Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
moc toho nenakecáte …
Dnes jsem měla celkem náročný den, byla jsem se juknout v práci, pak za bráchou a jeho rodinkou a pak ještě u kámošky…jsem vyřízená, ted me z toho akorát bolí záda … ale jsem ráda, že jsem vypadla
od kámošky jsem si přivezla vaničku, lehátko, klokanka, hrazdu a jeste par doplnku…taky jsem neodolala a koupila per veci v tescu, ty pidi věcičky jsou super.
pračku nechám znova zkontrolovat, ale až se přestěhujem (kdyby mi ji při stěhování rozbili)… ale taky to svádím na materiál ![]()
tvrdnutí - teda jsem docela vystrašená, od včera mě docela dost tvrdne břicho
Koupila jsem si v lékárně magnézko, počkam nějaký ten den jestli se to zlepší a jestli ne, tak naklušu do nemocnice
Dopoledne to bylo skoro každejch 5 minut a trvalo to cca hodinu. Holky, kolik je zdravejch kontrakcí během hodiny??? KOLIK SI MÁM BRÁT TOHO ROZPUSTNÉHO MAGNÉZKA??? DÍKY ZA RADY!!!
Kaji, Haidul kafíčko s váma ráda dám
úplně super by byl týden od 11.5.-15.5. to mám dovolenou a jsem v Praze u našich. Jinak příští týden bude s časem trochu horší protože jsem v tý blbý práci ![]()
Ahojky, tak dnes na kontrole jsem dopadla víceméně dobře,
no lepší už to holt nebude, aspoň že se mi za ten týden nález nezměnil,
protože jsem fakt poctivě dodržovala ten klidový režim…
Takže mý rozměklý hrdlo je naštěstí pořád uzavřený, vnitřní branka se sice otvírá, ale uzavřenou část naměřila 29mm, aspoň že tak…
Jinak podle CS by to prý viděla na 3-4, což žádná sláva v tomhle týdnu, takže nadále ležet a ležet…
Průšvih je hlavně v tý konzistenci hrdla, proč je takový měkký - nevím
, pak stačí, že se to miminko s vodou na něj tlačí gravitací, do toho stahy… a mohlo by to být dost v pytli, takže musím vydržet ten klídeček ![]()
No na druhou stranu teoreticky až bych začala rodit, tak to bude asi rychlovka… Uvidíme…
Jinak mám od odpoledne parádně bolavý píchání v místech, kde bych teď tušila slepák, tak snad to jsou jen vazy… nebo prdíky… ![]()
Doufám, že další těhu už bude víc v pohodě, že ty vazy už budou vytahaný ![]()
Kaji když máš příští týden ty doktory, nejdeš náhodou i do Motola? Já bych tam měla zavítat v pondělí na odběry (7-8h) a ve čtvrtek na interní konzilko v 10h…
jinak zatím dobrou noc, jsem už dnes nějaká utahaná ![]()
Alíku během hodiny - tak 2-4 kontrakce bych viděla ještě v normě, já jich v krizi měla asi 6, no jestli je máš po 5ti minutách, tak je to už docela hodně…
Norma ve III.trimestru je cca 20/den… Nicméně já jich taky mívám víc…(cca 30, a docela jsou některé festovní bolavé)…
Snad se ti uleví, lehni si, vyprdni se na večerní koupání…
Kdyby se ti to nezdálo, radši zajeď na pohotovst…
To rozpustný magnézko - záleží, jakou máš sílu, musíš si to spočítat sama:
max. denní dávka, co se v těhu snese, je prý 20g (to ovšem bych nechala na uvážení dr, je to hodně).
Ideální léčebná dávka je 8 g denně (v nemocnici ve formě infúzí),
běžná dávka doma - v tabletách - je 3-4g denně, tzn. 3-4× 2tbl (1 tbl=0,5g=500mg)…
Takže já bych si vzala teď 1000mg a za cca hodinu další 1000mg a pak šla spát…
Na rozpustným mg je blbý, že ti z něj může být blbě od žaludku, když ho máš víc…
Držím pěsti!!! ![]()
obrázek my tě tady nemít, tak nevim
Díky za rady! člověk skoro nemusí chodit ani k doktorovi!
v jednu chvíli to bylo fakt takhle častý, potom se to uklidnilo a celý večer musim zaklepat je to dobrý! Snad magnézko trochu zabralo. Ale to tvrdnutí mě nebolelo, jak píšeš, že některé dost bolí. Byl to jen takový divný tlak, a břicho v tu chvíli tvrdý jako šutr.
Hold jsem si to po**** sama… O víkendu sem nakládala suť na nákladák a pak jsme byli na výletě na rozhledně, a to byl krpál jako blázen. No už jsem se poučila :/
Díky ještě jednou za radu!!!! Zítra odjíždíme na prodloužený víkend na Moravu, tak se do neděle neozvu, tak se neděste, že tu dýl nebudu ![]()
Dobrou všem, jsem děsně unavená, tak se jdu prospat.
obrázku , do Motola nejedu, jen na kontrolu na gyndu ke svýmu dr. a dvakrát k zubaři, jsem se po letech vybičovala, tak mi budou vrtat dva zuby a ještě odstraňovat zubní kámen, takže se teda fakt netěším. Jinak držím palce, ať se nález nadále nezhoršuje a buď hezky v klidu.
Alíku , mně by nevadil ani ten termín, cos napsala, spíš naopak. Asi by to pro mě bylo i lepší, v tom tejdnu mám jenom oční
Samej doktor fakt, to tak nemám ráda.
tvrdnutí - dneska teda nic moc, hlavně teďka večer už to břicho lehce zlobí. Si ty kontrakce musím někdy počítat, abych měla představu. Si pořád říkám, že je to dobrý, ale nemá tendenci se to lepšit, spíš naopak. Zejtra fakt lehnu a zkusím to vydžet. Ale oni nám tu zase budou asi dělat, tak to asi nebude jednoduchý, stejnak zase budu mít tendenci někam vypadnout. Dá se řízení auta považovat za klidovej režim, nebo je to taky námaha?
Si přijdu poslední dny jak závozník
Já teda řídím ráda a nemám u toho žádný nervy, ale zase si člověk celkem mačká břicho. I když já teda jezdím už v mírným záklonu, Martin si pak vždycky stěžuje, že si tu sedačku musí krom posouvání ještě narovnávat a tvrdí mi, že prej jezdím skoro vleže ![]()
Dobre ranko!
Tak ja dneska strasim od 5h a k tomu se ani nemuzu najist,v 7h mam krev na cukr tu cekacku jak jste chodili
,pojdu hlady tam…aspon si jeste skocim na EKG.
aliku no to ses vis co,kdyz dobrovolne delat to co jsi psala,to ses fakt na jednu pres zadek!!!Hlavne aby se ti to zkloidnilo a taky jak moc velke ty boleti jsou.Co ja se pamatuji,ja kdyz skoro predcasne porodila tak ty bolesti byly takove ze jsem se nemohla hnout kdyz jsem sla…coz ted ty moje tvrdnuti i nekolikrat za hodinu nejsou zdaleka taklova tak to ani moc neresim,stejnak to nema moc smysl,odpocivat bych nemohla,maximalne v te porodnici.Tyden na kafco beru ne vedomi a nejak o spachame ![]()
loan ja mam na mimi prevazne z tesca,maji tam fakt kouzelny hadriky ![]()
Haidul tak nám nezemři hlady, já to znám, je to utrpení, ráno se nenajíst ![]()
Jinak pěkný svátek ![]()
Mj. dnes má narozeniny moje babička ![]()
A já se jdu dospat, vstávala jsem s miláčkem, páč jsem měla hlad,
a zatímco on už pěkně úřaduje, tak já se můžu válet až do zblbnutí
![]()
Jo tohleto - to je před asi 10dny, už ani nevím…
Měla jsem sice kalhotky, ale jen takové - decentní ![]()
http://img1.rajce.idnes.cz/…IMG_3187.jpg
Dobré ranko,
teda holky já nevím jestli to je těma globulema co jsem dostala na zánět, ale včera večer mě pěkně začlo bolet v podbřišku. Už jsem spala, takže mě to probudilo, jenže jak jsem člověk rozespalej, tak jsem si ani neuvědomila kde a jak mě to bolí a pamatuju si to jen tak matně. Ted mě zase chytly takový ty ,,menstruační" bolesti, tak jsem si dala na záda nahřívací láhev a přešlo to. enom doufám, že to nebude těma globulkama a nebudu muset o víkendu navštívit zdravotnické zařízení. No uvidím, co to udělá dneska večer.
Obrázku: hezky odpočívej at ti pupík roste dál, tak hezky jako ted.
Haidule: hodně zdaru na cukrovce, teda pokud si neumřela hlady někde cestou.
Alíku: teda já jsem si říkala, že jsem odvážná, když dělám tůru na šumavě,ale nakládat sut je ještě větší odvážnost.
Já musím dneska poklidit neb mi má přijet kamarádka na víkend, tak aˇˇt si má chudák kam lehnout.
Dobré ráno,
holky, vy byste teda zasloužili… Alíku, jak te mohlo vůbec napadnout, dělat tak těžkou práci…
Kají, ani jízda autem není vhodná, jsou to otřesy
pokud máte to tvrdnutí často, tak bych si fakt nezahrávala. A nemělo by být pravidelné, to už bych letěla na pohotovost
obrázku máš krásný pupíček
mě ty fotky moc nejdou páč se fotím sama přes zrcadlo ale abyste neřekli tady máte dnešního pupíka 
čiky, ty jsi asi jedna z těch, kterym vyleze pupek až před porodem ![]()
Haidu , prosim tě, snad se nechystáš rodit?
Já je nenosím, hezky hačám za barem u noťáku a rozdávám rozkazy
včera jsem byla na cukrovce a doktorka mi říká: „…no kor ve vašem případě…“ tak jsem se na ní tak zakoukala a říkala jsem si, jak to ta osoba myslela
každopádně na mě ani nesáhla… koukala jsem na tu tvojí fotku, moc Vám to slušelo, kolik je tomu tvýmu chlapákovi?
Alíku , moment, tos myslela vážně s tím nakládáním sutě? To snad ne?! Mě stačí, že vstanu z postele a mám kontrakce a kdybych měla skládat suť tak rodím! Uff, trochu se šetři „trdýlko“… ![]()
lentilko spíš to bude tím samotným zánětem, než těma globulkama, tak vydrž. co jsi dostala pěknýho? na ten termofor pozor, někdy může větší teplo zvýšit činnost dělohy!
Kdyby se to zhoršovalo, tak neváhej a jeď na pohotovost, ono někdy ta lokální léčba nestačí a jsou potřeba celkový antibiotika (v tom případě si nezapomeň v lékárně rovnou koupit i lactobacily..)…
téda, tak se drž…
tady to začíná být jak houpačce,
holky, šetřete se ![]()
Mezi 28-32-34 tt narostou ti pupíci nejenormněji a můžou tudíž dělat největší neplechu!
Hlavně mazat a mazat, nejmíň 2× denně…
Čiki ty máš malej pupíček, ale taky máš větší prsa jak já,
tak i to možná trošku zkresluje ![]()
Alíku jo, s tou sutí jsi mě taky dostala, ty jsi prdlouš
![]()
Dostaneš tady od nás přísný zákaz dělat takový blbiny, suť já nenakládám ani v normálním stavu,
od toho je přece chlap, ne? A ty mu za to hezky uvař něco dobrýho!
Mě Milan od začátku! nechtěl dovolit ani věšet záclony a mýt okna jakože kvůli pověře, že snad se dítěti zamotá pupečník nebo co, což je sice blbost - ale myslíte, že jsem se bránila? Nee, odkejvala jsem mu to
![]()
A vůbec, jsem zvědavá, jestli ty domácí práce nezapomenu, páč jen meju nádobí teď…
Uklízí Milan, pere Milan nebo tchýně, žehlí Milan, vaří tchýně (sice hrozně, už si budu muset začít vařit já,nebo pomřu,
ona uvařila o víkendu a dnes je čtvrtek a ještě pořád mi nabízí zbytky, což já teda je odmítám už od úterka…navíc nic zdravýho na co já jsem zvyklá, ale třeba bramb.knedle 100× jinak, plněný salámem, špekem a uzeným nebo s vejci… brrr)
Věcičky na prcka mi vyprala a vyžehlila moje mamka…
Já se tu mám vlastně jako prase v žitě…
![]()
obrazku to je fakt mě rostou víc prsa než bříško,, a to dost.. až mě to vadí,, ale co nadělám že,, doufám že budu aspoň pořádně kojit..
![]()
ono se mi to ještě vyvalí,, i když včera jsem měla normální džíny a chybělo mi jen 5 cm na knoflík, tak jsem tam flákla gumičku a bylo… tolik asi k mému těhu oblečení