Poradna duly
Jana Čurdová
čiki držím palečky at to bolí co nejméně. Zkus tomu kotátku jí nahradit a pomůžete tím jedna druhé
Dobré ráno,
čiky, to je mi moc líto, vyplakej se, uleví se ti…
wape, i mě ukápla slzička
my se dneska jdem podívat na byt a když bude vyhovovat rozměr místností, tak se přestěhujem (je to taky podnájem, ale asi by to pro nás bylo výhodnější)
čiky to je hrozný
držem palečky at to rychle přebolí tebe i malinké kotátko ![]()
Holky já jsem děsně unavená, včera jsme byli s Honzou, jeho ségrou a manželem na výletě na místní rozhledně, je to do děsnýho krpálu, ale vyšlo počasí, dali jsme si tam vynikající klobásku a pivko (já nealko) no prostě paráda. Večer jsem pak padla do postele, trochu si schrupla a byla jsem ráda, když jsem stihla ve 20:15 hokej.
No a dneska jsem pomáhala Honzovi nakládat stavební suť na nákladák, tak už mam opravdu dost… Doufam, že jsem si tímhle vším něco nepo…
Ale vypadá to, že je vše OK.
A co vy? Jak si užíváte tak krásný dny??? Moc tu nejste, tak pište zážitky ![]()
Ahojky děvčata,
tak se jdu na vás po delší době mrknout, měli jsme teď trochu problémy… Ve čtvrtek 17.4. jsem ležela v nemocnici, trochu jsem krvácela, tak pro jistotu… Byla jsem tam jen do soboty a malý je v pořádku, ozvy byly krásně jak mají být a i UTZ v pořádku, odhadovaná váha je 1400g… ![]()
Jinak už jsem doma, už nepracuju a jelikož jsem ani zaměstaná nebyla, jsem úplně bez peněz, ale snad to nějak zvládneme… Už jsem v klidu a to je hlavní, potřebovala jsem to už…
Váha - na mě nemáte, poslední KO byla 16.4. a tam bylo 12,5kg navíc, teď nevím, radši na váhu nejdu, až se zase bude blížit další KO… Takže buďte v klidu…
Já sama z toho moc v klidu nejsem, připadám si ve všem děsně, těsně, hnusně, obrovsky… Mám jen jedny těhu kalhoty a halenku, nic víc, a taky žiju
Do konce to asi nevydrží, uvidíme… Asi ještě neco koupíme, pokud budou penízky, ale tak, aby se to dalo nosit i potom…
Bříško - roste, roste, bohužel nemůžu vyfotit, ale sama vidím
Taky praská a dělají se mi jizvičky a to mažu, mažu… Ne sice moc pravidelně, ale i tak… Moje mamka taky mazala a nepomohlo to, je to tak, každá jsme jiná a na každou funguje něco jiného, i těhotenství a váha… Takže IvkoP - já taky vypadám, jakože už půjdu rodit, z toho si nic nedělej…
. Nejsem takhle moc spokojená, vždycky jsem tohle řešila, ale zase nejsem na rizikovým, tak se můžu nějak ještě hýbat a funguju normálně, tak snad to horší nebude… A pokud jo? Tak co, no… Moje mamka přibrala s námi přes 25kg, takže… Hlavně aby mimísek byl v pořádku a ostatní až po porodu…
Nakupování přes net - jo jo, já už něco málo nakupovala a byla jsem moc spokojená, naopak jedna paní není spokojená se mnou… Chtěla jsem jednu objednávku zrušit, prostě mi na to nevyšly peníze, tak jsem jí to narovinu napsala, a že teda tohle nemůžu a tak… Já to vím, ale slušně jsem se jí omluvila… Ocitnu se na černé listině, s tím počítám, ale bohužel… Mrzí mě to, strašně moc, ale jinak to nešlo, problémů teď bylo až až, takže tohle šlo do pozadí…
No nic, pro dnešek končím, příťula zalívá kytičky a po zprávách si pustíme nějaký filmík, tak se jdu odreagovat… Zítra vás dočtu a už tu s vámi můžu být every day… ![]()
Zdar a sílu,
Čiky , vím jak ti je, nám takhle odešla čtyři koťátka, trochu odrostlejší ne úplně mrňavoučká…a bylo to hrozný…drž se…
Loan , já jsem to nedávno taky říkala, vdávala bych se zas už jen kvůli těm krásným šatům…
Jinak jak jsi psala o té váze, tak já taky přibírám kilo týdně…včera jsem zjistila, že už mám skoro 64 kg.
Barčo , no jo, fofrujem to kvůli nájmu hlavně, ať si vyděláme co nejdřív…vypadá to fakt dobře, tak uvidíme, jak se nám povede. Zítra je ten velký den!
