Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré brzké ráno,
taky dneska straším brzy.
Obrázku, super, že jsi v pořádku.
Zato chudák ZuzkaM- držím aspoň na dálku co nejvíc palce, ať si ten čípek dá říct a mimi se ještě chvíli udrží v bříšku.
Kojící podprsenky- Taky jsem objevila emanuelu a koupila jsem si tam dvě, jednu bez kostic nevyztuženou na spaní a jednu hezčí lehce vyztuženou na ven a jsou obě oproti těm, co jsem viděla u nás v krámě mnohem hezčí.
Jitko- vím, že to musí být těžký, ale vydrž to kvůli miminku. hlavně že se to řeší a určitě brzy dořeší.
Vyrážím za chvíli na kontrolu. Mimi má teď ve mě ranní rozcvičku a už vidím, že až mě doktor zapojí na monitor a bude chtít vidět nějaký pohyb, bude se oddávat sladkému spánečku.
tak dobrý ránko ,
dneska jsem vstávala s Milanem, spala jsem celou noc, akorát ráno na záchodě mírnej šok, poněvadž jak jsem si na noc vzala boraxovou globuli, tak klasika vytekla, akorátže jak mě včera vyšetřoval ten maňas, co jsem ho málem kousla, jak mě to od něj bolelo (zlatá Kristýnka), tak mě trochu poranil, takže ze mě vytekla ta bobule i s naředěnou krví, no vypadá to jako plodovka, ale myslím, že to je prostě shoda náhod, tak ještě počkám, jestli to během dopoledne přestane, kdyžtak se radši znova pojedem podívat do Motola
achjo ![]()
Ale tak jako mimčo se hejbe normálně a stahy mám taky furt, ale jako normálně, ne nic pravidelnýho… nechci plašit, protože to má evidentně souvislost…
Teda holky vy tady máte mazec, no snad to nic nebude. já jedu ted mimo a nebudu na příjmu až do středy tak at stíhám dočíst papa
duuupka, Kajiszku - nie nie..pak sme sa s manželom pekne dlho na tom zabávali…on je to zlatíčko, nedovolila by som si mu nejako ublížit už len slovom:) bolo to vrámci srandy…
ale chudák chytá spolu so mnou všetky tehotenské neduhy..niekedy tehotenské chute, nevolnosti, demenciu, nálady…je uplne iný… ale v lepšom:))
minule počul v rozhlase, že mužskí, ked maju ženu tehotnu, spolu s nou priberu až 6 kg… tak konečne to ma na čo zvalit:)))
ale fakt my sme tak na stejno…nohy, boky, zadek sme zhodili, vidno nám viac len tie bruška…:))) aj s vami podstivo priberaju polovičky?
obrazku - držkam palce, nech je to v poriadku, držkaj sa
Leontýnka - tak nech maličké nezlobí, ale je to zákon schválnosti… na monitore nič a ináč človek tvrdne ako starý chlieb:(
…ach jo, pre niektoré z nás, by fakt mohli dávat pernamentky na tie kontroly:(
Ahoj holky, už jsem tu strašně dlouho nebyla, ale snad to teď bude lepší, už jsem na mateřské, ale máme rozbouranou půlku bytu - předěláváme na poslední chvíli než se mimčo narodí.
Jinak vše v pořádku, mimčo je hlavičkou dolů, vše už máme nakoupené a připravené, jen stále bojujeme s přítelem o jména ![]()
Vercas přidala jsem Tě do seznámku
prima, že je vše u Vás OK. Teď tady na chvilku vysvitlo sluníčko, no to jsem zvědavá, jak dlouho to vydrží ![]()
A to jsem chtěla prát hihi
Tak se hlásím z kontroly . Vše v pořádku, neotvírám se, CS pořád 2, mimčo je stále hlavičkou dolů. Tak jsem moc ráda
Byla jsem na kardiografu a už jsem přišla, jak na ní na potvůrku malou, aby se hýbala. Stačí hodně hlasitě zatleskat a na to vždycky zareagovala pohybem v bříšku. Chudinka se asi vždycky pořádně lekla, doma jí takhle netrápím.
Obrázku - ty máš teda pech, ale taky si myslím, že to bude tím vyšetřením. ALe byla bych z toho stejně jako ty taky nesvá. Co tam zkusit zavolat a poptat se, co a jak?
Ahoj holky,
teda to je mazec s váma. Zuzka v nemocnici, snad bude vše ok a neporodí. Obrázku, ten doktor, já bych ho kousla. Já měla takovou doktorku v Jihlavě, vydržela jsem u ní 3 roky, nechápu jak a proč. Po každým jejím vyšetření jsem mírně krvácela a ato nemluvím o tom, že sestra měla ve skříní nalepený plakát s nahým, namaštěným chlapem. Nic proti nahým chlapům,ale tohle mi nepřijde vhodný zrovna do ordinace gynekoložky.
