Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holciny,to je fakt pech..
se z toho zblaznim..na ty vitaminky se ti zeptam Veru zitra v praci holky to budou vedet..neboj neboj podam info sice pozdeji k veceru ale pisnu..Kami mela by si si s temi bolestmi dojit kde te to boli?jestli na prave strane tam je to nebezpecne je tam hodne organu,nechci byt chytra ,ale zdravotnictvi je me hobby
a prace.papa dobrou nocinku
takze holky ,muzi i my bychom meli dbat na jidelnicek hlavne kyselina listova,vitamin E -ktery obsahuje kyselina pantotenova,vitamin C,za mineral plodnosti je pry zinek a selen.Hlavne byt bez stresu,mlecne vyrobky,karotenoidy,zinek zvysuje pocet spermii,a tim i plodnost..omega 3 -mastne kyseliny -rybi tuk pomaha udrzovat zdrave spermie,vitamin b12 je dobry pro pohyblivost spermii a dobry pro bunecne deleni..Panax ženšen stimuluje tvorbu testosteronu a spermií.Každé tři týdny se má vystřídat sibiřským ženšenem, o kterém se rovněž předpokládá, že zvyšuje tvorbu spermií.
a holky tady mate davkovani:
vitamin C
dávkování: 500 mg dvakrát denně
doporučení: objeví-li se průjem, snižte dávku
vitamin E
dávkování: 250 mg dvakrát denně
pozor: užíváte-li léky proti srážení krve, poraďte se s lékařem
karotenoidy
dávkování: 1 tobolka smíšených karotenoidů dvakrát denně při jídle
doporučení: tobolka má obsahovat 15 mg smíšených karotenoidů
zinek
dávkování: 30 mg denně
doporučení: užíváte-li zinek déle než jeden měsíc, užívejte doplněk obsahující také 2 mg mědi
rybí tuk
dávkování: 2 lžičky denně
pozor: užíváte-li léky proti srážení krve, poraďte se s lékařem
doporučení: vegetariáni mohou nahradit 1 lžící lněného oleje
vitamin B12
dávkování: 1000 mcg jednou denně
doporučení: užívejte ráno, nejlépe se 400 mcg kyseliny listové (vysoký příjem může maskovat nedostatek druhého vitaminu)
panax ženšen
dávkování: 100 až 250 mg výtažku dvakrát denně; střídejte se sibiřským ženšenem
doporučení: standardizovaný na obsah nejméně 7 procent ginsenosidů
sibiřský ženšen
dávkování: 100 až 300 mg dvakrát denně, střídejte s panax ženšenem
doporučení: standardizovaný na obsah nejméně 0,8 eleuterosidů
tak holciny i me to tento mesic bohuzel nevyslo..8.1 jsem zacala spinit a dnes se mi rozjela ms..je mi z toho fakt hrozne ![]()
Ahoj,ahoj, holky jsem tady úplně nová, potřebuji poradit a popovídat si.
S přítelem se snažíme asi 7 měsíců a nedaří se nám, měla jsem teď zpoždění a už se v duchu radovala a dneska ráno jsem opět byla zklamaná. Pište prosím nějaké rady a fígle jak na to a taky trochu povzbuzení, díky holčiny.....Tak když se vám bude chtít…
ahojky, taky jsem zde nová, sice už jednoho prcka máme, ale rádi bychom druhé, ale musíme počkat na jaro či léto trochu mě zatrápily játra, tak doufám, že pak se budeme moct na to vrhnout
Ahojky holciny, nejak sem moc nechodite..Vítam nove holciny:)
kazda rada draha twety..take bych nejakou potrebovala..zkousim bilinkovy caj herbex zensky caj ten mi poradila primo holcina tady..pak jsem koukala ze je caj primo pro snadnejsi otehotneni VZ smes tak bych to chtela zkusit.prstikovou metodu jsem taky zkusila a porad nic..ted cakam az dobehne ms a hup hup za doktorem co a jak dale..uz jsi byla u doktora?Holky odkud jste?
Kachňátko díky za přivítání, já se přivdala na Vysočinu na trasu Třebíč-Náměšť-Brno.
Tweety a s doktorem jsi to řešila?
grepík - ahoj, ahoj, za doktorkou jdu teď v pondělí, tak jsem zvedavá co mi řekne a poradí. Vytisknu si grafy BT a uvidíme.
Jinak beru listovku, nějaké B a C a piju kontryhelový čaj, tak uvidíme.
ahojky holky, tak jak se tu máte?? já nic moc jsem furt nějak unavená
to je asi tou zimou! a co vy??
Kami stojí to za prd, zima už mi trochu vadí, už se těším na léto, to oblíkání mě už leze krkem
Ahojky holky, slyšela jsem o hormonálním profilu, co to je za vyšetření, pokud jste to již měli popište mi o co jde? díky Martina