Poradna duly
Jana Čurdová
gratuluji všem k úspěšným kontrolám, já jdu v pondělí, hrozně se těším!
Tabulka je doplněná, ještě mě napadlo, že než tabulku je lepší udělat www stránku, kde by byly naše metříky a já bych nemusela pořád složitě dopočítávat, v kolikátem která jsme.Pokud byste souhlasily, zkusím něco takového vytvořit a uvidíme, jak to bude vypadat. Inspirovala jsem se u červnovek ![]()
barvení barvila jsem se několikrát, vždy až ve druhém nebo třetím trimestru a pouze jednou se mi stalo, že mi barva nechytla. Mluvila jsem o tom s dr a ona mi řekla, že dnešní barvy už nejsou plné amoniaku atudíž nejsou nebezpečné, jen je riziko, že to chytne špatně nebo jinak vlivem toho jiného stavu.
nehty jsem neměla, tak to nemůžu posoudit, ale u nás ve fakultce jsou na dlouhé nehty u porodu a po porodu háklí. Řekla bych, že je to i dost nepraktické, když se staráme o malinké mimi, ale možná je to zvyku.
pejsi krásné fotečky. Je mi líto, že někteří vaši pejsci jsou nemocní nebo umřeli. Nám umřel pejsek loni na jaře, měli jsme ho dlouhých 13let. I když už jsem já měla u sebe jiného psa, tak to hodně bolelo. Tak se držte! Pes nebo kočka -opravdu nejlepší přítel člověk, v případě boruwecky ještě koník, že jo.
Svatba Brali jsme se v září 07, už jsem byla asi v 11týdnu,ale svatbu jsme měli naplánovanou delší dobu před tím, takže to nebylo, že bychom museli. Nejsme spolu zas tak dlouho (4roky), ale to nic nemění na faktu, že toho nelitujeme a klidně bych se vdávala zas, byl to druhý nejhezčí den mého života (první byl narození Terezky), i když následoval až po něm
Chutě já mám poslední dobou velkou chuť na mléko. Dělá mi dobře na ty moje nevolnosti. Jinak teda ale uzeniny nemusím, zatím se mi ještě po hodně věcech dělá špatně…
Ahojky holky,
jitka - gratuluju k úspěšné kontrole
Btw můj mimísek měl v 13+0 6,6 cm, takže mi to taky přijde jako obřík…Moje doktorka taky něříkala nic o tom, že by neodpovídal nebo tak.
barva - tak fajn, že to všem chytlo, já to taky prubnu až mi ještě kousek odroste.
pohyby - no u mě je na ně ještě fakt brzo, ale už se fakt těšim. Už aby byl aspoň únor ![]()
ahoj právě odjíždím na kontrolu k doktorce a na ultrazvuk, tak písnu jakmile budu zpátky,,
ještě si jdu potvrdit registraci do porodnice,, tak holky držte palce jsem ze všeho nějak nervozní
zatím ahojky
Ahoj holky,
teda vy jste se rozjely ![]()
H.Soni…myslíš že to fakt už můžou být pohyby? Já totiž v posledních dnech citím občas takové občasné jakoby převalení v břiše…ale myslela jsem si že na pohyby je moc brzo. S Luckou jsem je měla až kolem 18 tt. (Ale střevo to být taky nemůže…neboť ho nemám…tak evím)
Jinak jsem dneska byla na plicním, byla tam jiná paní Dr. tak se mnou všechno probrala dala mi úplně jné léky, které se dokonce můžou i v těhu …byla hrozně mila… Akorát mi teda doporučuje zůstat doma…tak uvidím…v úterý jdu na KO k Gyn…tak to s ním proberu
Čiki držím palce! ![]()
Jito take gratuluju k uspesne kontrole, vidis, ty strachy byly stejne zbytecny jak pred maturitou, vsechno dobre dopadlo
S tou velikosti uz jsem nekde cetla, ze se to taky resilo, take byla kolem 15cm a byl to jen nejaky udaj na fotecce, ale snad cela dutina, ale s tim si nelamej hlavu, hlavne kdyz Dr. rekl ze odpovida, tak odpovida ![]()
Pohyby jsou jeste brzo, u hubenouru pry nejdriv 17tt, spise 18tt… A i tak se pry pletou s vetry… ![]()
Majka - na tu ja mam chut taky, ze zacatku vic, nez jsem zacala brat poradne tabletky se zelezem, je to stejny jak u masa - nedostatek zeleza. Ale radsi to s ni moc neprehanejte, jatra se v tehotenstvi nedoporucuju, ne jenom kvuli tomu, ze to jsou vnitrnosti, ktere slouzi za ziveho stavu tvora k detoxikaci a jsou plny skodlivin, tak proto, ze obsahuji strasne moc vitaminu A, i kdyz nase miminka by uz pomalu mela byt „hotova“, tak s majkou radsi jeste pockejte… Ja jsem nejedla radsi ani knedlicky z vanocni polivky…
![]()
Pachute ze zacatku, cerstve po //, jsem citila v puse hořkost, at jsem snedla, co jsem snedla, bylo to hořký. Docela na pytel. I kdyz jsem jen polkla sliny. A pak se pridala kyselost.
