Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno holky,
Pardubice hlásí sníh!
Taky se přidávám a všem Martínkům a Martinům přeju vše nej!
Co se týče kojení , Ondra baští tak 7× za den. Většinou mu stačí vypít na jednu dávku těch 140-160ml, ale večer to dohání. Včera jsem se nestačila divit, pořád nechtěl večer usnout, pěst v puse, dudel nepomáhal, takže poté, co jsem nakojila 100ml jsem udělala do flašky 90ml a to bez problémů vypil, tak jsem si říkala, že už by mu to mohlo stačit, ale pořád nechtěl zabrat a brečel, cucal si prsty, tak jsem udělala ještě 60ml a on vycucnul jako nic během 2 minut a pak spokojeně poprvé usnul sám v postýlce bez chování!
![]()
mabu,
Ondrášek je pěkný jedlík ![]()
Ale hlavně,že mu svědčí.
A vydržel aspoň déle spinkat?
Ahojte,
diskuse je založená, najdete ji na https://www.emimino.cz/modules.php?… o přístup, pokud ho ještě nemáte, můžete zažádat na https://www.emimino.cz/modules.php?… seznam holek s přístupem je https://www.emimino.cz/modules.php?…
Přístupy schvaluje Rozara
Mějtese zatím hezky, Zdenek
PS. tady taky začalo chumelit ![]()
Děkujeme,Zdeňku ![]()
Holky,přidávám další,které se v seznamu nenajdete,pošlete mi SZ a nebo email na irenasuchanek@centrum.cz
Pracuji na přidání naší staré sestavy ,ale vařím u toho obídek,tak prosím strpeníčko.
Já to asi nechápu … ![]()
Tak to znamená, že už se nebudeme scházet tady ???
Holky, mohly byste mi některá poslat link na WC šablony ? Hlavně vánoční motivy. Měla jsem je uložené ve starém PC - smůla.
Holky,takže,šup ,šup zvykat si na uzamčenou místnost.Kecá se tam jako tady…jen nám tam nikdo nepovolený nevleze.
Snad jsem tam dodala všechny ![]()
**Prý šup,šup,jsem jak vrchní z Růžovky ![]()
Holky,tak snad jsem dle seznamu,co mám v PC a prolistováním posledních 20 stránek a z nich přidáním „nových“ maminek dala komplet seznam nás všech,co máme přístup.
Pokud jsem na někoho zapoměla,omlouvám se,a napište mi SZ,hnedle opravím.**
Holky,mě to tam píše, že zvolené fórum neexistuje! Dělám něco špatně?
Kik píše:
Káťo a anonym.Terezzko , já jsem ležela úplně vzadu (číslo už nevím, možná to byla 13). Já jsem teda moc na chodbu nevylejzala, jen do sprchy, na jídlo jsem šla za celou dobu jen jednou. Ale určitě jsme se museli všichni vidět na té přednášce dětské doktorky. S porodem jsem byla taky spokojená, u mně to byla taky rychlovka, měla jsem tam takovou mladou sympatickou porodní asistentku a mladýho sympatickýho doktoraAle zato jsem byla zklamaná z toho šestinedělí, odcházela jsem odtamtad úplně vyřízená, místo aby mě vysvětlili kojení, tak mi dali přečíst papír, přebalování mě ukázali v jednu v noci a tím veškerá péče skončila. Když jsem za nima šla, aby mi malou přiložili, tak řekli že teď nemají čas a příjdou za chvíli a už nepřišli
Jakou zkušenost máte vy? Jinak s Marylkou jsme se potkali už v poradně, takže jsme se znaly
No je fakt že jsem byla dost mimo a jídlo si brala na pokoj, byla jsem hned naproti sprchám.
Já teda musím říct, že o mně se na šestinedělí starali skvěle, byli hodní, moc mi pomohli a díky nim kojím i přesto, že nám dětská doktorka chtěla dát příkrm, protože prcek ze začátku málo přibíral. A navzdory doktorce stále kojím.
Terezza
Ahojky maminy a mimískové,
přejeme všechno nejlepší všem Martínkům!
U nás ráno taky krásně chumelilo, ale teď už asi hoďku prší
To je škoda, vždycky se z prvního sněhu raduju jak malý dítě ![]()
Ráda se přidám k pražskýmu srazíku a datum mi je jedno, Budete ho dělat zase na Chodově?
