Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky ![]()
Tak nejdříve k naší Soničce - také jsem s ní v kontaktu. Zrovna minulý týden jsme si psaly…A zatím tedy nic…Ale kdo ví
Přála bych si, aby to byla ona, ale nevím, nevím.Slíbila, že by se hned ozvala, kdyby něco…Ale zase je to čerstvý, podle data, tak kdo ví
Tak držme pěstičky!!! ![]()
No, dneska mi má přijet manža..Na otočku de fakto - dorazí někdy odpo a zítra ráno zase odtáhne..Takže budu jen prát a žehlit, aby měl nachystáno - jsem z toho fakt nadšená. A to ještě musím k tátovi, takže já ho vlastně neuvidím, ucítím maximálně jeho fusekle až je půjdu prát ![]()
spánek - holky já vám závidím dlouhé chrupkání. Já spím tak 5-6hodin denně a to se v noci ještě budím. Dneska jsem vstávala v půl 4 - šla jsem spát kolem půlnoci - nu, ale po 6hod. jsem usnula a vstala před hoďkou necelou…
školička - tak mi dnes psala profesorka, že v mém případě nebude hrotit děják ani společenskou kulturu
Prej se mám připravit jen na češtinu, že bude zase brutální…V lednu jsem měla z češtiny 300 otázek v testu - jsem myslela, že z toho vrhnu. Teď se budu bát, abych z toho neporodila
Nu, začínám z toho mít trošku stres, ale takovej zdravej zatím, teda doufám, že mi to tak zůstane i v průběhu, si nesmím dovolit bejt vystresovná nějak moc nebo fakt porodim někde uprostřed zkoušky ![]()
taška do porodky - tak se bude balit v souvislosti se zkouškama, kdyby fakt náhodou. Budu cestovat od Plzně do Prahy - do Bohnic, což je z dálnice od Plzně druhej konec Prahy pomalu, takže…
Aby si mě tam rovnou nenechali
Až se z toho zblázním ![]()
potřeby do porodky - jsem si koupila v lékárně vložky do porodnice - teda, já nadávala na normální vložtičky a tohle teda..To je ratata
Vložky pro slony ![]()
Vítám Tě mezi námi Sweety ![]()
obrazku tak držim palečky aby to bylo dobrý jestli pojedeš do toho Motola.
To je hrůza holky co tvrdnete, už aby byl konec června, že jo. Takhle se pořád nervovat.
Já jsem zas hysterka, když se malá chvilku nehýbe. jenže musí taky spinkat ne?
Ale já bych jí pořád honila
.
Naštěstí se hýbe celkem pravidelně a škytavku má i 2×denně chudinečka moje malinká.
To se tam pak škube pořád na jednom místě třeba 5 min.
Kajiszek no mě trefí, to máte fakt pech s autama.
Ale fakt ještě štěstí, že jste neměli vyloženě nehodu
kvůli nějakýmu trotlovi.
Já se taky bojim tadytěch blbců, vždycky když teď někam jedu, já pupek jak blázen, za mnou Eliša v sedačce, tak se normálně před cestou pomodlím, i když teda určitě nejsem pobožná
.
pavlušo moc bych to sone přála.
Jestli to neni ona, tak škoda, držimjí palce a tý druhý Soně určitě taky
.
lentilka tak se rodina rozhádala a zrušili narozky?
Jééé to je něco. Tak aspoň se nemusíš krčit vzadu v autě
. No a ten manžel…co s tím..no taky přeju pevný nervy.
počasí Tady teda neprší, svítí, ale včera se to taky měnilo během půl hodiny a byla zima jak blázen.
Elišce už krásně bledne ouško po ATB, ale na běhání venku to raději nebude, ať je v klidu když možná tělíčko „bojuje“ s nějakou potvorou.
Ach jo, jsme nevystrčili nos a dneska to bude nejspíš stejný.
Tak možná taky vyžehlim tu oooobrovskou hromadu prádla
![]()
Barčí kdyby to byla sona, byla by to fakt náhoda.
Internet je obrovskej, ale taky si myslím, že když zatim sama třeba neví jestli se to povedlo, určitě to neřekne
někomu jinýmu, aby to nezakřikla.