Ale ted uz je to nejaky vyrovnany… Akorat ta chut k jidlu porad moc neni, a kdyz je, tak vetsinou na to, co zrovna doma nemam a v Bustehrade spatne sezenu (ovoce, zelenina, cerstvy bio mliko)…
Bio mlecne veci - mam kamaradku, ktera je az fanatik do zdravy stravy a trideni odpadu a kupuje drogerii, ktera neskodi prirode (jar, mydlo, sampony a tak)… dokonce i jejich Matyas ma jen takovy ty nebeleny zdravy plinky a pridavky mu dava jen z bio ovoce a zeleniny, maso skoro neznaji. No je to jejich styl, je to celkem hezky, i kdyz uprimne - my bysme na to nemeli financ.
Ale proc to pisu - presvedcila me aspon o tom, ze ted nejim jiny nez bio mlecny vyrobky - mliko, tvaroh, jogurty, maslo i syr. A hlavne me odrazovala od normalnich kurat, ze to pry mimiskovi nemuzu udelat, je jist ![]()
Tak to je spis perlicka k zaveru, protoze je mi jasny, ze to muze znit jako trosku ulitly, i kdyz proto to, aby mimis nebyl alergik a nemel atopicky ekzem, je to docela malickost, jist v tehotenstvy „zdrave“ - pokud by to melo pomoct ![]()
Děvčata , co týče nehtů , tak si k porodu a po něm nechám udělat úplně kratičký. Mohla bych je sundat, ale to vzhledem k tomu mýmu problému je docela problém. Nehty mám jak papírek a na lůžku se mi dělají modřiny, který pak šíleně bolí.
Váha , dnes následoval šok! Pořád se těším až přiberu, já vím, že tu o tom melu ob tři stránky pořád, ale když mě to pomůže, když to tady vyklopím. Dnes jsem se zvážila a měla jsem 54 Kg! A to byly doby, kdy jsem mívala i 63 Kg! ![]()
Průjem , já mám děsivej průjem, každý tři hodiny chodím na záchod. Naposled to bylo v 6 ráno, tak snad konec…
Svatba , no už to začíná, Míšánek začíná plašit, že jsme na něco zapomněli… ![]()
Deníček , jsem si vytvořila vlastní a jak to půjde tak Vám ho ukážu…
Všechny vás zdravím při obědě.Teď jsem došla z venku a je tam děsná sibiř.
Zuzi -štěňátko je moc krásné.Kdyby to tak roztomilé zůstalo pořát.
Pohyby -mě začíná taky lehce šimrat v břiše ale větry to nejsou to poznám tak si myslím že pohyby zachvíli dorazí.U malé jem to měla tak kolem 18tt.U druhorodiček to je opravdu dřív.
Májka -moje sestra když čekala v obou těhotensvích kluka tak ujížděla na paštice a špeku celé těhu a kluci jsou v pohodě.
pohyby já si myslím, že to je hodně subjektivní a u druho a vícerodiček můžou být klidně i v 14, 15týdnu. CO píšou knížky je jedna věc a naše tělo druhá že jo. Já jsem teda i jako prvorodička poznala pohyby od větrů, takže si myslím, že jako druhorodička už to určitě poznám. Každopádně je to krásný pocit!
paštiky atp já jsem dokonce v prvním těhu jedlai hermelín, nivu. Já vím, že se to nemá, ale nemohla jsem si pomoci. A o skořici jsem se dozvěděla až ke konci těhu, když jsem měla chutě, tak jsem jedla skořicový cukr… takže určitě se nemá nic přehánět a určitě si mě neberte za vzor, ale bude to tak se vším, s Colou atd. Jediné,co bych neriskla je chinin v Toniku a třeba tatarák a tak.