Holky, tak se držte, teda halvně miminka.
Mě včera táhlo bříško a byla jsem nafouklá, tak jsem si vzala jeden nobal a hned to bylo lepší.
Já ted pojedu nakoupit věci na oběd, protože vojta sice včera při odjezdu na výlet sliboval, jak se vrátí brzo, ale přijel až v osm se slovy jedem nakupovat. Seděla jsem už vykoupaná s mokrou hlavou u televize a čekala na román pro ženy, tak jsem mu řkla, že může jestli chce a on, že sám nepojede. takže dneska jedu sama já.
Jíto držte se. Vyžerete si to do posledních drobečků koukám. Pak už vás, ale určitě čeká jen to dobrý.
Všem co máte v pořádku kontroly, gratulace. Já jdu ve čtvrtek a jsem zvědavá co se dozvím. Mimčo sebou mele jako blázen, přijde mi to až nepřirozený.
jeee..super Leontýnko..
na mojho prcka zas zaberá manžel, ked nie je doma…vobec sa celý den nepohne, mohla by som robit aj premety, ked príde a začne hovorit, malý začne šantit v brušku, najviac večer, ked sa manžel nezastaví:))))
Vercas - vítame ta opat medzi nami ![]()
Člověk tu chvíli není a takový změny zase …
ZuzankaM -
Držím palečky!!! Ale to už víš ![]()
wape , tak manža dorazil po 15hodině
Přijel smradlavej jak tchoř, páč jim přes víkend netekla teplá voda, takže se ani nemohli umejt
Hodil vanu, rychle se najedl a mazali jsme 50km ke tchánovcům - ještě nám chodí pošta některá do bytu - teda pošťačky to dávaj tchánovcům…Nu a pak fofrem 30km do Plzně nakoupit, aby měl nějaký jídlo sebou do práce - jsou kousek od Mostu a moc do města moc nejezdí - mají na té "ubytovně jídelnu,ale…Tam jen obědvá
NU a najednou bylo půl osmý večer, padl a byl mrtvej
Takže jsem si ho bájo užila
Ráno v 5 jsem mu zamávala a docela teda smutně jsem odkráčela zpět do postele…No,snad se takový víkendový práce nebudou mockrát opakovat nebo .....
![]()
emanuela.cz - mně se tam líbí ty kojdy, i když je mi líto kupovat fakt hezký, bo se zadělají od mlíka, i přes ty vložky občas něco ukápne…Ale zase jsou fakt levný…Já mám obyč,ale docela hezkou - docela…A stála 720,– …což je oproti tady těm přes net fááákt dost.NU,počkám až co udělají prsa po porodu, teď ještě neobjednám, ale mám zálusk na dvě, co tam mají
A mají i moji mega možnou velikost po porodu ![]()
taška do porodky - v týdnu si jedu udělat radost a koupím si kabelu - větší, tak jsem se rozhodla,že při té příležitosti si koupím i novou tašku do porodky. Vzhledem k tomu, že moji jedinou větší tašku,která by byla do porodky akundrát, tak má Honza v Mostě…Ale co, co bych to byla za ženskou, kdybych neměla radost z toho,že si můžu koupit novou
A rovnou i zabalím - příští pondělí mám první zkoušky
Bujim, bujim ![]()
bolest bříška - trošku mě pobolívá bříško a je tvrďoučký…Ale nevím jestli není možný, že je to třeba střevama, že jsem spapala něco, co mě nafouklo…Se v tom nevyznám
Ale když přestane pobolívat, tak „změkne“ ![]()
ahoj holky,
jej kdo to má dočítat ![]()
nejdřív vám všem přeju Vše nejlepší k dnešnímu svátku…
(všechny se určitě někdy cítíte jako děti
a i kdyby ne,tak pro ty prďolky v bříšku, které jsou s námi)
ZuziM vydrž ještě pár týdnů, ať se Miška pořádně dopeče!!! Nudit se asi chvíli budeš, ale výsledek bude stát za to!!! Čiki téda to je fotečka… mňam…
E.li taky dobré chutě… ale však teď máš nárok, ne ![]()
monitor máme nový, do použitého bych nešla, byť 3měsíce a od kamarádky. Jak holky psaly, nikdy nevíte, jakou historii ten monitor má. Stejný názor mám i na autosedačky, ale je to jen můj osobní pocit ![]()
sweety vítej… přidám tě k nám do tabulky… tak mrkni a doplň o sobě:
metříky:
http://cervencovky2009.wbs.cz/Metriky.html
tabulka: http://www.cervencovky2009.estranky.cz/…ulka/tabulka
(je tam i tabulka2, 3 a 4)
fotky, aktuality atd:
http://www.cervencovky2009.estranky.cz/
Vercas vítej zpět…
holky ani se mi nechce věřit, že už se pomalu rozjíždí 9.měsíc…
tak hlásím že už máme domluveného pediatra, holky máte už,,
mě řekli na gyn, že ho musím mít domluveného předem.
Pí. doktor místní byla fakt nadšená že prý je tu miminek málo,, tak se strašně těší (jsme taková trošku přestárlá obec).. tak super. Jinak pro zajímavost, u pediatra se musíte ukázat do 48hodin po propuštění z porodky…
Ahojky, tak jsem byla dneska na očním a nechala si po letech napsat brejle, tak je budu mít aspoň nadoma, abych furt nenosila ty čočky od rána do večera. A zejtra jdu k praktický na EKG a pro razítko. A pak už snad žádný doktoři krom pravidelnejch kontrol. Jupí. Btw jedno oko se mi zhoršilo o půl dioptrie, takže už mám 3,0. Snad to nebude furt horší a horší, už takhle vidím houbeles.
obrázku , tak vypadá to jako blbá náhoda, ale radši si tam aspoň zavolej nebo i zajeď. Ten můj doktor ve mě taky dycky reje, že to pěkně bolí, ale nikdy jsem teda nekrvácela, takže ten v Motole byl asi fakt pěknej ras
No snad to nic nebude…
Vercas , vítám tě po dlouhý době, hlavně, že jste s prckem v pořádku.
pediatr - mám domluvenou doktorku už asi dva měsíce, ani nevím, proč jsem to zařizovala tak brzo. Bylo mi řečeno, že si mám zavolat, až budem s miminkem doma z porodnice, že dřív to prej nemá cenu a že se pak nějak dohodnem. Tak nevím, jak je to s těma 48mi hodinama. Asi to má každej jinak.
Barčí , tak to by mě asi tvůj manžel lehce nasral, ale tak chlapi mno. Ten můj je sice doma každej den, ale dušoval se, jak bude do nový práce chodit na devátou a už zase chodí na dvanáctou a domů po osmý hodině. Jsem zvědavá, jak se to změní, až bude malej na světě, dřív to řešit nehodlám, protože bych musela bejt hnusná, ale moc tomu nevěřím, že by se mu chtělo začít vstávat dřív, takže mi s miminem určitě nepomůže a ani se pomalu neuvidíme, protože on bude mít úplně jinej režim než my. Třeba ho podceňuju, ale těžko, to zase budou hádky ![]()
Leontýnko , gratuluju k úspěšný kontrole, zatím se všechny s čípkem držíme, jenom ta Zuzka…ale snad bude taky ok.
Káji - já bych mu pořádně vynadala, ale zase vím, že za to prostě nemůže, že tam musel bejt
Teda já bejt na jeho místě, tak si asi otevřu hubu a něco jim řeknu, ale zas - je tam krátce, si nemůže vyskakovat a teď jsou korunky třeba a za tuhle práci je víc než královsky placenej…A stavební firma no…I když má postavení, tak musí jezdit pryč. A teda teď os*ali něco, co podělal jinej mistr, kterýho teda hned na hodinu vyhodili, tak se to snad nebude opakovat…Ale dala jsem mu jasně najevo, že takhle se mi to vůbec nelíbí. Jenomže nevydržím dlouho trucovat,takže… ![]()
pediatr - já už mám asi dva měsíce domluvenou dr., ke které jsem chodila i já
Je suprová, se vším poradí, je ochotná, lidská, fakt supr doktorka ![]()
mateřská - v pátek nastupuju na mateřskou..Ty jo, to letí jako blázen..Za chvíli budeme rodit ![]()
Barčí máš chlapa blíž než já a vidíš ho méně
založíme tu klub osamělých žen, ne? Snad se Ti to brzy spraví…mě dnes odjel a přijede za 10 dní
už teď se těším…jen má strach, že prý se mu najednou kupí na stole práce a to se blíží TP a chtěl si vzít 2 týdny dovolené okolo porodu no a teď prý to nevypadá ![]()
HOlky dnes mě tak píchá, když začínám čůrat…no zítra jdu na KO, tak to asi nezapomenu zmínit, ale vůbec jsem se neměla kde nachladit, byla jsem pořád v teple, nikde jsem netrajdala, ach jo ![]()
Jinak mám zprávy od ZuzkyM … píše že Michalka je už krásně otočená a připravená a je o týden starší. Kontrakce naštěstí ustaly. Zuzce už vyndaly infuzi, tak prý snad bude líp.
Já dala do pračky první várku plínek, zavinovačku a pod na vyvaření…ale to počasí tedy, červen jsem si představovala jinak, i když na druhou stranu jsem ráda, že není to příšerné horko…