Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
kají naprosto vím o čem mluvíš, jak s kočkama, tak s depkou, tak s momentem když pláš přejde ve smích. Ctěla jsem se tě zeptat jak objednáváš ty čočky přes net? Kde?
Pisojko je dobře, že malej zatím nemusí na operaci a určitě nebude muset ani potom.
Oblečení: jsem si dala dneska vyprat oboje těhu kalhoty i sukni a že si vezmu takový 3/4 který maj na bocích šněrování, že ho povolím.....Houby povolí, mi nestačila ani tkanička
a kalhoty který jsem nosila ještě před 14 dny jsem se dneska měla hodně natěsno.
lentil , objednávám na www.cocky-kontaktni.cz nebo www.nosimcocky.cz . Obojí maj ceny více méně stejný, tzn. o hodně levnější než v obchodě. Na těch mejch obyč člověk zase tolik neušetří, tak 250 na krabičku cca, ale Martin má torický, za který dával v krámě kolem 4.000 na půl roku, na těch webech se daj sehnat za 2.500, což už je docela rozdíl. A občas maj akci, že je poštovný zdarma nebo přidaj pouzdro, malej roztok nebo kapičky zdarma…Mi přijde fakt v pohodě.
oblečení - já měla šok někdy minulej tejden, když jsem si zkoušela všecky kraťasy, tříčtvrťáky a sukně, co jsem loni nosila a zjistila jsem, že se do žádnejch nevejdu. Jsem doufala minimálně v jedny kraťasy a jednu sukni, co mi byly loni fakt velký, ale ani prd…Akorát teda jakž takž zapnu jedny džínový třičtvrťáky, ale ty jsou zase skoro dlouhý, takže na léto nic moc. Ještě mám teda nějaký sukně na tkaničku nebo na gumu, ale ani jedna se mi vůbec nelíbí. A tak nic jinýho mi nezbyde, nový kupovat nebudu.
Ahoj maminy.
Uplne mi mluvite z duse jak s tim oblecenim, tak s depkama a tehu jako takovym.
Ja jsem fakt zvedava v cem jako za ty 2-3 mesice budu chodit. Koupila jsem si specielne na tehu volnou letni tuniku a uz v ni mam bricho jen tak tak. A to jsem se na bricho tolik tesila. Ze zacatku jsem porad stresovala, ze mi bricho neni videt a taky kdy uz konecne ucitim pohyby…no a tedka si radsi ani nepredstavuju, jak se to vsechno bude jeste do cervence stupnovat
Kdyz jdu, pripadam si jak kacena a taky me pri tom tahnou trisla…no nejlip mi je na gauci…ale prece 3 mesice neprolezim ![]()
A jsem vazne zvedava, jak zvladnu odchodit a odsedet ten predporodni kurz…to bude masakr ![]()
Jinak jste tu resili nakupy po internetu. Ja hodne veci nakoupila na MMB a vydrazila pres Aukro a muzu rict ze jsem celkovne moc spokojena. Je to vazne o lidech. Nekteri plni sve zavazky ihned a dokonce pribali i maly darek a nekteri se zase na druhou stranu ani neobtezuji ozvat a omluvit se za zdrzeni, nebo vysvetlenim, ze maji nejaky problem.
Holky, jak jste na tom se zubama? Me ted zacaly zlobit dasne, trochu mi krvaci a docela me to rozciluje. Mate to taky nektera? Chystam se na druhou preventivni prohlidku k zubarce, ale chtela jsem az koncem kvetna, nechce se mi plasit.