![]()
Obrázku , teda ty taky „překvapuješ“, hlavně, ať jsi ty i mrňous v pořádku. Já byla v pátek na akutce u mudry, opět kontrakce a bolestivý. Ve 20.tt jsem při hospitalizaci měla čípek 3,8 cm a teď mám psáno 3 - 2,5 cm, no tak ti nevím…ale neotvírám se. Každopádně mi zas našla mykozu, pro změnu, ale a to mě trochu trápí, napsala mi Utrogestan až do 34.tt a ten je na udržení těhotenství!
Tak jsem z toho docela přešlá. Psala si, že doufáš, že malýho donosíš aspoň do 32.tt, to už je to dobrý, když se narodí v tom 32.tt? Já jen abych věděla od kdy můžu být „v klidu“…Dík Jinak CS mám 1 a dráždivý pupek - no tak snad mě uklidníš v ![]()
ZuziM, já brala utrogestan do 24.tt (přestože je tam psáno že se bere pouze v prvním trimestru). Švagrová mi to vysvětlila tak, že to pomáhá děloze, aby se uvolnila a líp rostla (tak nějak polopaticky)
tak v klidu, dr ví co dělá… ale dávej na sebe větší pozor, nenamáhej se tolik, měla bys spíš polehávat (dlouho nesedět, nestát)
Alíku taky na sobě od minulého týdne pociťuji nějakou větší únavu. Prý je to normální. Máte to také tak? Opravdu už počítám poslední dny v práci, protože když se k tomu přidá ještě to dojíždění, tak když pak mezi 17a18 dorazím domů, tak jsem úplně vyřízená…snad už mám před sebou poslední 4dny v práci hurááá
ZuziM držím palečky, ať je Ti lépe a lépe…počkáme, co poví Obrázek..ale jen si pamatuji, jak na kurzu PA říkala, že plíce se vyvinou do (nebo v) 35 týdne a pak už jen děťátko přibírá na váze…takže asi tak…ale neboj, určitě bude vše ok.
Loan tak co nový byt? Líbil?
Peti užívej si volna a z černé listiny si nic nedělej. POřád lepší, že jsi to paní řekla, než aby sis to jen nevyzvedla na poště (jak by to myslím udělala většina) a jí by se to pak vrátilo a ještě zbytečně by platila za poštovné.
Holky dobrou noc ![]()
Ahoj holky, auuu já už jsem fakt unavená z toho všeho, ta kuchyně snad v životě nebude hotová. Už jsem z toho celá nešťastná. Navíc máme moc tlustý trubky a jak jsme dneska koukali, jedna ta stěna novýho kumbálu je normálně totálně křivá, takže až se tam daj dveře tak bůh ví, jak to bude odstávat…achjo.
Čiki , to je mi moc líto
Taky jsem si tohle prožila, umřela nám takhle kočička taky okolo tří let. Selhaly jí ledviny. Pořád byla v pohodě (až zpětně jsme si uvědomili, že hodně pila, víc než bylo normální, ale do tý doby by nás to vůbec nenapadlo) a najednou jsme odjeli na dovču, naše dvě číči hlídala babička, vrátili jsme se a jedna kočička vypadala hrozně špatně, celá vyhublá, tak na pohotovost, tam nám ten debil dal nějaký prášky bez toho, aby ji vůbec vyšetřil, akorát z nás vytáh prachy. Druhej den jsme s tou zbědovanou chudinkou, který už vypadávala i srst v chomáčích, jeli na naší veterinu, tam jí vzali krev a dali jí max. týden života
Tak jsme jí nechali uspat. Dodneška skoro brečím, jen si na to vzpomenu. Během dvou dnů prostě nebyla…Já jsem od tý doby hrozně paranoidní a pořád ty naše kočky pozoruju a kontroluju, hrozně těžce bych to nesla, když by se něco takovýho opakovalo, pro mě jsou ty kočky fakt pomalu jak děti, takže opravdu chápu, jak ti je. Ale čas to zahojí…a nějaký nový malý koťátko určitě taky pomůže, aspoň má člověk novou radost.
utrogestan jsem brala taky, tři denně asi tři týdny nebo kolik. Už jsem to dobrala. Takže to je asi normální a předepisujou to všem problémovějším těhulím. Bříško je naštěstí převážně hodný, a to se mi teda to úplný šetření moc nedaří. Podělaná kuchyně.
Už nějak nemám sílu reagovat, jsme dneska fakt nějaká vyřízená a lehce vydeptaná, tak půjdu spát. Tak dobrou noooc.
