červenec 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
742
9.1.09 15:21

Vítám nově příchozící.
Holky bacha na průjem a zvracení už to tady řádí střevní chřipka.

Ajiku já taky cítím pravděpodobně pohyby jako druhorodička si myslím že během 14 dní budou dalkeo intenzivnější jak jsi psala ty že cítím jak ti ztvrdne místo já to mám když si lehnu na záda nebo jsme v pololehosed tak se mi vyduje místo (viditelné)a za chvilku tam zase není.U toma jsme to cítila taky brzo.
Já na knížky moc nedám protože každé ženské tělo je jiné a nikdy nemůžou říct že to bude tak a tak.
Já byla u kadeřníka a barva mě chytla tak na půl a 700 v háji ale to jsme byla v v 2 měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
9.1.09 15:24

děkuji za přivítání…

doufám, že sem zapadnu… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
9.1.09 15:44

Ahojte holky :-)

výsledky z genetiky dobré :-) spadl mi kámen ze srdce…

Vítam všechny nové, i když sama jsem pořád ještě nová :-)

Pro webovky jsem jednoznačně pro!

A obdivuji Vás, co si děláte ty knížky…já se svojí laidáckou povahou bych napsala tak první stránku a tam bych i skončila s tím, že to někdy dopíšu :-)

Na pohyby se strašně moc těším…ale asi určitě si ještě počkám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
9.1.09 16:09

Takže já vítám nově příchozí. Teda vy toho vždycky nakecáte a to jsem si šla jenom na hoďku lehout udělalo se mi nějak špatně. Mno sice jsem se hodinku prospala, ale pořád se necítím nějak ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
9.1.09 16:19

Vítám Adus a Peťu .
Zuzi -díky že sis nšimla po obědě mi pomohl manžel a ono se nám to povedlo hned napoprvé.Ale bez manžu bych to asi nezvládla. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
9.1.09 16:43

holky tak už se na tom pracuje…chvíli mi to potrvá tak snad odpustíte chybičky…to se doladí. Pak to sem hodím…;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
9.1.09 17:07

ZuziM zapomněla jsem ti napsat, že vaše budoucí štěňátko je kouzelný a srandovní, jak je puntíkatý, a určitě s ní budete pořád HAPPY :D

Aduš také tě tu vítám a koukám, že se ZuzkouS jsme tu už 3, které jdeme v pondělí na genetický UZ :wink:

Peťo tebe také vítám a k těm ultrazvukům - mě dělali první v 6+3 a od tý doby mě gyndr. vidět nechtěla, až teď v pondělí jdu na ten genetický UZ (11+6).

Prvotrimestrální screening není plošný vyš. pro všechny těhulky, gyndr. ti ho doporučí individuálně (podle tvý anamnézy, věku, ev.potížím v těhu), ale pokud bys ho bývala chtěla, mohla jsi ale na něj jít i pro svůj klid, to ti měla gyndr. říct. Akorát se za to platí cca 1100,– (krev+UZ). Já třeba to budu mít zadarmo, ale je to takový smutný bonus k předchozímu potratu.

Jinak standartně se v těhotenství dělají pouze 3 UZ - kolem 10tt, pro potvrzení těhu+četnost mimi, pak ve 20tt a ve 30tt. Jinak se na kontrolách poslouchá pouze srdíčko Dopplerem.
Ale jsou i lékaři, kteří dělají UZ pokaždé, a třeba za to ani nechtějí peníze navíc…

Kaji tu zmrzlinu vubec neznam :D taky mam v techle mrazech šílenou chuť si jí dát, třeba takovou tu u mekáče se zamíchanýma jahodama, ale zmrzliny by prej těhotný taky neměly jíst :( pry obsahuji nepasterizovaný mlíko nebo vajíčka nebo co, to už teď nevím, jenom to mám zafixovaný z léta…
Tak si vyrábím aspoň z mražených jahod(který pořádně umyju)a pribiňáku takovou mňamku mňamňam… :-D

Ono je hodně věcí, co se těhulím jíst nedoporučuje, i třeba se má dávat pozor na listovou zeleninu, saláty v restauracích, protože to mizerně omývají (už mi párkrát salát z oblohy chrupal mezi zubama nějakým kamením) a listerióza a salmonelóza…
Vím že spousta maminek jedla v těhu hermelíny a paštiky a mořský plody a všechno možný jiný a miminka se jim narodila v pořádku, ale když vím, že bych to neměla, tak já si to prostě nedám… Proč si pak něco vyčítat, že jo… To už jsem si navyčítala dost, než jsem měla po tom potratu v srpnu výsledky z genetiky, co jsem udělala špatně, jestli jsem něco nechytla, nebo co se stalo, že nám miminko umřelo… :(
Tohle nějak na lehkou váhu neberu, stejně jako ty nebio kuřata, co jsou nadopovaný antibiotikama a steroidama…

… jinak Haidule naprosto s tebou souhlasím, že kamarádka je s tím svým bioživotem švihlá :D heleď ona třeba recykluje trošku víc než asi my všichni - já mám troje odpadky - papír, plasty a zbytek do směsnýho odpadu. jo a máme pipiny, tak když třeba oloupu jablko, tak šlupky slepicám, nebo skořápky, nebo odkrojky masa, po tom jsou jak divý…:-) Jenže kámoška má těch kyblíků 7 a já ani nevím, jak to třídí, já se radši ani neptala :lol: vím jen, že třeba kelímky od jogurtů umývá a slupuje z nich papírový nápisy…

Ivka jsem jen zvědavá, ta vaše firma je švédská? Copak dělá? v Trelleborgu jsme totiž kdysi přistáli s trajektem, když jsme jeli projet Skandinávii, mj. nááádherné země :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
9.1.09 17:18

