Poradna duly
Jana Čurdová
Teda holky, tady to jede. Vítám další nové maminky. Teď mě tak napadá, to nám bude asi ten penzion na Vysočině malý, co?
Janico , ten čas porodu nám trošku nesedí, ale mě tou dobou přesně začaly kontrakce. Lucinka pak přišla na svět v 15:49. A ještě jedna dobrá „náhoda“, jako jméno pro chlapečka jsme měli Vojtu. ![]()
Tak mi Honza přivezl z lékárny Sunar a ten už si dala. Takže jí opravdu nechutná ten Nutrilon.
Jé, koukám, že jsem se dostala do pořádně velké vlny nového přihlašování. A to jsem si myslela, že budu za opozdilce sama ![]()
Abych pravdu řekla, tak mě k tomu nápadu přivedl můj manžel, když jsem se jednou dívala na vaše miminka do fotogalerie a on se ptal, proč tam není fotka našeho Míšánka. Tak pokud mě vezmete mezi sebe, tak ji tam ráda přidám. Ale nejdřív budu muset nastudovat, jak se to dělá. Ale k tomu se dostanu až příští týden, protože na víkend jedeme pryč. Takže se zatím mějte krásně. H.
Ahojky,
chci jen rychle pogratulovat Sebíčkovi a jeho mamince k mininarozkám, už 4-tým. ![]()
A přivítat Kiťu. Vítej!
Dočítat budu, zítra
papa
… no já jen zírám …
Takže - všechny nové maminky, a to :
Haniccku, Janicu, Julku07, Katuš, Mišpulku (mimochodem - tak mi říkala maminka, když jsem byla malá!), Anet3 (zdraví Olomouc !!!), Kiťu a Vodíčatko
vítám. Víc hlav víc ví ! Však jsme na jedné červencové lodi, ne ? (malé odchylky se tolerují
)
Mirušce k zítřku vše NEJ… !
Petruš , díky za ten odkaz na borůvku, právě jsem si ten AMWAY objednala.
Taky gratulujeme Sebíčkovi k mininarozkám, a přejeme hlavně to zdravíčko
Kim, co vlastně vaše kýla, je to lepší?
Ahoj holky
jeste, ze me na to Ola upozornila, jinak bych se dost divila, kde se vzalo tolik novych mamin! Vsechny samozrejme vitam!
Vsem drobkum k 4. a 3. mesicnim narozeninam!
KiK : to je mi lito, ze take bojujete s jidlem! S prirustkem bych si hlavu nedelala. Dr.nekdy zbytecne stresuji, kdyz jim veci nejdou do tabulek!!! A 400 g za mesic neni zas tak malo, proste to pristi mesic dozene! A jist nemusi chtit z toho, ze ji neni moc dobre (myslim ze jsi psala ze na kasel!)
Nas pediatr rikal k tabulkam velmi vtipnou poznamku - ze tabulky jsou delany na ceskou populaci a tak nevi jak tam napasovat tu vietnamskou ![]()
Kim ja take pouzivam popolinky frote kalhotky a polyesterky navh a jsem hrozne spokojene - hlavne se nemusi zehlit a susum ted na elekr. zebriku a za par hodin jsou suche!
Holky a co ten prazsky srazik ted v listopadu? co takle utery 20.?
Kim : Průběžně vás dočítám celé odpoledne, ale nebyl čas reagovat. Dneska jako na potvoru Teo nechce usnout
Pořád huláká v postýlce… Já jsem provedla údržbu těla a udělala jsem si i pleťovou masku, poprvé od těhu! Nalakovala jsem si nehty a ještě musím sbalit věci pro Tea na zítřek…
Vítám Mišpulku
Nejsi i na BC? Máme tam Mispulku, tak jestli to nejsi ty ![]()
Kik : Super, že Sunar zachutnal ![]()
Haniccku taky vítám!
Kdybych náhodou někoho zapomněla dát do seznámku, tak se v pondělí připoměňte!
