Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak koukám kolik jste toho zase včera napovídali. Kdo to má dočítat!
Tak nejprve chci u nás přivítat Summer a doufám,že tu mezi námi budeš spokojená!!!!!
Jiank mi včera byli celý den na nákupech. Takže jak jsem řekla,tak jsem taky udělala a začala jsem nakupovat pro mimíska. Koupila jsem troje bílá bodýčka bez rukávu a troje s rukávkem,pak bílo čepičku a rukavičky, jo a takytakovou froté zavinovací osušku a flís deku. Holky nebo teda spíš Báro(ty jsi v těch nákupech tak zběhlá
) nakupujete i větší věci už jako na zimu, nebo až bude chladněji ? Já že jsem včera koukala a všude měli ještě zimní věcičky,kombinézky a soupravičky, tak jsem přemýšlela, jestli třeba v 68 něco nekoupit.
A Kim z těch nevyvedených věcí na svatbě si nic nedělej.Na každé svatbě se něco nepovede.Na naší taky nebyli nějaký detaily dokonalý, ale věř, že teď téměř po třech letech si na ně už ani nevzpomenu. Ale o těch potížích se šaty bych opravdu v salonu řekla,třeba ti i něco sleví.
Jo a co se týče opilého manžela, tak u nás to bylo spíše naopak. Nebo ne že bych byla opilá, ale jakmile jsme přijeli na hotel, tak na mě padla taková únava z těch všech příprav a nevyspání, že jsme si jen napustili vanu, jednou se pomilovali a já usla jak špalek. Manža do dneška říká,že to bylo před svatbou řečí jak promilujeme celou noc a jak jsem mu ještě říkala, aby to vůbec vydržel
a nakonec jsem sama usnula a on tam jen koukal do stropu
Ale určitě na to za chvíli budeš vzpomínat s úsměvem a na všechny ty nedokonalosti zapomeneš. Uvidíš.
Tak já jdu dělat zapékaný těstoviny a odpoledne se tu zas ukážu.
Kim, určitě máš ze svatby i pěkné zážitky, které si v paměti uchovej a ty hrozné zapomeň.
Musíš, si říkat, že teď to bude už jen dobré a to ti taky do budoucího života přeji.
Romana
Evčo, já mám koupený i větší velikosti, 68 i 74, třeba zateplený rifličky, ale spešl zimní oblčky zatím nemám, spíš uvidím, jak rychle poroste a pak postupně dokoupím, spíš mám do konce toho září, ale i to už může být chladnější.
Holky, já když si vzpomenu na svoji první a zatím jedinou svatbu, tak svatební noc raději bez komentáře, proto si tu druhou chci vychutnat v klidu a hlavně bez stresů a náročných příprav. Já jsem pro obřad, oběd s rodiči a světky a pak rovnou fíííí na svatební cestu někam pryč. A velkou oslavu pro kamarády až hezky po svatební cestě, na zahradě, grilování apod.
Evčo, kamarádka má chlapečka od 15.12. a velikost 68 už používá teď.
Je to pěkný cvalda asi krmí smetanou. A to měl při porodu 53 cm.
Romana
Báro, a jak si ty velikosti počítáš?
Myslím tím např. 56 0-2 měsíce
62 3-4 měsíce
Kolikrát mají v obchodě něco pěkného, co bych fakt chtěla, ale přesně nevím, zda to třeba ještě využijem např. v létě, na podzim atd. Jsou to někdy totiž sezónní věcičky.
Romana
Romin, 56 mám jen opravdu po skromnu, protože když se ti potom narodí větší mimís, tak mu to může být hned malé, takže mám spíš 62 a počítám, že od 3 měsíce by mohla být 68, ale to je fakt těžký odhadnout, záleží jaký mimčo se narodí, ale lepší, aby bylo něco chvilku větší než pak malé a nepoužít to vůbec ![]()
Holky, děláte si některá čerstvé ovocné a zeleninové šťávy? Já jsem překonala lenost a teď jsem s tím začala v rámci boje proti nachlazení a v rámci zahánění chutí na sladké, protože už mám 3kg nahoře
Včera jsem šli z procházky a musela jsem si dát horký maliny se zmrzlinou a šlehačkou
Mám fakt strašný chutě a jakmile doma něco sladkého mám, tak prostě neodolám, tak si zkusím dělat ty šťávy, z toho by mohlo i mímo mít užitek, ne?
Báro: Já si myslím, že 3 kg nahoře není zase tak moc ve 20tt.
Jinak, co se týká oblečků, 56 mám jen jednu a to soupravičku do porodnice. Pokud bude mimi malé, tak operativně něco dokoupí tatínek. Kupuju většinou 62 a 68.
