Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, tak jsem zpátky. Mám průkazku a všechno je v nejlepším pořádku. Už máme za sebou i období placentace tzn. že už jsem viděla pěkně tlustej pupečník. A mrňousek má 2,3 cm a krásně si kejval ručičkama a nožičkama
ahoj, tak před chvílí jsem se vrátila z kontroly, dneska jsem tam čekala hodinu, ještě, že jsem měla knížku na čtení. Dostala jsem průkazku - konečně, všechno v pořádku, mimi se má čile k světu, na další kontrolu jdu 14.12., to mi bude dělat nějaký důkladný ultrazvuk, pak na genetiku atd. atd. Mezitím musím k praktickému lékaři - měla jsem malilinko vyšší tlak, tak přeměřit, zubařka - pořád něco. Ale hlavní je, že je zatím všechno v pořádku. Těším se na zprávy od dalších.
ahoj Jana
Ahoj Jani, tak to je moc prima, že jste v pořádku - my taky. U praktického a zubaře se prý mám stavit příležitostně. Měřila mi tlak a vzala mi krev ---žádný nalačno.
Ahoj holčiny, omlouvám se za dlouhodobější absenci. Jsem od čtvrtku minulého týdne na nemocenské s nachlazením. Šla jsem doktorce ať mi něco doporučí, a ona mě nechala doma. dnes jsem byla na kontrole a mám přijít zase příští týden. Jinak mi doporučila homeopatika Homeovox, nechává se rozpouštět pod jazykem. Není to žádná chemie, tak jsem ráda. Jinak v práci už tak rádi nejsou. Berou to jako podraz. Mysleli si, že ten jeden týden bude stačit, ale prý mám asi doktorku velice chápavou, když mě nechala s onemocněním, které nejde vidět na nemocenské další týden. Prý vypadám moc zdravě na to, abych byla na nemocenské. Tak mám radost, vůbec žádný nátlak. A to mě v kanceláři zastoupila kolegyně jen 2 x v úřední hodiny. No asi to bylo náročné vypsat těch 6 příjmových dokladů. Ach jo. To bude radost až se vrátím. Jinak jsme oba v pořádku.
nemám doma bohužel internet, tak píšu dnes z práce, ale jinak zkusím po večerech psát od bráchy. Zatím ahoj a vítám nově příchozí.
To Novire, třeba jsme vzdálená rodina, ale my byly jediní kdo se z Troubek odstěhoval do Ostravy. Zbytek rodiny bydlí poblíž Tovačov, Henčlov, Zářičí, Chropyně apod.
Jinak krásný zbytek dne a gratuluju k úspěšným KO!!!!!
Ivule
Ahojte holčiny,
takjsem byla dneska na ultrazvuku, ale bohužel je to špatný. Je tam rozštěp páteře a patra a špatný srdíčko. Takže jdu v pondělí na odběr plodový vody a ve středu budou výsledky. Asi budu muset pak na přerušení těhotenství. To děs běs
. Tak pak napíšu co a jak. Zatím se mějte a opatrujte se
Ahoj holky, moc gratuluju ke kontrolám, to je vždycky úleva,co??
Mě sice kontrola minulý týden dopadla dobře, ale dělali mi výtěry kvůli výtoku. Dneska jsem volala pro výsledky a zjistili mi streptokoka B, což mě dost nětěší, snad by to teď miminku vadit němělo. Ale při porodu to znamená komplikace, může to ohrozit miminko na životě a musí se při něm podávat rodičce antibiotika nitrožilně, nehledě na to, že jeho přítomnost vyvolává předčasný porod, odtok plodové vody o 12 hodin dřív a horečky až 38 C. Navíc se to nedá skoro přeléčit, většinou se vrací. Tak jsem z toho pěkně otrávená!!! To jsou vyhlídky hned na začátku
![]()
Brum.....to je hrozný. To je mi tak strašně líto. Ani se na to nedá snad nic říct…budu moc doufat, že plodovka bude dobrá.
Roxo to jsou teda taky radovánky, ale hlavně, že mimi je v pořádku. Mně dělal cytologii…docela to bylo nepříjemný.
Ahoj Brum, to je moc líto, proti tomu je můj streptokok prkotina, je ještě naděje, když testy dobře dopadnou????To je hrozný…tak držím palce ať ty testy jsou v pořádku!!!
No pan doktor říkal že je to tak na 90 %, plodovka dá 100 % výsledek, ale pan doktor Vlašín je kapacita, genetiku přednáší po celé ČR i v zahraničí, takže asi bude mít pravdu. No uvidím. Musím vydržet do středy než budou výsledky.
Ahojky,
Popelko a Janino : Moc gratuluji k vystavení průkazky! Jsem ráda, že je všechno v pořádku.
Ivule: Nenech se otrávit lidmi z práce. Doktorka udělala dobře, že tě nechala doma. Zdraví je přednější.
Roxo: Určitě to včas zaléčí a do porodu budeš OK. To se spraví, uvidíš.
Brum: Vůbec nevím, co ti napsat. Je mi to moc líto! Budu na tebe moc myslet, aby ta plodovka dopadla jak nejlépe to půjde. Myslím na Tebe. Buď statečná.
Ahojky holky,
tak se hlásím z dnešních kontrol, hemoglobin mám v normě, to mi spadl první balvan ze srdce a i na UZV bylo všechno v pořádku. Mimi odpovídá 9tt +4, tak mám radost!!!
![]()
Jinak další kontrolu mám 6.12., kde mi vystaví těhotenskou průkazku a příští týden mám jít na krev… Tak snad budu mít vše v pořádku.
Brum, to ti poznali rozštěp páteře z UZV nebo z krve?? Je mi to moc líto, kéž by ti to dobře dopadlo!!!
Roxo, ten streptokok je nepříjemnej! Ale uvidíš, určitě vše bude v pořádku!! Dneska jsou už doktoři daleko a kdyby to u porodu šlo špatně, vždycky můžou udělat císaře, takže neboj!!!
Držte se, ahoj
BRUM, beruško, vím, jaké to je - slyšet od doktorů takové hrozné zprávy… Je mi to moc líto!!! Když budeš chtít, napiš mi SZ a můžeme si o tom všem popovídat. Budu držet palečky, ať je to co nejméně bolestivé (na duši)!
BRUM, moc držím palečky, aby to dobře dopadlo, dokud to nevíš opravdu na 100%, tak je snad ještě naděje…
IVULE, myslela jsem to tak, že jsme možná vzdálené příbuzné, protože můj taťka a tvoje mamka jsou z Troubek
takže jakp přes ně
No, asi jsem to napsala moc složitě…
Ach jo, v práci mi to vůbec neutíka, nejraději už bych šla domů… ![]()
tak jsem se dnes vrátila také z KO: mám průkazku, příští kontrolu 5.12. A docela mě dr. „vyděsila“, že díky mému astma bych měla prý rodit u Apolináře… Já nechci, já už mám „svoji“ porodnici…
BRUM: držím palečky, ať to je jen planý poplach… A kdyby ne, ať vás rozhodnutí moc nebolí…
Roxo: streptokoka jsem měla u Jonáše - plodovka vytekla odpoledne ve 4hod, dali mi 3× ATB do žíly a Jonáše vyvolávali v 8 ráno. Jinak v pohodě…
Ostatním přeji hezké těhulkování…
Věra + 7+3tt