Kik a Terrezo ,
porod super, rodil mě MUDr.Menšík a ještě tam byly dvě sestřičky, byla jsem na porodních sálech jen já a manžel a tak se nám krásně věnovali a manža mohl i se mnou do sprchy. Vytvořili krásnou rodinnou atmosféru. Na tom šestinedělí to bylo trošku horší, ale mě třeba ukazovaly sestřičky novou polohu na kojení kdy jsem si řekla a jednou i ve dvě v noci. Za to koupání nám neukázaly vůbec. Ale celkově jsem spokojená. Kik, s Tebou jsem se potkala určitě ve sprchách ![]()
Mirko , užij si dnes krásně první novomanželský den ![]()
**Holky,tak ještě jednou.
Od Teď budeme psát tady:**
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahoj holky,
hlásím se po týdnu, měla jsem tu ségru s neteří a užívala si nákupy, trochu kutury, dokonce i do centra Prahy na procházku jsme vyrazily, tak jsem alespoň na chvilku vypadla z toho domácího stereotypu.
Jak se ptala Ame jak to všechno zvládáme, tak já celkem v pohodě, ale leze mi to na mozek, protože mi přijde, že nedělám nic jinýho než uklízení, krmení, přebalování atd… Myslím, že jsem nikdy neuklízela tak jako teď.
Ještě jsem Vás nestačila dočíst a už musím reagovat - Barčo buď ráda, že Martínek pěkně papá, není nic horšího než dítě, který nepřibírá. Ja byla na kontrole ve čtvrtek ( Miruš prosím o aktualizaci - 63cm a 7050g) a doktorka taky říkala, že je Vojta pořádnej, nicméně můžeme příští týden přejít na Nutrilon 2. A taky začít se šťávičkama. A tys myslím psala 900g měsíčně ? - tak to je prej v úplně v pohodě, norma je 150-300g týdně, říkala doktorka. Schválně jsem se ptala, protože mi všichni říkaj, že je Vojta tlustej. No nerada to poslouchám, ale kašlu na ně.
Miruš moc gratuluju k výsledkům - přistihla jsem se, že se usmívám u tvého příspěvku ![]()
Gratuluju všem mimískům k pidinarozkám ![]()
Tak já jdu zase dočítat, ještě 20 stránek
, ale David se dneska stará o Vojtu, já už dva dny bojuju se zvýšenou teplotou, tak mám naordinováno emimino a klid na lůžku, bezva neděle ![]()
Ahojky holky ![]()
Hlásím se vám se svatebním zpravodajstvím ![]()
Ráno shon jak blázen, balila jsej ještě věci pro Tea, potom jsme jeli ke kadeřnici a ona nikde
Tak jsem jí volala a ona si mě napsala na špatné datum a to jsem si jistá 100%, že jsem jí to říkala dobře
naštěstí dorazila do 20 minut. Takže jsme se zdrželi u kadeřnice a domů jsme dorazili o půl 10, tak jsem se honem namalovala a oblekla a šupajdili jsme na úřad. Tam to bylo všechno v pohodě, Teo to moc statečně nenesl, tak si tam s ním můj taťka celou dobu povídal
Proslov měl místostarosta a bylo to docela hezké. Řekli jsme si své „ANO“ a bylo po všem. Nevím, jestli jsem nějaká divná, nebo mi to nějak ještě nedochází, ale žádnou změnu necítím
Jo jedna změna tady je, nejsem zvyklá na prstýnky a ten snubní mě docela tlačí, takže jsou už prstýnky zpátky v krabičce, oba.
Focení hrůza!!! Byla šílená kosa a asi jsem si nachladila vaječníky a ledviny, takže hned, jak vám dopíšu zprávu, tak jdu do horké vany. Fotek tedy moc nemáme a ještě jsem fotečky ani neviděla, nebyl čas. Nějakou vám ale určitě hodím do galerky.
Tchyně: Nevím jestli to vůbec komentovat. Včera odpoledne byla docela v pohodě, večer začala špičkovat a postupem času byla už docela útočná. Dnes byla už docela hnusná. Takže dosáhla svého, byla na svatbě a zase se to vrátilo do starých kolejí. Nedala nám ani pitomé přáníčko a dneska ji můj kámoš vezl do Ostravy a ani se s náma nerozloučila.
Takže zatím se s vámi loučím a jdu se naložit do vany.
Ahoj holky,
snažím se číst, ale nějak nestíhám psát
.
Zdravím a vítám všechny nově přihlášené maminky.
Vše nej nej všem Martínkům !!!
Mirko hodně štěstí, lásky a tolerance ve společné cestě životem. Jste s Pavlem úžasný pár !!!!
U nás je to trochu fofr. Melika teď má trochu horší období a žárlí na Esterku, je víc lítostivá a vyžaduje pozornost. Já jsem trochu v jednom kole, ale to asi už lepší nebude.
Moc Vás zdravíme Eva a holky