Ahoj Adus také tebe tady vítám :lol:
Holky ty chutě to jsou ale prevíti co? Já teda na co mám chut to si dám ale teda kafe, colu ani kofolu to nehrozí jen jí otevřu a ucítím, nebo někomu dělám kafe a hned je mi špatně, a to jsem jinak notorickej kafař, ale při Kajdulce to bylo to samé.
Zuzanko ty jsi holka šikovná určo je uděláš moooc pěkný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
9.1.09 17:51

obrazek - já vím no, o zmrzlině jsem teda neslyšela vůbec, že by se neměla, ale o ostatním jo. Ale tak zase si říkám, že to by člověk nemoh za chvíli nic no. Navíc v Čechách se všechny sýry vyrábí z pasterizovaného mléka, tak nevím, proč jsou teda nebezpečný zrovna ty plísňový. Vždyť je milion dalších mléčnejch výrobků a o těch se nemluví. A pokud za listeriózu může bakterie, která se vyskytuje v nepast. mlíce, tak by bylo tím pádem nebezpečný snad všecko z mlíka ne? Jo slyšela jsem např. o francouzskejch sýrech, nebo obecně zahraničních sýrech, že se některé druhy vyrábí z nepast. mléka, tak ty bych třeba nejedla, ale českej hermelín by teda závadnej bejt neměl.
Kuřata jsou vyhnaný práškama, všude samý hnojiva…já teda žiju v Praze a myslím si, že se k tomu všemu ještě nadejchám spousty svinstev ze vzduchu…No na samotu k lesu se asi stěhovat nebudu, biofarmu si taky doma nezaložím, takže mi asi nezbyde než prostě nějak rozumně vybírat. A bio výrobky jsou asi fajn, ale zase když sama nevidím, jak moc se liší ty podmínky chovu nebo pěstování, tak prostě nikdy nevím, jestli je to skutečně tak bio, jak se říká, nebo je to jenom tahání peněz…Nicméně je to jenom můj názor.
Snažím se teda jíst více méně zdravě, ani ten hermelín si nedám, i když ho normálně miluju, s paštikou jsem ulítla párkrát…prostě si myslím, že se nic nemá přehánět no…

Btw jak jsem snad začátkem týdne říkala, že nemám skoro bříško, tak za těch pár dnů vyrostlo snad o dvojnásobek :lol: Až teda opravdu koukám, že je to najednou fakt vidět. Večer sem hodím fotku, nemám na noťasu bluetooth a musím fotit mobilem, jelikož foťák jsem nedávno ztratila. Střevo no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
9.1.09 18:25

Ahoj holky,tak teprve teď jsme dorazili z Prahy.Rozárka je zdravá,čiloučká,jen mi toho Dr. moc neřekla,„jen“ že je všechno V POŘÁDKU :D :D :D A to je pro mě hlavní!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Podle fotečky má 10,1 cm a na projasnění se nám nechtěla otočit,tak jsem se musela jít napít,projít a pak se na vteřinku umoudřila :lol: Jsem mooooooooooc šťastná :lol: :lol: :lol:
Zítra vás musím všechny dočíst,mějte krásný večer :lol: 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
9.1.09 18:41

kuba - moc gratuluju :wink: Btw krásná fotečka, já nevím, jestli má moje dr. nějakej divnej ultrazvuk, ale mně na těch fotkách není skoro nic vidět…Mám teda foto jenom zepředu, ale i tak. A 10cm, týý jo další, mi přijde, že ten můj prďola je snad nejmenší ze všech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
9.1.09 18:55

k tomu tipu ultrazvuku právě mi doktora vysvětlila že záleží na hustotě tkáňového pletiva, a podle toho máme každá mimča jinak vidět :-)

Jinak holky máme po kontrole mimi je v pořádku má 8cm pořád se strašně mlelo natahovalo si nožičky a dávalo si ručičk před oči… :-)

zkusím sem dát fotku vydržte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
9.1.09 19:36

Slavnostně vám představuji naše nové stránky:
http://www.cervencovky2009.estranky.cz/

Snad se ke všemu proklikáte…;-)mrkněte, kritizujte, opravujte, snad se všechny najdete!!! Fotky jsem přidala jen některé… Zbytek ještě třeba dodám nebo kdo co máte, tak pošlete na mail(cervencovky2009@centrum.cz), nebo pošlete odkaz nebo cokoli ;-)

Snad se budou líbit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
9.1.09 19:57

Ty jo, Zuzi, pěkný :wink: Jen ty metříky mi přijdou celkem zmatený, možná dát každýmu stejnej nebo jen dva druhy, nevím…Takhle je to trošku bordýlek :D Ale jinak supr, pěkný, děkujem :wink: Když budu chtít třeba přidat fotky, můžu to pastnout normálně sem a ty si to zkopíruješ? Nebo nějak jednodušejc, aby to nebylo pro tebe pracný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
9.1.09 20:11

na začátek zdravím všechny nově příchozí těhulky :-)
než jsem se pročetla nakonec, tak jsem skoro zapomněla co jste všichni psali :lol:

www stránečky jsou dobrý, metříky mi nešly zobrazit, ale to se asi brzy spraví.

už se nemůžu dočkat kontroly, kterou mam až 20.1. uplně vám je závidim, je to takový divný nevědět co se dole děje, chtělo by to domácí ultrazvuk :lol:

pohyby já jsem hrozná cíťa, takže od středy jsem měla párkrát pocit, že už něco cítím, ale možná si to jen vsugerovávám.

Jo chtěla jsem se zeptat, když si přiložím ruku nebo prsty k břichu, můžu takhle cítít srdeční ozvy mimíska???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí