude rvou i za cenu zvýšeného rizika krádeží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.12.23 00:18
@Veveří píše:
Víceméně jednorázová investice a srandička ve srovnání s cenou lidské práce.

Ale to není jednorázová investice. Ano, vstupní cena je vysoka, ale pak následuje platba pravidelných poplatku jen za to, ze systém zůstane funkční. Plus každy výjezd technika je zpoplatněn, k tomu prijdej platy lidi, kteří se starají o aktuálnost dat. A to skutečně nejsou lidé, se základním platem. Představuješ si to moc jednoduše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.12.23 00:20
@Veveří píše:
Víceméně jednorázová investice a srandička ve srovnání s cenou lidské práce.

Aha, tak to je možná ten důvod proč jsi stále na svém místě a nezvedá se ti plat. Jednorázová investice srandička to fakt není. Už jen ten SW a nemyslím jen ten pokladní… Řetězců se vůbec nezastávam, ty jejich praktiky na dodavatele a zákazníky jsou na hraně teroru, ale dovedu pochopit, že výdaje mají taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6614
18.12.23 00:22

Já taky chápu, že mají výdaje a stejně jim na věci mimo akce kvakam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6614
18.12.23 00:22
@Tichošlápek píše:
A pak, ze lidi nemaj prachy :mrgreen:

Ale jim to přeji, mají super chov a maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
18.12.23 00:23
@sirikit píše:
@Tichošlápek Správně by měly řetězce od výrobce kupovat kilo panenky za 300 v rámci podpory zemědělství a prodávat ho lidumilně za stovku, nevím, čemu na tom nerozumíš! :cert: :cert:

Tak nedávno vyšla analýza, kolik si řetězce přirážejí a je to i 170 %! To rozhodne není v pořádku, stejné řetězce si to v Německu nedovolí, jen my Češi stále budeme spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75470
18.12.23 00:24
@Veveří píše:
Všechno v akci nejde koupit. Třeba pečivo skutečně téměř v akci není, a to je aktuálně nízká cena elektřiny, rekordně nízká cena pšenice a i ty mzdy ještě tak prodejce nezatěžují, jako tomu bude od ledna, kdy se zvýší odvody. Vždyť ubývá i prodavačů, všude už samoobslužné pokladny. V Lidlu, Tescu jede jedna kasa. A přesto je dnes chléb v Lidlu dražší než byl před týdnem. Ceny pečiva jsou jako v době nejtvrdší energetické krize. Pakl WC eko 2vrstv. toaletního papíru stál před energetickou krizí 32,90. Během ní 54,90, a teď nově tento 59,90. Proč? Energie relativně levné, DPH stále stejné vysoké. Takové malé zvýšeníčko před zvýšením?

Zab mě, sladké pečivo prakticky nekupuju, peču několikrát týdně.
Jsme sami dva dospělí, takže pečivo nás fakt nezabije, ale nemám problém kdykoli upéct chleba i housky. Prostě - pokud mi cena čehokoli připadá přemrštěná, poradím si jinak.
Byly doby, kdy se v domě u mého muže topilo výhradně na elektriku a já ve svém plynem. Se zdražením, jsme se zatvrdili, že nedáme, a topí se prostě dřevem.
A zas - nejlevnější možný zdroj.
Sedím v kuchyni, schválně jsem kvůli Tobě šla kouknout na teploměr - a 25,5°C. :oops:
Ale to je od trouby, jak jsem dělala ten pečený čaj, jinak je tu kolem 23.
Ať se jdou se zdražováním energií bodnout. 8)

Příspěvek upraven 18.12.23 v 00:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75470
18.12.23 00:26
@Temnástranasíly píše:
Jste mě teď navnadili, mrkla jsem na farmu Škodovi, že si objednám maso na steaky a nemají tam lautr nic, vše vyprodáno :lol: :lol:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák