Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky maminy! Hlási sa ďalší šmírak! Čítame vás s Kubíčkom (14.7.2007, Praha-Podolí, 2790 gr. a 48 cm) skoro pravidelne, ale boli sme leniví prispievať. To je hamba, čo?
Doma pred manželom som si vždy robila srandu, že sa medzi vás nehodím, lebo nemám svokru (tchýni). Mne je niekedy naopak smutno, že už nikdy ju nebudem mať príležitosť spoznať.
A manžel, to je moja najvačšia životná výhra, na toho sa naozaj sťažovať nedá. Keď potrebujem oporu je to správny chlap a keď potrebujem cit, tak je to veľmi jemný a chápavý partner.
Takže asi budem písať len o Kubíčkovi. Náš život s tatkom sa teraz točí len okolo neho.
Bývame za Prahou, kam som sa za manželom presťahovala pred dvoma rokmi z Bratislavy. Čeština mi moc nejde, tak radšej píšem slovensky, aj keď po dvoch rokoch v čechách mi už nejde veľmi ani slovenčina. Jednoducho už som zblbla a rozprávam často ako hotentot.
Včera som si uvedomila, že by ste mi s vašimi radami hodne chýbali, naozaj plati „viac hláv, viac vie“, takže sa hlásim a vezmite ma prosim na milosť. ![]()
BV
Miruš - Marylka sem dávala nějaký odkaz jak na metřík krok za krokem tak to zkusím, až budu mít čas a když to nepůjde tak poprosím o radu. Jinak Ti taky přeju ať si zítřejší den hezky užijete a nikým si ho nenechte zkazit. Teiko bude určo super mládeneček ![]()
Vítám další mamči: Káťu a Julku!
Zkusím přihodit ještě fotečku naší rošťandy, tak zatím!
m,talk to jsme netušili,co za explozi vyvoláme uvažováním nad uzavřením diskuze.
Hm,tak teď už ať se ozve Lesinka a dá instrukce,protože,jestli budu muset nějakým způsobem všem dát vědět,jak se do té uzavřené skupiny do stat,tak už teď v tom mám zmatek ![]()
Je toho na dnešek nějak moc.
Samozřejmě vás všechny vítáme,i Tebe Julko i Teba vodičiatko…ale omlouvám se za případné nesrovnalosti.Přeci jen vy nás znáte ,ale my vás čteme prvně a asi budeme muset na vaše nicky a miminka zvyknout.
Ale je to úžasný,kolik nás vlastně je?
Dovede to teď někdo spočítat?
vodíčatko ahojky
ja som tiež slovenka
ale píšem česky /ale tiež ako hotentot - beriem to ako dobrú výuku/, takže u toho ostenem, alebo to budem miešať ![]()
Tak o sobě něco napiš
kde za Prahou bydlíte?? Já mám správnou tchýni a skvělého manžela o kterého se můžu opřít
Včera mi donesl kytičku, jen tak pro radost ![]()
Miruško třeba vám to počasíčko bude přát
ono se to uvidí!
Doufám, že budete mít zítřek podle vašich představ. Nad malichernostmi se musíš povznést. Nenechte si to ničím zkazit, je to jen váš den! ![]()
Všechny budeme na vás moc myslet ![]()
A další maminka!!! Vítej vodíčatko!
Miruš já se vdávala taky touto dobou, před 5 lety, přesněji 8 .11. 2002. Počasí bylo tenkrát taky super, dopoledne nám pršelo a odpoledne byla chumelenice ![]()
Já se chtěla zaregistrovat nějak podobně aby to byla Martina, ale vše již obsazeno! V poho, já se asi budu podepisovat své obligátní M. ale samosebou slyším na Julku!
Taď jsem si četla pár posledních stránek:
Petrusa: taky peru v Persil sensitive a pokaděný bodýčka se zatím vždy vyprala, zato v Lovele ani náhodou. Citlivá Kulča na nic není, tak zůstanu u Persilu
Kik, to jsou na tom naše holky podobně. Párkrát už nám hrozilo že budem přikrmovat, ale vždycky jsem to nějak ustála. Což o to, nejde mi o to, že bych jí nechtěla umělé mlíko dát,ale ona hlady nepláče, je naprosto v pohodě a když jsem to do ní rvala co 2 hodiny, tak naopak byla nevrlá, po každým kojení neskutečný nános v plíně, takže máme „dohodu“ s dokourkou, že když dá aspoň 100g za týden, tak je spokojená. A to dáme, někdy i tak 150g. V noci už ale kojím častěji, než na začátku, to spala i 7-8 hodin vkuse. To teď už nee.
Mirko, tak dnes poslední den! Mě to čeká někdy v létě, pořád to odkládáme… tak si to hezky užij a třeba i vykoukne trochu sluníčka na nějakou tu fotku
Julko : My jsme to taky pořád odkládali, ale prostě jsme si jednou o víkendu řekli, že bychom se mohli vzít a hned v pondělí jsme šupajdili na radnici zamluvit termín ![]()
Holky, vy mi teda dáváte! Celý den sedím nad seznámkem! Chjo a to ještě musím jít uklízet… seznámek by ale měl být aktuální. Kdo chce přidat fotečku, pošlete mi ji na email, už nemám sílu se probírat fotkama v galerce a různě ty fotky upravovat…
Tyyyyjo! Vas je! Super
Akorat docitani je ted dost casove narocny
Ale jenom vsechny piste!!!
Kim co zkusit vicevrstve pleny? Jsou to ctverce, ale site v hodne vrstvach, takze se to pak uz jenom prelozi na tretiny a je to. Napr. tady od Popolini:
http://www.popolini.prodejce.cz/frotepleny.html#…
Mirko drzime s Dorkou palce, at mate zitra ve Fulneku slunicko! A prejeme, at si zitrek uzijete krasne vsichni tri ![]()
Kik nekde jsem videla lahvicku - termosku, kam se da zvlast susene mliko,zvlast voda a pred potrebou pouzit se to protrepe… jenom nevim, kdo to dela, ale mam pocit, ze mi to prislo v tunach reklamy, co mi chodi od Nestle, Milupa a Hipp, tak by to mohlo byt od jednoho z nich. Ze by sis treba mohla pripravit jednu odmerku rovnou do lahvicky a dalsi dve do tyhle termosky a protrepat to jenom kdyz chce Lucinka pit…
Anet plne kojeny miminka nemuseji mit stolici i vice dni, nebo naopak klidne v kazde pline, pokud nema jine problemy (napr. teplota) tak to rekni doktorce pri kontrole, ale v principu te nema byt problem.
Marylko a Vodicatko pokud vam do toho muzu kecat, prosim slovensky, at aspon obcas „slysime“ ten uzasne melodicky jazyk…
mejte se vsechny zatim, jdu se kouknout, co tam mala v ohrade dela, ze je zticha ![]()
papapa,
ame.
Ame akurát že na malou „žižlám“ česky a už som sa úplne adaptovala
tak to za chvíľu bude vyzerať tak, že budem musieť precvičovať slovenčinu (to bolo pre teba na prianie:-) )
Tak já se odpájím od žrouta:-)
Miruško, ať je zítra den podle vašich předstáv ![]()
Inak nad tým premýšľam, či by sme my mamky šmíralky nemali vytvoriť samostatnú diskusiu a nekaziť tú vašu zabehnutú. Predsa len je nás dosť nových, tak aby ste z nás nemali zlý pocit. Je ale pravda, že problémy s miminkami máme rovnaké.
Ame když on není plně kojený po každým jídle přikrmuju ted už má dokonce více příkrmu jako kojení.
Doktorka to ví, ona má všechno v pohodě. Poradila mi tu mrkvičku, ale to taky moc nepomáhá. Už se těším až budem dávat zeleninku.
Taky vítám další maminky.
Mam jeste otazku: co davate malym na spani pod hlavu? ja tam mela v kolibce plinu (s oduvodnenim, ze tu vymenim co dva dny, prosteradlo by se mi menit nechtelo), ale v postylce nemam tu plinu jak prichytit pod matraci, preci jenom je matrace 60 cm siroka ![]()
ame.