Poradna duly
Jana Čurdová
Tak teď mě s tím nedoplatkem Loudalka trošku nahlodala
My jsme blbci důvěřiví, že nás nějaký případný podvod ani nenapadl
No uvidíme, jak to bude vypadat teď s těma novýma zálohama.
Lucka ještě nemá žádný zub, dívala jsem se, že už moc bezzubců není. Ája byla v pohodě, vůbec jsem nevěděla, že jí nějaký zuby rostou. Tak jsem zvědavá na Lůcu.
Dnes se naučila konečně přetáčet i z břicha na záda, tak už mi taky doputovala do půlky obýváku
Musím teď víc hlídat Áju, je strašně divoká, tak aby ji nezašlápla ![]()
Ahojte,
Loudalko, to s Tomíkem mě mrzí, ale určitě mu ty čípky nijak neublíži. Důležité je, aby byl v pohodě a nic ho nebolelo. Pořád lepší čípek než nějaké tabletky apod, těch si užije v dospělosti až až.
Novire, kamarádka má stejný vysavač a je s ním velice spokojená. Někdy má dokonce pocit, že vysává stropy i u sousedů v bytě pod sebou. Je tichý a výkoný. Já mám malý bombon od Philipse a jsem s ním taky spokojená i když už má přes 3 roky.
Hani, tak to bude Terezka frajerka až Ti dojde ta zásilka od Nextu. Objednávala jsi to zase přes tu paní z MMB? Napiš mi prosím její ID nebo nextové stránky, já je pořád nemůžu objevit a vyhazuje mi to nesmysly.
Zorko, je fajn, mít v kolektivu nějakou tu zdravotní sestřičku. Člověk se může aspoň na ledacos zeptat a dostane adekvátní odpověď na problémek a nemusí volat ani mudrovi.
Doris, ta tvoje ségra je fakt super. No zkuste jí nějak podpořit aby byla psychicky v pohodě, s takovou příjde akorát brzo o mlíko a malá bude na UM. A pojmenování Baruno, se mi teda vůbec nelíbí. Když Venda zlobí tak jí říkám opičko, ale ne Vendulo, to mi příjde tvrdé, je to prostě naše Vendulka, Venda apod.
Holky mám dotaz. Poslední dny mi Venda nechce baštit večer a v noci UM. Teda v noci (dávám jí UM až kolem 5-6 hodiny) ho vypije, ale né 210ml jako vždy ale jen 130-160ml. Ovšem večer před spaním do ní mlíko dostávám vyloženě násilím a to vypije taky málo. Dávám jí do 210ml UM asi 3 odměrky rýžové kaše, takhle to baštila normálně už víc jak měsíc. Dneska jsem jí teda udělala hustou kaši, a snědla asi 90ml + 5 odměrek kaše, nechtěla ani čaj. Nevíte co s tím?
Zatím ahoj a díky za Vaše tipy Ivule
MONIKO, taky Tobíka uklidňuju křupkama
Když ony mu tak chutnají
No nemá ještě ani 6,5kg, tak to snad nevadí, že se nima cpe
A přesně jak píšeš, umejvat je to děs ![]()
A s těma nehtíkama… mrzí mě to, že jsme ho fikla, ale zas mám dobrou výmluvu, jak to přehrát na manžu, když mi to tak nejde
No co, ať si taky užije, ne ![]()
Novi, tak to je fajn, že křupky Tobíkovi chutnají. Vendě moc nejedou, spíš je drtí rukama a nebo se s nima píchá do oka, nosu apod.
Dneska se mi dokonce potvrdilo, že jí nesedí Frutapura příchuť jablko a meruňka. Pořád mi to vyplivuje, už 3 dny, dávala jsem jí to na dopolední svačinku, ale po chvíli začla blbnout a jíst nechtěla. Takže meruňky u nás papat asi nebudeme.
No nic holky,diky vsem za povzbuzeni.Tomasek jeste k zubum desne chrchla.Rano s nim dojdu k dr.,at ho poslechne a treba mi rekne,ze je to vse OK a mam mu davat dal caj na odhleneni.Ale budu klidna.Bude me to sice stat dalsi 30,–Kč,ale to mi nevadi,pro zdravi toho meho broucka.Nebo myslite,ze mam jeste s navstevou dr. vyckat.Nema teplotu.Co vy na to?Sli byste a nebo mam pockat do patku.Nechce se mi tam porad lezt.Jsem tam pecena varena,naposledy minuly patek s teplotkou
,ale jak tady psal nekdo,ze radsi 1000× zbytecne nez 1× neco zanedbat.
No, já jsem ty sirupy nikdy nezkusila, jen jsem o nich slyšela. Tak já to zkusím někde pohledat, až bude čas. Jsou to nějaké bylinky v koncentraci pro děti, ale kdo ví, jak to zabírá. Rohypnol jim člověk holt dát nemůže
![]()
NOVIRE, díky za typ
. Příště si budeme hrát na slepičky
![]()
Jestli nebrečel, tak ho to ani nebolelo. Oni vnímají bolest nějak jinak než my, to pozoruji u obou dětí. S něčím nadělají a u jiného ani nepípnou.
KAMI, ty bláho, to je teda jeřáb. To nás jednou s Vítečkem čeká ![]()
LOUDALKO, klííííd. Pár lékama na bolest z něj závisláka neuděláš. Neboj se, neubližuješ mu!!! Kdyby měl horečku, tak mu je dáš a ani nemrkneš. Tak je to stejné.
K tomu jídlu. Pamatujete, jak Vítek nejedl mlíko? Tak co se týče příkrmů, tak jí jak obr. Activie mu nestačí, nastavuju ji přesnídávkou. K obědu jí celou větší kompotovou misku. ![]()
RENKO, u nás po zubech ani památky!
Dám vám do galerky nějakou fotku Vítečka, aby se mi o něj taky holky praly. Protože Víteček je samozřejmně nejhezčí
![]()
Loudalko, taky občas dám Sebíkovi Panadol, když mám pocit že mu něco je. Přece ho nenechám trápit.
U nás jsou křupky taky celkem v kurzu. Dostává tak 2 denně, ale moc mu chutnají.
Holky od kdy dáváte ty aktivie? A od kdy se zavádějí odpolední svačinky? Dopoledne papáme jablíčko + něco. Měli jsme banán, meruňku, hrušku. Padá to do něj jak do krytu a v poledne má nějaký masozeleninkový příkrm.
ZORKO, no kdyby tu horecku nemel patek - sobota nedavala jsem mu je,tak si to nevycitam,ale vlastne mel patek - sobota cipky pravidelne,pak nedele,pondeli zadny a ted zase utery - streda jeden.Ale mas pravdu.Ted resim s kamaradkou na skypu jestli jit zitra s tim kaslem.Tomik pri nem jakoby steka,tak mi rika,ze to stejne dr. nepozna na poslechu jestli je to laringitida.Co ty na to?
Zorko, no počkej já myslela že Vítek roste pro naši Vendulku, bylo by to v rodině a odpadlo by to trapné představování rodičů, když už se známe. No není to super nápad?
Jinak je super, že se Vítek rozjedl. Vendulku aktivii taky ředím přesnidávkou, ono jí to víc šmakuje a je toho taky větší množství. Teď co vařim domácí stravu, tak jí taky jak otesáneček. Tak jsem ráda. Jen nevím, kdy můžu zařadit do jídelníčku i těstoviny, samo že bezvaječné. Nevíte?
Loudalko i já byla se Sebíkem u dr. když kašlal a chrchlal, ale teplotu neměl. Jen pro klid své duše. Pokud by měla blbé kecy myslela bych si o ní své. Jak psaly holky raději zbytečně než pozdě. Ale taky mám takové stavy jestli jít či nejít. Asi v nás žije takové to, jen abych někoho neobtěžovala zbytečně.
ZUZKO, to je presne ono.Abych neobtezovala a nebo asi o me nemyslel,ze jsem moc precitlivela matka.Rano mu zavolam a zeptam se,jestli mam prijit.Treba jsou chripky a rekne mi,ze radsi ne,aby neco nenachytal
.
Zorko o Vítečka bych se taky prala ,ale nebudu,bo bych si připadala jak úchyl.
![]()
Loudalko,klid hlavně,že je Tomáškovi už líp.Už jsi zkoušela na ty zoubky homeopatika?Ondrovi docela zabíraly. Jsou to CHAMOMILLA VULGARIS 15 nebo 30 CH - nespavost,podrážděnost,průjem a bolesti uší při prořezávání zubů.Třebe by to zabralo. ![]()
Hmmm ZORKO, tak Víteček je taky fešák!!!!
![]()
Ivule - aby z toho nebyla rvačka!!
![]()
Co se týče příkrmů, tak nám jede ZATÍM vše!! Dneska to byl špenát s bramborem a světe div se, Terezka zbaštila celou malou sklénku!!!
No asi dvě lžičky tam nechala, ale i tak to je OBR úspěch!!
Jo, akorát jsem se dneska rozhodla, že začnu malé dávat čaj. Chtěla jsem ještě měsíc počkat, ale když jsme jí dali do vany, tak se hned počůrala a ta moč byla teda dooost žlutá!!! Takže zítra najedem i na čaj. Poraďte, jaký!! Na ovocný je brzo, ne? To spíše nějaký bylinkový, nemyslíte?
Loudalko - dej si na kuráž, co tě nezabije, to tě posílí!!!
Ne, vážně, zašla bych taky asi za dr a optala se na to, jeslti neexistuje něco šetrného na ty zoubky…
Ivule - beru od této paní… http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
Teda jestli se nepletu tak Zorka myslím psala,že si dodělávala vejšku,tak by měla být mudra,ale nějak komplikovaně,ale teď nevím,jestli jsem to dobře pochopila,nebo zase zaúřadovala moje kojodemence.
To teda fakt nevím,na co tu blbost budu svádět,až dokojím. ![]()
Holky, jdu za manžou, ať si v obýváku nepřipadá osamoceně!!! ![]()
Tak brou a klidnou noc všem!! PA