Jinak jste se nikdo nevyjádřil k mému návrhu ohledně tabulky tak prosím prosím o reakce ![]()
Omlouvám, se za špatné info, ale byla jsem tak vyvedena z míry, že to bude asi zas kluk, že jsem si nezapamatovala a míru na mě houkl Jakub.Jinak Kubík to vzal naprosto jako tragédii, že to bude brácha, protože po slovech pana doktora:Asi máte pravdu, bude to kluk. Tak Kubík začal ječet na celou ordinaci:Kluka, néé.Holku,Madlenku.
Jedinné, s čím se tada nakonec utěšil, tak bylo, že to bude tak i tak malé miminko ![]()
WWW stránky - přijde mi to jako skvělí nápad ![]()
Dle uz jsem 12+4tt
KO 16.1.G
TP posunut na 20.7.
marcelko tak to jsme na tom byly trochu stejne
Taky jsem se rozjela po modelingu ale bohuzel i kdyz jsem rodinu zachtela od 18 nebyl nikdo vhodny.....Akorat proc to pisu…byla jsem zvyka a stihlou postavu,kvuli potratum me bylo doporuceno ztloustnout,tloustla jse iv tehu a bohuzel i pr kojeni takze pul roku po porodu z 55kil 85kilo!!Fotku jsem dala i do nasi galerky je mezi prvnimi.Pak jsem zhubla alespon na 60kilo,protoze jsme planovali druhe ditko a ta vaha se me nastesti stale drzi,respektive pohodovy tvar tela,tak uvidime jak to dopadne.Ty s to mela v pohode s vahou?
prujem ZADNE SLADKOSTI ANI CELOZRNE PECIVO!!!!!!Kdo mate prujem absolutne vynechat cukr,ty bakterie ho zboznuji a kupte si v lekarne laktobacily.....ted zrovna mel prujem nas Tomasek,mel ho uz tyden,tak jsem koupila detsky suirupek s laktobacilkama a do 3 dnu to krasne pomohlo ![]()
pohyby po 17tt u druhorodicek a hubenourek a po 20tt u prvorodicek,prvni cca meic to je stejne jen takove simrani,ani to nezaznamenate nebo naopak budete plasit a budou to streva
Poradnych kopancu si jeste uzijete az az ![]()
pachute u me jeden ze signalu ze jsem tehu,v obou pripadech…stale jsem mela strasne nechutne v puse.....ted uz je to dobry
ajiku prevalovani v brise muze byt mozna opravdu prevalovani miminka le celeho ne ciste pohyby ze by kopalo,uz ted sebou mimi skube,ale take to mohou byt streva ![]()
obrazku reakce tvoji kamaradky na zdrave ziti je si myslim uz fanaticka…
Taky recikluju,taky pestuju na zahradce ale vsechno BIO stejnak nekoupi,a pokud co neni BIO nekoupi tak uz asi bude fakt na hlavu…Za chvili ji reknes ze ma tvoje mimi vyrazku,budou to treba klasicke potnicky(casto je mimi maji a vypada to jako ekzem)a ona ti na to rekne ze to ma z toho ze ty ho kojis a nejis BIO stravu
To to by me slehlo asi
Doufejme ze se do takove faze nedostane ![]()
Zuzko -tak já bych byla pro jestli se ti s tím chce vyrábět tak to bude určo lepší.Já osobně jsem antitalent
ani nemám metřík.
ZuzanaSinová já souhlasím:)
Jinak kolu a kofolu piju taky zklidňuje mi žaludek. Tonic teda nepiju, leda s fernetem. Chutná mí takovej ten citrus mix od schwepse, ale tak co bych pro mimi neudělala. Tatarák bych v životě do pusy nedala. Jinak jim to na co mám zrovna chuť
Díky za uvítání, už jsem myslela, že si mě nikdo nevšimne… ![]()
Jo jo, jsem z Rakovníka, pěkné město, ne?
Koukám, že Ty taky… ![]()