Poradna duly
Jana Čurdová
Haidule moc vám to oběma spolu sluší, jsi kočka
a držím palce na vyšetření!
Tak dej vědět, jak jsi dopadla, takys psávala, že máš tvrdnutí …
Já skoro celou noc nespala, strašně blbě se mi dýchalo, ztěžka, furt jsem otvírala okno/ventilačku, odkopávala se, mlela se, mrňousek byl vzhůru 22-1-3-5h, měl pokaždý slušnou rozcvičku, dost se mi cpe napříč, hlavičku mi často strká co nejvíc do prava, zrovna teď si tam lebedí ![]()
v 6 jsem vstavala s Milanem, udelala mu snidani a sobě taky, četla jsem si a vůbec se mi do tý postele už nechce, jsem strašně rozlámaná,
mám pocit, že se mi zase nějak vyloup pupek výš nebo co, s tím dýcháním je to naprd, navíc mám zalehlý ucho a zastydlou rýmu asi, nějak na mě nafoukalo…
a pozoruju, že už ani nesním najednou tolik, co dřív…
Takový rychlý změny ![]()
A už se začínám - po 7 týdnech doma - nudit, nebaví mě ani tv, ani dvd(kterých mj. máme asi 700, ale viděla jsem tak 30
), ani knížky…
poděděný věcičky už mám roztříděný, uklízet nesmím…
Zbývá jen vyndat tu angličtinu a začít to trochu opakovat, ať nezakrním… ![]()
Obrázku taky sleduju, že musím jíst na etapy, protože toho nesním moc naráz aby mě pak netlačil žaludek. Včera když jsem šla do schodů tak jsem si stehnem břinkala o pupík:D
Haidule moc hezká fotečka, malej ti je hodně podobný. Tak si užij kontrolu, snad už tě teď bude zvát častěji:-)
Haidule moc ti to s malým sluší
. A máš opravdu pěkný břicho
..
Holky s tím jídlem jsem na tom podobně.. Taky teď toho tolik nesním, jinak mě hned palí žáha.. Tak třeba už tolik nepřibereme, když už tolik nejíme
.
Lentil dej pak vědět, jak jsi dopadla u doktora. Doufám, že bude vše v pořádku!
Obrazku me se snad jeste nikdy nestalo, ze by me malej v noci vzbudil tim jak by sebou mlel.. Si rikam jestli jsem normalni.. Je sice pravda, ze v noci se budim porad, ale to kvuli tomu, ze uz nevim, jak si lehnout..
Holky ja uz se tak tesim, az budu doma. Ale verim, ze pro vas vsechny, ktere jste na nemocenske, uz to opravdu musi byt straaaasne dlouhy..
Tak zítra ráno jsem objednaná, sestřička se mě snad 4× ptala jestli krvácím, tak jsem jí ubezpečila že to rozhodně ne. Vidím to na nějaký kvasinky potvoratý. Prcek je evidentně v pořádku, pač do mně buší jako hluchej do vrat:D
ahoj holky,
LLeennttiill tak to je nepříjemné…držím palce na kontrolu!
stejně tak i wape- ať se dr neprokecne
a Haiduli ![]()
Haidule krásné fotky
pupík fakt vyloženě klučičí ![]()
já jsem už celkem ok, ale dost malátná… vždycky těhu snáším celkem dobře, ale když jsem nachlazená, tak to je horší, než kdybych měla atb. Navíc mám celkem bolestivé tvrdnutí, takže víceméně ležím…
obrazku opatruj se… a hlavně: bude hůř… ne, nechci tě strašit, třeba budeš mít to finále lepší, ale já ten poslední měsíc pronadávala a v noci jsem nespala vůbec…
že máte dlouhou chvíli se nedivím… já jí nemám díky Terce, zaměstnává mě slušně, ale zase že bych si na chvíli neodpočinula, to říct nemůžu…
ZuzkoS no meě už to tak nějak začíná být jasný, že lepší už to nebude ![]()
Tak hlavně ať je taky tobě už ok!!
Hlavně, ať tam ti broučkové pěkně vydrží co nejdýl… my vydržíme všechno ![]()
Včera jsem si poprvý poctivě čárkovala kontrakce, načárkovala jsem jich 27, z toho bych řekla tak třetina těch dost bolestivých, třetina míň a třetina jen ztvrdnutí s citlivostí jen na dotek…
Stává se vám, tvrdulky, že ještě dřív, než to břicho vnímáme ztvrdlý,
se vám začne jakoby stahovat hruď jakoby srdce, a v krku máte tlak,
jakoby vás někdo dusil? Mě to dost často takhle začíná, šáhnu si hned na břicho a je ještě měkký a za chviličku křeč jak blázen…
Je to dost nepříjemný, jak je to spojený s tím stáhnutím na hrudníku. Říkala jsem to už posledně internistce, ale nějak to nekomentovala.
Jdu k ní příští týden, tak jí to povím znova… A přitom ty tlaky teď mívám normální…
Lentilko asi bych to viděla na nějakou bakterii ošklivou, to je dobře, že jdeš na kontrolu. Anebo to taky občas bývá po sexíku, že se tam maličko poškodí nějaká vlásečnice, zakrvácí to, ale jak je to jen málo, tak to zůstane třeba i 2 dny uvnitř než to vyleze ven… ![]()
Ivko no já myslím, že mě asi nebudil on, spíš sem se budila sama, fakt mizerný spaní, a tak jsem ho víc vnímala, nevím - jinak většinou spím dobře, budím se jen 1× na wc a to potom až když si zase lehnu, tak cítím, že se probudil i malej…
Takže nevím, jestli tahle jeho aktivita je reakcí na mojí nespavost, nebo je to u něj normální a normálně to taky zaspím…
No ale počítám, že přes den to teď bude dospávat, takže uvidíme, co další noc ![]()
Asi to bude netopýrek a teda jestli mu to vydrží…
![]()
ahoj těhuliny, všem vám děkuji za povzbudivá slova, snažím se s tím vyrovnat jak to jde,,
ve čtvrtek jdu na první dvouhodinovku do FTN kurz k porodu a prohlídku sálů a tak, tak pak dám vědět co jsem se zajímavého dozvěděla a jak to tam na mě působilo
Ahojky!
Diky za pochvaly ![]()
obrazku nudis se doma?Dam ti malyho na par dni na hlidani,chces?
Jen si to uzivej a odpocivej dokud muzes,pokud si nenaplanujes tehotenstvi na dobu kdy bude prvni ditko uz ve skolce,ti zarucuju ze pak toho odpocinku nic moc nebude
JInak ja taky pekelne blbe spim a dneska kupodivu taky ten muj cvrcek sebou mlel absolutne nezkutecne,jsem myslela ze me zustanou bopule na brise jak se mackal na stenu,taky asi od 4h od rana.
jak jsem byla u nasich tak se me zdal absolutne sileny sen!!!! ze jsem citila pohyby a najednou BUM,roztrhlo se me na leve strane bricho a koukala zakrvacena nozicka!!!Tak jsme jeli do porodnice a sestricka me tou dirou mimco vyndala…fakt nevim jak na takove sny chodim ![]()
lentilkooo to ja si brinkam o pupik porat nekde,hlavne si jaksi neuvedomuju ze jsem asimetricka takze je to spis v situacich kdyz potrrebuju nekde projit nebo se vejit tak narazim pupkem ![]()
moje KO no zase rychlovka prdovka…dostala jsem konecne taky poukaz na krev na tu vasi cukrovku,tak ve ctvrtek si pujdu posedet a hned zase potom mam velky UTZ,udajne jsem uz nachystana na porod,bricho asi tak kazdou hodinu nejak protestuje(asi poslicky) CS-2..proste a jasne u me dokud neucitim kontrakce tak se nevzrusuju,protoze beztak nic nenadelam a uz jsem i docela daleko tak i kdybych porodila ted,tak by to bylo vcelku dobre,samozrejmne nejlepe drzet mimi az to TP.Ani jsem se ji nezeptala na to,zda je mozune ze bych mela vytok i z konecniku a zlobi me oci,mam je casto cerveny a kolikrat me zlobi ze tecou,hlavne rano je mam nechutne ulepeny ai pres den pres cocky,ale to predpokladam ze se po porodu zpravi.
ciki nejlepe udelas kdyz honem rychle poridite kocicku novou!!radoswti z kotatka pozapomenes na tu starou..Je to blby teda no,ze jakoby znicehonic chudinka padne…co se da delat,zviratka nereknou ze jim neco je.
zuzkoM holka drzte se,kdybys aspon byla v tydnu co ja
Sileny jak valcis…doufam ze se salonem jsi jen stala a sekyrovala,ony i ty satecky neco vazi vis?Pokud jsi je taky tahala tak dostanes naprdel!!!!!
unava taky obcas pocituju unavu-nazapomente ze je jaro a se slunecnima paprskama jsme zivejsi ale tu energii nemame moc nasbiranou,obzvlast kdyz nase tela pracujou o tretinu vice,hlavne jatra aledviny jsou hodne hodne zatizene,obcas je dobre si dat procistujici cajit,treba zrovna cerstve brezove listecky se nabizi–natrhat a z cerstvych udelat cajik(samozrejmne trhat v prirode)
kajo Kajo hodila jsem ti SMSku,tak snad si prectes,nevim ktery ten mobil nosis u sebe ![]()
Obrázku sexík už zase nějakou dobu nebyl, přeci jen se šetřím a radši tu chuť překonám. Možný že na tý šumavě, jsme se třeba nějak prostydla, jak jsem seděla na zemi nebo tak. Uvidíme co mi zítra řekne, ale radši jsem mu hned zavolala, včera jsem chvíli přemýšlela jestli nezajedem do nemocnice, ale pak jsem si řekla, že když v tom není krev tak nebudu plašit.
ZuzkoS. Odpočívat s malým dítětem je docela dřina, ale zase máš alespoň tu zábavu a nejsi celý den sama. Hlavně se šetři.
Dneska jsem se rozhodla celý den prohnípat, teda odpoledne jdu na kurz, tak jsem zvědavá co se dozvím zajímavého zase:-D čiky do nemocnice bych se šla ráda kouknout taky, ale asi ještě počkám
Holky tady dneska fouká jako blázen jsem si říkala že pověsím prádlo na balkon, ale mám strach, že mi uletí
Šátek holky budete si kupovat a vázat prďousky do šátku? Můžu ho mít od kamarádky levněji, ani ho nepoužila, protože nějak byla líná, koupila si ho až na druhý dítě a vůbec nedorazila na kurs vázání…
Ale zase Milan mi říká, že s těma mejma zádama jsem blázen, jenže já zas říkám, že když budu mít dítě dobře na těle, tak je to pro záda lepší, než táhání se s ním v ruce… Navíc u nás po těch šílenejch schodech i bezpečnější, budu mít dvě ruce volný…
Akorát nevím, co s tím kurzem, jestli se tam vůbec dohrabu ![]()
Prý je v Praze každý pondělí (na telef. objednání) ve Studiu pro ženy - mj. byla jsem tam minulý čtvrtek před tím 3D na masáži pro těhotný a bylo to docela príma.
I když už tam nepůjdu, raději takhle „namasíruju“ Milana, aby věděl, a SNAD mě bude masírovat on…
Ono to moc masírování nebylo, spíš takové drsnější hlazení s dětským olejíčkem, v sedě, nicméně příjemný ![]()
Každopádně moje uskřípnuté nervy mezi levým bedrem-pánví-kyčlí to nevyřešilo,
páč tam se v těhu nechodí
Takže pořád pajdám jak Pejrak, protože to teda strašně bolí…
haidule vašeho draka na hlídání? radši nee
Kolik že mu je let?
No říkám si, jestli bych musela ležet i ve druhém těhu, tak by bylo dost nepraktiický ho plánovat tak, jak jsme plánovali původně - aby byl mezi dětma cca 2 roky rozdíl…
obrazku my jsme měli nejdřív klokanku, z toho jsem neměla vůbec dobrý pocit, špatně se mi to nosilo, záda jsem si strhala jako blázen a přišlo mi,že je v tom celá zmačkaná. Tak jsem klokanku prodala a koupila si šátek, máme MaM elastický, dělá se milion variant atd podle ceny… ale všechny by měly být dobré a atestované… šátek byl o 100000% lepší, ve správném úvazu mě absolutně nebolely záda a bylo to lepší, než to miminko tahat, navíc tam byla tak hezky zaklubíčkaná, že si i zaprděla pěkně, bříško uvolnila, kyčle měla ve správném postavení v jednom úvazu.
Na kurzu jsem teda nebyla, našla jsem si úvazy na internetu, první týdny byly docela krušné, než se člověk do toho dostane, ale pak - je to hodně pohodlné
a jak říkáš, obě ruce volné… někomu to nevyhovuje, někomu ano… asi vyzkoušet ale vytrvat… zpočátku mi tam Terez vřískala jako když ji na nože berou, ale jak si zvykla na to, že slyší bušení srdce a teplo mého těla, tak si to zamilovala.
jinak s tím bušením a tvrdnutím to tak nemám…určitě to internistce znovu zdůrazni… nepřijde mi to normální…
holky opatrujte se!!!
Lleennttiill to máš pravdu, je to sice někdy těžké, ale ona je celkem hodná a navíc, dobře si pamatuju, jak jsem se v prvním těhu na mateřské nudila. Byla jsem přesně 6týdnů před porodem, doděllaa jsem si zimní semestr denní formu a pak jsem měla přerušeno a myslela jsem, že se zblázním nudou…;-) takže raději trochu akce…
ještě minulý týden jsem si říkala, že se cítím nějak moc dobře na to, že už jsme ve 3.trimestru a dneska jsem byla na poště, pro chleba a v lékárně a po příchodu domů jsem si připadala jako přetížený ropný tanker ![]()
Ahoj,
tak ja dneska manželovi srazila další svetr
moc mě to štve, prala jsem to podle návodu, tak už nevim, co delam blbe
Obrazku, tvrdnutí mam stejně, začne se mi hůř dýchyt a cítím tep (nebo jak bych to nezvala) a pak zvtrdne břicho…
Loan a nemáš moc silné ždímání? To je opravdu zvláštní, chyba nebude v tobě, ale zřejmě v pračce.. já mám na ni speciální program na svetry, při kterém si mi nikdy nestalo, že by se srazily nebo podobně. Taky může být na vině prací prostředek, ale to se mi moc nezdá…
loan tyjo, tak to se mi taky jeste nepovedlo… me jediny, co napada, kdyz se neco srazi, ze se to pralo na moc stupnu…
taky mam specialni program na vlnu…
zuzko a jak se to zvládá to vázání? je to složitý či ne? mám strach, abych to neuvázala nějak špatně a nevypadl mi z toho…
![]()
no jedine co jsem udelala jinak, ze jsem to prala s ostatnima vecma (na stitku je max 40°C a já to prala na 30, bez odstředovani, to jsem taky vypla…no a prat oddelene… coz jsem neudelala…myslíte,ze to tim?