Zdravím po obídku,
Kim neboj, na ty horší věci se nakonec zapomene, nebo se bude jen přidávat jako vtip k lepšímu, uvidíš. S těma šatama se opravdu nedej, za ty prachy čekáš kvalitu ne!
Ten obřad musel být určitě krásný, už jen ten Ludgeřovický kostel je nádherný.
Já teda 56 nebudu kupovat vůbec a ještě si rozmyslím, jestli koupím něco v 58. Zatím mám doma 3 bílá bodyčka s dlouhým rukávem v 62 a u tak mě všichni straší, že to bude malé.
Ale to je asi proto, že si neumí představit jak vypadá takové mrně po narození ![]()
evca82:
Ja uz mam koupenou kombinezku ve velikosti 74…Kdyby nahodou, radeji vetsi, nez mensi… At to prckovi vydrzi na celou zimu ![]()
Jinak nakupuji i v 56…
Dekuji za privitani ![]()
Já chci koupit zimní fusak a kombinézku během 14 dní, mám domluvenou majitelku Chicca, že se mi bude jedno odpoledne věnovat a že dovybíráme v klidu tyhle věci. Jinak 52 mám snad jen jednu soupravičku do porodnice, ale popravdě řečeno spíš vypadá větší a pak mám 56 jedno nebo dvě bodíčka, jinak vše 62 a 68.
Kim: tak at Te trochu potesim: my meli obrad v sobotu v jedenact, od deviti zapadl Martin do sklepa plneho vina a piva se svym nejlepsim kamaradem, ktery je z Prahy a vidi se tak trikrat do roka (a vzdycky to konci nejakym prusvihem, jednou dokonce sebrali za alkohol Martinovi ridicak, pak trvalo pul roku a stalo 1700 eur, aby ho dostal zpet
)
Takze o pul jedenacte byli radne daleko, navic se takhle spolecne dodatecne loucili se svobodou
Kdyz v 10,30 vylezli ze sklepa, tak se zvladl akorat prevlict. Prubeh oslavy byl velice podobny, nemeli jsme moc hostu, ale sjeli se sem do Rakouska z celych Cech, hlavne kamaradi a jenom nejuzsi rodina, od pripitku sampusem pres tocene ceske dobre pivo a spousty a spousty vina (jsme ve vinnem kraji) a jasne ze doslo taky na snapsy. (Pro vysvetleni, moje matka sice neni abstinentka, ale aby mela pocit, ze vazne hodne popila, k tomu ji staci deci vina. A na to, aby mela pocit, ze tatka vazne prebral, staci, aby vypil tak dve tri dvoudecky tehoz.)
Na vecer jsme prevezli mlade do naseho okresniho mesta do klubu, ponevac Martin mel ten den (jako organizator) party elektronicke hudby, uz ani nevim, co to bylo, jestli techno ci co a navic mladi jsme tam meli prespat (v hromadne nocleharne toho klubu). Sla jsem spat sama o pulnoci, vetsina se nakonec stejne vracela k nam domu a spala po matrackach na zemi, takze jsme v tom klubu zustali jenom dva pary a ZASPALI.
Ja se probudila prvni, o pul dvanacte, nez se mi podarilo probrat ostatni a uvest je do provozniho stavu, bylo davno po poledni, o pul jedne jsme prijeli domu a VE DVERICH SE MINULI S MOU ODJIZDEJICI MATKOU, ktera byla doslova nasrana, ponevac vstavala nekdy v sedm a nas pul dne nebylo. Takze se nechala odvezt k nejblizsimu vlaku, rodina moji starsi sestry uz odjela davno a pulka hostu taky ![]()
A vrchol vseho byl, ze bylo maticce celou noc strasna zima (brali jsme se 26.3.), je zvykla na pretopeny panelak a i kdyz jsme vytapeli sebelip, tak proste mikroklima stareho domu je uplne jine. (Je fakt, ze ja zase umiram nesnesitelnym horkem a suchem, kdykoli spim u nich.) Takze prusvih od zacatku do konce, nemluve o tom, ze mi tatka uz od zacatku predhazoval, jak si to predstavuju, nedelat svatebni hostinu nekde v restauraci - meli jsme teply a studeny bufet, ktery jsme navic vyrobily z tchyni z vetsi casti vlastnima silama, akorat sladky se nechalo pect ve Znojme. Otec rikal ironicky matce uz tehdy, kdyz jsem jim svatbu oznamovala a zvala je, ze si ma vzit (maticka) s sebou zasteru, aby mohla obsluhovat hosty. Tehdy jsem se citila vazne priserne, ale je fakt, ze uz to vidim davno vsechno uplne jinak.