Koukám, že tě manžílek pěkně nas*al.
Tak taky pevný nervičky
.
A jinak teda jezdit ještě někam do Práglu v tomhle stavu na zkoušky? Tak to jsi dobrá a přeju ti, abys to zmákla.
Já mam nervíky jak budu jezdit v červnu na tu chajdu a to je u Spálenýho Poříčí, takže fakt docela kousek od nás, ale už teď vymýšlím strategický plány, kdyby mě chytl porod.
Přitom vím, že od prvních známek to většinou trvá (u mě) nejmíń 8hod, takže jsem prostě plašanka poplašná
.
Eli já zrovna zítra a v úterý budu pracovně mimo naší porodnici asi tak cca 150km jezdit po okolí tak jsemtaky zvědavá a příští týden tak 100km no uvidíme ale to všechny zvládneme jsme přeci holky šikovný nebo snad ne?
Mám tady prádla hlavně ty vyprané pleny co bych potřebovala vyžehlit ale dneska se teda na to necítím, žehlím na zemi v sedě a jsem nějaká k.o na to mačkat ještě břicho
pavlušo no je fakt, že nemůžeme odteď sedět doma a čekat na porod. Právě teď se potřebujeme zabavit a rozptýlit aby nám to už uteklo a nebyly jsme nervní
. Tak ať ti cestování prospěje ![]()
Jak ale můžeš žehlit vsedě na zemi? To moje břicho by mi nedovolilo. Já to odžehlim raději vestoje, holt si budu posedávat a a odpočívat, jinak mě tlačí pod žebrem a paří se mi třísla a podbřišek a jsem z toho celá hotová a vzteklá
.
E.linko , oni mě ve školičce ušetří trošku
Jen ta cesta je taková na prd…Ale co, dala jsem si většinu zkoušek až na odpoledne, tak po cestě mě holt bude táta zastavovat, abych se protáhla
JInáč tak nějak vím, co mě čeká a nemine, tak se snažím si to nahnat do hlavy…Uvidíme..I kdyby za samý 4 - teď by mně to bylo fakt jedno, hlavně prolézt
A manža…Škoda mluvit
Na jednu stranu za to nemůže, že tam musí bejt a na druhou..Nevim, asi bych si vyskočila na šéfa, když jsou celej tejden pryč a ještě musí bejt o víkendu kvůli volovi, kterej něco špatně udělal… ![]()
žehlení - jsem žehlila pleny a pidi oblečeníčko
Potom jsem padla za vlast…Ale nějak zas moc mi to žehlení neva…spíš mytí nádobí mě unavuje
A škrábání brambor - u toho sedím ![]()
ahojky holky
tak mi sme sa vrátili práve z porodnice, mali sme falošný poplach:)))
od piatka ma bolelo bruško ako pri menzese, ráno som sa zobudila na fakt silné bolesti a včera som mala asi 4 regulérne kontrakcie a od piatku mi dost tvrdlo bruško..
naštastie natočili monitor, vše ok, podle doktora by to nevidel tak tragicky ako ma stále straší gynekologicka s predčasným, síce som otvorená na špičku prsta, ale hrdlo mám 2.8 mm, čo ešte by sme mohli krásne rodit v termíne… máme už 1993 g:)))
síce som plašila, ale radšej sa nechat vyšetrit aj iným doktorom a cez prístroje, a ultrazvuk, ako ked človek je vystresovaný z dohadov a subjektívnych CS…
sweety - takisto ťa vítam v klube:)) ![]()
pavluša - moc moc myslíme na Soničku, nech je v poriadku, a ked sa bude cítit, tak držíme palčeky s manželom, nech je to už bez problemikov
taška do porodnice - naštastie kvoli strašeniu mojej doktorky mám asi týžden zbalenu:)))
Kajiszku - ach jo, s tými řidičmi je to čím dal horší, nebo se to jenom mne zdá, su strašne bezohladný, hraju sa na nesmrtelných, a hlavne tí s lepšími autami, práve aj to bol dovod, prečo sme predali motorku, človek nebude robit dobrovolne dárcu orgánov kvoli niekomu, čo si neopatrnou jazdou v aute či na motorke lieči komplexy a ohrozuje ostatných.. hlavne že ste v poriadku
monitor dechu holky jaký máte názor na koupi použitého monitoru dechu Nanny??? jsem na rozpakách kvůli financím, říkam si že když to někdo používá půl roku, že by mělo být vše v pohodě, ale…
Tak chci slyšet i váš názor ![]()
Tak já taky vítám další těhulku Sweety
wape ostuda určitě nejsi, já taky nemám vypráno…
ale tašku do porodnice už mám sbalenou od doby, co si mně chtěli před 3 týdny nechat v nemocnici. Jen jsem dokoupila ještě, co bylo potřeba.
Blacky já takhle jela v 33 týdnu taky a doktor mně pochválil, že je lepší přijet, než něco zanedbat. Chtěl si mně tam nechat, to jsem ho ale ukecala… tak mi dal magnézko a od té doby držím pohromadě ![]()
Tvrdnutí a ms bolesti mám už taky čím dál častější, ale dá se to zvládnout… vždycky, když to řeknu příteli, tak už skoro startuje auto
ale já mám s Matýskem domluveno, že tam ještě nějaký ten týden pobude, tak snad to dodrží.
v úterý jdu na další kontrolu, tak jsem zvědavá, co bude nového…
Alíku na tomhle bych nešetřila a určitě si kup nový. Nikdy nevíš, jak s tím ten člověk zacházel, stačí jedno nešikovné bouchnutí a může se v něm něco pokazit. Já bych rozhodně koupila nový. ![]()
duuupko - no zaručene som klidnejšia..lebo celý týžden som stresovala, a to teda fakt nepomože…chudák manžel, ten tiež nevedel ako mi má pomoct alebo tak, stresovala som, že neviem aké maju byt velké bolesti, alebo ako maju vyzerat tie skutočné problémy:)))..tak normálne bol rád, že som ho poprosila, nech ma odvezie, že vieme že je to ok..
v hradeckej fakultke su fakt strašne milí, nedá sa to s vybavenostou a personálou v slovenských nemocniciach ani zrovnávat…
takže fakt odporučam aj ostatným takým stresujucim tehulenkám ako ja, radšej si zájst ako stresovat:)))
Alíku - takisto by som asi bola pre nový, z toho istého dovodu ako Duupka..
v podstate ked si vezmeš..kolko vecí niekedy za mesiac kupiš..ktoré fakt nepotrebuješ až tak surne..tak zistíš..že možno by sa dalo aj nejako našetrit na ten nový prístroj..budeš rozhodne kludnejšia
Blackyxjr hlavně, že jste s prckem v pořádku. Taky si myslím, že mnohem lepší jet jednou zbytečně, než si potom něco celý život vyčítat. Aspoň se můžeš v klidu vyspat a odpočinout si.
Monitor dechu - Já jsem koupila nový Nanny, protože mě doktor od 25.TT strašil, že bych mohla porodit dřív, takže jsem ho chtěla mít. Sice tam píšou, že ročně se syndrom náhlého úmrtí kojenců týká v ČR cca 15 dětí, což jehodně málo, ale i tak budu mnohem klidnější, když v postýlce bude. Taky bych nešla do bazarového, protože člověk nikdy neví.
Tašku do porodnice - mám už asi týden sbalenou, protože kdyby to na mě někde nenadále přislo a balil ji za mě třeba manžel, přivezl by půlku domácnosti, ale to potřebné ne. Takhle by ji jen popadl a bylo by.
Káji- máte s autískama v poslední době fakt pech, ale hlavní je, že se nikomu nic nestalo.
Barčí- držím moc palečky u zk. Obdivuji tě, já mám pocit, že mě s rostoucím bříškem mizí čím dál víc mozkové buňky ![]()
Kočky všem děkuju za přivítání a moc vám přeju, aby mimisci zůstali ještě pár týdnu pekně v teple v bříškách ![]()
Taška do porodky no jak sem řekla, po tom včerejšku ju sbalím co nejdřív. Raději ať je nachystaná, že jo
Chtěla bych se zeptat, kolik pořizujete kojo podprsenek? Já si říkala, že stačí jedna a pak dle potřeby dokoupím. Co myslíte?
Monitor dechu ten v mém případě budu pořizovat určo. Půjčí mi ho kamarádka, ale i kdyby ne, tak ho koupím. Moje teta takhle přišla o mimi, bylo v kočárku… Takže radší investovat.
Kajiszek někteří řidiči jsou fakt debilové… Musím se přiznat, že sprostě mluvím jen za volantem a pak to stojí za to ![]()
Obrazek no já po mých zkušenostech bych na tvém místě se do toho Motola stavila. Znáš to, proklid dušičky. Než jsem změnila doktory, tak jsem furt poslouchala, jak je šecko v poho a jak to dapadlo, to už víte… Těd už jsem v dobrých rukou a věřím ,že to dobře dopadne a
stejně tak tobě, Obrázku ![]()
Lentilka víš, oni jsou ti chlapi taková zvláštní rasa. Je potřeba se obrnit velkou dávkou trpělivosti. I když… to se mi to říká… my jsme s manželem deset let, z toho šest let manželé a rozvodové papíry už u nás byly několikrát aktuálním tématem. Někdy bych ho zabila. Ale to asikaždá z nás, nebo ne?
jirinak ať je natálka brzo fit!
Jinak po těch přáškách, co mi včera dokto dal, mně buší srdce tak, že mám pocit, že vyskočí ven. Bříško je v poho a baby čiperně pokračuje v hraní fotbálku ![]()
Obídek dneska vařil manžílek - pečená kuřeví křídla a stehna s hranolkama a k tomu umíchal dresing. Byla to mňamka
Vaří rád a dobře. Co máte dobrého vy, princezny?
Ahojky, tak jsem dneska zůstala v pelechu do jedný, se mi vůbec nechtělo nic dělat
Břicho zase pěkně bolelo, ale přijde mi, že to je spíš tím, jak se mi chce vždycky hrozně čůrat a budí mě to. Jak si dojdu na wc, tak už to pak bolí jen chvilku a pak je klid.
blacky , dobře, žes jela. Lepší fakt planej poplach, než něco zanedbat. Aspoň teď můžeš být v klídku, a to je taky potřeba, než se stresovat, co se děje. Co se těch řidičů týče, je to fakt děs. Jezdím fakt skoro každej den a taky už začínám mít docela nahnáno. Ale zase je pro mě doprava autem daleko pohodlnější než MHD, tak asi ještě chvíli jezdit budu, než se začnu fakt hodně bát porodu ![]()
E.li , to je fajn, že malý ten flíček mizí, tak snad toho bacila zaléčíte hnedka v začátku a ani to nepropukne. To mi připomíná, že se musím maminy zeptat, co ten její štípanec od klíštěte. Ale snad nic, nevypadalo to nijak hrozně, tak doufám, že bude ok, ono s nějakou takovou nemocí bojovat v šedesáti letech není nic moc ![]()
Alíku , taky bych byla pro nový. Teda pokud bys třeba toho člověka, od kterého monitor chceš koupit, znala a věděla, že opravdu není starší než říká a byl by to někdo spolehlivej, tak ještě jo, ale od někoho cizího třeba přes net, to bych nedělala, nikdy nevíš, jak se k tomu ten člověk choval…Zrovna na tomhle bych nešetřila.
taška do porodky , holky, já furt nic nemám
Ještě jsem ani prát nezačala. Si furt říkám, že to asi budem prát u našich, kde to jde pověsit na čerstvým vzdoušku a pak si to tam rovnou i vyžehlím, ale nějak se ne a ne dokopat a začít. Navíc bylo teďka fakt hnusně. Ale tak pokud se neudělá líp, tak už na to peču a pověsím to holt doma na sušák a hotovo. Si ještě musím znova přečíst, co do tý tašky do porodky a už to fakt nakoupit. Když já se furt nějak rodit nechystám a ani si to zatím nějak nepřipouštím, protože se pak začnu bát ![]()
obrazku , radši se pro klid duše v tom motole stavte, pokud ti pořád takhle není dobře. Uvidíš, že budeš nakonec ráda, že tě tam uklidněj
Držím palečky.