Poradna duly
Jana Čurdová
Juj, člověk tady chviličku není a najednou takových nových maminek a miminek
Vítám všechny - plošně
Protože se přiznávám, už v těch jménech mám taky hokej
Jak psala Rozárka , budeme si muset trošku zvyknout. Ale že už nás fakt je spousta!!!
![]()
A to dnešní dočítání
Nekoukala jsem tak 2-3 hoďky a hned tu bylo asi 5 nových stránek ![]()
Oli - s odkazem na fotoku pro Davida jsi mě fakt dostala
Musel chudák koukat jak puk, co mu to posíláš
![]()
Handi omlouvám se že jsem si ddala stejný metřík neuvědomila jsem si to ![]()
Je, Kik , ted koukam do seznamku a nejenze jsme obe rodily 5.7., mely jsme i stejny termin porodu - 12.7. To je dobry ![]()
Mirko , to zavidim s tou Ukrajinstinou. Ja uz mam od kvetna obe ucebnice na policce a zatim se na ne prasi ![]()
Ame Dorka ti ublinkává? Nebo proč tam chceš něco pod hlavičku?
Já jsem dávala plínku když byla Karolínka maličká.. teď už spinká jenom na prostěradle..
Dovčera tam teda měla deku - tenkou (aby bylo teplo), ale v noci ve čtyři se otočila ze zádiček na bříško a hezky mi to poblinkala ![]()
Anet - to přece vůbec navadí. Míla má myslím taky stejný. Bude prostě krokodýlků víc ![]()
Juj a teď jsem si všimla
Barunce od Míši přejeme s Marečkem k jejím 3 měsíčninám VŠE NEJ !!!!
Miruš - jsi hodná že si s tím tak hraješ, doslova jsme tě zahltily, co? Já ti před chvílí posílala fotečky na e-mail ale nějak mi blbne net tak nevím jestli to vůbec došlo.
Janico , tak to je dobrá náhoda. V kolik jsi rodila? ![]()
Samozřejmě taky vítám všechny nové maminy a nová miminka! Sice už v tom mám guláš, ale to se časem poddá.
Holky, můžu vás co přikrmujete ještě otravovat? Vím, že jste to tady probíraly asi tisíckrát.. Děláte každou dávku UM extra a nebo si ráno převaříte vodu, dáte do lednice a pak jen mícháte a ohříváte? nebo jak to praktikujete? A vodu převařujete v konvici nebo v kastrůlku? Mě v tý vodě po převaření plavou takový bílý kousky, je to normální? Mám Fromin.
Ame , díky za typ na tu lahvičku, ta by byla opravdu ideální, zkusím se podívat na net.
A samozřejmě Mirce přeju na zítra hodně štestíčka, ať vám to všechno výjde a krásně si to užijete. Jestli bude pršet, tak jedině štěstí! Už se těším na fotky.
KIK já už nepřevařuju dávám kojeneckou. Do nedávna jsem si převařovala tak dvakrát denně v kastrůlku a pak vždy na té plotně přihřála. Ted jsem si pořídila ohřívačku a tam už si ohřívám přímo tu kojo vodu. ALe mám nějaký starší model a dlouho to trvá na plotně to bylo hned. Teď to musím zapnout než jdu kojit.
Holky, děkuji všem za přání! Snad to proběhne zítra v pohodě…
Kiťo : Fotečka nepřišla.
Ame : Do seznámku jsem fotečku Dotorky už dala ![]()
Kik : Převařuji ráno a potom jen ohřívám a míchám
Převařuju v konvici, ale máme konvici se zadělanou spirálou.
Kik - já to dělám stejně jako Mirka, ráno vodu převařím a pak už jen ohřívám a míchám.
Miruš - poslala jsem ti to znova, ale jak píše Kim, nech to plavat, seznámek počká, ale ty musíš být zítra svěží a odpočatá ![]()
Kik , narodil se 11.37 - ale to uz asi nevyjde, co
![]()
Marylko , no jo, byl to pekny cvalik uz pri narozeni - taky mi dal zabrat - teda spis porodni asistentce, ktera ho chudina vytlacila pres moje bricho ven. Byla pak vic udychana nez ja
Zatim plne kojim, tak snad nemuze byt tlusty - aspon se to tak rika, ne ![]()
Holky co mate malo mlicka - mam tady jeden „zaruceny recept“ - kdysi to dostala od nekoho moje segra a ja jsem se tim v sestinedeli taky dost cpala…Ale pozor, pro ty co drzi stihlou linii to asi moc neni, je to drobatko
kaloricky narocne (ale treba je to prave potreba?) .
Kojici elixir
2 slehacky
1/2 l vody
3 lzice cukru
3 lzice polohrube mouky
1 balicek sekanych mandli (80-100g, muzou byt i platky)
1 zloutek
vsechno smichat, privest k varu a za staleho michani varit 8-10 min.
Je dobre to pak rozdelit treba do sklenicek, nechat vychladit v lednici a jist jako dezert. No minimalne je to straaasne dobre. ![]()
A treba to nekomu pomuze.