K obleckum: na diskusich tady na emiminu (hlavne kdyz slo o velikost korbicky pro mimca, ktera se narodila v lete a jeste v zime lezi), jsem cetla, ze je vazne veliky rozdil mezi tim, jak je ktery dite veliky. Takze nebudu do predu kupovat nic tak specialniho, jako je kombineza. Ale na druhou stranu, ono se stejne preci bude uz nekdy od rijna do dubna vice ci mene vrstvit, takze vetsina tech teplych veci proste nekdy behem toho dobreho pul roku prijde na radu. Takze treba sametove kompletky, vyteplene kalhoty, kabatky, svetriky a takove veci jsou urcite naprosto ok ve velikostech 68 a 74, mozna nejaky ten teplejsi kousek ve vel. 62 (koneckoncu v zari jsou uz vecery dosti chladne) a urcite klidne i neco malo v 80.
Ja bych si ale nechtela dopredu poridit vsechno obleceni do roku, ponevac pak by mi bylo blby kupovat behem toho prvniho roku neco hezouckeho, kdyz bych vedela, ze mam vseho vazne dost. Navic se taky dost dostava od pribuznych a znamych. Jsem tak pro nejakou stredni cestu, mit porizene pradlo (bodycka, strampliky, ponozky, latkove pleny a ty kalhotky na to) ve vsech velikostech v dostatecnem mnozstvi a pak par takovych tech sladkych kousku (overalky, kabatky, mansestracky, svetriky), treba po trech na velikost.
Chtela bych malemu uplest svetrik, kdyz sestra pred 14 lety cekala meho nejstarsiho synovce, jeden jsem mu tehdy upletla a byl upravdu sladoucky a Pavla ho ma doted schovany na pamatku. Tehdy jsem mu na to vysila retizkem I love my auntie, ted me napadlo My mum is Nr. 1 ![]()
Tak jsem toho zase sepsala, holt pri nedeli ![]()
Mejte se jest moc krasne, (ve ctyri konci aukce na sedivou sladkou trojkolku Quinny Maxi-Taxi Galopper s Dreami vanickou, tak doufam, ze se jeste dneska stanu taky majitelkou kocarku!!!)
papapa,
ame a vurmicek.
Prave jsem se stala majitelkou sediveho Quinny Maxi-Taxi Galloper za 111 eur!!!
http://www.avo-mize.com/…s/acf104.jpg
k tomu vanicky Dreami
http://www9.yatego.com/…800black.jpg
a navic na to muzu na:,–(it nasi Maxi-Cosi autosedacku!!!
JUPI!!!!
ame a vurmicek.
Ame, kocarek vypada moc pekne!
Milis, vcera jsme se taky byli podivat po kocarkach. Koukali jsme na Cam Cortinu X3 a Jane Slalom Pro. Oba dva se nam moc libili, ale preci jenom to Jane vede. Oproti te Cortine ma delsi hlubokou korbicku o 4cm, je o 3-4 kila lehci, stolicka je o neco sirsi a ma nafukovaci kola. Vzali jsme si je oba dva pred obchod, abychom odzkouseli, jak se s nima jezdi na dlazebnich kostkach a opravdu ty nafukovaci kola mene drncaly. A navic to Jane ma trosku nize polozenou korbu, coz by pry melo byt stabilnejsi. Ale je o 5000 drazsi. Tak tedka vahame. Ale ta Cortina byla taky dobra, behem vikendu videla asi u sesti nebo sedmi lidi.
Dneska jsem byli v Kika nabytku- podivat se na slevu detskeho nabytku na komodu. Byla celkem pekna, akorat mela jako uchytky takovy modry medvidky, ale to se pry kdyztak da vymenit. Stoji po sleve 3790 a k tomu postranni polici za 1090. Je dobre resena, ze je slozena ze dvou dilu a az mimi odroste, tak se jen sunda ta prebalovaci deska, muze se odendat ten zadni policovy dil a je z toho klasická (ne tak hluboka) komoda. Tak ted premyslime, jestli ji koupit a nebo si nechat udelat od truhare ze stejneho kusu dreva jako mame skrinky v loznici.
Baro, diky za odkaz na Jane. Koukala jsem, ze tam maji navic i nejake autosedacky, ktere se pridelavaji na zadni sedacku podelne. Tu co nam ukazovali v obchode, tak se pridelava dozadu proti smeru jizdy, takze na to mimco neuvidim, coz me prijde docela blby. Dopredu ji bohuzel dat nemuzeme, protoze se nam neda vypnout airbag.
Taky se chystam udelak t veceri ovocny salatek, dneska jsem si na nej nakoupila suroviny. Ale stejne jsem se neudrzela a koupila i tribitky ![]()