Poradna duly
Jana Čurdová
Krásné nedělní odpoledne ![]()
tak já taky dělala svíčkovou apovedla se i malé chutnala. ta ted chrní tak mám klid.
Prsa no mám je taky megavelký do žádný podprdy se mi nevejdou ale zatím v pohodě zvládáme aaž na tu bolest zad.
Barčí no tak to je takly veselý ti vaši kupci ale já se musím přiznat že já malou taky docela často tahala domu až po 20,00 sice těsně ale jo, ale zase na druhou stranu až trošku dýl. Byli jsme větsinou na parcele něco dělali a ono se to nějak nedá uhlídat v létě je tam pěkně a ona si tak hověla v tom kočárku pod stromem, nebo potom na dece. Dokonce když jí byly 2 měsíce byla s náma na motorkářském srazu a jak se jí tam líbilo ![]()
Povlečení používala jsem 2 a v pohodě jiné jsem nevybalila a tentokrát je také domu tahat nebudu.
Elino koukám že je malá šikulka, no třeba z ní bude jenou slavná návrhářka, jak účesů tak oděvů
Cauky…konecne jsem se dostala k tomu doprocist vas a eventuelne reagovat ![]()
mimco kope jak o zivot,nevim zda je to tim ze jsem o dost hubenejsoi nez minule tehu a ze ted skoro nepribiram,ale casto me ty kopance fakt nechutne boli,boli me i to kdyz se tam prevaluje…pak jeste posloucham vecne nejake praskani tam,to by me zajimalo co tam dela jakoby praskot bublinek no a skytani samozrejmne taky,dle ceho zvazuju ze ma uz pekne dlouho hlavu dolu tak snad se nepretoci tesne pred porodem
obrazku s tim kocarkem by me asi slehlo…my ho teda vyhlidli na netu jak vypada a pak ho manzel jel osobne koupit a jeste vsechno poradne osobne prokouknul…Jinak fotecka pekna je mnohem lepsi nez ta prvni…
boruwko jednani lekaru sileny,ja bych s nima zatocila…ale je fakt ze treba poplatek bych neresila,proste je me ouvej tak holt platim no,vzdycky to bylo tak ze bohati meli na doktora a chudi ne…Navic mysleme na to ze diky poplatkum mohou nemocnice a lekari nakoupit nove pristroje atd…(pokud si to nejaky typek nedava do kapsy)
lentilkoo docela to nastve ze lozi po venku jen tak a nemuze prijit domu nekdy drive…ostatne ja tohle presne prozivala po sestinedeli az do 8.mesice veku Tomaska,kdy se manzel zapalil do hry na PC a to se odtamtud nehnul teda,i v noci treba do 3h do rana tam byla ja chodila s kocarkem ven sama jak trubka…Bohuzel ten tvuj si to asi nejak moc neuvedomuje co ti zpusobuje svojim konickem,to vis,je zapalenej co kdyby nahodou neco nasel uzasneho a draheho
zuzkoM teda ten tvuj chlapak je taky nekdy jak male decko,ten muj dneska zase pekl kotlety a dobrovolne pomyl nmejake nadobi a ja si sla lehnout a on ze bude jidlo,rikam no vzdyt vis ze je mi blbe azvedal se mi v kuchyni zaludek ze nebudu jist.....no a zacal nadavat ze tady vari teda pro sebe atd.....rikam aby ses nezblaznil ze jednou neco delas,ja to delam kazdej den!!! ![]()
wape relfexni masaz se muze i v tehotenstvi ale musi se davat pozor na to jake body nestlacovat,takze k nekomu fakt zkusenemu jinak ja naopak doporucuji na uvolneni zad! Me je zrovna dneska manzel mazal a byla jsme prehnuta pres stul jak nejaky zvire pac uz to nejak jinak nejde
O me se nasi taky staraji zes zavidela barcii,ale jsou jedini kdo se o me stara jeste krom prcka tedy,manzel na me kasle z vysoka.
barcii parada na prestehovani!!ja uz se taky moc tesim po porodu az po par dnech odjedu k nasim ze me budou pomahat s Tomaskem abych mela vice klidu na miminko,to budou prazdniny,fakt se tesim.Doma s manzelem bych padla naprdel,uz vidim jak si celej zhavej nastavuje budik treba na 8h rano
neobetuje se proste…ty mamo se starej kdyz musis,ale ja si pojedu podle sveho rezimu …
Jak se ti povedla svickova?
ja svickovou delam tak ze dam pect zeleninu i s masem,podlejvam to a kdyz je maso mekke tak tu zeleninu rozmixuju s troskou vody krasne dohladka a dolyju smetanu a ochutim,zahustovat uz netreba
Po porodu si na masaz asi jen tak nedojdes…to budes mit zase nality bolavy prsa..leda na boku. A s tim vekem-take jsem, mivala o 10-15 let starsi partnery,asi jsem u toho mela zustat ![]()
kajisku ze ti tece uz mliko z prsou je normalni…to ze mas pouze fleky na tricku to mas jeste dobry.Kup si v lekarne nebo v DM vlozky do podrpsenky,potom pri kojeni doporucuju vlozky o chicca ty jsou jako klasika vlozky ze to promeni na gel a nic dal neprotika,ty normalni obyc vlozky ty me protikaly.Pupik mas pekny ale ja mam teda mnohem vetsi
musime zajit na to kafco,PC me stale nejede na ICQ.
Eli , já jsem ještě dokonce mladší jak tvoje dcera
mě bude 21 až v říjnu
Vedu tu mezi štěňaty!
Ahoj holky,
tak já dneska dostala úplně šílenou chuť na kofolu, takže jsem zhřešila…
taky jsem si napustila vanu, teda je pravda, že ne tak teplou jako jsem zvyklá, byla mi i docela zima, ale miminkovi se to docela dost líbilo, protože se hejbalo, tancovalo, přetáčelo se, kopalo, nadskakovalo a já nevím co všechno. /plně mě to dostalo.
Dneska jsem zase byla za telenovelovou fňuknu, ty hormony mě ničí, jsem prala a jelikož to bylo něco jemnýho, tak jsem to neždímala a dala jsem to normálně na balkon. No a jak z toho kapala ta voda, tak na mě přišla sousedka, že jí kape na balkon a mě to rozrečelo. Kdyby byla nějaká nepříjemná, ale ona mě slušně poprosila, jestli bych si pod to nemohla dát hadr a když odešla, tak jsem se rozeřvala, že už si ani prádlo nemůžu pověsit. Jsem prostě magooor.
Pavluško , tak oni tu maličkou tahají ale jen v autě…Je něco jiného přijet na parcelu, dát mimčo do kočárku ať si lebedí a rozdíl v tom tahat novorozence 20km autem tam, 10km támhle, 15 sem a zase 20km zpět. Dneska mně akorát psala, kvůli dokladům - neví ani, co potřebuje mít za doklady s sebou, ale jo, nikdy nic nekupovala…Nu a psala, že je s maličkou v nemocnici, protože jí nepřibírala (když se narodila měla 2500g a 44cm), ale teď už má přes 3kilíčka, tak snad už jí poroste pěkně…
Haidulko na masáž si zajdu až dýl po porodu. Ono by to šlo asi i stěží hned po
Jináč svíčkovou děláme skoro stejně, jen já vařím to maso se zeleninou a nepeču
Ale povedla se - Honza si dokonce naložil i do práce
Starší partneři - vždycky jsem měla pány
Mně to tak vyhovuje. Nemusela jsem nikdy řešit žárlivý scény ani nic podobnýho a vysvětlovat kdo byl ten a kdo onem a blá blá blá a řešit na jakou disco-trisco se půjde
S Honzou máme super vztah - žárlivost je jen ta zdravá, nekontrolujeme se,nikdo nikomu neděláme slouhu,nic si nezakazujeme a po 4letech, co jsme spolu můžu s jistotou říct, že se mezi námi nic nezměnilo. Pořád se k sobě chováme stejně jako při prvních měsících chození
Což je děsně fajn, protože většina manželství se mění ve všední stereotip a to u nás moc nefunguje, až na výjimky. A hlavně si sebe navzájem fakt hodně vážíme-každý máme svůj cíl a nějak se v něm podporujeme a teď když čekáme mimi,tak můžu s čistým svědomím říct, že je a bude ukázkovej táta a když je doma,tak se mně snaží co nejvíce pomáhat. Když jsem tu pročítala třeba zrovna Tvůj vztah, tak mě to úplně zamrzelo. Já jsem na tohle hodně zá:,–(ová,takže já bych to nevydržela.Takže máš můj velkej obdiv!! ![]()
Ahoj holky,
krásné dobré ráno přeju
já jsem se tedy moc nevyspala, nemohla jsem usnout a ten drobeček v bříšku mě stejně nenechal. Takže jsem se převalovala od dvou do pěti a před devátou zase budíček.
Už jsem si objednala kočár, měl by přijít do tří týdnů. ![]()
Jo a možná se budeme stěhovat…ale to ještě promýšlíme (mohli bysme tak ušetřit)
Dobré ranko!!!
Holky co pracujete, kdy budete nastupovat na mateřskou ??? Jak se vůbec chodí? Jsem nějak out ![]()
spaní mě dělá problémy hlavně usínání, prcek je hodnej, moc se nemrská, ale když si lehnu na bok jsem byla zvyklá spát, tak mě hrozně tahnou břišní svaly nebo ty vazy. Tak musim spát na zádech ![]()
Alíku, já jsem teda na nemocenský, ale na mateřskou se nastupuje 8.-6. týden před porodem a myslím, že dnes už si můžeš vybrat…
Kde jste všechny? Užíváte sluníčka (teda ty nepracující)? Pustím se ted do úklidu a musím vymyset něco k jídlu, nějak nemam fantazii.
Ahoj holky,
Alíku já myslím, že ti doktor dá papír pro sociálku ne? Já teda nevím, alespoň takhle mi to říkali v práci, že mi budou platit nemocenskou a pak dostanu papíry od doktora a pujdu s tím na sociálku, už se moc těším na to, jak to budu v červnu oběhávat.
ehm tak já zas píšu úplný kraviny koukám. Jak píše loan nastupuje se 6-8 týdnů před termínem.
Ahojky holky,
teda už jsem tu zase dlouho nebyla, ale vůbec nebyl čas..
Teď už to snad bude lepší a už se budu moct pořádně zapojit do diskuze..
.
Alíku jak píše Loan, tak se nastupuje 6-8 týdnů před porodem a můžeš si tedy vybrat.. Ale někde jsem četla, že když je ženská na nemocenský, tak automaticky nastupuje, až těch 6 týdnů před porodem. Tak já nevím
.
Jinak normálně si vyžádáš u doktora papír na který ti napíše termín nástupu a ten pak odevzdáš v práci účetní. Teda aspoň takhle mi to řekli v práci.. A oni už by to měli vyřídit na tý sociálce..
Já už pomalu začnu stříhat metr. Strašně se těším, až odejdu z práce. Už jsem se i v poslední poradně ptala doktora, kdy mi vypíše papíry na tu mateřskou a on řekl, že až další poradnu (6.5.) že prej do té doby se ještě může stát věcí, jako že bych snad mohla marodit nebo co..
Noo tak tu už v práci opravdu jen přežívám. Už ani nemám žádnou dovču. Těch 8 dní na který mám do května nárok jsem si už vybrala a zbytek mi prej proplatí po mateřský..
No nic jdu dočítat
.
** Ahojky, tak jsem si trochu hrála, jsem zvědavá, po kom ten náš lumpík bude ** ![]()
Milan
http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC05903.jpg /> Já
http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC05915.jpg /> Já
http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC05904.jpg /> Milan
http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC05911.jpg /> Já
http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC05906.jpg /> Milan
http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC05913.jpg
Nazdárek holky, tak jsem se dneska vydala na chvíli do kanclu a je to v poho. Stejnak tu sedím, doma bych taky seděla…Ale ještě dodělám nějaký tabulky a zase se vydám dom a zalehnu s knížkou.
mateřská - pokud vím, tak se standartně nastupuje opravdu těch 6 nebo 8 týdnů před termínem. Já jsem zvědavá na sebe, protože ofiko zaměstnaná nejsem, a ani nesplňuju nárok na mateřskou jako takovou. Podle účetního, co mi to vysvětloval, mám nárok pouze na rodičovskej příspěvek, což je nějakejch těch 7600 Kč měsíčně, který mi ale začnou vyplácet až po porodu. A samozřejmě taky nevím, co pro to musím udělat, aby mi to vůbec začali vyplácet. To budu muset ještě dozjistit. Teďka je to všecko takový na hovno, máme s kamarádem firmu, ale prachy furt pořádně nějsou, ofiko se zaměstnat nemůžu, bysme neutáhli ani ty odvody…A tak nějak to dopadne, minimálně ten rodičovskej příspěvek bych měla v poho dostat, protože na to má nárok každá mamina. Ale o to se asi žádá až po porordu.
obrázku , hezký fotečky
Náš Vojta bude určo celej Martin, podle toho nosu a pusiny, co jsem viděla na 3D UZ ![]()
tak to jste mě teda dali s tím povlečením já mám jen jedno, nějak jsem na to zapoměla, to budu muset napravit.
ale zatím jsem nikde nenarazila na tu podložku - chránič na matraci..
a pořád dumám nad tím monitorem dechu,, jsem rozhodnutá že jo,, asi nanny ale pořád mě láká ten na plenku že je přenosný
čiky http://www.babylife.cz/…e-jersey-pad já asi budu brát tenhle.