Vubec celkovne si ted, co jsem tehotna prijdu jako velkej plasan, a to me taky pekne rozciluje. Ja takovej klidas…no asi je to hormony.
kajo tak peknej den blbec…ja nastesti zatim nic tak hroznyho nezazila.
nakupy pres net tak ja muzu chvali t nakupy na MMB a MMA,samozrejmne se musi pocitat s tim ze ty zenske tam maji i hromady obchudku a muzou neco poplest nebo pozapomenout…ostatne jak psala \kajisek vssssude se nekdo najde,at je to nekdo kdo jako nakupujici stoji za prd tak i jako proidavajici ale ja co tam kdy nakoupila aze toho nebylo malo,tak jsem spokojena a kdyz se jedna o MMB tak tam se da eventuelne domluvit na dobirce.Jinak z netu nakupujeme normaůlne i jine veci,atn je to zradlo pro kocky nebo taky ty cocky tam kupuju…je to proste pohodove kupovat na netu,bud vam to dorazi na postu nebo priveze PPL a nemusite se drkocat po kramech,v klidu doma nakoupite
tloustnuti/rust bricha tak me nastesti stale a jen roste pouze to brisko…jooo neco malickato na stehnech a bocich,nejaka ta zasoba tuku na kojeni tam musi byt,ale nastesti zatim nic krom pupku nekyne ![]()
pisojko ja jdu na KO az pristi utery a jsem moc zvedava co me doktorka rekne protoze to bricho me fakt nechutne zlobi,kolikrat cekam kdy me zacnou kontrakce a stejne jako ty,klid se synem rozhodne mit teda nemuzu.Taky mam KO az skoro po 2 mesicich od posledne nevim proc me to dala az tak dlouho
Jestli aby to vyslo s TP? Drzim palecky s Tomaskem,jiste to bude dobre
Myslim na vas…
kontaktni cocky pres net tak ja nakupuju jako kajisek a ted v posledni objednavce me teda velice…velice mile prekvapili---dostala jsem baleni jednodennich dioptrickych cocek ZDARMA a k tomu vzdycky dostanu roztok a pouzdro zdarma!!!ja si totiz obcas kupuju i barevny dioptricky…
zlobive dasne dasne natikaji i krvaci prave proto,jak cele telo otika,v tehotenstvi byva velice caste ze jsou dasne hodne natekle…je dobre koupit si pastu na dasne.jak jsem tady uz psala,ja treba i dole jsem tak nechutne natekla!!!ze me ani neslo poradne se oholit neslo s tim manipulovat kdyz prejdu fakt ze se holim uz v podstate na slepo ![]()
ahojky, tak vám představuju našeho Honzíka
Je celej po tatínkovi, po mně nemá vůbec nic… Prý asi jen povahu, a to jestli bude pravda, tak se půjdu zastřelit
![]()
http://i106.photobucket.com/…/Honzk3D.jpg
Ultrazvuk byl super, fakt nelituju i když jsem byla tak na vážkách. Doktorka byla taky jednička. Nejdřív Honzík spinkal, jednou ručičkou si podpíral hlavu a druhou měl podél hlavy - na fotce je vidět loket. Pindíka nám ukázat nechtěl, ale kulky si neuchránil a ty jsme viděli
Na 2D byl i pindík ale na tom 3D ne… V jednu chvíli se začal smát s otevřenou pusinkou, pak si začal cucat palec a pak si snad strkal prsty do nosu nebo co
Nakonec si dal ruce před obličej a tim nám dal najevo, že už sme toho viděli dost a že máme dát pokoj ![]()
FAKT SUPER ZÁŽITEK ![]()
Alíku nádhera, teda vy to všechny tak hezky popisujete ty 3D, že bych obětovala peníze co mi vrátili na daních?
![]()
Nákupy přes net, nakupujem taky hodně, protože třeba pračka nás vyšla o skoro 2000 míň než v obchodě, většinou to řešíme tak, že v obchodě okouknem a na netu objednáme.
Já jsem se dneska rozhodla nechat otevřený dveře do obýváku a do ložnice aby u mě mohli být kočky, když už tu jsem sama, tak jsem zvědavá jak dlouho mi to předsevzetí vydrží. Oni jsou to noční sůvy, ty naše kočeny, takže nejspíš do jejich první bitvy a pak poletí do předsíně.
DP dásně mi nekrvácí, ale mám je citlivý, hodně mi pomohl lacalut, plus ustní voda, výbornej je meridol, ale po něm se mi zvedá kufr. Hlavně ať tě nenapadne přestat čistit, to je prý to nejhorší co můžeš udělat a spousta těhulí to dělá. Jo a taky to chce měkký kartáček. V lékárně ti poradí. Já kupuju, na značku si nevzpomenu a do koupelny už se mi nechce, ale jsou tam tři za 150 kč a jsou fakt výborný. Jinak my třeba na kurzu můžem třeba i ležet, hlavně aby nám to bylo pohodlný, takže se neboj, že bys to neodseděla:)
Alíku jé to je pěkná fotečka. Malej má hezky buclatý tvářičky a vypadá, že je tam moc spokojenej
![]()
kajiszek no uplně normální těhu-blbej-den. Já takhle taky brečela, vynadala jsem jim tady doma, no hysterka úplná. Pak jsem se zavřela v pokoji a plakala jsem tam asi dvě hodiny. Vůbec už nevim proč to vlastně bylo. Jo a minule se mi chtělo brečet když mě prodavačka v globusu zavolala z fronty dopředu
.
dásně mě začaly na začátku těhu taky dost krvácet. Zubařka mi doporučila pastu Parodontax. Tak jsem ji zkusila a krvácení je jen občas. Prej je to v těhotenství normální, že tím určitý procenta maminek trpí.
nákupy přes internet tak já využívám dost často a zatím nemám špatnou zkušenost. I na MMB jsem 2×kupovala a dobrý. Na Aukru taky v pohodě. Opravdu záleží na lidech. Třeba teď naposledy jsem dokupovala ještě jeden ten kojící polštář a dostala jsem plno dárků až mě to překvapilo. Dudlík, dětský mýdlo SebaMed, plno vzorků děts. kosmetiky a časopisy a letáčky (no co budu povídat, zase se mi z toho chtělo plakat
).
oblečení mě nějaká prozřetelnost nenechala prodat těho věci po Elišce a tak mám 4× kalhoty, 1× tříčtvrťáky, šatovku, letní šaty a myslím, že to s tím už nějak doklepu. Ovšem nejpohodlnější jsou teď pro mě zase moje krtkovský rifle. V těch je mi báječně. No teda v rámci možností
. Jsem v nich sice fakt jak ten krtek, ale vydrží až do porodu, protože tam mám na každý straně ještě dva knoflíky
.
http://www.kosmetika-oriflame.ic.cz/Obraz037.jpg http://www.kosmetika-oriflame.ic.cz/Obraz038.jpg
aliku pekna fotecka,akorat ja rikam ze na tech UTZ jsou snad vsechna miminka stejna
,jedine kdy bych tam sla je to,kdybych chtela vedet co to je a na normalu by to nevideli,coz ale moooc dobre videli takze na 3D nepujdu(bude legrace az me ted 30.4.reknou ze to je holcicka,me klepne
)
obleceni nooo,tak ja mam dve sukne na gumu,satovku kratkou,nosim hodne tuniky dlouhe s elastakama jak se to ted nosi,mam i dvoje kratasy na gumu,to vse jsem ale uz mela pred tehotenstvim takze pohoda.Pak jeste mamka me privezla troje jeji saty protoze jsem hubenejsi nez ona tak me jsou vsechny krasne.
Ted jsem si koupila i topik ciste letni ale je to jako tunika ze pod prsy konec a dolu volny a dlooouhy,parada na brisko…proste a jasne ja nemam problem ![]()
koupila jsem Tomaskovi kolobezku,vcera venku povidam: az prijdeme domu,tata ti ji da dohromady jo, abys na ni mohl jezdit…prijdeme domu a ta potvurka malinka si to moooc dobre pamatoval co jsem mu slibila protoze vyzadoval abych zvenku z kocaru vytahla tu kolobezku ze tata…a dneska rano sotva jsem ho vytahla z postele tak hned : kolo kolo a uz jezdi
Sice extra pomalu ale on se to brzy nauci ![]()
Ahoj maminy ![]()
Teda hned se musím smát s těhu oblečením
Zrovna včera mě vypustili rodiče do města - respektive do Olympie a já tam udělala v HM eldorádo
Koupila jsem si těhu džíny, těhu kraťásky džínový, těhu košilku, tričko, tuniku
A u kasy mně málem trefil šlak ![]()
Jinak E.linko Tobě to táák sluší s tím pupíčkem
Já na sebe včera čučela do výlohy a připadala jsem si jak vorvaň
Ale když jsem na sebe doma natáhla těhu oblečky,tak jsem byla úplná krasavice k pohledání ![]()
obrázku - taky pláču při přetáčení z boku na bok…Ale mě bolí jen levá strana, ovšem asi i za pravou
Než to vždycky rozchodím, když třeba sedím na gauči, v křesle, na židli, tak to je utrpení
Takže asi jsem taky netěhu typ ![]()
Takže ať už je červenééééc! ![]()
Ahoj holky,
tak dle mých předpovědí, jsme kočky asi v jednu v noci vyhnala, protože mi skákaly po hlavě, navíc na koberci zadrhávaj drápkama a to je fakt strašnej zvuk. Noc byl hrozná, postel divně prázdná a to jsem zvědavá jak přežiju víkend, protože vojta jede do hledat do sudet, to budou dvě prázdný noci. Nějak jsem si na to navykla, že se mám ke komu přitulit a na koho mlaskat, až mě to děsí.
Mě dneska zase hcytaj nějaký fantasmagorie jak to všechno zvládnu s miminkem, jestli se opravdu musí krmit každý tři hodiny a nebo ho nechat jak si samo řekne, jestli vnoci budit na krmení nebo ne. Máma mi říkala, že mě cíleně nebudila, že v noci prostě krmila, když jsem si řekla. Kamarádka zase poctivě krmila na minutu přesně ve 12, ve 3, v 6.......tak nevím. Pak taky pořád přemýšlím, co budu celý den s miminkem dělat, dyť ze začátku pořád spí. Nějak už nejspíš nic neděláním vymýšlím kraviny.
DP ještě k těm dásním, jo u těhotných je běžná „těhotenská gingivitida“ - (zánět dásní), ale hlavně pokud ho máš i normálně, chronicky.
Každý, kdo si nečistí zuby mezizubníma kartáčkama, tak má chronický zánět dásní. A když najednou dáseň oteče nebo začne krvácet při běžným čištění zubů, tak ten zánět vzplane do akutní fáze…
Takže moje zubařka by doporučila kromě měkkého kartáčku (TePe, Curaprox) ještě od stejných značek mezizubní karáčky a mezi řezáky zubní nit. Každý den 1× večer stačí.
Ale samotný kartáček prostě nestačí…
Zezačátku to bude lejt, jak je tam ten zánět, ale cca po 4 dnech se to uklidní. a pusu vyplachovat při tom krvácení nejlépe vodou s Corsodylem, což je ústní dezinfekce a neznám lepší věc na oteklý dásně.
A zubní pasta je úplně šumák, jakou používáte, protože na zubech vydrží strašně krátkou dobu, prostě jaká chutná ![]()
Lacalut je třeba úplně hnusná pasta a navíc je to šidítko (stáhne dásně, takže to tolik nekrvácí, ale zánět z mezizubí nevyžene).
Doporučuje se Elmex, že má lepší chemický složení fluoru (aminfluorid), který je účinnější než jednoduchý fluorid sodný v ostatních pastách, líp se „zažere“, a ideálně doplňovat 1× týdně s Elmexem gelee, který se neoplachuje.
Tak asi tolik, co jsem pochytila při své 3leté praxi u zubařského křesla ![]()
Alíku to je krásný Honzík
My jdeme zítra, tak jsem zvědavá, snad nebude spinkat a taky nám něco předvede ![]()
Eli máš pěkný pupíček a pěkný krtečkovský rifle
Já si dneska jedny rifle ustříhnu, jsou po švagrový, ale krátký, jakobych čekala velkou vodu, tak z nich udělám kraťasy ![]()
Haidul díky za tip na toho Xlandera, podíváme se na něj někde v krámě.
Víš, že vypadá dost podobně jak ten Firkon Verano? ![]()
No oba to jsou polský kočáry, tak je asi dělají i ve stejný fabrice ![]()
Když jsme balili ten kočárek, že ho dneska pošleme zpátky, tak jsme si pořádně prohlíželi tu krabici - na to, že nám to přivezla PPLka a ne Česká pošta, tak ta krabice je samá díra, ani se nedivím, že tam bylo něco ulomenýho. Kdoví, co s tím fakt dělají, mě se nechtělo věřit, že by s tm nějak házeli, ale asi jo… ![]()
kaji tobě díky za tip na ty obchůdky, jak budu mít čas, tak to projedu ![]()
lentilkooo tak s kocickama to znam uplne stejne,kdyz jsme meli kotatka.Dospele kocky jako takove u nas spavaly v loznici od mala a to bylo v pohode,jen jsem obcas musela kocoura vystrnadit z periny kdyz jsem se otacela,ale kdyz pak meli kotatka…to byly vlacky pres postel takze od te doby kocicky z loznice ksaaa ![]()
kojeni miminka miminko si samo rekne!!!Divim se ze ta kamaradka kojila „poctive?“(co je jako poctive,mysli si ze musi presne na hodinu ci co?) kazde 3 hodiny.Kojeni je zcela in dividualni,nektere mimi chce po 2 hodinach,nektere nepravidelne…ono si samo placem rekne a kdyz nepomuze pohlazeni,pochovani,pak ma asi zrejmne opravdu hladik.Ten muj od porodnice plakal cca po 3 hodinkach takze mel to jidlo opravdu temer pravidelne i pres noc.Pak jsou maminky co si stezuji ze mimi chce prs kazdou hodinu je dulezite rozeznat zda ma mimi prs jako konejsidlo nebo zda ma hlad,pokud prs cuca chvilenecku a treba usne…pak je na miste dudlik,aby prave prs nemelo misto dudliku,to byste potom byli otroci vasich deti,nekdy bohuzel to jinak nejde ze ten prs uspokoji nejlepe ale treba na spinkani ten dudlicek i staci bohate
Samozrejmne sami pak uvidite,poznate co a jak.V noci se mimco budit nemusi jestlize prospiva,pokud hubne tak je dobre ho v noci dat k prsu…to vse uz rekne pediatr..
vsechny informace ohledne miminek,brisek,deticek,kde na vsechny mozne dotazy vsech moznych problemu a strasti odpovida pediatr najdete na www.rodina.cz ja tam nasla spoustu velice uzitecnych rad kdyz jsem si nevedela rady s cerstvym miminkem
Ahoj,
tak jsem byla dnes na kontrole, vše ok, čípek se nezměnil
mimčo je hlavičkou dolu, za dva týdny další ko a to bude i s utz, bude měřit mimčo.
A to už mi nejspíš dají i papír na mateřskou. Sestřička říkala, že ze zákona je to tak, že pracující si mohou vybrat jestli 8. nebo 6. týden před porodem a ty na neschopence 8.týden před. Mezi to prý nejde.
Na to co jsem chtěla reagovat, už odpovedeli jini…a dal uz nevim
Pisojo k tomu čípku - já ho mám taky měkký, už dlouho, cca měsíc… naštěstí se ale nezkracuje a neotvírá - tuktuk. Pry mekky muze s klidem vydrzet az do terminu, i kdyz CS je automaticky horsi - 2.
Co je to 3/4? To je subjektivní pocit tvyho pana doktora a pokud ti nerekne nic konkretnejsiho, tak tezko rict…
Me pri vys. rekla 2,5cm, proto ho radeji premerila ultrazvukem, kde je videt celý - a měl 33mm. A doufám pořád má…
teda holky včera jsme se bavili o depkách, celý den v poho, a večer,, to na mě sedlo, a už to jelo,, řvala jsem jak želva kvůli každý blbině,, fuj dnes když se na to juknu s odstupem si přijdu trapně.
čípek atd. mě asi čeká v pátek zatím mi to nikdo nekomentoval. Tak jsem zvědavá, Včera večer se mrňátko vrtělo a v bříšku přísahala bych byla vidět patička ![]()