Poradna duly
Jana Čurdová
Holky já jsem na poslední kontole měla asi 1 kg nahoře… Teď jsem si doma stoupla na váhu a mám už +4, ale je fakt, že jsem se předtím vážila jen u doktora, třeba nám doma váží jinak…
Ale mám hrůzu z přibírání, protože když mě čekala má mamka tak od šestého měsíce přibrala třicet kilo… Děsím se toho ![]()
Jinak vítám nové tváře ![]()
Já u prvního dítěte přibrala 30Kg!!
hrůza děs!! Teď u druhýho mám k dnešnímu dni 7kg nahoře a jsem z toho úplně mimo!!
a hrozím
se toho co ještě příjde..představa že bych měla dopadnout jak u toho prvního je děsivá!! Totiž po tom prvním jsem hodně zhubla a dostala se na ještě menší váhu než když jsem začínala těhotenství..postavička jak lusk kterou jsem si udržela + - 2kg asi 10let!!! Proto je teď pro mě hrůza když si stoupám týden co týden na váhu a zjišťuji že přibírám! Vím že po porodu to půjde dole…ale teď to období nárustu váhy dávám fakt těžko…přítel mi říká že jsem blázen
ale já za to prostě nemůžu
![]()
@Aneťák89 píše:
Holky já jsem na poslední kontole měla asi 1 kg nahoře… Teď jsem si doma stoupla na váhu a mám už +4, ale je fakt, že jsem se předtím vážila jen u doktora, třeba nám doma váží jinak…
Ale mám hrůzu z přibírání, protože když mě čekala má mamka tak od šestého měsíce přibrala třicet kilo… Děsím se tohoJinak vítám nové tváře
Taky mám právě odstrašující příklad v mamce, která při mě i ségře přibrala 25 kg, ale už je pak neshodila. Zatím dobrý, doufám, že za ty další 4 měsíce nepřiberu 20 kg! Od minulého týdne mám 1,5 kg navíc, dohromady teda 3,5 kg.
Já cvičit nechodím nikam, přijde mi to jako zbytečné utrácení + není v mém městě ani cvičení pro těhotné. Takže asi od třetího měsíce jsem cvičila podle knížky na míči a od začátku 6. jsem si koupila 2 dvd se cvičením pro těhotné a budu se snažit dodržovat každodenní cvičení. Taky jsem měla v plánu dlouhé procházky s pejskem, dříve jsme chodili každý den tak na hodinu, ale teď udělám pár kroků a mám jakoby křeče na pravé straně břicha, které musím každou chvíli protahovat - tvrdnutí břicha? a k tomu mě včera parádně rozbolela ta stydká kost, takže přetrpím povinný kousek se psem a na dlouhé procházky můžu zapomenout ![]()
@RadunkaP Když víš že to potom půjde dobře dolů tak bych se z toho tak nestresovala ![]()
Ahoj holky, tak u nás těch příležitostí na cvičení těhotných taky moc není, a když už tak to není cvičení ale jen přednášky a třeba 15 min relaxace, ale nakonec jsem u nás na poliklinice našla 5ti týdenní kurz plavání těhotných, tak jsem se tam přihlásila ať jsem alespoň v kontaktu s nějakýma budoucíma maminkama (žádná bližší kamarádka není těhu). Jinak jsem se konečně rozhoupala a dnes objednám kočárek - vyhrál můj úplně první adept (Firkon Verano Long), ke kterému jsem se po x jiných výběrech vrátila, uff tak jedna starost odpadne.
@Aneťák89 Njn ale víš jak to mi bylo o 10 let míň..všechno šlo
teď po té 30tce to půjde hůř…Bude to makačka ![]()
@moctida píše:
@Pajule1 Ty se máš,2 kg nahoře…to musíš mít malinké bříško
Zas tak malinké teda není, ale jde mi všechno jen do břicha.
@RadunkaP Jsme na tom stejně, já u prvního přibrala 21 kg-vzhledem k mojí výšce 165 cm jsem byla spíš široká než vysoká
a tak jsem si řekla, že u druhého to tak nebude…ha a 10 kg nahoře i přes cvičení…na váhu stoupám s hrůzou. Vím, že to shodím, při prvním to šlo překvapivě lehce a rychle, ale taky to těžko snáším. A nemůžu si nikde postěžoval, protože pak na mě všichni hledí jak na blázna, vždyť jsem přece těhotná
tak jsem ráda, že se v tom neplácám sama ![]()
Ahojky holky, včera celá netrpělivá jsem si došla k doktoru pro výsledky z toho cukru. Tak je naprosto v pořádku
A ještě jsem mu řekla, že mě od pondělí tvrdne pupík, tak mi řekl ať piju 0,5l denně magnesie
Tak snad to pomuže ![]()
Jinak necvičím, ale každý den chodím až na 2hodinové procházky. Občas u toho funim. V ruce hezky lahev s pitim. Lidi na mě koukaj jak na nějakýho tydýta, když mě vidí jak piju nebo že mám vubec v ruce pití. nechápu
a je mi to jedno, kvuli nim nechcípnu žízní ![]()
@moctida JJ taky si připadám jak blázen když si mému muži nebo lidem z okolí stěžuji, že jsem přibrala a vypadám jak tučňák
a že mě to trápí!!Vždycky stejné odpovědi : Ježišmarjáá vždyť si těhotná!!Co šílíš…ale nikdo nevidí jak se s tím uvnitř peru a mám strach každý týden stoupnout na váhu!!
Vím že na své roky už bych měla být tráchen rozumná
ale prostě to tak není nooo
Takže vítám dalšího blázna v mém klubu
![]()
Ahoj holky, jsem ráda, že nejsem blázen sama, taky tu váhu řešim, i když vím, že jsem přece těhotná
Musím mlčet, protože přítel to nerad slyší
Mám nahoře „jen“ 5kg, ale při představě, že mám před sebou ještě 4 měsíce, se hroutim
čekám první
Já to mám naopak. Manžel je spokojený, že jsem zatím tolik nepřibrala. Samozřejmě miminko je zdravé a jde mi všechno do bříška. To je pro něj nejdůležitější. Ale už od začátku slyším, že doufá, že nebudu jako většina ženských, které říkají, že začnou cvičit po porodu a kašlou na sebe a nedělají nic. Že doufá, že mi bude záležet i na tom, jak vypadám a nenechám to být. V našem okolí je právě hodně kamarádek, co mají děti třeba už rok a vypadají těhotné nebo jsou hodně obézní jen proto, že se sebou naprosto nic nedělají. Opravdu teď nemůžu říct, jestli mi to náhodou nebude jedno, ale teď mi to jedno není. Sice kromě cvičení nic nedělám, jím na co mám chuť, ale na druhou stranu jsem fakt ráda, že rapidně nepřibírám.