Ahoj holky,
hlásím návrat z končin kde lišky dávaj dobrou noc. Holky jak se mi nechtělo, tak jsem nakonec ráda, že jsem jela. Včera dopoledne 4hodinová procházka nebo spíš já seděla na paloučku a všichni ostatní chodili kolem mně s detektorama, eventuélně jsem se přesunula někam jinam a dneska byl pochoďák ještě delší, ale pro mě opět spíš někam dojít, sednout, počkat až to kolem mně poršmejdí s hledačkou a zase přejít. Nádherná krajina bývalých Sudet. Božský klid, nádherný vzduch jenom trochu zima, bylo to cca 1000 m nad mořem. Večer jsme udělali táborák, dali buřta, v chalupě zatopili v kamnech. Romantika jako blázen. čiky: je mi to moc líto, je to hrozný, když už i kočičky maji astma, navíc takhle mladý. Je to smutný.
Ahoj holky,
jdu vás pozdravit a říct vám, že jsme zatím v pořádku. Už mám více méně všechno nakoupené a nachystané…
Přibrala jsem zatím necelých 9 kilo…což je asi celkem slušné, ale břicho mám jak balon…přes břicho mám 102cm
![]()
Doufám, že jste všechny i s mímísky v pořádku a užíváte si poslední trimestr těhu
![]()
ZuziM no já už doufala, že to bude ok, když po měsíci ležení a nezměněným nálezu začnu tak v poklidu chodit ven a poklízet, a čím dál víc… ale bohužel jsem to s těma roupama fakt nějak přehnala ![]()
Utrogestan jsem měla taky, dohromady 3 krabičky, dneska večer jsem měla poslední 2 (zaváděla jsem si ho dovnitř, ale stejně by z něj bylo blbě od žaludku, jako kdybych ho polykala).
Ve středu nebo ve čtvrtek pojedu s taxi-tchánem na kontrolní měření…
Podle toho, jak mi bude.
Sice ležím a jsem fakt dost v klidu, ale stahů mám zase nějak víc a hlavně, dost mě při nich bolí v podbřišku, taková pěkně bolestivá křeč
A to i když ležím…
Tak doufám, že je to jen spojený s těmi vazy,
jak se natahují, a ne že se otevírám…:roll: ![]()
No uvidíme, jestli mě nepošle si taky hajnout do Motola na infůzky… ![]()
Ono teoreticky těch 25mm je ještě hezký, ale hlavně ať už se to proboha nezkracuje víc…
Ten 32tt už je celkem dobrý, protože miminko už má nějaký ten tuk a taky už má vyzrálejší plíce, jinak samozřejmě každý týden je k dobru…
Zachránit a velkou šanci na zdraví už má i v tom 28tt…
Ale nejlepší inkubátor je prostě maminky bříško, tak doufám, že si to ten náš Vojtík uvědomuje ![]()
CS 1 a dráždivý pupek je krásná diagnóza - beze srandy. Brala bych to, jsem na to bohužel hůř… Nechám si poslat moč a výtěr, jestli tam zas nemám nějaký brebery ![]()
lentilko romantiku ti z postele upřímně závidím ![]()
doufám, že ti tví hledači nejsou jedni z těch, co nám málem rozebrali před 2 lety hrad - s kamarády se staráme o jeden zřícený hrad na Sázavě a dáváme ho do kupy a jednou tam takhle naběhla skupinka s detektorama kovu a hledali poklad, dost hrozně to tam poničili… Ještě máme pifku na takový ty terénní motorkáře, ti jsou taky schopní projet hradem, který je mj. v lese, jenom aby nemuseli ani na chvilku slézt… ![]()
Ale tvoji krtkové jsou určitě slušní, ne? ![]()
Obrázku to rozhodně nejsou. Oni se zaměřujou na věci z druhý světový války, takže vojenské odznaky a tak. Vojta má na tyhle ničitele taky docela pifku, protože to háže špatný světlo i na ostatní detektoraře.
Utrogestan jsem brala v prvním trimestru taky.
Ahoooj,
tak už nam přišel kočár
ale vyzvednout si ho můžu až v sobotu, manža to ve všední den nestíhá.
Wape, no líbil… dali jsme si dohromady pro a proti…takže pokud si to odkýváme s majitelem, tak se stěhujem ![]()
Ajiku, ty jsi teda hubenour na to ze krmíš 3 ![]()
Zdravim po vikendu stravenem u rodicu!
Jenom sem hodim svuj momentalni pupek a utikam se placnout do gauce dokud jeste malej spi,fakt toho moc nenaspim v noci,dneska jenom nez sel spat manzel tak jsem byla vzhuru asi 7× ![]()