Miruš, stále na Tebe myslím.Drž se holka a prosím vyspi se!!!
Pavlovi pevné nervy taktéž a Teikovi posíláme klidné a hluboké spaní.
Zítra si to užijte a žádný stresík si nepřipouštějte.
Kik - ještě k tomu přibírání. Jak píše Danča, oni ti doktoři jsou někdy fakt na budku. Každé miminko to holt má jinak. Pokud je jinak Lucinka v pohodě, nepláče hlady a přeci jen něco přibírá? My lítaly k doktorce co týden, jednou dala Julča jen 70 g za týden, tak jsem v ordinaci musela nakojit, vážili ji před a po kojení a dala 100ku, to byla doktorka spokojená To jí byly tak 3 měsíce. Dokonce mi ze začátku spala celou noc, musela jsem ji pak začít budit a teď už se v noci budí sama, největší interval je tak 5 hodin, více ne.
A jak už jsem psala, doktorka mě nutila kojit po 2 hodinách a to pak byla neustále pokakaná, pořádně se nevyspala, tak jsem s tím přestala a nechala to zase na ní. No je to někdy pořádná věda, pořád s tím bojujeme, jsme taky tak akorát na 100vce za týden. Přitopm Julka jí tak ráda, mlaská si u toho, byla jsem z toho dost špatná, ale už to neřeším a doktorku vždy tak trochu odpálkuji, že přeci jen něco přibírá, nepláče, je spokojená, tak šmitec.
omlouvám se za román, hledala jsem taky všude možně rady, jen abych se uklidnila, že nejsme jediný.
Ahooj holky,
já teda taky zírám, jak jsme se najednou rozrostly!
Takže taky vítám všechny nové maminky a miminka!
Můj poslední dotaz tady mezi ostatním nějak vyšuměl, ale jak už tady dneska psala jedna z vás, tak Ondra má taky teď problém s kakáním. Je dokrmovanej, ode mne vypije tak 2 třetiny denní dávky a zbytek v UM. Doposud kakal tak 3× denně a teď už 4 dny nekadil, teploměr v dupce nepomohl, stále jen prdí…tymiánovou mastí jsem mu masírovala bříško a taky nic, tak už nevím…
Miruško , jak už tady bylo řečeno, hlavně se vyspi na ten svůj velký den. Přeju ti, aby se to všechno vydařilo natolik, abys na to pak vždycky ráda vzpomínala.
Holky, já se jdu konečně navečeřet! Ondra teď večer usnul až poté, co vypil celkem 200ml!
Takže dobrou, klidnou noc…
Rozárko máme fenku Výmarského ohaře. Je děsnej mazel a Julča ji zbožňuje. Když ji pustím do domu, tak se na ni strašně chechtá. Tak snad budou jednou holky kamarádi. Tak matně si vzpomínám, nemáte taky nějakého pejska?
mabu ,to je Ondrášek teda jedlík
Vážně nechápu z čeho ten náš Marušák je tak tlus´toučkej
,tohle nikdy nedal,pije 6× denně 120 ml,občas ,když má větší pausu mu dám 150 ml.
A s tím kakáním-je nespokojenej?
Pokud ne,tak bych to neřešila,přeci jen dost kojíš.
Já malýmu,když se kroutí,a nekadil,namažu bříško,pocvičím,strčím teploměr a on se pak vykadí-ale jinak kakáme denně,ale jak říkám,už nekojíme.
matně si vzpomínáš dobře, Julko:-)
jorkšíra-přerostlýho ![]()
U Tadeáše jsme měli 10 letou fenku kokra a musela jsem ji dát utratit
-vzhledem k nemoci a k tomu,jaké měla bolesti,a Tedík začínal lozit,tak ač ho milovala, nebyla jsem si jistá,zda mu neublíží.Párkrát ji malej svým pískotem a řehtáním zatlačil do kouta a ona po něm vyjela. ![]()