Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7373
26.11.09 10:58

Kiwi, i mně metřík blbne. Já jsem dneska 11+5, ale metřík to vidí jinak 11+4. Ale neboj, zítra se ti to posune tak jak to má být. Alespoň mně se to tak posouvá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ella75+10tt
26.11.09 11:03

Ahoj,
já myslím, Rh+ je pozitivní a to je dobře, má to většina lidí. Protilátky neprokázány je asi taky dobře, to by ti určitě řekli, kdyby bylo něco špatně :-P

Já mám TP 19.6., dle UTZ by to bylo o něco dříve
PM 12.9.
dítě - 1

A k těm vitamínům, já u je kluka jedla celé těhu a měl 49cm a 3kg, tak nevím, co je na tom pravdy :-D

• Citovat
  • Upravit
Ella75+10tt
26.11.09 11:05

A ještě metřík

""http://lbdf.lilypie.com/LPbZp1.png:http://lbdf.lilypie.com/LPbZp1.png

• Citovat
  • Upravit
1105
26.11.09 11:05

Ahojky Resy - RH faktor u matky je lepší pozitivní - tedy RH+, protože i když bys měla partnera s RH- a mimi by mohlo mít RH-, tak je to v pohodě, ty to s RH plus zvládneš ;-). Kdežto kdybys měla RH negativní, tedy RH- a Tvůj partner náhodou měl RH +, tak by mimi taky mohlo mít RH+ a tím pádem by to pro Tebe znamenalo něco jako otravu krve, když ty bys měla RH- a mimi RH +. Nějak se to řeší, to to stále hlídají a někdy musí hned po porodu dávat Tobě i miminku transfuzi…to už přesně nevím, nepamatuji si to, ale kánoška to měla, ona měla RH negativní, ale naštěstí její přítel také RH negativní, takže mimi mohlo mít jedině taky RH-, takže bylo vše v pohodě…
Uffff, doufám, že to bylo srozumitelné… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
26.11.09 11:18

Ahojda holky,

s tím RH je to snad trochu jinak, ne?? Jde o zdraví miminka. Rh- u matky a Rh+ u otce je problém u druhého dítěte. U prvního ne. Nevím proč. Dříve, se po narození, musela dítěti dávat transfuze krve. Teď se to řeší jen práškama. Prostě ti na dobu těhotenství přemění Rh faktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
26.11.09 11:19

jooo a my jsme se právě vrátily od dr. Malá má neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
26.11.09 11:24

Ahoj holčiny!! Koukám, že to tu dneska pěkně žije… :-D

Res: Tabulka je úplně dokonalá, jsi vážně jednička :palec: (já jen pro doplnění: děti/0, KO/10.12., screen/24.11/OK!, věk/31, bydliště/Praha)
Díky za doplnění!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
26.11.09 11:29

Res, ten Rh faktor je lepší mít +. Protože jak píše Hesinka, vše je ok - i kdyby mimi bylo -. Ale pokud máš Ty - Ty a parter +, tak se může (ale nemusí) stát, že mimčo bude mít +, problém je, že Tvoje Tělo by si vytvářelo protilátky na krev miminka a mohli byste z toho mít oba problémy. Projeví se to ale až u druhého dítěte, protože pokud by první bylo + za předpokladu, že Ty jsi -, tak se celkem nic neděje, tělo se s tím popere, ale pro příště si nachystá už zmíněné protilátky (je to stejné jako třeba s přiušnicema - jak je jednou máš, tělo si udělá protilátky a podruhé už je nechytneš) a kdyby se i při druhém stalo, že by bylo +, tak by to mohl být problém, protože to Tvoje tělo by na krev mimi mělo protilátky a musí se zamezit tomu, aby spolu tvoje a mimi tělo bojovaly…
Snad je to tak srozumitelné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
26.11.09 11:33

Luci: Koukám, že s tebou se život moc nemazlil :-( Ale věř tomu, že už máš všechno špatné za sebou a čekají tě jen ty nejlepší věci!!! Jo na tom screenu jsem byla i s manželem a všem to doporučuji … je fajn, když to taky vidí. On je takový technický typ, tak myslím, že se mu to líbilo.. :-)

A holky tomu, že se po vitamínech rodí veliké děti bych moc nevěřila. Snažila jsem se o tom něco najít a většina doktorů je za jedno, že to není nikde prokázané! Takže bych se toho nebála :wink: Ale naopak jsem našla info, že maminky, které pijí kávu mají hyperaktivní děti! A to vám řeknu, že na tom možná něco bude :think:

ještě k holčinám, co chystají oznámení mimíska k Vánocům… to je naprosto SUPER!!!! škoda, že u nás to takhle nešlo :-( Tak vám hlavně přeju ať se to neprovalí dřív a ať mají všichni moooc velikou radost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
26.11.09 11:38

Trošku vědečtěji podáno :-D

V těhotenství, pokud krvinky matky neobsahují Rh faktor (Rh -) a krvinky plodu Rh faktor obsahují (Rh +), bude imunitní systém matky pohlížet na plod jako na cizorodé těleso, a jako normální imunitní odpověď pak matčin imunitní systém zmobilizuje armádu protilátek, aby zaútočily na tyto tělu cizí struktury. Tento jev se označuje jako nesnášenlivost způsobená Rh faktorem (tzv. inkompatibilita Rh).

Během těhotenství se v matčině krvi vytvářejí protilátky proti Rh+ krvinkám dítěte, ale při prvním těhotenství jen v malém množství, takže komplikace nevznikají. Problém se však projeví během dalšího těhotenství s Rh+ dítětem. Tvorba protilátek u matky výrazně stoupá, protilátky pronikají placentou a rozkládají červené krvinky plodu. Projevuje se to závažnou anémií, dokonce vážným poškozením jater a sleziny, což často vede ke smrti plodu nebo novorozence.

Tato nesnášenlivost není obvykle problémem, který připadá v úvahu při prvním těhotenství. Potíže začnou až ve chvíli, kdy se krev dítěte dostane do matčina krevního oběhu v průběhu jejího porodu nebo samovolného či umělého přerušení těhotenství. Tělo matky ve své přirozené reakci vyprodukuje protilátky proti Rh faktoru. Protilátky samotné jsou neškodné, dokud žena neotěhotní znovu s dalším Rh pozitivním dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
26.11.09 11:44

No ještě k těm vitamínům… Mi to říkala i sestřička u gyndařky, i další kamarádka doktorka… Další kamarádka co je farmaceutka… takže si myslím, že na tom může něco být. Ale určitě by se měl jíst zinek, vápník a tak, pro mě i takové vitamíny jsou prostě chemie, tak je asi lepší to získat přirozeně ze stravy :-)
K tomu, že když se v těhu pije káva, tak se rodí hyperaktivní děti… no tomu zas moc nevěřím já…samozřejmě může na tom něco být, ale asi záleží i na tom, kolik té kávy v těhu vypijem :roll: Moje mamka, když mě čekala, tak protože měla nízký tlak, tak pila denně kafe - tehdy jedině turka - prý i v porodnici si vařila… a že bych byla hyperaktivní, to nevím. Spíš si myslím, že hyperaktivita dětí je způsobena dnešním rychlým životním stylem, tím, že děti místo aby přes den lítaly po venku, tak sedí u televizí, počítačů, energie se hromadí a pak to ventilujou špatným způsobem..
Ale já sama děti nemám, takže těžko soudit :roll: 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
26.11.09 11:58

Díky všem za objasnění! Já natvrdlá jsem to pochopila až z toho „vědeckého rozboru“ co psala Kiwi :lol: Aspoň vím, na čem jsem. Takže prostě mám to „štěstí“ být tou jednou z mála, co mají RH-, super. To ty výsledky radši doktorce zanesu hned zítra a nebudu čekat na další KO. Rovnou se jí zeptam, kam bude muset manžel na tu krev zajít. Ach jo. No ještě že se to nechá řešit a že je to v prvním těhotenství v poho. Nebo myslíte, že dostanu už teď při prvním těhu nějaké prášky? A mimi po porodu transfúzi? To asi ne, co? Zase nervy, se na to vyprdnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
26.11.09 12:18

RES hlavně neplaš :-)
Pokud jsi Rh -, bylo by fajn zjistit, jestli je manža taky - (to by nehrozilo vůbec nic) a i pokud by byl on +, tak šance, že vaše mimčo bude taky + je čistě 50 na 50… Mimčo klidně může mít stejný Rh fator jako Ty a tím pádem se nemusí nic stát. Takže hlavně se neplaš zbytečně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
26.11.09 12:21

Ahojky,

tabulka super :kytka: Mooc chvalim.
Moje info:
// 12.10
T.P. 18.6
Počet dětí 0
KO 5.1
Screening 3.12
Věk 27
Místo Anglie (Prerov]

Pohlaví

Jinak jak tak ctu vase kontroly- ja mela prvni 3.11 a druhou mam az 5.1. sice mam UTZ a genetiku 3.12, ale to je v nemocnici. jak casto mate kontroly u doktora?
Chtela bych se vas zeptat, jestli jeste nekterou z vas boli bricho, me vetsinou picha na pravem boku, nebo uplne dole uprostred, obcas obe strany, jako bych to mela dostat. Predevcirem me to dokonce vzbudilo v noci. :think: Dneska jsem 11+6. Tak prosim poradte, podelte se a hlavne me uklidnete :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
26.11.09 12:26

Veri : občas mě bříško taky pobolívá, ale není to normální bolest, spíš takový pnutí a hlavně cítím mega tlaky na močový měchýř, sice docela dost piju, stáhnu v práci 2 litry bez problémů, ale na WC už bych si mohla dát reserve :mrgreen: ale může to být určo u každé jinak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí